Konkursowiczki w ciąży

sonata

#5088154 Napisano: 21.03.2012 12:13:58
Beniaminowa - no wiem, trochę przewrażliwiona jestem emotka
0 0

beniaminowa

#5088188 Napisano: 21.03.2012 12:30:34
sonata napisał(a):

emotka Gdyby tak było to strach pomyśleć jak ja byłam wychowywana emotka (jestem siódmym dzieckiem) emotka
0 0

cudaczek121

#5088193 Napisano: 21.03.2012 12:31:52
sonata napisał(a):

Jestem mamą trójki i zgadzam się, że jest łatwiej. To kwestia doświadczenia i organizacji. Nie zgodzę się natomiast, że przy pierwszym się panikuje, a przy trzecim na nic nie zwraca uwagi. Są rzeczy, które traktuje się priorytetowo nawet przy dziesiątym dziecku.

Jestem pierwszym dzieckiem swoich rodziców-urodziłam się z wodogłowiem i zarośniętymi nozdrzami.Kiedy moja mama po raz 2 zaszła w ciążę,lekarze pukali się w czoło i stwierdzili,że jest nieodpowiedzialna ( między mną a średnią siostrą jest rok i osiem miesięcy różnicy).Druga siostra na szczęście urodziła się całkiem zdrowa, a 8 lat po niej jeszcze jedna córka moich rodziców.Według przewidywań lekarzy miałam być roślinką. No,ale zaskoczyłam wszystkich i na dzień dzisiejszy mam skończone studia,wygrywam w konkursach i ogólnie daję radę w życiu emotka Także wszystko jest możliwe i nigdy nie należy się załamywać-nawet jak się ma niepełnosprawne dziecko emotka
0 0

dolly

#5088196 Napisano: 21.03.2012 12:33:50
Mleko modyfikowane nie powinno byc podawane częściej jak co 2,5- 3h
Wylewałam to co zostało nie wypite, bo namnażaja się tam bakterie i mimo informacji, że niby mozna do max. godziny podać ja wolałam nie ryzykować bólem brzuszka małego.
Wolałam dorobić gdyby było za mało.
Co do 200ml to moim zdaniem to bardzo dużo, ale może dziecko tyle potrzebuje... mama widzi, czy nie przekarmia emotka
0 0

Gość: dianek

#5088349 Napisano: 21.03.2012 01:29:42
dzięki wielkie za info kobitki emotka
z tym przechowywaniem pytałam, bo Młody lubi sobie robić przerwy w jedzeniu - zaczyna jeść, kimnie na 15-20 min i z powrotem wraca do jedzenia i później już śpi normalnie - 2-3h
0 0

agusia147

#5088902 Napisano: 21.03.2012 04:14:54
dolly napisał(a):

Mleko modyfikowane nie powinno byc podawane częściej jak co 2,5- 3h
Wylewałam to co zostało nie wypite, bo namnażaja się tam bakterie i mimo informacji, że niby mozna do max. godziny podać ja wolałam nie ryzykować bólem brzuszka małego.
Wolałam dorobić gdyby było za mało.
Co do 200ml to moim zdaniem to bardzo dużo, ale może dziecko tyle potrzebuje... mama widzi, czy nie przekarmia emotka

Jak mały się naje do syta to potem jest spokój na parę godzin. I on te 200ml mojego mleka żłopie. Wiem ile wcina bo ja często odciągam pokarm, bo średnio po póltorej godziny mam tak cycki napakowane, że boli, więc jestem zmuszona do tego.
Lekarka nam nie pozwoliła karmić dziecka częściej niż co 3-4h. Kazała brać małego na przetrzymanie, ewentualnie podać jakąś herbatkę czy rumianek, albo wodę gotowaną, żeby na chwilę zapełnić brzuszek. Mały za szybko na wadze przybiera.
0 0

agusia147

#5088961 Napisano: 21.03.2012 04:27:34
beniaminowa napisał(a):

sonata napisał(a):

emotka Gdyby tak było to strach pomyśleć jak ja byłam wychowywana emotka (jestem siódmym dzieckiem) emotka

Wow nieźle emotka Ale chyba fajnie wychowywać się z takim licznym rodzeństwem?
0 0

fryteczka

#5089031 Napisano: 21.03.2012 04:41:41
moj ma 7m i teraz zjada po 200-210 ml
0 0

beniaminowa

#5089064 Napisano: 21.03.2012 04:48:15
agusia147 napisał(a):

Fajnie emotka Dlatego ja też chcę mieć dużą rodzinkę emotka
0 0

agusia147

#5089136 Napisano: 21.03.2012 05:03:19
beniaminowa napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Fajnie emotka Dlatego ja też chcę mieć dużą rodzinkę emotka

Ja mam dwie siostry młodsze emotka Mój mąż ma dwoje starszego rodzeństwa, chyba też będziemy w trójkę celować.
0 0

Gość: rachel

#5089222 Napisano: 21.03.2012 05:20:28
mój mąż też marzy o trójce dzieci, ale... no właśnie... jak napisała acherek to nie jest takie proste ze wzgledów finansowych. Wiem ze starsze pokolenie mówi co za różnica 3 czy 4 wyżywić...ale kiedyś państwo było bardziej opiekuńcze i wspierało rodziny wielodzietne. poza tym pomagali rodzice, którzy dużo wcześniej byli na rentach. a teraz no cóż. Wszystko kosztuje, edukacja coraz droższa, dzieci mają więcej możliwości a rodzice chcą by nie odstawały od reszty. Moi rodzice są młodymi ludzmi który jesli beda pracować do 67 roku życia to nie załapią się na pomoc w wychowywaniu moich dzieci (tego co za chwilę i nawet przyszłych), a finanse z pracy musza isc na życie i zorganizowanie opieki... dlatego mysle ze dzisiejsze czasy mimo mówienia o polityce prorodzinnej przy kazdych wyborach nie sa sprzyjające młodym ludziom w kwestii zakładania rodzin.
0 0

beniaminowa

#5089329 Napisano: 21.03.2012 06:04:12
Różnica jest i to spora... Pierwszy jest alergikiem. Każda wizyta u lekarza to 100 zł + lekarstwa. Jedzenie tylko ze słoiczków, czyli za wszystko trzeba było płacić. Teraz jeszcze krzywo stawia nogę i znowu wizyty i buty korekcyjne (kolejne 100 zł). Za wszystko trzeba płacić emotka Drugi jest jeszcze malutki, karmię piersią więc za mleko nie płacę. Ale wizyta u lekarza, USG to już jest 200 zł. Za pampersy też trzeba płacić. Jak się okaże że też jest alergikiem to koszty wzrosną. A kredyt do spłacenia jest i rata nie maleje tylko rośnie emotka I to jest najgorsze. Patrzę na dzieci przez pryzmat tego czy mnie jeszcze stać na kolejne...
0 0

agusia147

#5089609 Napisano: 21.03.2012 07:58:03
beniaminowa napisał(a):

Różnica jest i to spora... Pierwszy jest alergikiem. Każda wizyta u lekarza to 100 zł + lekarstwa. Jedzenie tylko ze słoiczków, czyli za wszystko trzeba było płacić. Teraz jeszcze krzywo stawia nogę i znowu wizyty i buty korekcyjne (kolejne 100 zł). Za wszystko trzeba płacić emotka Drugi jest jeszcze malutki, karmię piersią więc za mleko nie płacę. Ale wizyta u lekarza, USG to już jest 200 zł. Za pampersy też trzeba płacić. Jak się okaże że też jest alergikiem to koszty wzrosną. A kredyt do spłacenia jest i rata nie maleje tylko rośnie emotka I to jest najgorsze. Patrzę na dzieci przez pryzmat tego czy mnie jeszcze stać na kolejne...

Każde dziecko jest inne i ma inne potrzeby i trzeba się liczyć z dodatkowymi kosztami. Tak się tylko mówi, że co to za problem wykarmić kolejne, a tak na prawdę tak jak mówisz nie wiadomo czy dziecko nie będzie alergikiem, nie będzie musiało brać jakichś leków, mieć specjalnej diety... Tego się nie przewidzi.
0 0

Gość: katrin22

#5089702 Napisano: 21.03.2012 08:30:33
ziolko napisał(a):

katrin22 napisał(a):

...a teraz brzydkie katarzynisko...

eeejjj emotka
co chcesz ode mnie??

a nie katarzysko?? emotka

U mnie katarzynisko, choć ja sama katarzyna emotka
0 0

melissa

#5089723 Napisano: 21.03.2012 08:37:29
rachel napisał(a):

mój mąż też marzy o trójce dzieci, ale... no właśnie... jak napisała acherek to nie jest takie proste ze wzgledów finansowych. Wiem ze starsze pokolenie mówi co za różnica 3 czy 4 wyżywić...ale kiedyś państwo było bardziej opiekuńcze i wspierało rodziny wielodzietne. poza tym pomagali rodzice, którzy dużo wcześniej byli na rentach. a teraz no cóż. Wszystko kosztuje, edukacja coraz droższa, dzieci mają więcej możliwości a rodzice chcą by nie odstawały od reszty. Moi rodzice są młodymi ludzmi który jesli beda pracować do 67 roku życia to nie załapią się na pomoc w wychowywaniu moich dzieci (tego co za chwilę i nawet przyszłych), a finanse z pracy musza isc na życie i zorganizowanie opieki... dlatego mysle ze dzisiejsze czasy mimo mówienia o polityce prorodzinnej przy kazdych wyborach nie sa sprzyjające młodym ludziom w kwestii zakładania rodzin.

Polityka prorodzinna - taa, można się tylko pośmiać.

Ja mam dwójkę - za samo przedszkole dla nich płacę ok. 1000 zł/m-c.

Na trzecie się nie zdecyduję.
0 0

dolly

#5090028 Napisano: 21.03.2012 11:42:40
Beniaminowa, a ile lat ma starsze dziecko, że te butki korekcyjne potrzebne?

Agusia147 mleczko Twoje a modyfikowane, to jednak różnica i 200ml Twojego nijak sie ma do 200ml modyfikowanego. W Twoim mleku po gęstym, pożywnym zaczyna płynąć już bardziej wodniste- czyli to tak, jakby na początku dziecko jadło a potem sobie popijało- a wszystko z jednego cyca emotka
Ale to pewnie wiesz.
Ja w żadnym razie nie neguję, ze za duzo dajesz, bo nie znam Twojego synka, tylko mówię obiektywnie, że to dużo.
Znam dziewczynkę, która też tak dużo dostawała i teraz jest prawie identyczna jak mój synek, a jest ciut starszy, no i do małych też nie należy.
0 0

beniaminowa

#5090281 Napisano: 22.03.2012 08:26:03
dolly napisał(a):

Ma 21 miesięcy. Już chwilę ma te buty. Ciekawa jestem jak długo je trzeba nosić emotka I jeszcze teraz na wiosnę też mam mu jakieś dobre kupić (z tego co pamiętam to z Bartka a oni mają dosyć drogo).
0 0

sonata

#5090296 Napisano: 22.03.2012 08:31:44
beniaminowa napisał(a):

dolly napisał(a):

Ma 21 miesięcy. Już chwilę ma te buty. Ciekawa jestem jak długo je trzeba nosić emotka I jeszcze teraz na wiosnę też mam mu jakieś dobre kupić (z tego co pamiętam to z Bartka a oni mają dosyć drogo).

Widziałam reklamę takich bucików - dr Fabio, ceny już od 40 zł. Może obejrzyj i poczytaj sobie o nich emotka
0 0

beniaminowa

#5090377 Napisano: 22.03.2012 09:03:59
sonata napisał(a):

Widziałam reklamę takich bucików - dr Fabio, ceny już od 40 zł. Może obejrzyj i poczytaj sobie o nich emotka

Oj jakby takie tanie były emotka Ja niestety mam mu kupować buty z TOMBUT i to określony rodzaj, ostatnie jakie kupowaliśmy to 107 + koszty wysyłki...
0 0

beniaminowa

#5090655 Napisano: 22.03.2012 10:21:19
Kurczę, chyba katar załapaliśmy emotka emotka A jeszcze nasz pediatra na urlopie emotka Małemu zakrapiam nosek solą i odciągam Fridą coś jeszcze można zrobić? emotka
0 0