Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: grusia
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no mi sie tez wydaje ze kiepsko działa a trudno go dostac bez recepty bo niby ma działanie uspokajajace
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: dianek
mówiła żeby na kolki dać małemu Delicol.. drogi jak cholera
a Bernard dzisiaj od rana spał całą godzinę
teraz zasnął, mam nadzieje że na dłużej niż 10 minut...
Gość: katrin22
Mój może się zagapi na TV i dam mleko i przy nim zaśnie...A sen ma taki płytki, że tylko jak ktoś do sypialni wejdzie to On już oczy otwarte, ale szybko zamyka.
A ile taki stan po szczepionce może trwać?
Bo myślę, że to też prócz ząbków się przyczyniło.
Gość: nineczka17
3-4 dni
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My małemu parzymy normalnie rumianek i od kiedy go pije to jest spokojniejszy, brzuszek go nie boli, a lepsze to niż karmienie dziecka lekami.
Dziewczyny sukces! Mały od prawie tygodnia dzień w dzień przesypia niemal całą noc!
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Widac Twoje dziecko jeszcze nie cierpialo na prawdziwe kolki. Przeciez nik tu nie mowi o podaniu leku jak tylko dziecko jęknie. Dla mnie dziwne jest patrzenie jak dziecko zdziera sobie gardlo z bolu podczas kolki a mamusia daje tylko rumianek bo leki sa be.
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My sami to przeżywaliśmy i dużo kasy poszło, bo nie tylko delicol próbowaliśmy który ok 50zł kosztuje, ale równiez niemiecki Sab simplex (też ok 50zł), espumisan, bobotic, esputicon - ten ostatni okazal się najlepszy dla nas ale i mały w koncu gdy miał niecałe 3 miesiace wyrosł a było naprawdę strasznie....
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja też jestem wykończona - nie dość że noga boli i powinnam leżec i mieć ją do góry, to musiałam ciągle latac bo nie ma nikogo do pomocy, a maż dopiero właśnie jedzie do domu...
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Biedaczek. Ja to w sumie jem praktycznie wszystko, po fast foodzie tez małemu nic nie jest, tylko się cieszyć.
U nas nie było kolek, kilka razy się tylko wykręcał i krzyczał, a tak to było wyginanie się przy piciu z piersi, musiałam odciągać, jedynie w nocy pił spokojnie.U nas już po karmieniu piersią, mały nie chciał pić jak miał katar i teraz też weźmie cyca na minutę i już nie chce, no trudno, 5 miesięcy jakoś karmiłam i mały sukces jest.
A najlepsze jest to, że kilak dni temu zauważyłam, że ten koniuszek ząbka, który był z tyłu tak nisko jakby z powrotem wszedł w dziąsło, nie widać go
Powiedziałam to lekarce, a ona jakoś to nazwała, zapomniałam jak...dziwne, czyli u nas nadal brak ząbka,a dziąsło w tym miejscu napuchnięte.
Uważaj z fast foodami to sama chemia i śmieci, zmielone kości z piórami itp...
Ja sama tego nie jem za często, a już jak karmiłam to mogłam sobie pomarzyć. Właśnie sobie uświadomiłam, że głupiej zapiekanki już ponad 5 miesiecy nie jadłam.
Jak karmiłam to robiłam sobie domową pizzę z dobrą wędliną ,papryką ,kukurydzą i odrobinka sera, polane ketchupem lub odtrobinką sosu jogurtowego, ale jak mały dostał skazę, to robiłam sobie tortille z kurczakiem, sałatą i ogórkiem konserwowym i to zaspokajało moje zachcianki.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale na fast foody też bym uważała, wiem że smakują ale dla maluszka to może nie być dobre.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: anavaX
75 tabletek Prenatalu
30 tabletek Foliku
zostały mi jeszcze z okresu ciąży, nie chce ich wyrzucać bo mają długie terminy...
proszę o PW
ja nie sprzedam tylko odddam... chciałabym tylko by ktoś pokrył koszt wysyłki listem...