Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#5126113 Napisano: 06.04.2012 08:58:18
grusia napisał(a):

Moja nawet nie wie jaki wozek mamy - ach uwielbiam te sielanke emotka

Z jednej strony masz spokój,a z drugiej to tak przykro, bo najlepiej jak są choć poprawne stosunki, ale nie zawsze się tak da.
0 0

Gość: grusia

#5126131 Napisano: 06.04.2012 09:05:03
Nie ma przykro - niestety tesciowa nalezy do osob ktore albo ptzyjmuja zgode na swoich ( wyimaginowanych ) warunkach albo uznaja Cie za wroga emotka
0 0

#5126143 Napisano: 06.04.2012 09:12:33
grusia napisał(a):

Nie ma przykro - niestety tesciowa nalezy do osob ktore albo ptzyjmuja zgode na swoich ( wyimaginowanych ) warunkach albo uznaja Cie za wroga emotka

I tak bywa, teściów się nie wybiera.

grusia a jak u Was z Bebikiem?
Ja po konsultacji z pediatrą spróbuję po świętach Bebilon HA, jeśli po nim bardzo małego nie wysypie to na Bebiko przejdziemy.
0 0

Gość: grusia

#5126145 Napisano: 06.04.2012 09:14:09
U nas gitara emotka
My przechodzilismy od razu na mleko ktore ew bedziemy podawac - nasza pediatra twierdzi ze kazda zmiana mleka to dla dziecka spory szok i ze nie ma sensu bez potrzeby tak sie bawic raz to mleko a jak to bedzie ok to inne.
0 0

Gość: dianek

#5126201 Napisano: 06.04.2012 09:48:52
ależ nas młody wymęczył wieczorem emotka najpierw marudzenie, później kolki, później znów marudzenie, później jeść, zjadł za dużo, brzuch bolał i znów marudzenie emotka
dobrze że jak już o tej 23:30 zasnął to do 9 spał z małymi przerwami na jedzenie (i grzecznie zasypiał przy cycu)

Mam nadzieje, że dzisiaj będzie lepiej...

a co do teściów.. u nas byli w zeszłą sobotę - po ich wizycie nie zgodziłam się na ich przyjazd na święta - śniadanko wielkanocne jemy sami i koniec kropka... emotka

a od teściów miesiąc przerwy, bo mnie trzepie jak sobie przypomnę te 2 godziny z zeszłego tygodnia...
0 0

koper

#5126368 Napisano: 06.04.2012 10:44:24
Mam pytanie do tych z was, które mają też starsze dzieci. Wasze dzieci umieją wydmuchać nos w chusteczkę? Jak uczyłyście tego? Moja córka ma prawie 2 lata i niby rzadko choruje. Starałam się ją uczyć dmuchania nosem jak była zdrowa, ale od poniedziałku ma katar i oczywiście nie radzi sobie z chusteczką i frida musi iść w ruch...
A z fridą jest taki kłopot, że niby ma filtr, ale on przepuszcza bakterie, więc zarażam się od niej przy każdej chorobie.
Właśnie dzisiaj wstałam z katarem i gorączką, a tu Święta za 2 dni i mam masę pracy emotka
0 0

monika1985monik

#5126776 Napisano: 06.04.2012 01:47:21
koper napisał(a):

Mam pytanie do tych z was, które mają też starsze dzieci. Wasze dzieci umieją wydmuchać nos w chusteczkę? Jak uczyłyście tego? Moja córka ma prawie 2 lata i niby rzadko choruje. Starałam się ją uczyć dmuchania nosem jak była zdrowa, ale od poniedziałku ma katar i oczywiście nie radzi sobie z chusteczką i frida musi iść w ruch...
A z fridą jest taki kłopot, że niby ma filtr, ale on przepuszcza bakterie, więc zarażam się od niej przy każdej chorobie.
Właśnie dzisiaj wstałam z katarem i gorączką, a tu Święta za 2 dni i mam masę pracy emotka

Mój synek skończył 2 latka i umie sam smarkać jak jest potrzeba generalnie jak ja miałam katar to mu pokazywałam że chusteczkę się bierze i smarka parę razy sam popróbował i ładnie mu to idzie.
0 0

dolly

#5126823 Napisano: 06.04.2012 02:08:13
Mój też umie wysmarkać nosek, ale pluć nie umie i pastę prawie całą zjada emotka
0 0

beniaminowa

#5126836 Napisano: 06.04.2012 02:16:04
Mój też prawie (muszę mu trzymać chusteczkę, bo sam smarka gdzieś obok) sam potrafi i sam podpatrzył jak my to robimy. A pastę zjada całą, nic nie wypluje emotka
0 0

dolly

#5126864 Napisano: 06.04.2012 02:28:15
Beniaminowa, ja próbuje szczoteczką wygrzebać ale czasami juz nie mam co, ech.
Mógłby tatuś nauczyc tej brzydkiej aczkolwiek jak widac potrzebnej umiejętności- plucia emotka
0 0

Gość: swibek

#5126909 Napisano: 06.04.2012 02:45:44
koper napisał(a):

mój Kacper jak miał dwa lata to próbował sam wysmarkać.. tylko za mocno ściskał nos chusteczką i blokowało.. ale kilka razy zapaliłam te małe świeczki - podgrzewacze i mówiłam zeby noskiem zdmuchał.. taka zabawa była a nie sparzy się bo mały płomyczek i z odległosci to trzeba naprawdę smarknąć.. no i potem dałam chusteczkę i.. poszło w ruch.. emotka
0 0

#5128009 Napisano: 07.04.2012 11:43:33
Wszystkim Mamom tym obecnym i tym przyszłym życzymy z Kubusiem Wesołych Świąt!

Ps. Mam ręce pełne roboty....ale jutro lajcik emotka emotka
0 0

beniaminowa

#5128129 Napisano: 07.04.2012 01:25:40
No właśnie... Wesołych Świąt Mamuśki emotka
0 0

Gość: mooniq82

#5128134 Napisano: 07.04.2012 01:32:41
Wesołych Świąt Kobietki emotka )
0 0

monika1985monik

#5128683 Napisano: 07.04.2012 06:48:49
Wesołych Świąt dla WSZYSTKICH emotka emotka
0 0

#5129740 Napisano: 08.04.2012 07:27:18
od dwóch dni nie mamy kolek! Delicol działa - kolki były od laktozy, której mały nie mógł strawić

chwała naszej położnej, która nam podpowiedziała ten lek

ale ulga emotka teraz nam zostało tylko nauczyć się wyciszać młodego przed snem by zasypiał spokojnie i będzie już w ogóle cudownie!

btw - w pieluszkarni jest wyprzedaż, niestety dopiero zauważyłam i niewiele już zostało, ale dorzucają co jakiś czas nowe produkty, zerknijcie sobie (zwłaszcza fanki wielorazówek emotka ) http://www.pielus..._STREFA-50-1124.html

a Bernasiowi dziadki prezentują zestaw formowanek bambusowych http://www.organi...lipop-naturalna.html i limonkowego wełniaczka na wyrost http://www.organi...e-rozm-m-6-12kg.html (dowiedziałam się, że są problemy z dostawami od Storchenkindera, więc wolę kupić póki są...)
a kieszonki Charlie chyba sprzedam emotka od kilku dni przeciekają nam przy nogawkach - nie wiem czemu emotka
0 0

Gość: ewachem

#5129775 Napisano: 08.04.2012 07:47:11
swibek napisał(a):

koper napisał(a):

mój Kacper jak miał dwa lata to próbował sam wysmarkać.. tylko za mocno ściskał nos chusteczką i blokowało.. ale kilka razy zapaliłam te małe świeczki - podgrzewacze i mówiłam zeby noskiem zdmuchał.. taka zabawa była a nie sparzy się bo mały płomyczek i z odległosci to trzeba naprawdę smarknąć.. no i potem dałam chusteczkę i.. poszło w ruch.. emotka

i u mnie rowniez zabawa z dmuchaniem swieczki urodzinowe pomogla
0 0

#5129780 Napisano: 08.04.2012 07:55:52
dianek polecam muzykę relaksacyjną, mój Kuba jest jak zahipnotyzowany jak jej słucha.
do tego światło ściemnione i TV wyłączone, często też małemu coś śpiewam emotka

Co do wielorazówek to ja se swoich zadowolona jestem. Jak przecieka Ci koło nogawek to poczekaj aż nóżku nabiorą oponek emotka i powinno pomóc.
0 0

#5130310 Napisano: 09.04.2012 10:59:40
wczoraj było już nieźle - ściemnione światło, cisza i w ciągu godzinki jakoś zasnął emotka

z muzyką właśnie musimy pokombinować - jazz nam młodego ładnie uspokaja, muszę poszperać za jakimiś fajnymi, bardzo spokojnymi kawałkami

a przed chwilą M. uśpił młodego nucąc mu piosenkę ze shreka emotka z resztą oboje teraz kimają w sypialni (chyba tym nuceniem siebie samego też uśpił emotka )

Co do przeciekania - wiem że najlepszym sposobem jest poczekać aż brzdąc urośnie, szczególnie że te charlie to OneSize ... więc poczekamy, bo poza tymi wpadkami są super emotka

0 0

benasia

#5130917 Napisano: 09.04.2012 06:29:00
a tu mój malutki zajączek wielkanocny emotka
https://apps.face...st_id=588&ref=nf
0 0