Konkursowiczki w ciąży

benasia

#5172579 Napisano: 06.05.2012 06:09:54
nam Enfamil 400g starcza obecnie na 5 do 7 dni, ale mały oprocz mleka dostaje raz dziennie sloiczek, a na kolacje kaszkę mleczno-ryżową na wodzie. Czasami jeszcze zamiast porcji mleka banana ale nie zawsze.

Jak był maly i pił tylko mleko to starczała puszka na 3-4 dni.

Wszystko zależy od wieku dziecka, czy coś innego je jeszcze oprócz mleka no i ile je- bo dzieci są różne i mają rózne apetyty. Mój max wypije 150ml ale nie wiecej niz raz dziennie, a raczej daję mu po 120ml i czasem wypije wszystko a czasem zostawi. emotka
0 0

benasia

#5172580 Napisano: 06.05.2012 06:10:34
a moje jest inne pytanie od jakiego wieku można dawać dzieciom danonki - od roku?
0 0

agusia147

#5172589 Napisano: 06.05.2012 06:19:20
benasia napisał(a):

a moje jest inne pytanie od jakiego wieku można dawać dzieciom danonki - od roku?

Myślę spytaj pediatrę. Ja rozmawiałam z ciocią, która jest pediatrą i nam mówiła, że Kamisiowi spokojnie możemy dać już jabłuszko albo kaszkę mleczno ryżową.
0 0

Gość: dianek

#5172629 Napisano: 06.05.2012 06:51:32
ok, dzięki za info

powoli chyba będziemy przechodzić na tryb mieszany i docelowo na butlę... wymiękam z karmieniem - młody ostatnio nie chce jeść bo wszystko chce oglądać, za to w nocy nadrabia i je co 2h... więc w dzień umęczona staram się go nakarmić (butle mu się w buzie wsadzi w dowolnej pozycji, ale cyca już nie emotka ), a w nocy nie śpię bo on non stop je...

a laktator nie działa - nie wiem czemu, ale jestem w stanie odciągnąć max. 50ml razem z obu piersi - później się blokuje i nic nie leci, chociaż niby jest co emotka
0 0

Gość: grusia

#5172638 Napisano: 06.05.2012 07:01:35
Benasia Danonki sa dla dzieci w wieku przedszkolnym. Ale po co takim swinstwem faszerowac dzieciaka ?Nie lepiej jogurt naturalny z dodatkiem owocow ? Choc uwazam ze na takie smakolyki jest jeszcze czas. Teraz mozesz podac te jogurciki dla dzieci z Bobovity chyba.Jak chodzilismy do dermatologa to mowil ze Danonki to zwykly syf - jak juz cos dac to lepiej Danio z tych takich firmowek.
0 0

benasia

#5172641 Napisano: 06.05.2012 07:01:58
spróbuj dianek dawać małemu tak jak piszesz i pierś i butle, chyba w nocy butle a w dzień pierś i może coś to da.
trzymamy kciuki emotka
0 0

Gość: dianek

#5172648 Napisano: 06.05.2012 07:08:44
benasia - taki właśnie mam plan
tylko jutro mąż do lekarki musi skoczyć zapytać się jakie mleko mamy kupować, może coś na recepte dostaniemy

a co do danonków - benasia przeczytaj sobie ich skład - straszny syf tam jest, ja nie wiem jak oni to dopuścili dla dzieciaków emotka (między innymi składniki będące jedną ze znaczących przyczyn cukrzycy u dzieci) - osobiście od jakiegoś czasu kupuję tylko jogurt naturalny i jem z owocami albo z dżemem owocowym własnej roboty - i nawet w smaku jest to dużo lepsze
0 0

beniaminowa

#5172656 Napisano: 06.05.2012 07:13:23
A ja się borykam z kolejnym zapaleniem emotka Mam dość... Wszystko mnie boli a jeszcze dziś wypadało i pojechaliśmy na Komunię do bratanka...
Mały płacze i boli go brzuszek a ja nie mam pojęcia po czym emotka Wydaje mi się że, może też odczuwa moje złe samopoczucie... W takich chwilach dopada mnie chęć przerzucenia małego na butlę emotka
0 0

benasia

#5172661 Napisano: 06.05.2012 07:18:28
beniaminowa nie poddawaj się emotka
przejdziesz na butlę gdy będzie na to czas a wiem że jesteś silną bo w końcu ty zagrzewałaś dziewczyny by karmiły piersią to teraz my ciebie będziemy dopingować emotka

Tylko podkuruj się - jakaś witamina C, herbata z cytryną itp nie zaszkodzą.

A maluszek moze ma kolkę?
0 0

beniaminowa

#5172687 Napisano: 06.05.2012 07:31:56
Dzięki Benasia emotka Mały miał kolkę ale ostatnio już było wszystko ok... Mąż mnie dopinguje ale reszta?! Zamiast mnie wspierać to jeszcze dołują emotka Eh... Muszę się ogarnąć emotka
0 0

Gość: katrin22

#5172699 Napisano: 06.05.2012 07:43:11
benasia napisał(a):

nam Enfamil 400g starcza obecnie na 5 do 7 dni, ale mały oprocz mleka dostaje raz dziennie sloiczek, a na kolacje kaszkę mleczno-ryżową na wodzie. Czasami jeszcze zamiast porcji mleka banana ale nie zawsze.

Jak był maly i pił tylko mleko to starczała puszka na 3-4 dni.

Wszystko zależy od wieku dziecka, czy coś innego je jeszcze oprócz mleka no i ile je- bo dzieci są różne i mają rózne apetyty. Mój max wypije 150ml ale nie wiecej niz raz dziennie, a raczej daję mu po 120ml i czasem wypije wszystko a czasem zostawi. emotka

benasia mój też max 150 ml kiedyś wypił, a tak to po 120ml i ledwo dopija. Mój oprócz mleka dostaje kaszkę sinlac z deserkiem, zupkę- ale nie zawsze i na kolację kaszkę smakową emotka , a tak to mleko, herbatki, soczek. Deserek musi być codziennie, bo Mały je uwielbia. Apetyt raz ma, a raz mało co zje.
0 0

benasia

#5172703 Napisano: 06.05.2012 07:49:39
mój codziennie ok 12 dostaje słoiczek i najczęściej są to owoce, rzadko obiadek bo wtedy ma zatwardzenie... emotka
a tak to pije codziennie soczek ok 100ml i herbatke z Hippa.
Mój też teraz mniej mleka pije, zazwyczaj na śniadanie jesli nad ranem pił to ok 9 jak zawsze pił mleczko to teraz nie chce w ogóle albo tylko trochę tyle co nic emotka

Nie wiem czy takie dzieciaczki musza codziennie jeść i owoce i warzywa? czy jak je coś z tego to starczy? bo jak pisałam mój najczęściej je owoce tylko...
0 0

agusia147

#5172707 Napisano: 06.05.2012 07:55:56
dianek nie poddawaj się z karmieniem, ja bym teraz dużo dała by móc dalej karmić moje bobo.
0 0

#5172716 Napisano: 06.05.2012 07:59:03
dianek miałam to samo, dziecko się rozglądało zamiast jeść, jakieś wygibasy robiło, a ja wisiałam z butlą pod cycem i pompowałam, by choć z butli swojskiego się napiło, cyce były pełne, a ja mało odciągałam.Ja nie stosowałam laktatora, wkurzał mnie i powoli szło, wolałam palcami odciągać, szło szybko, czasem w kilka minut 100ml udawało mi się naciągnąć, często miałam zapas w lodówce na jedno karmienie i tak na samym cycu do 4 miecha dałam radę, do piątego tylko w nocy cyca dawałam, a potem Kubuś nie chciał piersi, nad czym ubolewałam.
Grunt to się nie poddawać i próbować, jak się nie da to butla nie straszna, ja od 5-tego miesiąca daję samą butlę i Kuba rośnie jak na drożdżach.
dianek mi się wydaje, że Twój Mały tak jak mój albo uczulony na laktozę albo przyzwyczaił się do butli, bo mojego w nocy nie skręcało przy pici, a w dzień to było koszmarnie,w szystko Go rozpraszało, pies zaczeakał i koniec picia, musiała być idealna cisza, a tak się nie da.

beniaminowa
bidulko, znów masz zapalenie, dałaś radę ostatnio, to i dasz teraz!
I pamiętaj, że trzymamy kciuki!
Dzidziulkowi próbuj trafić z lekiem na kolkę, bo to chyba kolka, albo też uczulenie na laktozę.
Dziecko wyczuwa, że Tyb masz zły nastrrój i też Mu się to udziela.
Jak dasz od zcasu do czasu butlę sztucznego to świat się nie zawali, a Ty spokojnie zwalczysz zapalenie.
0 0

#5172722 Napisano: 06.05.2012 08:02:59
Mój tyle dobrego, że rano wypija 120ml mleka, ale ma kilka godzin przerwy, więc głodny.
Potem ze 2h nic nie chce i nie wcisma, koło 10.00 znów mleko lub herbatka, potem też koło 12.,00 deserek UWAGA z przemyconą kaszką, mam patencik fajny, bo Kuba inaczej tej kaszki nie chce.
Tylko, że my jemy Sinlac, Ty możesz dać zwykłą ryżową na mleku, czyli robimy tak:
Kaszkę na pół gęsto i nakładasz na łyżeczkę troszkę i potem na tą samą łyżeczkę deserek, dziecko myśli, że je sam deserek, a tak je z kaszką, tym sposobem Kuba zjada około 60ml kaszki i połowę słoiczka deserku. Potem herbatki, sok i ewentualnie zupka.
0 0

#5172724 Napisano: 06.05.2012 08:03:28
agusia147 napisał(a):

dianek nie poddawaj się z karmieniem, ja bym teraz dużo dała by móc dalej karmić moje bobo.

agusia na początku karmiłaś, więc i to się liczy emotka
0 0

agusia147

#5172734 Napisano: 06.05.2012 08:14:43
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Ale tylko dwa miesiące, potem nagle brakło pokarmu i nic nie pomogło. Teraz mały na modyfikowanym tylko.
0 0

benasia

#5172736 Napisano: 06.05.2012 08:16:43
katrin mój je tak:
ok 9 powinno być śniadanie 120ml mleka ale mały nie bardzo chce pić mleko coś ostatnio więc albo trochę wypije albo wycwani się i dopiero jak zrobię z tego kaszkę lub kliek to zje wszystko.
Potem o 12 słoiczek -tez zje caly (najczęściej daję owocowy bo często po obiadkach ma zatwardzenie i robi bobki)
potem ok 15 mleko -czasem o tej godz potrafi wypić nawet 150ml mleka w zależności jak jadł rano
potem ok 18 - albo banan normalny ugnieciony albo mleko ok 120ml ale raczej nie wypija tyle
potem godz 20 i 120ml kaszki na wodzie i spać.
W nocy mleko zazwyczaj nad ranem 120ml.
W między czasie w dzień daję 100ml soczki i herbatkę bez ograniczeń.

Mój nie ma problemów z jedzeniem z łyżeczki -wszystko zje tylko mleka z butli jakoś mniej pije.
A kaszki uwielbia ale nie chce go utuczyć więc zazwyczaj tylko na kolację dostaje.

Tylko czy nic mu nie zabranie żadnych związków mineralnych czy witamin czy coś podobnego jak nie je za bardzo obiadków?
0 0

benasia

#5172737 Napisano: 06.05.2012 08:17:45
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Ale tylko dwa miesiące, potem nagle brakło pokarmu i nic nie pomogło. Teraz mały na modyfikowanym tylko.

Nie martw się ja tez nie mogłam karmić i mój mały 2 miesiące pił pierś, potem butelkę i jakoś chłopak silny, rośnie ładnie i nie ma żadnych problemów
emotka emotka
0 0

agusia147

#5172747 Napisano: 06.05.2012 08:29:09
benasia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Nie martw się ja tez nie mogłam karmić i mój mały 2 miesiące pił pierś, potem butelkę i jakoś chłopak silny, rośnie ładnie i nie ma żadnych problemów
emotka emotka

Dzięki kochana za pocieszenie, bo miałam straszne poczucie winy i wyrzuty sumienia.
0 0