Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: emilka1705
Kiedy Emi była maleńka płakałam i robiłam wszystko żeby ją wykarmić i nic... 6 tyg i koniec
Kiedy Liwia się urodziła powiedziałam że do 6 mies chce karmić z luzem (nie muszę a chce) i wyszło!!!
Moja ciotka co ma 4 dzieci mówi że gdyby miała 5 nie karmiła by od początku bo im dłużej karmiła tym więksi alergicy się jej udawali. Dodam że najdłużej karmiła 25 miesięcy.
Gość: katrin22
Ja po odstawieniu Kuby od piersi,( a raczej Jego rezygnacja) miałam jeszcze do niedawna pokarm w piersiach
benasia u nas wygląda to tak:
8.00- 120 ml mleka
10.00- 100-120 ml mleka
12.00 pół słoiczka deserku i 50-60ml kaszki Sinlac.
15.00 -120 ml mleka
18.00- zupka lub reszta deserku
około 19.00-20.00 Kuba idzie spać.
22.00-23.00 180-200 ml kaszki ryżowej.
I śpi do około 8.00 (czasem i o 6.00 wstanie, ale tylko wtedy gdy o 18.00 nam zasnie
Mój pije około 80ml soczku z wodą, wodę i herbatkę -do woli, czasem nie chce mleka, albo zje malusio-około 60ml.
benasia jak Twój woli kaszkę z rana zamiast mleka to podawaj Mu kaszkę
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
choć kilka razy dałam mu rano kleiku po 9 bo jak mleka nie ruszył w ogóle to żal wylać wiec szybko kleik i mały zjadał z apetytem
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Ja też kombinuję, by nie wylewać, ale i tak dużo się wylewa...
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mój w dzień też z butli się nie napije kaszki, ale w nocy to na śpiąco je
Powiem Wam że takiego szacunku do rodziców jaki mają jej dzieci do nich nigdy nie widziałam.
nam przytyka się smok od kaszki więc zostaje kleik. Kaszka łyżeczką.
Mi też się smok przytykał, ale sama powiększyłam dziurkę i jest dobrze teraz
A mamuśka która ma już któreś dzieciątko z kolei to wiadomo, już ją nic nie zaskoczy, ja przy drugim byłabym już mądrzejsza heh
Gość: grusia
ok 7 rano mleko 180 ml lub kaszka z lyzeczki
ok 12 obiadek zupka lub drugie danie ok 120 ml
ok 16 deserek ( ostatnim hitem sa biszkopty namoczone w owocach ze sloiczka i rozgniecione )
ok 19 - 200ml kaszki na wodzie lub mleku z butli
Wiecej mlodej nie da rady wcisnac,pije wode mineralna ale pic nie lubi jak mama
http://sklepwiatr...ia/Avent/variflo.jpg
O tej 19tej mloda juz jest jedna noga w ramionach Morfeusza wiec lyzeczka by nie zjadla
Gość: brenda
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
my tez taki kupilismy smoczek trojprzepływowy ale u nas sie nie sprawdzil
Gość: dianek
zerkam właśnie do archiwalnych numerów Dziecka - tam jest taka rubryka gdzie dietetyk doradza
i z tego co widzę, to w tym Twoim jadłospisie jest na pewno za dużo cukrów, raczej się poleca dawanie wody, lub niesłodzonych herbatek jeśli dziecko je dużo owoców (żeby nie dawać soków, które są z resztą dodatkowo dosładzane)
jeśli chodzi o warzywa - to chyba jednak powinien trochę ich zjadać... może zamiast słoiczka to spróbuj sama mu ugotować odrobinę czegoś i powoli wprowadzać do diety, małymi porcjami, żeby go nie zatykało - np. jakoś przemycić kilka łyżeczek gotowanej marchewki czy coś
pamiętaj że najbardziej zatyka ryż, ziemniaki, trochę gotowana marchew
a u nas nocka w miarę, w miarę
młody poszedł spać o 21 (prawie nic nie zjadając przed snem
zobaczymy co będzie w dzień
a w nocy nam niezłe rozrywki zaserwował - dwa razy się zsikał podczas zmiany pieluchy - raz mi, tak że trzeba było mu pajacyka zmieniać, a drugi raz nad ranem mężowi - i to tak że mu oblał oczywiście tego rozwalonego palca i mąż nad ranem musiał sobie opatrunek jeszcze zmieniać
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja przy pierwszym też sobie założyłam że będę karmić pół roku
A co do alergii no to wiadomo że karmienie pomaga - także nie wiadomo jakby było z Martynką gdyby nie ssała piersi... Ale z drugiej strony są takie dzieci jak Twoja które praktycznie w ogóle nie chorują. W mleku modyfikowanym są wszystkie witaminy więc może dlatego
Jak pił mleko HA to więcej potrafił wypić.
Dziś już mam królika ugotowanego z wczoraj, ugotuję ziemniaczka i marchewkę i będzie papka
beniaminowa Ty masz ejszcze Córeczkę? myślałam, że dwóch synków
Gość: grusia