Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
ziolko
Postów 10410
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
i po małych dżemikach, typu konfitury łowicz
trzymają długo, nieraz kilka lat (ja tak robię soki, wtedy nie ma obawy, że większa porcja się zepsuje), tylko trzeba dobrze zapasteryzować
z tego co wiem, to moja ciocia dla swojej wnuczki robiła tak samo, sama gotowała zupy, miksowała i do słoiczka.
Później mała nie chciała jeść kupnych, bo jej nie smakowały.
fryteczka
Postów 4253
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
fryteczka
Postów 4253
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Jak przygotować w domu słoiczki dla niemowlaka?
Przy gotowaniu zupki-papki warzywnej powstałej z jednej (nawet małej) marchewki uzyskamy ilość znacznie przewyższającą potrzeby kilkumiesięcznego niemowlaka, to część dania możemy naszykować do podgrzania na później. W tym celu należy wcześniej przygotować 2-3 małe słoiczki (np. takie po koncentracie pomidorowym) - dokładnie je umyć i wyparzyć wraz z pokrywkami. Później przekładać dopiero co zagotowaną zupkę-papkę do jeszcze ciepłych słoiczków. Zakręcić i postawić do góry nogami. Jeśli słoiczek z zupką nie zamknie się, to należy gotować go w wodzie około 10 minut (podobnie jak przy robieniu domowych kompotów), wyjąć ze wrzątku i postawić na pokrywce. Gdy słoiczki przestygną schować je do lodówki. Przy podawaniu papki następnego dnia wystarczy otworzyć słoiczek i podgrzać go w ciepłej wodzie (nie gotować) - analogicznie, jak przy słoiczkach kupowanych w sklepie.
idziemy teraz na zakupy kupic swierze warzywka i miesko
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: katrin22
Ja w tamtym roku mogłam robić zupki, ale narobiłam się przetworów typu ogórki, sałatki itp itd..około 100 słoików zrobiłam
Gość: rachel
ile spią wasze dzieciaki?? moja mała ma teraz miesiac, od wczoraj w nocy spi 6 godzin potem 1,5 godziny przerwy, znów sen 4 godziny, znów 1,5 godziny przerwy i jeszcze raz 4 godziny (w tej chwili nawet 4,5). Póżniej biedna sie meczy az do samego wieczora i potrafi nie spac 6-7 godzin. Przez ten czas co nie spi najchetniej lezałaby przy cycku. Widac ze sie wtedy meczy i ma jakby maslane oczeta ale zasnac za nic nie moze. Wasze dzieciaki tez tak długo nie spia w dzien? i zastanawiam sie czy ten sen 6 godzinny jest w porzadku bo przeciez nie je wtedy a jest karmiona piersia, a wszedzie pisza mówia ze piersia sie powinno karmic co 2-3 godziny
Gość: dianek
jak młody miał miesiąc to zdarzało mu się przespać raz 6h w nocy (zazwyczaj od ok. 19:30)
dwa razy zdarzyło mu się nawet przespać 8h - nie było szans go obudzić na karmienie
jeśli chodzi o częstotliwość karmienia to powinno się w dzień co 2-4h i w nocy nie powinno się robić dłuższych przerw niż 6h
ale trzeba też brać pod uwagę ile dziecko zjadło - jak pierś miałaś nie całkiem pełną, to karmienie będzie szybciej niż jak była na maksa napełniona
a ze spaniem w dzień mamy bardzo różnie - i u nas bardzo zależy to od... pogody
jak jest ładnie, cieplutko to wstaje o 6, je, bawi się, ok 8 robi sobie 1-1,5h spania, później wstaje i zasypia dopiero koło 15-16 na 1-2h i dopiero ok. 19-20 na noc
a co do leżenia przy cycu - gdyby nie smoczek to młody by się od piersi nie odrywał... jeść nie chce, ale pociamkać sobie to już owszem
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10410
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja na bieżąco myję, jak robię zupę pomidorową czy sos, więc w ciągu roku nazbiera się tego trochę
ziolko
Postów 10410
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no co chcesz.. facet w końcu
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Hihi
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
ziolko
Postów 10410
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale obstawiam, że zostanie
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: allice
Was też tak wcześnie maluchy mocno kopały?
fryteczka
Postów 4253
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
na obiadek ugotowalam marchewczke,ziemniaczki,troche pietruszki i selerka a do tego kurczaczek
na deserek kaszka bananowa z gniecionym bananem i biszkopcikiem
spodobalo mi sie samodzielne przygotowywanie od momentu jak zobaczylam ,ze moj maly sie tym zajada czyt.smakuje mu
fryteczka
Postów 4253
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Gość: grusia
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
w dodatku na kolację dodałam tego musu do kaszki mleczno-ryżowej - mały zajadał jak nigdy.
Chyba zaraz narobię wiecej tego musu bo taki pyszny że i ja bym zjadła
chyba po musie jabłkowym nie będzie miał zatwardzenia bo to przecież jabłko?