Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
fryteczka
Postów 4253
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Składniki:
- 20g mieszanki mlecznej
- 100ml wody
- łyżeczka maki ziemniaczanej
- 1 żółtka
Sposób przygotowania:
W garnuszku zagotuj wodę. Wodę ostudź, odlej 50 ml do szklanki, w pozostałej wodzie rozrób mieszankę mleczną. W wodzie odlanej do szklanki rozmieszaj mąkę ziemniaczaną i żółtko i doleją ją do garnuszka z mieszanką. Całość zagotuj cały czas mieszając.
Jarzynowa z żółtkiem
Składniki:
- Ok. 50 g obranych warzyw:
- Marchewka
- Pietruszka
- Seler
- Kalarepka
- Burak
- Ziemniak
- Ok. 25 g chudego mięsa (np. filet z indyka)
- 2 łyżeczki błyskawicznej kaszki kukurydzianej lub kleiku ryżowego
- pół łyżeczki masła
- pół żółtka
- ok. 60-80 ml wody
Sposób przygotowania:
Obrane, umyte i pokrojone warzywa zalej wrzątkiem i gotuj pod przykryciem do miękkości (ok. 20-30 minut). Następnie przestudź i zmiksuj na papkę (możesz również przetrzeć przez sitko). Dodaj masło i połowę żółtka. W osobnym garnuszku ugotuj kawałek mięska, drobno posiekaj i dodaj do przygotowanej papki warzywnej. Ponownie zmiksuj. Dosyp kaszkę lub kleik (błyskawiczny, nie wymagający gotowania) i dokładnie wymieszaj. Z podanych składników przygotujesz ok. 120 g gęstej zupki.
Gość: katrin22
Ja mam plan zrobić kisielek na bazie jabłuszka, tzn. soczek i jabłko ze słoiczka
fryteczka
Postów 4253
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Gość: ania75
Gość: dianek
i tak wychodziło taniej niż jeżdżenie po mieście
Gość: ania75
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja mam kaszkę manna nestle smakową na wode.
innego nie widziałam glutenu jako samego...
A czy sądzicie że moge wieczorem gotowac malemu na 2 kolejne dni?
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: grusia
Gluten masz w mannie ale i np w biszkopcikach, chlebie, sucharkach, herbatnikach - mozesz rozmoczyc cos z tego w mleczku albo w deserku i podac. Tylko pamietaj ze na poczatku podaje sie ok 2 - 3 g/100ml - ja podawalam do zupki ok pol lyzeczki kaszy manny.Kiedys podawalo si egluten pozniej ale dowiedziono ze wczesniejsze podanie uchroni m.in przed alergia na ten skladnik.
Poczytaj
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
znaczy kaszkę chcesz gotować na dwa dni?
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Myślę by jutro zrobic mus dyniowo -jabłkowy - taki chyba na obiadek będzie w sam raz.
A budyniek jako co proponujecie - podwieczorek?
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
już tak z miesiąc dostaje ale nie często, bo sie nam skończyły -dopiero wczoraj znów kupiłam i jadł wczoraj i dziś - i to rozmaczam kilka szt. w mleczku.
Gość: katrin22
Mannę dodaję często do zupki, zamiast ryżu.
Biszkopciki podaję od niedawna
Muszę sucharki spróbować moczyć i podawać.
benasiu kaszkę podawaj w takiej konsystencji jaką Mikuś lubi, ja w nocy daję w postaci pół gęstej, bo pije z butli, a na drugie śniadanko już bardziej gęstszą.