Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
malenka89
Postów 7292
Data rejestracji 10.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
w internecie roi się od różnych porad, ale jak sobie policzyłam to musiałabym wydać majątek na te badania
Gość: rachel
ja żadnych
Gość: dianek
łóżeczko turystyczne jeśli nie macie zapewnionego
przemyślcie jeszcze co z kąpielą - będziecie mieli wanienkę czy miskę czy jakoś jeszcze inaczej?
z badań robiłam cytologię, ale wyniki odebrałam będąc już w ciąży
poza tym przed ciążą żadnych badań
tylko do dentysty się przeszłam
i na samym początku ciąży komplet badań robiłam (zlecone przez lekarza,prawie wszystkie z NFZtu)
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kąpiel to mamy taką gąbkę co małego się położy i to w kabinie prysznicowej. Na basenie zdało to egzamin. Jak chodzi o spanie to jak gdzieś jedziemy to mały śpi albo ze mną w łóżku, albo na wojskowym materacu plus na to kocyk, prześcieradło i kocyk do przykrycia. Też mu było wygodnie.
malenka89
Postów 7292
Data rejestracji 10.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czytałam po tych forach i ludzie takie cuda wypisywali, takie badania, że pierwszy raz o nich słyszę
Inni nie robią żadnych badań, jeszcze inni wpadają, a dzieciaczki rodzą się zdrowiutkie
Ja bym chciała zrobić te, które są konieczne albo ważne
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Preparaty przeciw owadom- i fenistil czy wapno
Malenka89- toksoplazmoza i cytomegalia- niestety nierefundowane- no dużo kasy na badania leci, później to już głównie z zalecenia lekarza
Gość: katrin22
Gość: size
Jak masz zwierzę typu kot, pies lub kontakt z nim zrób profilaktycznie badanie na toksoplazmozę. Jak krążą wokół Ciebie dzieci w wieku przedszkolnym zrób dla własnego spokoju cytomegalię
3 m-ce przed planowanym poczęciem jedz z apetytem folik-400. Badanie ogólne całości typu morfologia i mocz też bym zrobiła, żeby wiedzieć czy wszystko ok. To wiadomo że z NFZ. Różyczka to dobry pomysł jak nie chorowałaś.
Powodzenia z implantacją zarodka
Ja przed zajściem w ciążę kwasu foliowego nie zażywałam w tabletkach, ale za to kilogramami jadłam pomarańcze. Potrafilam zjeść 3 kilo w 3 dni, a to samo źródło kwasu foliowego
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gdzieś w połowie ciąży lekarz poinformował mnie, że mogę je wykonać, ale nie jest to refundowane. Byłam nawet w tym laboratorium gdzie robiłam morfo i mocz z nfz i chciałam od razu przy okazji zrobić sobie prywatnie to badanie, ale nie robili
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja kotów w ciąży unikałam jak ognia.
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Też uciekam. Małemu dałam kaszki, bo swoje palce już konsumował. Dobrej nocki
Gość: dianek
ja jestem rocznik '87 i już mieliśmy obowiązkowe szczepienia w gimnazjum
co do toksoplazmozy - warto zrobić, i mi lekarz mówił, że jakby coś wyszło to to się leczy i nie ma zagrożenia dla dziecka wtedy
i przejdź się do dentysty koniecznie, bo w ciąży strasznie zęby lecą, a nie wiem czy miałabyś ochotę później np. w pierwszym trymestrze z mdłościami robić ząbki bez znieczulenia... ja się na takie jeden załapałam, bo za późno się do dentystki przeszłam
Gość: rachel
Mój ginekolog był bardzo dokładny podczas badań i na początku aż się stukałam w głowę do czasu aż koleżanka z pracy powiedziała mi że uratował w ten sposób jej dziecko. W 7 miesiącu wykrył małemu wadę serduszka. Podobno u nas w szpitalu nie mają sprzętu i bez wcześniejszej diagnozy mały nie miałby najmniejszych szans na przeżycie a tak byli przygotowani i przed porodem pojechali do szpitala w wawie gdzie od razu po urodzeniu mały przeszedł operację i był podłączony do specjalnej aparatury. Takiej której w naszym szpitalu nie ma! Dodam że mały ma już z jakieś 2 lata i czuje się świetnie, jest w pełni zdrowy, sprawny i tylko do któregoś tam roku życia jeździ na kontrole co pół roku. Dlatego uważam, że wszystkie badania w ciązy mają sens.
Jedyne na co się nie zgodziłam, ale to już w szpitalu. To na popranie krwi pępowinowej. Kobieta która była przedstawicielką firmy przechowującej taką krew wkurzyła mnie podejściem do tematu i mówieniem, że jeśli tego nie zrobię jestem wyrodną matką. Taka gra na emocjach to chamstwo, które mnie bulwersuje to tego stopnia że....no powiedzmy że zrezygnowałam.
Uważam że lepiej dmuchać na zimne! Teraz możliwości medycyny są takie że gdyby coś miało się stać można wiele zdziałac
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane