Konkursowiczki w ciąży

benasia

#5271467 Napisano: 03.07.2012 07:10:54
agusia147 napisał(a):

agasiam napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Parawany są zazwyczaj na stanie pokoju w ośrodku więc nigdy nie kupuję. Zastanawiam się jeszcze jak my się wybierzemy z małym na spacer po plaży bo w sumie sobie nie wyobrażam jak byśmy się mieli po niej przejść z wózkiem lub małym na rękach.

jeżeli wózek ma koła pompowane to dasz rade. Czasem na plaży jest taka ścieżka dla niepełnosprawnych do samego morza (zrobiona z gumy lub desek). My byliśmy wiosną i spacer odbył się bez problemów. teraz może tylko tłum wczasowiczów być przeszkodą. My jedziemy za tydzień:)

Właśnie wózek ma małe, gówniane i niepompowane kółka, więc tu lipa.
Mały jest za ciężki na nosidełko, mnie bolą plecy po piętnastu minutach z nim na plecach. 8500 jednak robi swoje. A mężowi kardiolog zabronił dźwigać chwilowo, więc też lipa. A dokąd jedziecie? My w okolice Kołobrzegu w sumie.

agusia kamil ma 8,5kg? emotka
on ma chyba 4 miesiace tak?
0 0

benasia

#5271472 Napisano: 03.07.2012 07:17:23
a u nas na szczęście sprawy intymne ok i wszystko na swoim miejscu emotka
Wreszcie was doczytałam bo taaaaakaaaa burza u nas była w nocy że do wieczora internetu nie miałam.
a w nocy myslałam ze grad wybije szyby w oknach tak trzaskał... masakra emotka
na szczęscie Mikołajek spał a gdy burza przycichła dałam mu mleczka i do rana spał dalej emotka
0 0

Gość: katrin22

#5271477 Napisano: 03.07.2012 07:22:53
agusia, ale masz kloca wielkiego emotka
Ja swojego już mało co dźwigam. Zazwyczaj Kubś jest na kocyku i po nim wędruje. Do tyłu zasuwa sprawnie, czyli wsteczny działa, gorzej z jedynką heh. Fajnie wygląda jak wyprostuje raczki, głowa do góry, pupcia do góry, nogi ugięte i się kołysze do przodu- do tyłu hehe, to może ruszy w końcu. Z siedzeniem to wygląda tak, że postępy są, bo z dnia na dzień jest stabilniejszy, ale ejszcze to nie jest to, bo jak po coś sięga to traci równwagę.

Ząbki dały nam odpocząć i Kuba wcina wszystko co Mu dam i uwielbia te Bobo Fruty 100%, a jeszcze do niedawana Mu nie smakowały. A po tych soczkach z metabolizmem jest super.
0 0

beniaminowa

#5271511 Napisano: 03.07.2012 07:49:20
Pozdrawiamy znad morza emotka I widzę że kilka mam się też wybiera emotka Pogoda na razie nas nie rozpieszcza emotka Ale jeszcze 11 dni przed nami emotka
0 0

Gość: dianek

#5271529 Napisano: 03.07.2012 07:57:01
beniaminowa, cieszcie się że wyjechaliście z rzeszowa - tutaj na południu takie upały że ledwo żyć się da emotka

dziewczyny, dzięki za pocieszenie, mam nadzieje że i u nas wszystko z czasem samo się unormuje

a co do zaglądających lekarek - nasza przy każdej wizycie zaglądał młodemu do pieluchy emotka z resztą, gdzie ona nie zagląda... bardzo dokładnie dzieciaki ogląda - ale to chyba raczej zaleta emotka

młody nam zasnął o 19:30 i śpi jak zabity emotka piorunami rzuca, a ten nic... chyba po tym szczepieniu taki padnięty emotka
0 0

beniaminowa

#5271578 Napisano: 03.07.2012 08:35:51
Jak wyjeżdżaliśmy było 34 stopnie emotka Na miejscu szalone 14 emotka Jak wysiadłam z samochodu ubrana w japonki, szorty i koszulkę na szelkach to przeżyłam szok, i Ci ludzie którzy mnie widzieli chyba też emotka
0 0

dolly

#5271579 Napisano: 03.07.2012 08:37:10
kalisto1986 napisał(a):

dolly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

jeszcze nie emotka
Dopiero jesteśmy na etapie, za i przeciw emotka

nie ma przeciw, nie ma - eee no chyba, że ten... no.... bez klamek... emotka

niestety jest i to dużo emotka ale za też duzo emotka

A Ty cwaniaku kiedy drugie ? emotka

hehe, no ja, jak mi to bez klamek nie będzie grozić emotka emotka emotka

AAAAAAA to ja uwielbiam morze, mogłabym tam siedziec od maja do października emotka
0 0

#5271584 Napisano: 03.07.2012 08:40:21
dianek to masz fajną lekarkę.

beniaminowa i tak zazdroszczę wczasów emotka
My we wrześniu do Zakopca planujemy, choć na kilka dni wyjechać.

U nas dziś burza, a nawet ze dwie, ale Kubuś śpi sobie smacznie. Jak ja lubię taką burzową pogodę, byle mi moich pomidorków nie zlało za bardzo, bo te w foliaku bezpieczne, dziś były pierwsze zbiory bio pomidorów emotka
0 0

agusia147

#5271591 Napisano: 03.07.2012 08:42:41
benasia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

agasiam napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Parawany są zazwyczaj na stanie pokoju w ośrodku więc nigdy nie kupuję. Zastanawiam się jeszcze jak my się wybierzemy z małym na spacer po plaży bo w sumie sobie nie wyobrażam jak byśmy się mieli po niej przejść z wózkiem lub małym na rękach.

jeżeli wózek ma koła pompowane to dasz rade. Czasem na plaży jest taka ścieżka dla niepełnosprawnych do samego morza (zrobiona z gumy lub desek). My byliśmy wiosną i spacer odbył się bez problemów. teraz może tylko tłum wczasowiczów być przeszkodą. My jedziemy za tydzień:)

Właśnie wózek ma małe, gówniane i niepompowane kółka, więc tu lipa.
Mały jest za ciężki na nosidełko, mnie bolą plecy po piętnastu minutach z nim na plecach. 8500 jednak robi swoje. A mężowi kardiolog zabronił dźwigać chwilowo, więc też lipa. A dokąd jedziecie? My w okolice Kołobrzegu w sumie.

agusia kamil ma 8,5kg? emotka
on ma chyba 4 miesiace tak?

Tak 8400 i 70cm wzrostu (tak miarka pokazała). Ma 4 i pół miesiąca. Lekarka mówiła, że wszystko ok. A małego nie przekarmiamy.

beniaminowa a w jakiej miejscowości jesteś? My w sobotę jedziemy i nie wiem jakich ciuchów nabrać, auto nie jest z gumy i muszę się ograniczyć.
0 0

#5271598 Napisano: 03.07.2012 08:50:35
Agusia to fajnie rośnie Wasz Kamiś, jak ma 70 cm to waga adekwatna do wzrostu emotka

Gotujesz już zupki, czy kupujecie?

Możesz ugotować ziemniaczka (najlepiej starego, bo te nowe mają mnóstwo nawozów), marcheweczkę i dodać łyżeczkę oleju, lub masła i zmiksować i gotowe. TAkie zupki / papki na początek są delikatne i dobre.
0 0

beniaminowa

#5271614 Napisano: 03.07.2012 09:00:28
agusia jestem w Gdańsku emotka Do plaży mamy ok 200 metrów. Jest super emotka Tylko pogoda mogłaby się trochę poprawić emotka
0 0

benasia

#5271617 Napisano: 03.07.2012 09:07:01
katrin czy ty teraz Kubusiowi w 8 mies. czymś oprócz oliwy i warzywek doprawiasz by mialo lepszy smak?
bo ja gotuje same warzywka głównie marchewka ziemniaczek pietruszka seler por i do tego oliwa z oliwek, czasem buraczek jesli ma byc barszczyk albo fasolka czy coś.
Ale to takie czasem jakby nijakie - nie wiem czym mu polepszyć smak emotka
0 0

#5271679 Napisano: 03.07.2012 10:17:35
benasiu ja kiedyś dawałam dosłownie kilka zierenek jodowanej soli, ale to było dawniej, teraz nic nie daję z przypraw.
Tyle soli dziecku nie zaszkodzi od czasu do czasu, ale jakoś robię na szybko i zapominam.
Ja ostatnio gotuję taką zupkę, którą Kubuś wcina, a mianowicie: ziemniak, marchew, cukinia, do tego żółtko, łyżeczka oleju ze słonecznika i blenduję, bo coś mi się ostatnio Kubuś krztusi jak wyczuje jakiś kawałek.
Kubuś kupnej zupki nie ruszy jak wyczuje pora ;/

A smak fajnie polepsza właśnie żółtko emotka

Zastanawia mnie, czy mogę dać koperek/ pietruszkę- nać ?, tak z warzywkami szczyptę ugotować.
0 0

agusia147

#5271686 Napisano: 03.07.2012 10:26:27
Mały żyje na mleku głównie. Dawałam mu już jabłko, banana, marchewkę, kaszkę mleczno ryżową. Najbardziej mu jabłuszka smakują.
0 0

Gość: rachel

#5271748 Napisano: 04.07.2012 04:19:41
dziewczyny czy to normale zachowanie u 3 miesiecznego dziecka?-od 2-3 dni Dominisia zwykle podczas karmienia na lewej piersi wygina mi sie do tylu.robi to z taka sila ze boje sie ze sie wysunie. Po prostu nagle cos zobaczy i wtedy odgina sie zeby to obejrzec. Poniewaz sie o nia boje to wtedy biore ja na rece i pokazuje to co chce.juz 4 razy mi tak zrobila. Czy to normalny etap rozwoju czy cos nie tak? W lozeczku raczej tak nie robi,czasem lekko podniesie bioderka tylko
0 0

Gość: grusia

#5271763 Napisano: 04.07.2012 06:02:30
My nie solimy wcale, szkoda obciążać nerki a dziecko uczyć takiego przypisanego, lepiej by nauczyli się naturalnego smaku warzyw bo później jako starszak może nie chcieć warzyw jeść. Ale u mnie w domu praktycznie zero soli również dla dorosłych. Wyznaje zasadę ze to zioła polepszają smak. Młoda uwielbia zupę koperkowa lub ziemniaki z koperkiem i masłem oraz łososia z warzywamiw sosie koperkowym. A do rosołu obowiązkowo natka pietruszki;). Ja trochę zielonego dodaje do gotowania i później pod koniec by zmieklo ale zachowało smak.
0 0

Gość: grusia

#5271765 Napisano: 04.07.2012 06:07:08
A jeśli już dajecie sól to pamiętajcie by potrawę solić zawsze na końcu gdy jest już gotowa. Nie dodajemy soli do gotowania potrawy.
0 0

#5271808 Napisano: 04.07.2012 07:28:55
rachel - mieliśmy to samo, jeszcze się zgrało z moim kryzysem mlecznym, myślałam, że zwariuję... najpierw młody nagle się odginał o mu się przypomniało, że można coś pooglądać (też na lewej piersi - ma taką swoją ulubioną stronę), później w ogóle wszystko było ciekawsze od jedzenia (karmiłam go praktycznie tylko na śpiąco), a później wreszcie mu przeszło i teraz je jak człowiek, czasem tylko coś mu odbije jak mleko słabo leci i go bierze na zabawę zamiast na jedzenie...

ale gdyby zaczęła się wyginać w łuk podczas snu to koniecznie szybko idź z nią do lekarza, lekarka wtedy powinna Was wysłać albo do neurologa, albo na badania główki (bo to objaw kilku dość groźnych zaburzeń, które wcześnie leczone nie zostawiają żadnych śladów)

nasz Bernard jak leży na pleckach podczas zabawy to cały czas w łuczek wygięty i bieg nogami kręcąc się w kółko emotka

a my po szczepieniu walczymy ze stanem podgorączkowym emotka w nocy było 37,9, dostał paracetamol, mam nadzieje, że mu nie podskoczy znowu, teraz się trzymamy w okolicach 37,4... bidul, w końcu 4 szczepionki dostał...
0 0

Gość: rachel

#5271818 Napisano: 04.07.2012 07:37:05
no muszę obserwować, w przyszłym tygodniu idziemy do lekarza, bo chciałabym małą zmierzyć i zważyć, zobaczymy czy jej przejdzie. podczas snu jeszcze nam się nie zdarzyło, właśnie na razie podczas karmienia. Moja Dominisia też w łóżeczku na pleckach biega nogami ale nie podnosi plecków wtedy. Wczoraj ją normalnie podziwiałam taki upał a ona jak szalona nóżkami przebiera i się rechocze:)

dianek współczuję bo w taką pogodę, przy gorączce się umęczy biedak. I jeśli nie przepajasz wodą to czeka was dzień przy cycu zeby nie odwodnic
0 0

#5271843 Napisano: 04.07.2012 07:53:14
z temperaturą nie jest źle
teraz dość chłodno, jak na zewnątrz się robi za ciepło to zamykam okna i w mieszkaniu trzyma się ok 23-24 stopni

młody ładnie się sam dopomina jak chce mu się pić i jak minęła min. godzina od ostatniego karmienia to dostaje cyca, a jak nie to wodę (mamy limit w takie upały do 100ml dziennie, normalnie do 50ml)

a z tym wyginaniem się - sądzę, że to tak jak u Bernarda - normalny rozwój, pewnie za 2-3 tygodnie będzie już nieźle fikała emotka a jak będziesz u lekarki to je wspomnij o tym wyginaniu - na pewno nie zaszkodzi

Benio teraz biedny widać że się kiepsko czuje - ale nogi biegają cały czas emotka ostatnio się nauczył trzymać za kolana - straszną frajde z tego ma (leży, trzyma się rączkami za kolana, rusza paluszkami i rechocze emotka )
0 0