Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia kamil ma 8,5kg?
on ma chyba 4 miesiace tak?
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wreszcie was doczytałam bo taaaaakaaaa burza u nas była w nocy że do wieczora internetu nie miałam.
a w nocy myslałam ze grad wybije szyby w oknach tak trzaskał... masakra
na szczęscie Mikołajek spał a gdy burza przycichła dałam mu mleczka i do rana spał dalej
Gość: katrin22
Ja swojego już mało co dźwigam. Zazwyczaj Kubś jest na kocyku i po nim wędruje. Do tyłu zasuwa sprawnie, czyli wsteczny działa, gorzej z jedynką heh. Fajnie wygląda jak wyprostuje raczki, głowa do góry, pupcia do góry, nogi ugięte i się kołysze do przodu- do tyłu hehe, to może ruszy w końcu. Z siedzeniem to wygląda tak, że postępy są, bo z dnia na dzień jest stabilniejszy, ale ejszcze to nie jest to, bo jak po coś sięga to traci równwagę.
Ząbki dały nam odpocząć i Kuba wcina wszystko co Mu dam i uwielbia te Bobo Fruty 100%, a jeszcze do niedawana Mu nie smakowały. A po tych soczkach z metabolizmem jest super.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: dianek
dziewczyny, dzięki za pocieszenie, mam nadzieje że i u nas wszystko z czasem samo się unormuje
a co do zaglądających lekarek - nasza przy każdej wizycie zaglądał młodemu do pieluchy
młody nam zasnął o 19:30 i śpi jak zabity
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
hehe, no ja, jak mi to bez klamek nie będzie grozić
AAAAAAA to ja uwielbiam morze, mogłabym tam siedziec od maja do października
beniaminowa i tak zazdroszczę wczasów
My we wrześniu do Zakopca planujemy, choć na kilka dni wyjechać.
U nas dziś burza, a nawet ze dwie, ale Kubuś śpi sobie smacznie. Jak ja lubię taką burzową pogodę, byle mi moich pomidorków nie zlało za bardzo, bo te w foliaku bezpieczne, dziś były pierwsze zbiory bio pomidorów
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak 8400 i 70cm wzrostu (tak miarka pokazała). Ma 4 i pół miesiąca. Lekarka mówiła, że wszystko ok. A małego nie przekarmiamy.
beniaminowa a w jakiej miejscowości jesteś? My w sobotę jedziemy i nie wiem jakich ciuchów nabrać, auto nie jest z gumy i muszę się ograniczyć.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gotujesz już zupki, czy kupujecie?
Możesz ugotować ziemniaczka (najlepiej starego, bo te nowe mają mnóstwo nawozów), marcheweczkę i dodać łyżeczkę oleju, lub masła i zmiksować i gotowe. TAkie zupki / papki na początek są delikatne i dobre.
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bo ja gotuje same warzywka głównie marchewka ziemniaczek pietruszka seler por i do tego oliwa z oliwek, czasem buraczek jesli ma byc barszczyk albo fasolka czy coś.
Ale to takie czasem jakby nijakie - nie wiem czym mu polepszyć smak
Tyle soli dziecku nie zaszkodzi od czasu do czasu, ale jakoś robię na szybko i zapominam.
Ja ostatnio gotuję taką zupkę, którą Kubuś wcina, a mianowicie: ziemniak, marchew, cukinia, do tego żółtko, łyżeczka oleju ze słonecznika i blenduję, bo coś mi się ostatnio Kubuś krztusi jak wyczuje jakiś kawałek.
Kubuś kupnej zupki nie ruszy jak wyczuje pora ;/
A smak fajnie polepsza właśnie żółtko
Zastanawia mnie, czy mogę dać koperek/ pietruszkę- nać ?, tak z warzywkami szczyptę ugotować.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: rachel
Gość: grusia
Gość: grusia
ale gdyby zaczęła się wyginać w łuk podczas snu to koniecznie szybko idź z nią do lekarza, lekarka wtedy powinna Was wysłać albo do neurologa, albo na badania główki (bo to objaw kilku dość groźnych zaburzeń, które wcześnie leczone nie zostawiają żadnych śladów)
nasz Bernard jak leży na pleckach podczas zabawy to cały czas w łuczek wygięty i bieg nogami kręcąc się w kółko
a my po szczepieniu walczymy ze stanem podgorączkowym
Gość: rachel
dianek współczuję bo w taką pogodę, przy gorączce się umęczy biedak. I jeśli nie przepajasz wodą to czeka was dzień przy cycu zeby nie odwodnic
teraz dość chłodno, jak na zewnątrz się robi za ciepło to zamykam okna i w mieszkaniu trzyma się ok 23-24 stopni
młody ładnie się sam dopomina jak chce mu się pić i jak minęła min. godzina od ostatniego karmienia to dostaje cyca, a jak nie to wodę (mamy limit w takie upały do 100ml dziennie, normalnie do 50ml)
a z tym wyginaniem się - sądzę, że to tak jak u Bernarda - normalny rozwój, pewnie za 2-3 tygodnie będzie już nieźle fikała
Benio teraz biedny widać że się kiepsko czuje - ale nogi biegają cały czas