Konkursowiczki w ciąży

Gość: dianek

#5340406 Napisano: 25.08.2012 06:26:05
tą chicco ct04 również mogę polecić

my osobiście nie używamy oczywiście, ale ten wózek ma brat męża i wożą w nim swojego niepełnosprawnego 5-latka

a jeżdżą baaaardzo dużo
mają od 2 lat i wózek nie do zajechania, rewelacyjnie im się sprawdza i w mieście i w umiarkowanym terenie

do tego siedzisko jest dobrze wyprofilowane, a pasy dobrze trzymają i nie obcierają (u nich to ważne, bo Emil przy siedzeniu potrzebuje dość solidnego oparcia bo się zsuwa

my jak wyrośniemy z cameleona to właśnie chicco ct04 planujemy kupić emotka
0 0

Gość: grusia

#5340407 Napisano: 25.08.2012 06:28:40
Co do Chicco to szwagierka miala Chicco ale nei wiem jaki model dokladnie ( wiem ze kola z tylu podwojne a z przodu pojedyncze, dziwnie to wygladalo ) i 2 razy oddawala do reklamacji wlasnie przez te przednie kola. W koncu oddali jej kase za niego. Teraz ma wozek za 250 zl i poki co zadowolona emotka ( tez chicco )
0 0

kalisto1986

#5340408 Napisano: 25.08.2012 06:31:13
Grusia ct04 ma podwójne z przodu i z tyłu.
Tak jak dianek pisze świetnie wyprofilowana, dobre pasy - ja mogę same pozytywy o niej powiedzieć.
0 0

Gość: grusia

#5340409 Napisano: 25.08.2012 06:34:43
Kalisto nie wiem jakie mają emotka pisalam ze nie znam modelu szwagierki emotka O samą firmę chodziło. Dopytalam emotka Miala CHICCO LITE WAY a ma CHICCO ECHO .
0 0

Gość: emilka1705

#5340411 Napisano: 25.08.2012 06:35:36
kalisto1986 napisał(a):

Grusia ct04 ma podwójne z przodu i z tyłu.
Tak jak dianek pisze świetnie wyprofilowana, dobre pasy - ja mogę same pozytywy o niej powiedzieć.

a mam dokładnie jeden taki, a drugi tak jakby ciut starszy model, prostszy. Brak wad. Kosz na zakupy to już cudo! Niby niepozorny, a co ja tam nie woziłam emotka
0 0

agusia147

#5340426 Napisano: 25.08.2012 07:03:52
A my mamy Bee Bee taki 3w1 i na razie daje radę, mam nadzieję, że jeszcze troszkę pojeździ.
0 0

Gość: eywa

#5340519 Napisano: 25.08.2012 09:22:55
Katrin kupiłam w końcu espiro magic, przejeździłam cały koszalin ,kołobrzeg i nie było żadnego wózka z mojej listy do wsadzenia małej i przejechania się, a w ciemno się bałam, bo mała wysoka i musi mie też dość wysokie oparcie,wygodne...gdyby nie to,że ona chce chodzić i tylko jedzie w centrum miasta i jak się zmęczy porządnie to bym musiała kolejnej szukać,no ale jakoś damy rady chyba
0 0

efelinkaaa

#5340586 Napisano: 26.08.2012 08:14:54
może któraś z mam kupowała ostatnio kapcie dla swojego przedszkolaka z zygzakiem (z bajki cars)? wybieram się dziś do warszawy i chciałabym kupić mojemu synkowi, ale zupełnie nie wiem gdzie szukać...
0 0

beniaminowa

#5340644 Napisano: 26.08.2012 09:33:41
http://www.deichm...e-buty-chlopiece.cat emotka szał na zigzaka trwa emotka Mój uwielbia lokomotywę Tomek emotka
0 0

Gość: rachel

#5341486 Napisano: 27.08.2012 08:40:47
Dziewczyny u mnie dzisiaj megaaa stres. Ma przyjśc kobietka która miałaby się zajmować małą jak ja pójdę do pracy. Jestem normalnie tak zdenerwowana że szok...
Nie wyobrażam sobie rozłąki z małą....
Poza tym boje się tej kobiety. Jeszcze jej nie widziałam ale wiem że to kobietka na emeryturze, mieszka sama mąż jej zmarł. Całe życie pracowała w żłobku. Rozsądek mi podpowiada że ktoś taki z pewnością ma doświadczenie...ale mam masę wątpliwości... czy po tylu latach ktoś taki może mieć jeszcze cierpliwość do dzieci? czy taka starsza osoba będzie dobra??
Jak pójde do pracy mała bedzie miała 7 miesiecy...
Podpowiedzcie o co można się takiej kobietki wypytac na pierwszym spotkaniu?
Ma pilnowac małej dwa tygodnie w miesiącu
0 0

kalisto1986

#5341498 Napisano: 27.08.2012 08:49:28
rachel często to starsze osoby mają większą cierpliwość niż młode, a zwłaszcza,że z opisanej sytuacji może być tak,że Pani szuka kontaktu z innymi,żeby wypełnić sobie czas.
Moim zdaniem najwazniejsze jest,żebyś zobaczyła jak mała na nią reaguje i jak ona zachowuje się w stosunku do dziecka. Nie ma znaczenia czy pracowała w żłobku, czy nie bo to akurat moim zdaniem nie jest najważniejsza zaleta.
Możesz podpytać się np jakie ma zdanie na różne rzeczy typu karmienie ( co da na przekąske dziecko w danym wieku), jak zareaguje na jakąś sytuacje. Moim zdaniem jednak nie masz co się denerwować, bo najważniejsze, żeby polubiły się z twoją córką
0 0

Gość: amif

#5341506 Napisano: 27.08.2012 08:54:04
Będzie dobrze tacy ludzie co pracowały z dziecmi mają cierpliwośc inaczej to by takiej pracy nie podjeli,wiem coś o tym moja babcia pracowała w żłobku to są ludzie co kochają dzieci.
0 0

#5341509 Napisano: 27.08.2012 08:57:18
kalisto1986 napisał(a):

rachel często to starsze osoby mają większą cierpliwość niż młode, a zwłaszcza,że z opisanej sytuacji może być tak,że Pani szuka kontaktu z innymi,żeby wypełnić sobie czas.
Moim zdaniem najwazniejsze jest,żebyś zobaczyła jak mała na nią reaguje i jak ona zachowuje się w stosunku do dziecka. Nie ma znaczenia czy pracowała w żłobku, czy nie bo to akurat moim zdaniem nie jest najważniejsza zaleta.
Możesz podpytać się np jakie ma zdanie na różne rzeczy typu karmienie ( co da na przekąske dziecko w danym wieku), jak zareaguje na jakąś sytuacje. Moim zdaniem jednak nie masz co się denerwować, bo najważniejsze, żeby polubiły się z twoją córką

No właśnie z tego co wiem to Pani chce wypełnic sobie czas i zastanawiam się czy to dobrze czy źle? Poza tym to że pracowała w żłobku ma dla mnie znaczenie o tyle że pewnie umie sobie poradzić w różnych sytuacjach..np. jak mała się zachłyśnie
Z tym odżywianiem to cenna wskazówka, tym bardziej że nadal jesteśmy na mleku z cyca...
Normalnie mam mętlik... że nie wspomnę o tym że od kilku dni z tego powodu nie śpię
0 0

kalisto1986

#5341519 Napisano: 27.08.2012 09:05:19
Rachel ja uważam, że to nic złego, że kobieta chce wypełnić sobie czas, nawet wręcz jest to zaletą - nie będzie szła do małej dlatego, że musi, a dlatego, że tego chce.
Na prawde nie masz co się denerwować, wszystko będzie dobrze i ja uważam, że to właśnie starsze babki są najlepszymi opiekunkami ( nie obrażając oczywiście nikogo), ale sama gdybym miała wybór wybrałabym starszą Panią, nawet bez doświadczenia w żłobkach, niż te młode po pedagogikach
0 0

#5341526 Napisano: 27.08.2012 09:11:38
ja najchętniej bym wiadomo - nie oddała jej nikomu...ciężko jest tak powierzyć komuś własne dziecko. Jeśli chodzi o ludzi młodych to nie bardzo nawet chcą się zajmować dzieckiem, wczoraj od znajomej usłyszałam że za takie pieniądze jak zarabia niania to ona palcem by nie ruszyła, a co tu dopiero mówić o przewijaniu:/ Wolałabym kogoś starszego właśnie ze względu na doświadczenie i cierpliwość (choć z tym drugim może być różnie niezależnie od wieku).
0 0

kalisto1986

#5341532 Napisano: 27.08.2012 09:14:24
Jak Ci babka przypadnie do gustu, zorganizuj z 2-3 spotkania np po 1 -2 godzinki co by mała oswoiła się z nową osobą, a ty możesz zobaczyć jak ona zachowuje się. Np 1 spotkanie w domu, jedno na spacerze, a jedno już całkiem sama bez ciebie. Na tych pierwszych też możesz odchodzić np na 10 minut, żeby mała mogła ją poznać samą, tzn bez twojej obecności
0 0

#5341541 Napisano: 27.08.2012 09:18:08
Ja myślałam że takiej kobiecie musze od razu powiedzieć czy tak czy nie...w sumie szukam kogoś od listopada. 20 listopada idę do pracy, myslałam żeby kogoś znależć na listopad i cały 20 dni oswajac małą. tak zebym była i ja i niania...a potem stopniowo wychodzic na chwile...
0 0

koper

#5341570 Napisano: 27.08.2012 09:37:15
Rachel, postaraj się może bardziej na luzie podejść do sprawy opiekunki. Wiadomo, że zostawienie dziecka z kimś obcym to mega stres i nie da się pozbyć emocji (nawet nie należy!) chodzi mi tylko o sam wybór opiekunki. Do pracy idziesz dopiero pod koniec listopada, masz jeszcze masę czasu na znalezienie pani idealnej. Jak nawet z tą panią nie zaiskrzy, to masz czas na znalezienie lepszej. A może właśnie ta pani spodoba Wam się i już zostanie emotka
Więc 3 głębokie oddechy przed spotkaniem i nie denerwuj się, bo córeczka przecież wyczuje Twój stres i może być niepotrzebnie niespokojna podczas wizyty pani.
0 0

jorunn2010

#5341573 Napisano: 27.08.2012 09:42:52
rachel, czasami młode i niedoświadczone opiekunki są super. są bardziej chłonne i podatne na sugestie rodziców dziecka, nie mają wlasnych nawyków i metod, które niekoniecznie Tobie muszą odpowiadać a ciężko je zmienić.
Ja tak włąsnie zaczynałam jako niania, jako młoda i niedoświadczona. Przez 2 lata świetnie układały mi się relacje z całą rodzinką. Kiedy mała poszła do przedszkola a ja zaczęłam pracę z innym dzieckiem, to stweirdziłam, że już z żadnym innym dzieciaczkiem nie nawiążę aż tak głębokich relacji. I rzeczywiście, dopiero własne pokochałam bardziej.Dziś kontakt mam też tylko z pierwszą rodzinką.
0 0

lilithbb

#5341577 Napisano: 27.08.2012 09:46:18
Kurcze pęcherz mi zaczął dokuczać. W aptece nic mi nie chcieli dać bo ciąża. Kupiłam jedynie żurawinę. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? Lekarz jest dopiero w czwartek emotka
0 0