Konkursowiczki w ciąży

jorunn2010

#5341578 Napisano: 27.08.2012 09:46:48
z drugiej strony jak chodze z synkiem do piaskownicy i obserwuję starsze nianie, to też świetnie się zajmują. są dość ograniczone ruchowo emotka ale zazwyczaj są ciepłe i troskliwe, i wcale nie nadopiekuńcze. Wbrew moim obawom nie futrują dzieci jedzeniem, pozwalają się brodzić i nie lamentują jak dziecko upadnie. Moja babcia byla zupełnym przeciwieństwem więc fajnie że teraz babcio-ciocio-nianie mają bardziej zdroworozsądkowe podejście więc głowa do góry!
0 0

Gość: rachel

#5341581 Napisano: 27.08.2012 09:50:55
lilithbb napisał(a):

Kurcze pęcherz mi zaczął dokuczać. W aptece nic mi nie chcieli dać bo ciąża. Kupiłam jedynie żurawinę. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? Lekarz jest dopiero w czwartek emotka

polecam prenatal urocare i dużo wody!!!
0 0

#5341586 Napisano: 27.08.2012 09:54:41
jorunn2010 napisał(a):

z drugiej strony jak chodze z synkiem do piaskownicy i obserwuję starsze nianie, to też świetnie się zajmują. są dość ograniczone ruchowo emotka ale zazwyczaj są ciepłe i troskliwe, i wcale nie nadopiekuńcze. Wbrew moim obawom nie futrują dzieci jedzeniem, pozwalają się brodzić i nie lamentują jak dziecko upadnie. Moja babcia byla zupełnym przeciwieństwem więc fajnie że teraz babcio-ciocio-nianie mają bardziej zdroworozsądkowe podejście więc głowa do góry!

mną kiedyś opiekowała się starsza Pani która nie pamiętam jak się mną zajmowała, ale pamiętam że potrafiła mnie zaciekawić. Zabierała mnie na próby zespołu w którym śpiewała do apteki w której czasem zastępowała koleżankę no i czasem ludziom z osiedla naprawiała buty, jej mąż był szewcem więc podpatrzyła a jak zmarł to sama naprawiała znajomym...
z tym że to były inne czasy i mieszkaliśmy w domku z ogródkiem a nie jak my na 2 piętrze blokowiska...
0 0

cudaczek121

#5341604 Napisano: 27.08.2012 10:06:52
rachel napisał(a):

Dziewczyny u mnie dzisiaj megaaa stres. Ma przyjśc kobietka która miałaby się zajmować małą jak ja pójdę do pracy. Jestem normalnie tak zdenerwowana że szok...
Nie wyobrażam sobie rozłąki z małą....
Poza tym boje się tej kobiety. Jeszcze jej nie widziałam ale wiem że to kobietka na emeryturze, mieszka sama mąż jej zmarł. Całe życie pracowała w żłobku. Rozsądek mi podpowiada że ktoś taki z pewnością ma doświadczenie...ale mam masę wątpliwości... czy po tylu latach ktoś taki może mieć jeszcze cierpliwość do dzieci? czy taka starsza osoba będzie dobra??
Jak pójde do pracy mała bedzie miała 7 miesiecy...
Podpowiedzcie o co można się takiej kobietki wypytac na pierwszym spotkaniu?
Ma pilnowac małej dwa tygodnie w miesiącu

Moje 2 koleżanki zatrudniły do opieki młode nianie i po prostu zainstalowały w domu ukryte kamery.Jedna z tych niań wycziła tę kamerkę ukrytą w radiobudziku i jak rozbroiła urządzenie, to powiedziała mojej koleżance,że to jej mała córeczka zepsuła
emotka Z kolei taka starsza niania może i jest bardziej uczciwa, ale może nie nadążyć za dzieckiem, jeśli jest za bardzo ruchliwe.Jakbym ja miała kiedyś dzieci i musiała zatrudnić nianię, to pierwsze co zrobię,zainstaluję monitoring,żeby wiedzieć, co pod moją nieobecność robi z moim dzieckiem niania- czy go nie szarpie, nie krzyczy i cy przy okazji nie buszuje mi po szafkach.Drugiej mojej znajomej niania ukradła biżuterię po babci pamiątkową i sporą goówkę, więc trzeba uważać.
0 0

kalisto1986

#5341607 Napisano: 27.08.2012 10:09:15
cudaczek nie ma co przeginać, a brak zaufania przekłada się na całą atmosfere emotka
Kamery, podsłuchy emotka niedługo do żłobka będzie się dawało smoczka z podsłuchem emotka

Rachel nie panikuj, zobaczysz mała znajdzie super ciocie, która pokaże jej dużo ciekawych rzeczy
0 0

malutka456

#5341609 Napisano: 27.08.2012 10:12:16
lilithbb napisał(a):

Kurcze pęcherz mi zaczął dokuczać. W aptece nic mi nie chcieli dać bo ciąża. Kupiłam jedynie żurawinę. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? Lekarz jest dopiero w czwartek emotka

nasze ciezarne w szpitalu stosuja urosept i im pomaga emotka
0 0

malutka456

#5341617 Napisano: 27.08.2012 10:16:21
malutka456 napisał(a):

lilithbb napisał(a):

no i jeszcze furaginum, ktory jest bez recepry emotka
0 0

kalisto1986

#5341625 Napisano: 27.08.2012 10:22:52
malutka456 napisał(a):

malutka456 napisał(a):

lilithbb napisał(a):

Ja mam baaardzo częste zapalenia pęcherza i ostatnio jak nie miałam dostępu do niczego mocniejszego, mąż kupił mi arbuza ...
1 arbuz plus żurawina+ woda z cytryną zdziałały cuda
0 0

Gość: katrin22

#5341675 Napisano: 27.08.2012 10:51:38
kalisto ten smoczek z podsłuchem emotka

ja też uważam, że starsza niania może okazać się lepsza, wystarczy popatrzeć na babcie jaką mają cierpliwość do dzieci i mają doświadczenie.

A co do sprawności fizycznej to uważam, że nawet starsza niania da sobie radę z maluchem, moja mama ma 60 lat i świetnie dradzi sobie z moim brzdącem.

Jeśli chodzi o zaplenie pęcherza w ciąży, to miałam dwa razy, drugi raz był bardzo ciężki, groziło mi nawet pójście do szpitala- wtedy brałam Furaginum, ale chyba to był 2 trymestr więc jeszcze można było go zażywać.
Furaginum jest raczej na receptę, ja wtedy miałam na niego receptę.

Bezpieczny jest UROSEPT, duuużo wody z cytryną, żurawina, nasiadówki TANTUM ROSA- bardzo mi pomogły.
0 0

#5341713 Napisano: 27.08.2012 11:14:30
też bym najlepiej chciała widzieć jak kobieta się małą zajmuje, ale nie zdecyduję się raczej na kamerę ani na podsłuch...myślę że jeśli kogoś wybiorę muszę mu zaufać bo inaczej wszyscy dostaniemy szalu...
wiem że każdy obraz bym interpretowała na 100 sposobów a nawet mi zdarza się wziąźć małą na matę i zekając czytać gazetę, a przecież to nie znaczy ze na nią nie patrzę i że chcę dla niej źle...
godzina zero coraz bliżej a stres coraz większy...nie wiem czy to normalne tak się denerwować...
mała dzisiaj z kolei cały czas gaworzy w ultradzwiękach:))
0 0

Gość: eywa

#5341925 Napisano: 27.08.2012 01:12:27
ja myślę,że nie można generalizować, zarówna młoda jak starsza niania mogą byc rewelacyjne i odwrotnie..moja przyjaciółka zajmuje się dzieckiem i obiektywnie stwierdzić mogę,że jest rewelacyjna,ale jakoś nie widzę 60 latki przy mojej Natalce, taki wiek,że naprawdę fizycznie trzeba być sprawnym, wszędzie sama chodzić chce, na placu godiznami,ale potzrebuje pomocy jeszcze (17 miesiecy prawie ma) sama często fizycznie jestem zmęczona,ale to tez zależy od dziecka, obserwuj, ja myślę,że po chwili będziesz wiedziała,jaką jest osobą i czuła czy sie nadaje, plus taki,że takie panie chyba nie umieją tak grać i udawać kogoś innego przy rodzicach jak niektóre młode dziewczyny, które chcą zarobić po prostu
0 0

lilithbb

#5342098 Napisano: 27.08.2012 02:52:37
rachel napisał(a):

lilithbb napisał(a):

polecam prenatal urocare i dużo wody!!!

malutka456 napisał(a):

lilithbb napisał(a):

dziękuję emotka
0 0

lilithbb

#5342101 Napisano: 27.08.2012 02:53:49
kalisto1986 napisał(a):

malutka456 napisał(a):

malutka456 napisał(a):

lilithbb napisał(a):

Ja mam baaardzo częste zapalenia pęcherza i ostatnio jak nie miałam dostępu do niczego mocniejszego, mąż kupił mi arbuza ...
1 arbuz plus żurawina+ woda z cytryną zdziałały cuda

Pierwsze słyszę! Też właśnie mam często emotka To już 4 raz emotka
0 0

inka113

#5342103 Napisano: 27.08.2012 02:55:17
czy ktoś może polecić mi jakąs fajna, małą spacerówkę? chodzi mi o lekki wózek składany w parasolkę bo taki normalny większy już mam. zależy mi żeby miał kosz na zakupy, dość głebokie siedzisko i był w mozliwie niskiej cenie emotka
0 0

monika1985monik

#5342116 Napisano: 27.08.2012 03:01:38
rachel to najnormalniejsze w świecie że się denerwujesz emotka Ja osobiście nic nie mam do starszych osób i uważam że potrafią się dobrze zajmować dziećmi ale ja osobiście wolałabym kogoś młodszego wiadomo dzieci potrafią wykończyć dorosłą osobę a same być tak naładowane jak by nic przez cały dzień nie robiły a jak zostawiamy jeszcze takie małe dzidzi co jeszcze samo nie chodzi to wiadomo że starszej osobie będzie trudno się co chwila schylać i ganiać z dzieckiem, ale wiadomo jedna osoba ma 40 lat i nie ma sił na nic a inna ma 60 i tryska energią emotka Co do kamerek i innych tego typu to ja uważam że jak już się na kogoś zdecyduje to trzeba mu zaufać emotka i po obserwować jak się zachowuje i jak na dana osobe reaguje nasze dzidzi emotka Tak czy tak na pewno będzie dobrze trzymam kciuki emotka
0 0

Gość: bubulina

#5342173 Napisano: 27.08.2012 03:41:50
Dziewczyny,czy kupujecie w Rossmannie dla swoich maluszków kaszki,deserki i obiadki firmy babydream? Cenowo są konkurencyjne z Gerberem i Bobovita,ale jak jest z jakoscią? emotka
0 0

Gość: agasiam

#5342262 Napisano: 27.08.2012 04:54:08
rachel a może ktoś z polecenia. Teraz jestem częstym goście na placach zabaw i różnie to bywa z opiekunkami. Niektóre zwracają się tak do dzieci że aż przykro. Ja chyba szukałabym kogoś kto opiekował się dzieckiem znajomych.
0 0

dolly

#5342323 Napisano: 27.08.2012 05:38:12
malutka456 napisał(a):

malutka456 napisał(a):

lilithbb napisał(a):

Furaginum nie stosuje sie w I trymestrze.
0 0

Gość: dianek

#5342326 Napisano: 27.08.2012 05:40:23
w trzecim też nie jest zalecany
0 0

Gość: ninka28

#5342337 Napisano: 27.08.2012 05:52:52
Co jest najlepsze na gardło w ciąży? Mam tymianek i podbiał, ale pisze by nie stosować w ciąży... może któraś z was stosowała jakieś inne tabletki czy coś innego
0 0