Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Po prostu czytałam na necie że ktoś stosował i podziałało ale skoro tak to odpada...
Eh... Ale mam lekarza mówiłam mu czy czymś smarować to powiedział ze samo zejdzie, a ja mu mówię że tamte już ma ponad miesiąc ślady, a on że skóra dziecka jest inna niż dorosłego i ze samo zejdzie...
No jak tak to jak znów mi go jakiś komar ugryzie to bedzie jak biedronka wyglądał
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
już sama nie wiem...
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Te komary w tym roku to jakieś dziwne są, nie dość że gryzą jak najęte, to jeszcze rozcinają skórę i bąble nie chcą schodzić i nie chcą się goić. Na ręce jak mnie coś użarło tak do tej pory mam rozcięcie, a jakoś nie mam pamięci do tego by smarować, więc tak sobie ciągle rozdrapuję.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Maścią cynkową smarowałam sobie syfki jak mi wyskakiwały kiedyś. Ona wysusza bardzo skórę. Próbuj Entilem, Fenistilem lub Altacetem.
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ugryzienie to też pewnego rodzaju obrzęk
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Użyj... moja mała po spotkaniu z komarem wygląda jak po bitwie... Ja używam właśnie altacetu. Cieńka warstwa i bobasa nie swędzi ani nie drażni. I ten obrzęk też maleje.
Pierwszy raz użyłam, jak miała 3 miesiące. Miała chyba 6 ugryzień na główce.
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: rachel
1: Czy wy też macie problem z przeciekaniem pieluszek??? Używam póki co pieluszek Pampers, zakładam je małej tak jak pokazywali na szkole rodzenia a mimo to coraz częściej zdarza się ze jak przytrafi się coś mocniejszego to pieluszka przecieka na pleckach i całe łóżko jest do przebrania. czasem zdarza się też ze przeleci bokiem...qrde nie wiem już jak zakładać te pieluchy czy może zmienić firmę...6 raz w tym tygodniu (mamy czwartek) zmieniam małej całą pościel łącznie z zapieraniem materaca:/ A dzisiaj to już pogoda taka że jak coś się jeszcze przytrafi to już nie mam pościeli:/
2. Od urodzenia mała spała ładnie bo 8-12 godzin w nocy. Jutro skończy 5 miesiecy i w sumie nocne niebudzenie się skończyło. Budzi się co prawda raz ale nie chce zasnąć po karmieniu i usypianie jej zajmuje ponad 2 godziny. W tym czasie to już ja się rozbudzę i kiedy zasnę ona już się budzi:/ Nadal jest na cycku i nie wiem czy to zeby jej nie daja spac czy moje mleko jest mniej treciwe??
qrde pomóżcie...
Gość: dianek
próbowaliśmy kilku typów, bo chcieliśmy mieć jakieś jednorazówki na wypady w teren (wspin z sąsiadami, spontaniczny wypad do Ojcowa itp.)
niestety u nas mija się to z celem - albo przy nogach albo na brzuchu wyciek
ja wiem że mam mega sikacza, ale bez przesady...
ostatecznie zostaliśmy przy mniej problemowych wielo
ale powiem Ci, że z tymi przeciekami to nie tylko nasz problem, bo sąsiadka ma to samo
w dzień spoko, bo jej mała biega i zmienić ubranko to nie problem, ale nocne zmiany pościeli i spanie z młodą bo jej łóżko mokre zrobiło się dla nich upierdliwe...
no i od 2 tygodni przechodzą na wielorazówki, zwłaszcza na noc - pozazdrościli nam suchej pościeli
co do spania - standard
my mieliśmy dwa etapy nocnych imprez
to nie kwestia jedzenia, tylko rozwoju malca - ją teraz wszystko mega interesuje, w nocy włącza jej się tryb zabawy, chce poznawać świat i nie może zasnąć
o pobudkach 5-miesiaca można poczytać w wieeelu książkach
trzeba przeczekać, u nas to trwało 2 tygodnie, później się uspokoiło (a my nauczyliśmy się po prostu zostawiać go w łóżeczku, z pieluchą flanelową żeby miał się do czego przytulić no i młody załapał wreszcie że to czas spania, a nie zabawy)
ja za to walczę z jedzeniem - od 3 dni młody jeść nie chce... zaraz zwariuje z nim
Gość: rachel
ze spaniem to Dominisia śpiewa sobie, fika a spać nie chce, najgorsze jak mąż chodzi na rano wtedy można by powiedzieć że zdarza się od 3 nie spac...
ja za to walczę z jedzeniem - od 3 dni młody jeść nie chce... zaraz zwariuje z nim
z jedzeniem to coś chyba jest w wieku Twojego Benia bo spotkałam ostatnio koleżankę jej mała ma 7 miesiecy i mówiła że w mała w ogole nie chce jeść. Rano je mleko z piersi tylko potem zostaje z nianią i 8 godzin nic nie je, a potem znów piers a nieraz nawet tego aż do wieczora nie chce. Była z nią u lekarza ale Pani doktor powiedziała że nic na siłę i żeby się nie martwiła. Po prostu obserwować czekać, proponować jedzenie. Nie wiem czy się unormowało czy nie ale jestem ciekawa jak z tego wybrneła
Gość: grusia
Gość: dianek
ale w sumie nie zdarzyła nam się kupa w jednorazówce
a u sąsiadów nie wiem, aż tak nie wnikałam
a z tym spaniem to samo, środek nocy i zabawa na całego, wszystko się zgadza
mój mężu o 5:30 wstaje do pracy, zdarzało się że była pobudka o 2:30 i już nie zasnął przed wyjściem
po prostu wtedy chodził spać o 20 i już
u nas konsekwentne zostawianie młodego w łóżeczku, ze zgaszonym światłem zadziałało
u nas to jedzenie to chyba zęby po raz kolejny
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wydaje mi się że to kwestia jak zakładasz rachel pampersa - jak ma ściągacze to musisz naciągnąc na brzuszek wtedy i brzuszek ma miejsce i nie przecieknie, i te zakładki po bokach musisz naciagnac na boki. Trudno to opisać...