Konkursowiczki w ciąży

Gość: allice

#5363015 Napisano: 14.09.2012 12:32:59
U mnie już chyba poród zbliża się wielkimi krokami... emotka
Wczoraj na ktg regularne skurcze ale że nie są dla mnie bolesne więc puścili mnie do domu. W nocy latałam do łazienki bo mnie przeczyściło emotka Teraz boli mnie w kroku i co jakiś czas przeszyje taki silny kujący ból. Może coś się z tego rozkręci.

Postanowiłam próbować urodzić SN ale w sumie to bardziej boję się takiego porodu niż cięcia. Cięcie już przeszłam i nie było wcale tak źle, a poród jakoś mnie przeraża emotka
0 0

kalisto1986

#5363023 Napisano: 14.09.2012 12:38:28
allice napisał(a):

Wczoraj na ktg regularne skurcze ale że nie są dla mnie bolesne więc puścili mnie do domu. W nocy latałam do łazienki bo mnie przeczyściło emotka Teraz boli mnie w kroku i co jakiś czas przeszyje taki silny kujący ból. Może coś się z tego rozkręci.

Postanowiłam próbować urodzić SN ale w sumie to bardziej boję się takiego porodu niż cięcia. Cięcie już przeszłam i nie było wcale tak źle, a poród jakoś mnie przeraża emotka

Nooo to czekamy na info o szybkim porodzie
emotka nie zdziwie się jak jutro będziesz tulić dzidzie
0 0

Gość: emilka1705

#5363024 Napisano: 14.09.2012 12:38:34
allice trzymam kciuki emotka
0 0

Gość: quaqua

#5363026 Napisano: 14.09.2012 12:40:38
allice napisał(a):

No to wszystko wskazuje na to, że coś się rozkręca emotka A powiedz pierwsze CC miałaś z jakiego powodu? I teraz miałaś wybór, tak?
Ja 2 lata temu po 18h porodu miałam cięcie, a teraz lekarz mówi, że nie wybieram tylko SN mam i koniec... Będę o tyle mądrzejsza, że wykupię położną, która jak coś mam nadzieję pomoże i ewentualnie wcześniej niż wtedy pogoni lekarza do cięcia.
0 0

#5363047 Napisano: 14.09.2012 01:06:01
quaqua napisał(a):

allice napisał(a):

No to wszystko wskazuje na to, że coś się rozkręca emotka A powiedz pierwsze CC miałaś z jakiego powodu? I teraz miałaś wybór, tak?
Ja 2 lata temu po 18h porodu miałam cięcie, a teraz lekarz mówi, że nie wybieram tylko SN mam i koniec... Będę o tyle mądrzejsza, że wykupię położną, która jak coś mam nadzieję pomoże i ewentualnie wcześniej niż wtedy pogoni lekarza do cięcia.

Pierwszy poród miałam wywoływany 10 dni po terminie ale że akcja słabo się rozkręcała, a zapis ktg nie był dobry więc lekarz zdecydował sie na cc.
Teraz miałam wybór jeżeli bym chciała to bez mrugnięcia okiem zrobią cięcie ale jak chcę to mogę próbować sn.
0 0

koper

#5363052 Napisano: 14.09.2012 01:10:49
allice napisał(a):

i co jakiś czas przeszyje taki silny kujący ból.

No to chyba już niedługo emotka Mierz sobie co jaki czas masz ten ból, bo to mogą być właśnie skurcze.
Nie bój się na zapas SN, to nie musi być straszne, ja rodziłam SN i wbrew pozorom bardzo dobrze wspominam poród
emotka
Trzymam kciuki emotka
0 0

#5363059 Napisano: 14.09.2012 01:21:05
koper napisał(a):

allice napisał(a):

No to chyba już niedługo emotka Mierz sobie co jaki czas masz ten ból, bo to mogą być właśnie skurcze.
Nie bój się na zapas SN, to nie musi być straszne, ja rodziłam SN i wbrew pozorom bardzo dobrze wspominam poród
emotka
Trzymam kciuki emotka

Ten ból pojawia się bardzo nieregularnie więc to raczej nie skurcze. Skurcze czuję wyraźnie jako takie silne napięcie brzucha takie co się aż w żebra wbija.
0 0

#5363073 Napisano: 14.09.2012 01:35:51
allice dzięki za odpowiedź. To u mnie podobna sytuacja była, tylko trafiłam na beznadziejną zmianę i dopiero jak przyszedł doktor na nową zmianę to zdecydował o cięciu. Ja SN się nie boję, ból pamiętam, ale to ból efektywny jest. Bardziej się boję, że znowu trafię beznadziejnie i bez sensu na ostatnią chwilę będą chcieli ciąć. Jakby mi dali teraz wybór to chyba bym CC wzięła, właśnie z tej niewiedzy na kogo trafię...
Za Ciebie trzymam kciuki. Ja takie bóle miałam 1-2 dni przed porodem!
0 0

kalisto1986

#5363112 Napisano: 14.09.2012 02:02:23
allice napisał(a):

koper napisał(a):

allice napisał(a):

emotka
Trzymam kciuki emotka

Ten ból pojawia się bardzo nieregularnie więc to raczej nie skurcze. Skurcze czuję wyraźnie jako takie silne napięcie brzucha takie co się aż w żebra wbija.

U mnie też zaczynało się nieregularnie, do tego nawet byłam pewna, że to nie skurcze emotka
Pospaceruj, weź ciepłą kąpiel jak się zaczyna, to rozkręci się.
I mi zawsze każdy powtarzał, żeby za szybko nie jechać do szpitala, żeby bez sensu nie męczyć się
0 0

#5363198 Napisano: 14.09.2012 03:22:42
quaqua napisał(a):

allice dzięki za odpowiedź. To u mnie podobna sytuacja była, tylko trafiłam na beznadziejną zmianę i dopiero jak przyszedł doktor na nową zmianę to zdecydował o cięciu. Ja SN się nie boję, ból pamiętam, ale to ból efektywny jest. Bardziej się boję, że znowu trafię beznadziejnie i bez sensu na ostatnią chwilę będą chcieli ciąć. Jakby mi dali teraz wybór to chyba bym CC wzięła, właśnie z tej niewiedzy na kogo trafię...
Za Ciebie trzymam kciuki. Ja takie bóle miałam 1-2 dni przed porodem!

Ja rodzę prywatnie więc nie mam tego problemu, że nie wiadomo na kogo trafię. Ekipę znam bo pierwsze dziecko też tam rodziłam.

Ja mam takie bóle od wczoraj, z tym że dziś bardziej czuję skurcze. Na 19:00 mam umówione ktg i zobaczymy jak to wygląda.
0 0

Gość: katrin22

#5363586 Napisano: 14.09.2012 09:09:59
allice to czekamy na dobre wieści emotka emotka
0 0

dolly

#5363593 Napisano: 14.09.2012 09:14:46
katrin22 napisał(a):

chyba będą, bo od 19ej ciszaaaaa emotka
0 0

#5363682 Napisano: 15.09.2012 06:48:36
dolly napisał(a):

katrin22 napisał(a):

chyba będą, bo od 19ej ciszaaaaa emotka

heh jeszcze w dwupaku
emotka

Codziennie na zapisie skurcze mocniejsze już prawie do 100 dochodzą ale nic więcej się nie dzieje. Pozostaje mi tylko czekać.
0 0

Gość: grusia

#5363688 Napisano: 15.09.2012 06:56:09
Jedno jest pewne - już bliżej niż dalej emotka
A ja od rana sie emotka bo jakis burak wjechal nam w drzwi (stało zaparkowane, maz byl w pracy ) i zwiał. Ale prezent zrobil mezowi na jutrzejsze urodziny ;/ i nasza rocznice slubu.
0 0

benasia

#5363712 Napisano: 15.09.2012 07:52:37
dziewczyny kiedy buty dla malucha? bo Mikołaj ma kapcie takie powycinane i ma bartkowe sandały. Zakładam mu tylko czasami bo za raczki potrafi chodzić w nich, sam tez ale generalnie lepiej mu na boso w antyposlizgowych skarpetach. Czy jednak nie powinien chodzic juz w butach wiekszość tzn czy tak nie jest lepiej dla dziecka, stópki aby coś mu nie było?
0 0

#5363766 Napisano: 15.09.2012 08:58:48
jest zasada że w domu to na boso ( jeśli masz przewagę dywanie) i w skarpetkach po panelach na przykład. Żadnych bucików, kapci i sandalkow. Nóżka układa się naturalnie a co za tym idzie najlepiej;)
0 0

#5363771 Napisano: 15.09.2012 09:11:30
Tak to jest jak się piszę z telefonu emotka
Miało być jeśli masz przewagę dywanów emotka . U nas jak jest ciepło to na bosaka ćwiczymy chodzenie a jak zimniej to skarpetki . Ja ogólnie nie ubieram dzieciom kapci w domu, pozwalam by syn biegał w skarpetkach ew takich butkach a'la skarpety z cała gumowa podeszwa-małej już też takie kupiłam. Póki co nie mamy ani wad postawy, ani plaskostopia itp więc stosujemy dalej rady ortopedy;). Ogólnie u nad buciki tylko na podworko.
0 0

#5363777 Napisano: 15.09.2012 09:15:33
grusia napisał(a):

Tak to jest jak się piszę z telefonu emotka
Miało być jeśli masz przewagę dywanów emotka . U nas jak jest ciepło to na bosaka ćwiczymy chodzenie a jak zimniej to skarpetki . Ja ogólnie nie ubieram dzieciom kapci w domu, pozwalam by syn biegał w skarpetkach ew takich butkach a'la skarpety z cała gumowa podeszwa-małej już też takie kupiłam. Póki co nie mamy ani wad postawy, ani plaskostopia itp więc stosujemy dalej rady ortopedy;). Ogólnie u nad buciki tylko na podworko.

Hehe emotka Moja córa to nawet nie wie, co to kapcie Buty tylko na dwór, a po domu najchętniej na bosaka zasuwa. Jak za długo ma skarpetki to przychodzi i prosi, żeby pomóc jej zdjąć. Ja nie mogę patrzeć na te gołe stopy, ale mąż ma podobnie, więc tak musi już być emotka
0 0

benasia

#5363795 Napisano: 15.09.2012 09:30:22
No właśnie Mikołaj po domu lata w skarpetkach - z tym że mamy panele no i naszym pokoju tam gdzie mały się głownie bawi mamy nieduzy dywan specjalnie kupiony dla niego shaggy. Ale czasem się boję że mu zimno w nóżki chodzic po panelach. W sumie za duzo nawet mu nie ubieram butów - ale boje sie czy bedzie potem umiał chodzic w butach... Podobno w butach łatwiej ale jemu własnie lepiej bez...
A te skarpetki antyposlizgi takie cienkie emotka
0 0

kalisto1986

#5363806 Napisano: 15.09.2012 09:38:29
benasia mój syn od dziecka lata na bosaka, skarpety to dla niego zło konieczne i chowa je tak, że wiecznie ma 1 od pary emotka Nawet wchodząc do kogoś do domu jest wojna,żeby skarpet nie ściągał.
Jak na dworze jest ciepło to nawet wtedy potrafi na bosaka latać i wg rad ortopedy nie zabraniamy mu, bo to jest najzdrowsze dla stóp - nawet latanie po kamykach emotka
0 0