Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#5382610 Napisano: 30.09.2012 09:23:49
Diana jak będziesz zarabiać to i na niańkę Wam straczy emotka zresztą jak będzieszw domu pracować, to nie potrzebujesz niani na 12h emotka
0 0

agusia147

#5382611 Napisano: 30.09.2012 09:28:09
Niańka wcale nie jest aż tak strasznie droga. Wszystko zależy od miasta. Bo ceny się strasznie wahają.
0 0

kalisto1986

#5382617 Napisano: 30.09.2012 09:42:35
Dianek ja też chciałam trójkę, też drugie miało być z krótką różnicą po Dominiku ...
Życie rewiduje plany i nie ma co się spinać.Masz jeszcze czas, więc śmiało możesz teraz poświęcić czas sobie, a reszta sama przyjdzie emotka
U nas w końcu będzie 7 lat różnicy i mimo, że dużo wcześniej już chcieliśmy drugiego dzidziusia z różnych powodów nie mogliśmy sobie na to pozwolić.
Chociaż i tak uważam, że jedynak to sierotka emotka , ale to jest tylko moje prywatne zdanie i może też dlatego, że sama mam 2 siostry.

Co do kolejek w przychodniach, ostatnio będąc u ginekologa było opóźnienie ponad 2 godzinne, ok zdarza się poszłam z mężem przejść się, zjeść coś itp wróciłam, akurat zaraz miałam wchodzić, otwierają się drzwi, ja wstaje a tam taka 60-tka z prędkością światła o mało butów nie pogubiła biegnąc do gabinetu. Zamurowało mnie emotka babki powiedziały, że ona z jakimiś wynikami, ok tylko czy przyzwoitość nie nakazuje, chociaż spytać się czy ją przepuszcze ? emotka Normalne, że bym się zgodziła ... Jak już wyszła, to miała mine jakby zdobyła co najmniej złoto olimpijskie emotka
0 0

dolly

#5382629 Napisano: 30.09.2012 09:57:05
Co Wy z tymi smutasami i sierotami, nie przesadzacie trochę? bo ja uważam, że bardzo przesadzacie emotka
Ja bardzo chcę rodzeństwa dla swojego szkraba, ale jest też bardzo dużo rodzeństw, które sie z soba nie dogadują i kłócą i to nie w dzieciństwie, ale w zyciu dorosłym...

emotka
0 0

kalisto1986

#5382634 Napisano: 30.09.2012 10:02:28
dolly napisał(a):

Co Wy z tymi smutasami i sierotami, nie przesadzacie trochę? bo ja uważam, że bardzo przesadzacie emotka
Ja bardzo chcę rodzeństwa dla swojego szkraba, ale jest też bardzo dużo rodzeństw, które sie z soba nie dogadują i kłócą i to nie w dzieciństwie, ale w zyciu dorosłym...

emotka

Dolly, ale to jest tylko moje zdanie i wynika ono z obserwacji znajomych jedynaków, nie mam nic przeciwko jak ktoś chce tylko 1 dziecko, tylko ja tak nie chciałam.

A co do rodzeństwa, ze starszą siostrą od dzieciństwa nie jestem blisko, ba nawet teraz często jak do niej pojadę to odjeżdżam wściekła. w tym roku pierwszy raz pojechaliśmy wszystkie na wczasy razem plus koleżanka i kuzynka i to właśnie moją starszej siostrze miałam ochote wypalić kopa, że ze śnieżki moment by znalazła się na dole emotka ale cieszę się, że ją mam, bo przynamniej mam się z kim pokłócić emotka
0 0

dolly

#5382654 Napisano: 30.09.2012 10:13:44
Kalisto, tak jak napisałam, też nie chcę by moje dziecko było samo, ale nie uważam, że jak dziecko jest jedynakiem to jest nieszczęśliwe.
I powiem więcej, wolałabym aby mój mąż był jedynakiem emotka
0 0

jorunn2010

#5382708 Napisano: 30.09.2012 10:53:51
hej, czy jest tu Katrin22?
Robię ciasto z kaszą manną wg Twojego przepisu i utknęłam w martwym punkcie... Otóż masa jest od godziny w lodówce i nie tężeje, ma konsystencję dość lejącą. To normalne? Planuję to wyłożyć na świeżo upieczonego murzynka z jabłkami, jeśli wyleję masę na ciasto i włożę na 3 godz d lodówki to jest szansa że zgęstnieje? Czy mogę zalać gorące ciasto, czy raczej wcześniej ostudzić?
0 0

Gość: grusia

#5383087 Napisano: 30.09.2012 05:22:39
agusia147 napisał(a):

Dziecko samotne jest bardzo smutne i nieszczęśliwe.

Jeny .... - no sorry ale jak slysze takie teksty to padam. Od kiedy to szczesnie zalezy od il posiadanego rodzenstwa ? Czasem dla niektorych lepiej by bylo gdyby byli jedynakami. Taki jedynak moze byc sam ale to czy bedzie samotny zalezy tylko od niego . Zatem nie ma co wrzucac wszystkich do jednego wora tylko dlatego ze ktoś, komuś, kiedys bo wychodzi na to ze pary chcace miec tylko jedno dziecko skazuja je na nieszczescie.

Zgadzam sie w zupelnosci z Dolly emotka ( coraz czesciej sie nam to zdarza ).

Dianek powodzenia w dazeniu do celu emotka
0 0

Gość: grusia

#5383092 Napisano: 30.09.2012 05:26:03
I zeby nie było ze nie szanuje czyjegos zdania emotka - chodzi tylko o to ze wszystko ma swoje plusy i minusy a czasy sa takie ze wrecz wymuszają na części społeczenstwa tworzenie modelu 2+1. Dodam ze mam 2 rodzenstwa, maz tez i on jest akurat przypadkiem kiedy wolalby byc jedynakiem a nawet sierota ;/ - tak kochany jest w rodzinie ;/
0 0

Gość: dianek

#5383096 Napisano: 30.09.2012 05:28:37
Grusia - dziękuję emotka

właśnie jestem po całym dniu pracy, padam na pyszczek, ale jestem szczęśliwa ^^
a mężu po całym dniu z młodym chyba zaśnie razem z nim emotka

i tak przy okazji - mam ciuszki dla dzieciaków w nieco lepszym stanie, zaraz je wystawię na all (dla chłopaka i dla dziewczynki, różne rozmiary), więc jak coś to zapraszam w pierwszego linka
0 0

#5383125 Napisano: 30.09.2012 05:53:47
jorunn2010 napisał(a):

Robię ciasto z kaszą manną wg Twojego przepisu i utknęłam w martwym punkcie... Otóż masa jest od godziny w lodówce i nie tężeje, ma konsystencję dość lejącą. To normalne? Planuję to wyłożyć na świeżo upieczonego murzynka z jabłkami, jeśli wyleję masę na ciasto i włożę na 3 godz d lodówki to jest szansa że zgęstnieje? Czy mogę zalać gorące ciasto, czy raczej wcześniej ostudzić?

jorunn dziwne, że nie tężeje...na pczątku jest lejące, ale po schłodzeniu robi się taki ala sernik, a na gorące to raczej nie radzę, bo się rozpuści. Daj znać jakl wyszło emotka
0 0

Gość: eywa

#5383193 Napisano: 30.09.2012 07:05:42
jasne,że nie ma reguły i przepisu na szczęście, różnie w życiu bywa, a najgorzej czasem uogólniać emotka
0 0

#5383211 Napisano: 30.09.2012 07:27:54
eywa napisał(a):

jasne,że nie ma reguły i przepisu na szczęście, różnie w życiu bywa, a najgorzej czasem uogólniać emotka

emotka

Moje zdanie:
Szczęśliwe dziecko, to kochane dziecko. Kochane przez rodziców emotka na pewno nie pogardzi rodzeństwem, ale póki nie ma tego brata/ siostry, to nie wie co traci, więc pętla się zamyka.
Ja mam dwóch braci, jeden starszy o 9 lat, a drugi o 6 lat i jako dziecko nie miałam z nimi większego kontaktu, oni razem ze sobą się bawili, a ja byłam takie piąte koło u wozu dla nich, dla dorastających chłopaków. Dopiero teraz mogę powiedzieć, że mam z nimi kontakt jako taki, ale nadal traktują mnie jak dziecko emotka
0 0

Gość: eywa

#5383227 Napisano: 30.09.2012 07:39:47
Katrin ja mam niby 3 rodzeństwa..a tak naprawdę czuje się sama, tak samo jak u Ciebie rozstrzelona różnica wieku na maksa, ale mojego męża mi żal czasem, rodzice w szwecji a on tu sam ...(tzn już ma nas,ale jak wyjechali to zostal sam)
0 0

#5383231 Napisano: 30.09.2012 07:43:53
eywa napisał(a):

Katrin ja mam niby 3 rodzeństwa..a tak naprawdę czuje się sama, tak samo jak u Ciebie rozstrzelona różnica wieku na maksa, ale mojego męża mi żal czasem, rodzice w szwecji a on tu sam ...(tzn już ma nas,ale jak wyjechali to zostal sam)

Mój mąż ma brata i ma z Nim super kontakt, aż Mu czasem zazdroszczę. Sama myślałam, że chociaż będę miała fajne bratowe emotka
0 0

jorunn2010

#5383246 Napisano: 30.09.2012 07:58:46
katrin22 napisał(a):

jorunn2010 napisał(a):

jorunn dziwne, że nie tężeje...na pczątku jest lejące, ale po schłodzeniu robi się taki ala sernik, a na gorące to raczej nie radzę, bo się rozpuści. Daj znać jakl wyszło emotka

pół dnia byłam u teściów, a jak wróciliśmy - masa była pięknie zastygnięta, dzieki! Taki nostalgiczny smak dzieciństwa, mmmm.... ale następnym razem zrobię dokładnie wg Twojego przepisu, bo zabrakło mi na wierzchu owocowego akcentu
0 0

#5383254 Napisano: 30.09.2012 08:01:48
No to super, że się udało emotka
A owoce możesz dać dowolne emotka , a najlepiej jakieś kwaskowate emotka
0 0

kalisto1986

#5383265 Napisano: 30.09.2012 08:07:58
U mnie mój synek bardzo, bardzo chciał rodzeństwa i wyjątkowo jedynactwo mu dokuczało.
Ale ja nie oceniam innych, po prostu uważam, że rodzeństwo inaczej się chowa emotka

Dziewczyny, jeśli jeszcze nie robiłyście polecam szarlotkę sypaną robi się migiem a jest pyszna - jak u mnie ciasto całe nie schodzi, tak szarlotki została końcówka
0 0

#5383283 Napisano: 30.09.2012 08:17:13
kalisto1986 napisał(a):

U mnie mój synek bardzo, bardzo chciał rodzeństwa i wyjątkowo jedynactwo mu dokuczało.
Ale ja nie oceniam innych, po prostu uważam, że rodzeństwo inaczej się chowa emotka

Dziewczyny, jeśli jeszcze nie robiłyście polecam szarlotkę sypaną robi się migiem a jest pyszna - jak u mnie ciasto całe nie schodzi, tak szarlotki została końcówka

Jest pycha, mam przepis na blogu emotka

Dziś umieszczę przepis na muffiny szybkie i proste, spróbujcie emotka

A Ty kalisto to masz fajnie, możesz jeść, jeść...tak błogo emotka
0 0

agusia147

#5383299 Napisano: 30.09.2012 08:29:14
katrin22 napisał(a):

eywa napisał(a):

Mój mąż ma brata i ma z Nim super kontakt, aż Mu czasem zazdroszczę. Sama myślałam, że chociaż będę miała fajne bratowe emotka

Mój ma brata 18 lat starszego i siostrę 16 lat starszą i ma kontakt z nimi super.
0 0