Reklama na e-Konkursy.info

SMACZNEGO - sprawdzony przepis

plocia

#5332848 Napisano: 19.08.2012 09:13:19
aneczka155 napisał(a):

aneczka155 napisał(a):

Czy któraś z Was robiła bounty z tego przepisu ? emotka
http://torebunia....10_kg_batonik_Bounty



Zrobiłam bounty z tego przepisu(z 1/4 składników) i wyszedł prawie taki jak ten prawdziwy baton emotka
Także przepis jest ok.Następnym razem jednak zrobię chyba z 1/5 albo 1/6 składników, bo wyszedł średniej wielkosći, ale można się zapchać jednym kawałkiem emotka
Przynajmniej ja nie dałam rady drugiego kawałka od razu zjeść, bo za słodko już mi było. emotka



Niam, chyba wypróbuję ale tak jak mówicie z okrojonymi składnikami, ciekawe czy można by do tych wiórków dodać np. jeszcze migdały czy orzechy
0 0

blanca

#5332891 Napisano: 19.08.2012 10:21:03
lucja napisał(a):

A ja szukam przepisu na dobre ciasto pod pizze emotka


http://www.zajada...zy-wloskiej#more-512
0 0

beniaminowa

#5332894 Napisano: 19.08.2012 10:23:29
ivaaaaaaa napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

denira napisał(a):

a świeża chili mogłaby być?


Ja dawałam sproszkowane ale myślę że jakby było świeże to jeszcze bardziej by paliło emotka A i świeże chilli można też dodać do kiszenia ogórków emotka


Robiłaś kiedyś kiszone ze swiezym chilli? Bo ja się własnie zastanawiam nad tym...


Tak emotka I wychodzą super - naprawdę polecam emotka
0 0

Gość: grusia

#5332925 Napisano: 19.08.2012 10:59:26
lucja napisał(a):

A ja szukam przepisu na dobre ciasto pod pizze emotka


Ja zawsze korzystam z takiego przepisu

25 g świeżych drożdzy
3,5 szklanki mąki pszennej
1,5 szklanki ciepłego mleka
1 łyżka oliwy z oliwek
1,5 łyżeczki soli
szczypta cukru

No i wiadomo drozdze rozpuscic w mleku z dodatkiem cukru, wsypac powiedzmy polowe mąki i wymieszac, odstawic by drozdze ruszyły no i pozniej polaczyc z reszta - mozna recznie, mozna w robocie.Ja wyrabiam ciasto w maszynie do chleba emotka

Z tego przepisu wychodza mi ok 2-3 duże pizze na niezbyt grubym cieście. Pieke na specjalnej blasze do pizzy . Ciasto z wierzchu jest chrupiace a w srodku miekkie emotka
0 0

anta

#5333196 Napisano: 19.08.2012 05:19:09
kundzia87 napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

a ja szukam przepisu na mega puszysty sernik:)


Przepis mojej Cioci, sernik wychodzi wieelki emotka

1,5 kg sera w wiaderku (najlepszy Jana albo
Pilos z Lidla)
3 łyżki budyniu śmietankowego
3 jaja
1,5 szkl cukru
0,5 szkl cukru pudru
0,5 litra śmietany kremówki 30%
cukier waniliowy
biszkopty na spód blachy
mogą być również rodzynki (wcześniej namoczone)

¬ółtka utrzeć z cukrem, białka ubić z cukrem pudrem. Do utartych źóltek dodawać ser, budyń i ubitą kremówkę. Na koniec dodajemy ubite białka, delikatnie mieszamy.
Na blaszcze układamy biszkopty i wylewamy masę.
Piec godzinę w 180st. (wiadomo, najlepiej na oko)




o super !!!!!
jutro zrobię z połowy składników .... mam nadzieję, ze uda się
0 0

edi999a

#5335245 Napisano: 21.08.2012 12:01:50
macie jakieś sprawdzone przepisy na coś z aronii - trochę jej wisi na krzakach - szkoda, żeby się zmarnowała, bo to samo zdrowie
0 0

ela

#5335249 Napisano: 21.08.2012 12:05:15
edi999a napisał(a):

macie jakieś sprawdzone przepisy na coś z aronii - trochę jej wisi na krzakach - szkoda, żeby się zmarnowała, bo to samo zdrowie


nalewkę zrób emotka
0 0

malenka89

#5335265 Napisano: 21.08.2012 12:14:17
A ja szukam pomysłu do czego można wykorzystać farsz z mięsa i kapusty emotka Robiłam pierogi i sporo mi go zostało emotka Oprócz krokietów/pasztecików emotka
0 0

edi999a

#5335287 Napisano: 21.08.2012 12:24:10
ela napisał(a):

edi999a napisał(a):

macie jakieś sprawdzone przepisy na coś z aronii - trochę jej wisi na krzakach - szkoda, żeby się zmarnowała, bo to samo zdrowie


nalewkę zrób emotka




hmmm...czemu nie, jakieś propozycje?
0 0

kundzia87

#5335450 Napisano: 21.08.2012 02:15:34
edi999a napisał(a):

macie jakieś sprawdzone przepisy na coś z aronii - trochę jej wisi na krzakach - szkoda, żeby się zmarnowała, bo to samo zdrowie


my zawsze przez sokownik przepuszczamy i w butelki po kubusiu. Jest to znakomite naturalne lekarstwo na problemy z ciśnieniem. Jako dodatek do wody, czy herbaty albo prosto z flaszki. Polecam (jako córka pielęgniarki emotka )! Kilka osób w rodzinie wyleczone emotka
0 0

kundzia87

#5335451 Napisano: 21.08.2012 02:17:15
malenka89 napisał(a):

A ja szukam pomysłu do czego można wykorzystać farsz z mięsa i kapusty emotka Robiłam pierogi i sporo mi go zostało emotka Oprócz krokietów/pasztecików emotka


hmmm.. a może by tak cannelloni?
0 0

ziolko

#5335479 Napisano: 21.08.2012 02:38:44
malenka89 napisał(a):

A ja szukam pomysłu do czego można wykorzystać farsz z mięsa i kapusty emotka Robiłam pierogi i sporo mi go zostało emotka Oprócz krokietów/pasztecików emotka


knedle, paszteciki, pieczarki faszerowane,


http://www.cincin...x.php?showtopic=7757

http://przepisy.n...-kapusta-i-miesem-1/

http://kulinarni....tc484-zapiekane.html

0 0

katrin22

#5335932 Napisano: 21.08.2012 08:32:49
malenka89 napisał(a):

A ja szukam pomysłu do czego można wykorzystać farsz z mięsa i kapusty emotka Robiłam pierogi i sporo mi go zostało emotka Oprócz krokietów/pasztecików emotka


Zapiekanka emotka
ziamniaki surowe w plastrach>> farsz>>ziemniaki>> farsz>> ser żółty i zapiekasz, aha, musisz podlać to wszystko np. bulionem z kostki emotka
0 0

kamea

#5335945 Napisano: 21.08.2012 08:41:20

sok z aronii .7 SZKL.ARONII,PO 100 LISCI WISNI,PORZECZKI ,MALINY,2i1/2 KG CUKRU,2 TOREBKI KWASKU CYTRYNOWEGO.ARONIE I LISCIE WARSTWAMI UŁOZYC W GARNKU,ZALAC 3 LITRAMI GORACEJ WODY I ZOSTAWIC NA NOC .NA DRUGI DZIEN GOTOWAC WSZYSTKO 15 MINUT.PRZECEDZIC DODAC CUKIER I KWASEK CYTRYNOWY I GOTOWAC 10 MIN .ROZLAC DO BUTELEK,ja wlewam gorący sok,zakręcam butelki i na kilka minut stawiam do góry dnem.

0 0

ivaaaaaaa

#5337184 Napisano: 22.08.2012 05:21:48
malenka89 napisał(a):

A ja szukam pomysłu do czego można wykorzystać farsz z mięsa i kapusty emotka Robiłam pierogi i sporo mi go zostało emotka Oprócz krokietów/pasztecików emotka



Jak mi zostało mięso mielone, to zrobiłam takie danie:

robisz szaszłyki z papryką, piersią kurczaka, cebulą, ogórkiem konserwowym i SEREM, następnie oblepiasz to wszystko mięsem mielonym, podsmażasz na patelni, wrzucasz do garnka i pieczesz w piekarniku. Wychodzą pycha i każdy jest zaskoczony serem w środku emotka

Tylko nie wiem czy w połączeniu z kapustą też wyjdzie.
0 0

zeida

#5340448 Napisano: 25.08.2012 07:42:38
szukam przepisu na surówkę z kapusty pekińskiej ! Bez majonezów i sosów. Matulcia robiła i ja też chcę się popisać i niestety w google są przepisy ale z sosami z majonezu itp.. Jak zrobić taką najprostszą surówkę?
0 0

klaudiag19

#5340454 Napisano: 25.08.2012 07:47:34
zeida napisał(a):

szukam przepisu na surówkę z kapusty pekińskiej ! Bez majonezów i sosów. Matulcia robiła i ja też chcę się popisać i niestety w google są przepisy ale z sosami z majonezu itp.. Jak zrobić taką najprostszą surówkę?


ja daję kapustę, ogórek, pomidorek, pietruszka, solę i pieprzę i ejst emotka


0 0

kalisto1986

#5340458 Napisano: 25.08.2012 07:52:37
zeida napisał(a):

szukam przepisu na surówkę z kapusty pekińskiej ! Bez majonezów i sosów. Matulcia robiła i ja też chcę się popisać i niestety w google są przepisy ale z sosami z majonezu itp.. Jak zrobić taką najprostszą surówkę?


ja robie 2 wersję
kapusta pekinska plus marchew ścierana na tarce, lub kapusta+marchew+por , do tego przyprawiam solą i cukiem, odrobiną octu balsamicznego ( jak nie mam to zwykły ocet) i oliwa
0 0

zeida

#5340459 Napisano: 25.08.2012 07:53:51
kalisto1986 napisał(a):

zeida napisał(a):

szukam przepisu na surówkę z kapusty pekińskiej ! Bez majonezów i sosów. Matulcia robiła i ja też chcę się popisać i niestety w google są przepisy ale z sosami z majonezu itp.. Jak zrobić taką najprostszą surówkę?


ja robie 2 wersję
kapusta pekinska plus marchew ścierana na tarce, lub kapusta+marchew+por , do tego przyprawiam solą i cukiem, odrobiną octu balsamicznego ( jak nie mam to zwykły ocet) i oliwa


0 0

klaudiag19

#5340470 Napisano: 25.08.2012 08:13:09
magnus napisał(a):

klaudiag19 napisał(a):

zeida napisał(a):

szukam przepisu na surówkę z kapusty pekińskiej ! Bez majonezów i sosów. Matulcia robiła i ja też chcę się popisać i niestety w google są przepisy ale z sosami z majonezu itp.. Jak zrobić taką najprostszą surówkę?


ja daję kapustę, ogórek, pomidorek, pietruszka, solę i pieprzę i ejst emotka




u nas dodaje się jeszcze kukurydzę, sok z cytryny i odrobinę oliwy albo do przygotowanej sałatki dodać jogurt naturalny emotka


ja to daję to co mam, jak jest kukurydza to sru kukurydzę, jak por to por, zawsze ejst pyszna emotka
0 0