Wkurza mnie...

sylzab2294

#5311672 Napisano: 02.08.2012 09:29:53
mia napisał(a):

radosna napisał(a):

Bardzo, ale to bardzo lubię koty! Niestety, ale mam straszne uczulenie na sierść kotów. Gdyby nie to, to już bym podkradła marzannie tego czarnego z białymi dodatkami - takie lubię najbardziej! Jak ma na imię?

To tak samo, jak ja! emotka
Do tego stopnia, że u alergologa jestem sklasyfikowana jako astmatyczka... Zresztą taka jest reakcja emotka

ja tezzz...astmatyk...zgodziłam się na yorka, bo ponoć ma włosy a nie sierść..ale jak go czeszę też kicham jak najęta...wrrr..mam dość tego uczulenia emotka
0 0

Gość: czarnygreg

#5311685 Napisano: 02.08.2012 09:36:57
Współczuje tym osobom,które nie mogą mieć kota,mamy 3,wiem ze to dużo ale tak wyszło,mam nadzieje ze są z nami tak szczęśliwe jak my z nimi,koty są fantastyczne,to prawda ze wyczuwaja kiedy ktos jest chory,moja kotka kiedy się złe czuje przychodzi do mnie,kładzie się na nogach,przymila...a kot Mietek-kocham go!

Kiedyś się tu ktos wypowiadał o sterylizacji,jestem za!
Co prawda to bardzo przykre patrzeć jak zwierzak cierpi po zabiegu,nie trwa to jednak długo, a przynosi mnóstwo korzyści,kotów jest za dużo,dlatego się ich nie szanuje,niestety,gdyby kotka miała jedno kociatko....
Swoją droga nasza kotka miała małe, po zastrzyku zreszta, powiem wam ze obserwowanie jak się nimi opiekuje,przytula,karmi,bawi to niesamowicie pozytywne przeżycie,z 3 kotkow dwa znalazły fajne domy a trzeci nie tak piękny bo nie rudy tylko trochę czarny został z nami,
Chciałam napisać co mnie wkurza,poczytalam o kotach, lepiej mi
0 0

ziolko

#5311691 Napisano: 02.08.2012 09:43:39
dziewczyny, ja się nie boję głosić swoich poglądów, tylko mi smutno, że ktoś nie weźmie pod uwagę moich uzasadnień zakładając z góry, że ja się nie znam

zanim się wypowiem na jakiś temat to staram się poznać zagadnienie, żeby gafy nie strzelić, nie wypowiadam się na jakiś temat o którym nic nie wiem, ale akurat w tym temacie mam swoje zdanie (może mylne, ale biorąc pod uwagę własne doświadczenia jednak prawidłowe), a inni od razu wielkie larum, że się nie znam, więc mam się nie wypowiadać
może kiedyś to zdanie zmienię, ale na razie się nie zanosi

0 0

yuliya25

#5311694 Napisano: 02.08.2012 09:45:55
jola29k napisał(a):

wkurzają mnie znajomi chce im dać owoce z ogródka śliwki i jabłka za darmo a oni nosem kręcą najlepiej jak sama im je pozrywam i zawiozę a najlepiej w słoikach

Daj mi emotka Ja przyjadę i pozrywam, bo wpadłam ostatnio w szał konfitur emotka Nawet ze skórki arbuza, bo kupiłam bydlaka na 9 kg i szkoda skórki było emotka a wkurza mnie smród za oknem, sąsiad co ma stadninę, codziennie w okolicach 23-24 puszcza szambo ze stajni... W takim upale to smród nie do zniesienia emotka a chciałam całe mieszkanie wywietrzyć po upalnym dniu emotka
0 0

Gość: katrin22

#5311738 Napisano: 02.08.2012 11:15:19
ziolko napisał(a):

a mnie wkurza, że wolność słowa to fikcja emotka
wypowiedziałam się w necie na jeden temat, dość kontrowersyjny, przyznaję... ale prawie że zostałam zlinczowana za to, że mam odmienne zdanie

w dodatku ogólnie nie ja jedna tak uważam, ale akurat w tym momencie byłam jedyna w tym miejscu, co tak napisała (3 osoby inne nie ciągnęły dłużej tematu, wolały zamilknąć)
a ogólnie jest masa ludzi, którzy uważają tak jak ja, ale cóż... zostałam zakrzyczana.

i teraz mi smutno... emotka emotka emotka

ziolko głowa do góry! Powinnaś być dumna z tego, że nie boisz się mówić tego co myślisz i bronisz swoich przekonań.
Ps. Moje motto Nie ważne co mówi, ale kto mówi, a Ty nigdy nie wiesz kto siedzi po drugiej stronie komputera.
0 0

Gość: awi

#5312012 Napisano: 03.08.2012 09:22:44
morganka napisał(a):

Tarczyca, nawet leczona i w miarę wyprowadzona na normy hormonalne i tak potrafi dać do wiwatu czasem, jak są jakieś wahnięcia emotka Ja to dodatkowo mam jeszcze stan zapalny i niedawno też tak padałam... Czułam się jak sklerotyczna staruszka i do sklepu tuż pod nosem to była straszna wyprawa...
Od siebie polecam napar z pokrzywy, jakoś zawsze mi pomagał się wzmocnić, oraz dużo świeżych sałatek:) Tak dodatkowo poza witaminkami.
A na śniadanko jaglanka z owocami i cynamonem, albo warzywami i ziołami - nie wiem co to za magia, ale odkąd jadam sobie takie śniadanka też jakoś mi lepiej.

Awi moja mama ma dokładnie takie same problemy jak opisujesz, u niej to głównie potarczycowe dodatki są. Bardzo chwali sobie koty, które przy największych bólach układają się jej na stawach i potrafią nawet ją lekko ugryźć jak chce wstać - wstają dopiero jak ból zaczyna mijać, mądre futrzaki mamy emotka

Zdrowia życzę i energii do działania i konkursów emotka

Kocham koty, ale podobnie jak ziolko, sytuacja domowo-rodzinna wyklucza ich posiadanie, przynajmniej na razie. A dzisiaj kupiłam sobie maliny i jagiełki, fajnie, że mi o nich przypomniałaś, mam już dość pieczywa i jogurtów z rana a mleka nie trawię... Dziś wzięłam drugi zastrzyk i jest super, to dziwne uczucie gdy nic nie boli.
0 0

Gość: wsciekly

#5312016 Napisano: 03.08.2012 09:25:09
jola29k napisał(a):

wkurzają mnie znajomi chce im dać owoce z ogródka śliwki i jabłka za darmo a oni nosem kręcą najlepiej jak sama im je pozrywam i zawiozę a najlepiej w słoikach

skąd my to znamy emotka emotka emotka

dzwonię do kogoś, ze fajny konkurs dla dzieci i nie trzeba paragonu

ale szczęka opada, jak słyszę: Tyyyyyylko puzzle i konsola?!

a w podtekście: Weź człowieku i nie zawracaj głowy tylko...narysuj za dzieciaka te laurkę emotka emotka emotka
0 0

malutka456

#5312018 Napisano: 03.08.2012 09:26:48
jola29k napisał(a):

chetnie przyjme wszelkie owoce emotka wpadlam w szal robienia dzemow emotka emotka
0 0

#5312021 Napisano: 03.08.2012 09:27:11
coś mnie strasznie gryzie emotka

miejsca sobie nie mogę znaleźć emotka emotka

robota nie idzie i wszystko stoi w miejscu emotka emotka emotka

rozpacz emotka
0 0

joan

#5312026 Napisano: 03.08.2012 09:28:44
wsciekly - może to sumienie? emotka
0 0

#5312029 Napisano: 03.08.2012 09:30:23
joan, ale nic nie leży mi na... wątrobie emotka
0 0

joan

#5312030 Napisano: 03.08.2012 09:31:28
wsciekly napisał(a):

joan, ale nic nie leży mi na... wątrobie emotka

To nie chcę Cię straszyć, ale to... starość-nie-radość emotka
0 0

#5312040 Napisano: 03.08.2012 09:38:12
joan, znowu pudło emotka

a wszystko przez moją... głupotę emotka emotka

najpierw zaangażowałem się w szukanie mieszkania dla osoby potrzebującej - no i się lekko zdołowałem

teraz siedzę w jakiejś norze i nie wiem za co się zabrać - podłogi trzeba by zmienić, elektrykę przerobić, odmalować, no i od A do Z urządzić

a do pomocy dorywczo tylko 1 człowiek, który zna się na remontach tyle co kot napłakał

no i siedzę, myślę i nie wiem od czego zacząć

najchętniej oddałbym klucze i zaczął poszukiwania na nowo - za duże koszty, za dużo pracy, same złudzenia

joan, chyba to więc nie sumienie...
0 0

bachacz

#5312045 Napisano: 03.08.2012 09:40:51
wsciekly napisał(a):

joan, znowu pudło emotka

a wszystko przez moją... głupotę emotka emotka

najpierw zaangażowałem się w szukanie mieszkania dla osoby potrzebującej - no i się lekko zdołowałem

teraz siedzę w jakiejś norze i nie wiem za co się zabrać - podłogi trzeba by zmienić, elektrykę przerobić, odmalować, no i od A do Z urządzić

a do pomocy dorywczo tylko 1 człowiek, który zna się na remontach tyle co kot napłakał

no i siedzę, myślę i nie wiem od czego zacząć

najchętniej oddałbym klucze i zaczął poszukiwania na nowo - za duże koszty, za dużo pracy, same złudzenia

joan, chyba to więc nie sumienie...

To nie głupota ,ani wątroba to takie ustrojstwo co się niemoc czasowa nazywa.Ona przechodzi i za chwilkę znajdziesz rozwiązanie i chęci . emotka
0 0

#5312053 Napisano: 03.08.2012 09:48:18
bachacz, ale teraz mam strasznego doła i jak widzę te podłogi, to wpadam w panikę

zrobiłem pobieżny kosztorys i za dużo kasy trzeba by wpakować w ten lokal, żeby do czegoś się nadawał

emotka
0 0

bachacz

#5312066 Napisano: 03.08.2012 09:58:14
wsciekly napisał(a):

bachacz, ale teraz mam strasznego doła i jak widzę te podłogi, to wpadam w panikę

zrobiłem pobieżny kosztorys i za dużo kasy trzeba by wpakować w ten lokal, żeby do czegoś się nadawał

emotka

Przeanalizowałeś i widzisz ,że się nie opłaca czegoś naprawiać ,to albo podejmujesz wysiłek i szukasz czegoś innego ,co wcale doła może nie zmniejszyć ,będzie zapewne innego rodzaju bo znów niemoc ze znalezieniem ,albo jednak na spokojnie jeszcze raz z obcięciem kosztów .Jeśli sytuacja ogromnie nagląca i decyzję trzeba w tym momencie podjąć ,komplikuje to sprawę ale jeśli masz chwilkę -może prześpij się z problemem .Może czasami wystarczy telefon do przyjaciela ?Może dziś po południu spotkasz rozwiązanie problemu ,które samo się napatoczy ?
Życie jest pełne niespodzianek ,nie zawsze dobrych to prawda ale często potrafi jednak zaskoczyć in plus.Podziel się dołem a będziesz górą emotka Trzymam kciuki .
0 0

#5312077 Napisano: 03.08.2012 10:07:55
zadzwoniłem, ale przyjaciel ze smykałką do budowlanki dopiero jutro może wpaść i coś doradzić

jak znowu nie nawali emotka

a ja już dzisiaj powinienem wiedzieć na czym stoimy - czy szukać dalej lokalu, czy szukać kasy na nadprogramowe wydatki
0 0

bachacz

#5312163 Napisano: 03.08.2012 11:01:23
Jak nawala to może inny telefon trzeba wykonać ,albo przyjacielowi od budwlanki jeszcze raz dryndnąć ku przypomnieniu .Jak ma Cię wystawić to może ma kogoś ,kogo mógłby polecić ,żebyś nie został na lodzie .Może osoba dla której jest to mieszkanie ,zna kogoś parającego się nędznymi podłogami?
Im więcej osób ruszających niebo i ziemię tym więcej szans ,że problem zniknie.
0 0

bachacz

#5312235 Napisano: 03.08.2012 11:55:30
Z innej beczki ,teraz moje wkurzanie na dzisiejsze popołudnie.Ogłosili listę laureatów staropolanki .
Pal sześć co u mnie wygrane ale zero weryfikacji ewidentnych nabijaczy .Trzymają się dobrze ,jak pączki w maśle ,zgarniają małym trudem co lepsze nagrody i jak uwierzyć ,że istnieje sprawiedliwość .
No taki mam na dziś powód do wkurzania .
0 0

#5312251 Napisano: 03.08.2012 12:02:45
bachacz napisał(a):

Jak nawala to może inny telefon trzeba wykonać ,albo przyjacielowi od budwlanki jeszcze raz dryndnąć ku przypomnieniu .Jak ma Cię wystawić to może ma kogoś ,kogo mógłby polecić ,żebyś nie został na lodzie .Może osoba dla której jest to mieszkanie ,zna kogoś parającego się nędznymi podłogami?
Im więcej osób ruszających niebo i ziemię tym więcej szans ,że problem zniknie.

ale takie czasy, że mało kto angażuje się w cudze sprawy

zwłaszcza jeśli trzeba kawał roboty odwalić za darmochę
0 0