Wkurza mnie...

slonecznik1309

#6047258 Napisano: 21.07.2015 16:54:09
Activia - ani razu nie udało się wygrać na 4 zgłoszenia ;(
0 0

dolly

#6047291 Napisano: 21.07.2015 17:43:02
kaskaderka1 napisał(a):

Są fajne maści z antybiotykiem bez recepty.Polecam .
Ostatnio również coś dziwnego mnie ugryzło i maść idealnie pomogła.W 3 dni wszystko zeszło .

A pamietasz nazwę?

Olunka, wlasnie te cho..ry tak gryzą emotka

0 0

olunka

#6047299 Napisano: 21.07.2015 18:01:00
dolly napisał(a):

kaskaderka1 napisał(a):

Ostatnio również coś dziwnego mnie ugryzło i maść idealnie pomogła.W 3 dni wszystko zeszło .

A pamietasz nazwę?

własnie mi sie przypomniało, ze ostatnio kupiłam tribiotic w takiej małej saszetce i jak cos mnie ugryzło to smarowałam i ok, mnie w zeszłym roku i 2 lata temu tak pożarły że opuchnieta byłam, własnie o tej porze bo tesciowa ma urodziny 29.07 to pamiętam
0 0

Gość: nouvelle

#6047325 Napisano: 21.07.2015 19:12:34
http://bydgoszcz....e-ta-akcja-to-plotka

Wkurza mnie siła plotki, bo naciągają biednych ludzi.
0 0

alaalicja

#6047326 Napisano: 21.07.2015 19:15:21
kupiłam sadówkę specjalnie na konkurs a w domu się okazało, że mam urwany paragon emotka  nie widać pełnej nazwy emotka
0 0

kaskaderka1

#6047332 Napisano: 21.07.2015 19:23:05
olunka napisał(a):

dolly napisał(a):

kaskaderka1 napisał(a):

A pamietasz nazwę?

własnie mi sie przypomniało, ze ostatnio kupiłam tribiotic w takiej małej saszetce i jak cos mnie ugryzło to smarowałam i ok, mnie w zeszłym roku i 2 lata temu tak pożarły że opuchnieta byłam, własnie o tej porze bo tesciowa ma urodziny 29.07 to pamiętam

Tak to był tribiotic. smarowałam rano i wieczorem.
0 0

Gość: marielu

#6047338 Napisano: 21.07.2015 19:35:49
lepszy zdecydowanie i efektowniejszy jest hydrocortisonum 5mg Oceanica

edit: na komary meszki końskie muchy osy pszczoły i pająki emotka
0 0

zdolnabestia

#6047342 Napisano: 21.07.2015 19:42:46
nouvelle napisał(a):

http://bydgoszcz....e-ta-akcja-to-plotka

Wkurza mnie siła plotki, bo naciągają biednych ludzi.

Byłam niedawno z wizytą u mamy, a ta kazała mi zostawiać na blacie w kuchni wszystkie przywieszki od herbat, które robię. Zbiera komuś tam, kto zbiera komuś... Zdziwiło mnie, że miałam odkładać WSZYSTKIE przywieszki, nie konkretnej firmy, ale nie zastanawiałam się nad tym zbyt długo. Kiedyś pamiętam zbiórki powycinanych kodów kreskowych "z czwórką" z przodu czy papierowych owijek z gum do żucia orbit, ale to miało sens, bo chodziło o promocję produktów konkretnego producenta, który fundował wózek. Muszę dać znać mamie, żeby się dokładnie dowiedziała komu to zbiera i dotarła do źródła, bo być może jest to zbieranie zupełnie bez sensu.
0 0

ziolko

#6047351 Napisano: 21.07.2015 19:58:45
kaskaderka1 napisał(a):

dolly napisał(a):

ziolko napisał(a):

wkurza mnie, że znowu coś mnie ugryzło emotka  tym razem w kostkę u lewej nogi i palec u prawej. Niby śmiesznie brzmi, ale kostka i palec spuchnięte, czerwone i bolą  emotka emotka  wzięłam wapno odczuleniowo i smaruję ugryzione miejsca specjalnymi preparatami

Ziolko rob oklady na przemian z sody, wapna, smaruj fenistylem, zebys na antybiotyku nie wyladowala emotka

dzięki za odpowiedzi
Mam maść z hydrocortyzonem - Laticort 0,1%, smarowałam też Fenistilem, ale zero poprawy (nawet nie uśmierzyło swędzenia), pomógł jedynie Amol. Biorę wapno z cynkiem i czymś jeszcze (podobno specjalne w przypadku ugryzień), dziś smarowałam tą maścią. Obecnie siedzę z okładem z wody i octu 50/50. 
Kostka spuchła mi jeszcze bardziej, zaś na palcu idealnie w połowie mam sinobordowy pasek emotka w dodatku zaczerwienie od palca idzie na stopę..
Kurde... a niecałe 1,5 miesiąca temu też mnie coś ugryzło w lewą kostkę, ale po wewnętrznej stronie. 2 tygodnie walczyłam z tym, do dziś mam kropkę w miejscu ugryzienia. Ale nigdy nie miałam tak spuchniętego i twardego miejsca, jak teraz emotka
W każdym razie tak czy siak jutro jadę do rodzinnej
Te gady paskudne teraz jakieś agresywne są, czy ja zrobiłam się bardziej wrażliwa? kiedyś tak nie reagowałam na ugryzienia emotka

Maści w saszetkach kupię na wszelki wypadek 
0 0

olunka

#6047352 Napisano: 21.07.2015 20:01:02
marielu napisał(a):

to chyba zalezy co komu spasuje, dlatego dobrze kupić te maści w malutkich saszetkach (one sa za ok 1 zł) i wypróbować
0 0

anialistopad

#6047353 Napisano: 21.07.2015 20:01:11
Wkurza mnie już ta agencja od konkursu z c4 loreal. Nadal nie wysłali!i zestawu kosmetyków. I jeszcze moja skleroza mnie dziś drażni, zapomnialam zapłacić rachunki 
0 0

olunka

#6047354 Napisano: 21.07.2015 20:05:18
ziolko napisał(a):

kaskaderka1 napisał(a):

dolly napisał(a):

ziolko napisał(a):

wkurza mnie, że znowu coś mnie ugryzło emotka  tym razem w kostkę u lewej nogi i palec u prawej. Niby śmiesznie brzmi, ale kostka i palec spuchnięte, czerwone i bolą  emotka emotka  wzięłam wapno odczuleniowo i smaruję ugryzione miejsca specjalnymi preparatami

Ziolko rob oklady na przemian z sody, wapna, smaruj fenistylem, zebys na antybiotyku nie wyladowala emotka

dzięki za odpowiedzi
Mam maść z hydrocortyzonem - Laticort 0,1%, smarowałam też Fenistilem, ale zero poprawy (nawet nie uśmierzyło swędzenia), pomógł jedynie Amol. Biorę wapno z cynkiem i czymś jeszcze (podobno specjalne w przypadku ugryzień), dziś smarowałam tą maścią. Obecnie siedzę z okładem z wody i octu 50/50. 
Kostka spuchła mi jeszcze bardziej, zaś na palcu idealnie w połowie mam sinobordowy pasek emotka w dodatku zaczerwienie od palca idzie na stopę..
Kurde... a niecałe 1,5 miesiąca temu też mnie coś ugryzło w lewą kostkę, ale po wewnętrznej stronie. 2 tygodnie walczyłam z tym, do dziś mam kropkę w miejscu ugryzienia. Ale nigdy nie miałam tak spuchniętego i twardego miejsca, jak teraz emotka
Te gady paskudne teraz jakieś agresywne są, czy ja zrobiłam się bardziej wrażliwa? kiedyś tak nie reagowałam na ugryzienia emotka

podobno z każdym rokiem jest gorsza reakcja, tzn ja tak miałam przez 3 lata z rzędu mnie pożarły meszki, pierwszy raz wystarczyło wapno i woda z sodą, potem było coraz gorzej, trzeba uważać, ja profilaktycznie smaruje się octem jabłkowym i staram sie wieczorami nie łazic koło iglaków
0 0

#6047356 Napisano: 21.07.2015 20:09:44
olunka napisał(a):

marielu napisał(a):

to chyba zalezy co komu spasuje, dlatego dobrze kupić te maści w malutkich saszetkach (one sa za ok 1 zł) i wypróbować

4 zł to też nie majątek emotka  a przyda sie na inne uczulenia w razie co . Olunka podałam alternatywę , którą przetestowałam na sobie i dzieciach , bo uznałam że to dobra i skuteczna alternatywa w dobrej cenie emotka   Absolutnie nie chce robić konkurencji dla twojej propozycji - zwłaszcza że świetnie goi wszelkie rany drapane na nogach moich urwisów emotka
0 0

ziolko

#6047357 Napisano: 21.07.2015 20:12:24
kupię wszystko emotka  biorąc pod uwagę, że jest środek lata, a czeka mnie tez wyjazd nad morze we wrześniu
0 0

kaskaderka1

#6047358 Napisano: 21.07.2015 20:16:08
ziolko napisał(a):

kaskaderka1 napisał(a):

dolly napisał(a):

ziolko napisał(a):

dzięki za odpowiedzi

Nie podoba mi się ten siny " pasek " który wystąpił na Twojej nodze .Nie chcę straszyć ,ale mój tata kiedyś mając nowe buty przetarł skórę na pięcie.Pokazał się właśnie taki siny pasek na skórze który "szedł" w górę.Rodzice pojechali na pogotowie.Okazało się że to zakażenie .Bardzo niebezpieczne.
0 0

ziolko

#6047362 Napisano: 21.07.2015 20:26:50
kaskaderka nie strasz emotka  kurna, chyba zaraz wybiorę się na pogotowie - mam niecały kilometr od bloku 
Ale ja nie mam przetartego. Na tym pasku mam też bąbla w miejscu ugryzienia
0 0

asantesana

#6047367 Napisano: 21.07.2015 20:36:08
ziolko napisał(a):

kaskaderka nie strasz emotka  kurna, chyba zaraz wybiorę się na pogotowie - mam niecały kilometr od bloku 
Ale ja nie mam przetartego. Na tym pasku mam też bąbla w miejscu ugryzienia

Idź ziółko koniecznie, znajomego coś ugryzło i ciemny pasek żyłą szedł mu z nadgarstka w stronę serca, to było zakażenie. Dobrze, że szybko dostał zastrzyki. 
0 0

#6047373 Napisano: 21.07.2015 20:47:30
Kacha nie chcę cię straszyć ale koleżance mojego kolegi szwagra po takim ukąszeniu wyrosły rogi i kopyta.....
0 0

Gość: chochliczka

#6047375 Napisano: 21.07.2015 20:52:29
Ziolko na pogotowie idz koniecznie to nie żarty..
0 0

kaskaderka1

#6047377 Napisano: 21.07.2015 20:59:02
Nie chcę straszyć emotka ale przypomniało mi się to zdarzenie z moim ojcem.Była to linia na skórze.
0 0