Wkurza mnie...

asantesana

#6046202 Napisano: 19.07.2015 14:05:53
ziolko napisał(a):

kolonie, perfumy, spodnie, drzwi - nie mają liczby pojedynczej emotka  

A kolonia organizmów?  emotka
0 0

slonko365

#6046204 Napisano: 19.07.2015 14:17:06
asante napisał(a):

mia napisał(a):

Asante, obawiam się, że to jest jak z perfumą i perfumami... emotka
Pochodzę z dość purystycznej językowo rodziny i u mnie w domu zawsze mówiło się o wyjeździe na kolonie (bez języczka).
Absolutnie nie dam sobie uciąć ręki za poprawność l.mnogiej, ale:
http://obcyjezykpolski.pl/?page_id=4778
Nie wiem, czy jest to wystarczająco wiarygodne źródlo... emotka

W temacie wkurza mnie rosnący jęczmień na oku; wygląda na to, że dorodny będzie... emotka

Wielki słownik poprawnej polszczyzny jest już dla mnie wiarygodnym źródłem emotka  Codziennie życie mnie zaskakuje, w takim razie zmieniam pogląd i muszę powiedzieć mamie, żeby już mnie nie wysyłała na kolonię  emotka  Bo perfuma jest be.

No chyba, że Cię mama wyśle na kolonię karną - to wtedy może również w takiej formie emotka
0 0

asantesana

#6046205 Napisano: 19.07.2015 14:29:39
slonko365 napisał(a):

asante napisał(a):

mia napisał(a):

Asante, obawiam się, że to jest jak z perfumą i perfumami... emotka
Pochodzę z dość purystycznej językowo rodziny i u mnie w domu zawsze mówiło się o wyjeździe na kolonie (bez języczka).
Absolutnie nie dam sobie uciąć ręki za poprawność l.mnogiej, ale:
http://obcyjezykpolski.pl/?page_id=4778
Nie wiem, czy jest to wystarczająco wiarygodne źródlo... emotka

W temacie wkurza mnie rosnący jęczmień na oku; wygląda na to, że dorodny będzie... emotka

Wielki słownik poprawnej polszczyzny jest już dla mnie wiarygodnym źródłem emotka  Codziennie życie mnie zaskakuje, w takim razie zmieniam pogląd i muszę powiedzieć mamie, żeby już mnie nie wysyłała na kolonię  emotka  Bo perfuma jest be.

No chyba, że Cię mama wyśle na kolonię karną - to wtedy może również w takiej formie emotka

Dobre emotka  No i bądź tu człowieku mądry czego ten język polski chce od biednych ludzi. 
0 0

dolly

#6046478 Napisano: 20.07.2015 13:12:14
mia napisał(a):

złotym pierscionkiem pocieraj jęczmien emotka
0 0

mia

#6046483 Napisano: 20.07.2015 13:17:23
dolly napisał(a):

mia napisał(a):

Czynię to od wczoraj. emotka W każdym razie, gorzej nie jest.emotka
0 0

dolly

#6046488 Napisano: 20.07.2015 13:26:48
mia napisał(a):

dolly napisał(a):

mia napisał(a):

Czynię to od wczoraj. emotka W każdym razie, gorzej nie jest.emotka

emotka ale rozgrzewasz go? w sensie pierścionekemotka
0 0

zaczytana-pola

#6046491 Napisano: 20.07.2015 13:29:18
Wkurza mnie, że wczoraj zachciało mi się spaść ze schodów emotka . Siniak jak pomarańcza na biodrze, nadgarstek stłuczony, a pracy mnóstwo emotka
0 0

moura

#6046506 Napisano: 20.07.2015 13:40:52
A mnie wkurza to, co usłyszałem od nowo poznanej dziewczyny,z którą zacząłem się od niedawna spotykać. Stwierdziła, że ciągnie ją za
granicę (za lepszą pracą=płacą) i nie mogłaby być z kimś, kto nie chciałby opuścić
dla niej naszego kraju. Tylko ja nie wiem, co będzie za np. rok czy moja
kariera się tutaj nie rozwinie i czy wtedy będę chciał wyjechać. Ona tez tutaj
obecnie ma pracę. Wychodzi na to, że będę musiał chodzić z nią na niemiecki, bo zależy mi na niej. Z jednej strony ma rację, że nie ma tutaj perspektyw (myśląc długoterminowo o rodzinie, emeryturze) z drugiej jednak strony ja wiem, że można tutaj mimo wszystko dużo osiągnąć. Z jednej strony jeszcze nie wiadomo czy jesteśmy sobie pisani, z drugiej lepiej takie tematy ustalić na początku. ehh to życie...
0 0

joan

#6046511 Napisano: 20.07.2015 13:46:48
moura napisał(a):

(...) Z jednej strony ma rację, że nie ma tutaj perspektyw (myśląc długoterminowo o rodzinie, emeryturze) (...)

Cóż... mój facet dostał właśnie pisemko z ZUSu, że na dziś jego emerytura wyniesie niecałe 60 zł, a jeśli dalej będzie tak, jak teraz, to w przyszłości powyżej 100 zł. Strach się bać.
0 0

zezowaty_kot

#6046520 Napisano: 20.07.2015 13:53:08
zaczytana-pola napisał(a):

Wkurza mnie, że wczoraj zachciało mi się spaść ze schodów emotka . Siniak jak pomarańcza na biodrze, nadgarstek stłuczony, a pracy mnóstwo emotka

Staraj się pić na parterze, to dużo ułatwia emotka
0 0

dolly

#6046527 Napisano: 20.07.2015 13:59:37
zezowaty_kot napisał(a):

o matko, emotka
0 0

Vivacia

#6046535 Napisano: 20.07.2015 14:05:25
moura napisał(a):

A mnie wkurza to, co usłyszałem od nowo poznanej dziewczyny,z którą zacząłem się od niedawna spotykać. Stwierdziła, że ciągnie ją za
granicę (za lepszą pracą=płacą) i nie mogłaby być z kimś, kto nie chciałby opuścić
obecnie ma pracę. Wychodzi na to, że będę musiał chodzić z nią na niemiecki, bo zależy mi na niej. Z jednej strony ma rację, że nie ma tutaj perspektyw (myśląc długoterminowo o rodzinie, emeryturze) z drugiej jednak strony ja wiem, że można tutaj mimo wszystko dużo osiągnąć. Z jednej strony jeszcze nie wiadomo czy jesteśmy sobie pisani, z drugiej lepiej takie tematy ustalić na początku. ehh to życie...

Ja bym odpowiedziała, że nie mogłabym być z kimś, kto nie chciałby dla mnie zostać w kraju emotka
Mnie osobiście wkurza, jak ktoś wymaga od drugiej osoby tego typu poświęceń...
0 0

moura

#6046539 Napisano: 20.07.2015 14:10:40
Vivacia napisał(a):

moura napisał(a):

Ja bym odpowiedziała, że nie mogłabym być z kimś, kto nie chciałby dla mnie zostać w kraju emotka

Świetnie się rozumiemy, szanujemy - ona jest bardzo ambitna i szczera. Studiując zawsze na wakacjach wyjeżdżała by pracować w różnych krajach. Wie ile się tam zarabia, jak to wygląda. Nie chce wyjeżdżać już dzisiaj czy za miesiąc - to perspektywa ok. ponad roku, jak zdobędzie tutaj doświadczenie w swoim fachu i podszkoli język. Ale powiedziała mi to ponieważ jak to stwierdziła, już wcześniej nie ciągnęła tematu z facetami, którzy kategorycznie powiedzieli "nie" dla pracy za granicą.
0 0

Vivacia

#6046562 Napisano: 20.07.2015 15:00:53
moura napisał(a):

Vivacia napisał(a):

moura napisał(a):

Świetnie się rozumiemy, szanujemy - ona jest bardzo ambitna i szczera. Studiując zawsze na wakacjach wyjeżdżała by pracować w różnych krajach. Wie ile się tam zarabia, jak to wygląda. Nie chce wyjeżdżać już dzisiaj czy za miesiąc - to perspektywa ok. ponad roku, jak zdobędzie tutaj doświadczenie w swoim fachu i podszkoli język. Ale powiedziała mi to ponieważ jak to stwierdziła, już wcześniej nie ciągnęła tematu z facetami, którzy kategorycznie powiedzieli "nie" dla pracy za granicą.

Nie no, fajnie, że wie czego chce i od razu wprost o tym mówi. Szkoda tylko, że zakłada, że to ktoś musi się poświęcić dla jej planów, a nie, że ona mogłaby poświęcić swoje dla kogoś... emotka
0 0

zaczytana-pola

#6046684 Napisano: 20.07.2015 18:27:39
zezowaty_kot napisał(a):

Po alkoholu schodziłabym ostrożniej i na pewno nie wyrżnęłabym dwóch przewrotów w przód emotka . To więcej, niż w młodości na lekcjach w-fu robiłam emotka
0 0

sylzab2294

#6046718 Napisano: 20.07.2015 19:15:15
wkurza mnie inpost!!!
Nie dość, że przesyłki  nimi idą długo jak nie wiem, to jeszcze siedzi się w domu, a oni awizo zostawią!
wrrr, jak im się pracować nie chce, to inni chętnie tą pracę wezmą za nich! emotka
0 0

kaskaderka1

#6046727 Napisano: 20.07.2015 19:24:54
zezowaty_kot napisał(a):

emotka
Chciałam napisać co mnie wkurza ,ale ta rada mnie tak rozbawiła ...... emotka
0 0

snowflake

#6046774 Napisano: 20.07.2015 21:03:30
wkurza mnie, że chce dodać konkurs do bazy a wyskakuje mi info, że on w bazie prawdopodobnie już jest i link to niby tego konkursu z 2013 roku emotka
0 0

Gość: trstnx

#6046780 Napisano: 20.07.2015 21:11:40
sylzab2294 napisał(a):

wkurza mnie inpost!!!
Nie dość, że przesyłki  nimi idą długo jak nie wiem, to jeszcze siedzi się w domu, a oni awizo zostawią!
wrrr, jak im się pracować nie chce, to inni chętnie tą pracę wezmą za nich! emotka

Mój kurier z inpostu nie zostawia nawet awizo... prawie straciłam przez to 2 nagrody. inpost oczywiście nie reaguje na skargi.
0 0

zdolnabestia

#6046783 Napisano: 20.07.2015 21:14:29
snowflake napisał(a):

wkurza mnie, że chce dodać konkurs do bazy a wyskakuje mi info, że on w bazie prawdopodobnie już jest i link to niby tego konkursu z 2013 roku emotka

Jeżeli to inny konkurs, ale ma tego samego linka (to się zdarza w niektórych portalach) to dodaj w formularzu na końcu linka spację, wtedy przejdzie.
0 0