Wkurza mnie...

ziolko

#6047394 Napisano: 21.07.2015 21:23:56
hmm.. palec u nogi to jednak nie ręka emotka więc jest trochę dłuższa droga.
Ugryzło mnie w niedzielę wieczorem, jak wybrałam się rwać czerwone porzeczki, więc od tego czasu minęło 48 godzin.
Od razu po ugryzieniu przyleciałam do domu i posmarowałam spirytusem oraz laticortem płynem. 
Wczoraj fenistil, octanisept, amol. 
Dziś reszta kuracji co pisałam wcześniej.
Obecnie okład z wody i octu - opuchlizna lekko zmalała. Nawet ten pasek na palcu się zmniejszył odrobinę.
W miejscu ugryzienia mam bąble, a nie rany.
Wg teściowej ugryzły mnie meszki (co jest prawdopodobne, bo widziałam coś jakby małe muszki, albo inne owady do 5 mm długości). 

Nie wiem, czy będę mogła wziąć zastrzyk z hydrokortyzonem ze względu na wcześniejsze epizody zakrzepowe w nogach.

Moja ciocia ostatnio na izbie przyjęć siedziała 9 godzin... jakoś mi się nie uśmiecha to samo emotka to już wolę siedzieć z wyciągniętymi nogami na narożniku i z okładem.
Kiedyś byłam na wieczorynce, żeby dali mi zastrzyk z B12 (musze brać średnio co 6-max 8 tygodni), to były jakieś komentarze, że dlaczego nie do swojej przychodni. Wtedy nie chciało się mi jechac specjalnie 15 km, więc poszłam bliżej.
Non stop siedzi tam masa ludzi  emotka
0 0

dorotade

#6047533 Napisano: 22.07.2015 10:09:55
Wkurza mnie konkurs Activii - brak możliwości wykorzystania rabatu gwarantowanego i propozycja zakupu produktów przecenionych po cenie przed obniżką  emotka   Polak to konsument drugiej kategorii i Activia oraz New Balance dość dobitnie mi to pokazują  emotka
0 0

anialistopad

#6047638 Napisano: 22.07.2015 13:14:22
100 razy tłumacze mojemu w jakim sklepie i co ma mi kupić. Pojechal zamiast do polo to do netto i tam mi warkę kupił. I jak tu takiego nie palnac 
0 0

Gość: chochliczka

#6047646 Napisano: 22.07.2015 13:19:05
Ziolko mnie kiedys jak meszka ugryzla w dłon to miałam spuchnietą reke jak bania...od razu dali mi zastrzyk .
W temacie wkurza mnie wszystko, to że dzis znow musze isc do dentysty, ze ostatnio pol wyplaty zostawiam u stomatologa.Marne pocieszenie slyszec jakie to mam ladne zeby skoro ciagle cos z nimi nie tak...Do tego ostatno ciągle zyje w stresie, marzy mi sie urlop a nie mam czasu na niego i wez tu czlowieku zyj i sie usmiechaj...
0 0

ziolko

#6047735 Napisano: 22.07.2015 14:50:07
chochliczka napisał(a):

Ziolko mnie kiedys jak meszka ugryzla w dłon to miałam spuchnietą reke jak bania...od razu dali mi zastrzyk .
W temacie wkurza mnie wszystko, to że dzis znow musze isc do dentysty, ze ostatnio pol wyplaty zostawiam u stomatologa.Marne pocieszenie slyszec jakie to mam ladne zeby skoro ciagle cos z nimi nie tak...Do tego ostatno ciągle zyje w stresie, marzy mi sie urlop a nie mam czasu na niego i wez tu czlowieku zyj i sie usmiechaj...

mnie też prawdopodobnie meszka użarła emotka  zastrzyku nie dostałam. Mam brać antybiotyk, smarować nogę Altacetem, Venescinem (bo jad idzie w dół stopy i już prawie pół mam zaczerwienione i mniej lub bardziej bolesne w zależności od miejsca, wygląda jak po oparzeniu słonecznym), lub kremem z hydrokortyzonem.
Wieczorem zrobię znowu okład z wody i octu, bo jednak mi to wczoraj pomogło - opuchlizna lekko zeszła.
Ale cóż.. skoro meszka, to 2 tygodnie bólu, rozpierania i zaczerwienienia emotka  mam nauczkę, że jak idę w krzaki, to muszę mieć skarpetki, pełne buty i spodnie (porzeczek oczywiście) emotka  
0 0

dolly

#6047834 Napisano: 22.07.2015 16:52:40
Ziolko, przestanie bolec jutro a ouchlizna zejdzie za jakies 3 dni, wazne ze jest leczenie emotka
0 0

ankasss

#6047848 Napisano: 22.07.2015 17:13:34
Jak mnie wkur*** nasz księgowa w pracy. Babsztyl przechodzi po prostu samą siebie. Nigdy nikomu źle nie życzyłam, ale wierzę, że kiedyś całe zło do niej wróci.
0 0

Gość: SaMaE

#6047856 Napisano: 22.07.2015 17:26:21
wkurza mnie ze nie dostane vouchera do siłowni bo w dniu rozpoczęcia konkursu nie byłam pełnoletnia emotka
0 0

jokan

#6048028 Napisano: 23.07.2015 08:14:53
anialistopad napisał(a):

100 razy tłumacze mojemu w jakim sklepie i co ma mi kupić. Pojechal zamiast do polo to do netto i tam mi warkę kupił. I jak tu takiego nie palnac 

to chociaz masz na kogo zgonic....ja ostatnio kupowalam w tesco nestle i wydawalo mi sie, ze trzeba miec za 15 zl zakupy, mi akurat naliczyli 19,49 zł (z tego co pamietam), a zakupy trzeba bylo miec na minimum 20 zł emotka - dlatego powkurzalam sie na siebie samą emotka ))
0 0

Gość: mocarztozlo

#6048036 Napisano: 23.07.2015 09:03:04
komar ktory mnie pogryzl az 4 razy w jedna noge!
0 0

bridget

#6048096 Napisano: 23.07.2015 10:43:59
jokan napisał(a):

anialistopad napisał(a):

to chociaz masz na kogo zgonic....ja ostatnio kupowalam w tesco nestle i wydawalo mi sie, ze trzeba miec za 15 zl zakupy, mi akurat naliczyli 19,49 zł (z tego co pamietam), a zakupy trzeba bylo miec na minimum 20 zł emotka - dlatego powkurzalam sie na siebie samą emotka ))

ja ostatnio mam tendencje wychodzenia bez paragonu, ekspedientki nie daja a ja zapominam, ostatnio po 10 minutach to sobie uswiadomiłam przeszukałam  stos paragonow w sklepie a tego jakby nie było...
0 0

anialistopad

#6048097 Napisano: 23.07.2015 10:46:16
bridget napisał(a):

jokan napisał(a):

anialistopad napisał(a):

ja ostatnio mam tendencje wychodzenia bez paragonu, ekspedientki nie daja a ja zapominam, ostatnio po 10 minutach to sobie uswiadomiłam przeszukałam  stos paragonow w sklepie a tego jakby nie było...

No to ja jestem lepsza właśnie sobie uświadomiłam,że na konkurs elmex w c4 kupiłam nie takie pasty jak trzeba .Jestem genialna ostatnio 
0 0

ondine

#6048124 Napisano: 23.07.2015 11:14:22
bridget napisał(a):

jokan napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Ile razy mi się to zdarza, już czasami jestem wściekła na to moje roztrzepanie i rozkojarzenie emotka
0 0

mia

#6048134 Napisano: 23.07.2015 11:53:00
7232 - podwójne smsy od wczoraj po kolei na wszystkie numery. Znowu ktoś sprzedał dane.emotka
Nie chce mi się blokować tego, bo za dwa dni i tak zmienią numer na inny... Czytać też mi się nie chce, ale coś tam o zarobkach jest.  emotka
0 0

dolly

#6048180 Napisano: 23.07.2015 13:31:28
mia napisał(a):

7232 - podwójne smsy od wczoraj po kolei na wszystkie numery. Znowu ktoś sprzedał dane.emotka
Nie chce mi się blokować tego, bo za dwa dni i tak zmienią numer na inny... Czytać też mi się nie chce, ale coś tam o zarobkach jest.  emotka

Ludziom to się już zupełnie w dupskach poprzewracało, 5tyś miesiecznie dają, a niektórym się nawet sms nie chce przeczytac, nie mówiąc już o ruszeniu czterech liter.

emotka emotka
0 0

elmo

#6048241 Napisano: 23.07.2015 15:39:31
mia napisał(a):

U mnie to samo emotka
0 0

bloomcia

#6048267 Napisano: 23.07.2015 16:41:18
ondine napisał(a):

bridget napisał(a):

jokan napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Ile razy mi się to zdarza, już czasami jestem wściekła na to moje roztrzepanie i rozkojarzenie emotka

Ja ostatnio kupiłam mojemu TŻ produkty na konkurs "Męska rzecz" w Tesco... Wszystko super, tylko że z 5 marek których produkty mozna było kupić ja kupiłam Nivea Men, która nie bierze udziału;/ Czytanie ze zrozumieniem...
0 0

Gość: jackk76

#6048338 Napisano: 23.07.2015 19:15:28
Wkurzają mnie polskie autostrady (A1), pomimo, że stoisz w korku i 3 godziny w plecy, to jeszcze trzeba za tą "przyjemność" zapłacić, ale to nic w porównaniu z tym co na tej autostradzie widziałem. "Ludzie" a raczej istoty człekokształtne zobaczywszy korek zawracają i jadą pod prąd do zjazdu kilka kilometrów wcześniej - z naprzeciwka wciąż nadjeżdżają samochody 140 km/h. Nagrałem to smartphonem i sam w to nie wierzę.   emotka
0 0

anialistopad

#6048365 Napisano: 23.07.2015 21:00:32
jackk76 napisał(a):

Wkurzają mnie polskie autostrady (A1), pomimo, że stoisz w korku i 3 godziny w plecy, to jeszcze trzeba za tą "przyjemność" zapłacić, ale to nic w porównaniu z tym co na tej autostradzie widziałem. "Ludzie" a raczej istoty człekokształtne zobaczywszy korek zawracają i jadą pod prąd do zjazdu kilka kilometrów wcześniej - z naprzeciwka wciąż nadjeżdżają samochody 140 km/h. Nagrałem to smartphonem i sam w to nie wierzę.   emotka

Bo ludzie nie używają mózgów, albo wcale ich nie mają. A później karambole przez takich oszolomow.
0 0

freyja88

#6048371 Napisano: 23.07.2015 21:09:26
jackk76 napisał(a):

ja pierdziele.... jak widać tablice to nagranie na Policję! Jak dostanie mandacik jeden z drugim to sie odechce takich "manewrów".
emotka
0 0