Wkurza mnie...

joan

#6225049 Napisano: 05.07.2016 12:16:19
defed napisał(a):

Długo utrzymujące się temperatury powyżej 30st.C to męczarnia, do której nie jestem genetycznie przystosowana... W PL poproszę max 25st.C - to jakoś przeżyję emotka Mam uczulenie na wysokie temperatury, przy mocnym słońcu woda leci mi z nosa i to mnie wkurza... Poza tym leci spod pach itd. i żaden bloker czy antyperspirant nie daje rady... emotka  Słyszał ktoś coś o botoksie wstrzykiwanym pod pachy - jako kuracja przeciwpotna?

Słyszałam, moją opinię wyraża puknięcie się w z liścia w czoło emotka

Uważam, że pocić się trzeba, ALE przede wszystkim, trzeba dbać o higienę. Kąpiele, a po nich np. soda oczyszczona i koniec zapachowych problemów. Pamiętajmy, że człowiek poci się, żeby obniżyć temperaturę organizmu. Logiczny wniosek? Przestaniesz się pocić, to zejdziesz na zawał/udar. Oczywiście organizm tak od razu się nie podda -> botoks zatrzyma pocenie pod pachą, więc się zaczniesz pocić gdzie indziej emotka
0 0

ilonaxx5

#6225051 Napisano: 05.07.2016 12:19:02
joan napisał(a):

defed napisał(a):

Długo utrzymujące się temperatury powyżej 30st.C to męczarnia, do której nie jestem genetycznie przystosowana... W PL poproszę max 25st.C - to jakoś przeżyję emotka Mam uczulenie na wysokie temperatury, przy mocnym słońcu woda leci mi z nosa i to mnie wkurza... Poza tym leci spod pach itd. i żaden bloker czy antyperspirant nie daje rady... emotka  Słyszał ktoś coś o botoksie wstrzykiwanym pod pachy - jako kuracja przeciwpotna?

Uważam, że pocić się trzeba, ALE przede wszystkim, trzeba dbać o higienę. Kąpiele, a po nich np. soda oczyszczona i koniec zapachowych problemów. Pamiętajmy, że człowiek poci się, żeby obniżyć temperaturę organizmu. Logiczny wniosek? Przestaniesz się pocić, to zejdziesz na zawał/udar. Oczywiście organizm tak od razu się nie podda -> botoks zatrzyma pocenie pod pachą, więc się zaczniesz pocić gdzie indziej emotka

soda ?
0 0

defed

#6225057 Napisano: 05.07.2016 12:32:37
joan napisał(a):

koniec zapachowych problemów

tu nie chodzi o problem zapachu, a o nadmierny pot w czystej postaci, przy nic nie robieniu - może coś z hormonami nie tak, muszę zasięgnąć porady lekarza, bo nie da się żyć, choć na menopauzę stanowczo za wcześnie... emotka
0 0

cherry_coke

#6225058 Napisano: 05.07.2016 12:34:07
joan napisał(a):

defed napisał(a):

To nie działa na zasadzie próby zatrzymania wody płynącej z wodospadu w sensie tu zatrzymasz, a leje się gdzie indziej. Taka kuracja działa na przyczynę czyli na zakończenia nerwowe. Jest to droga kuracja, ale z tego co mi wiadomo u większości przypadków można uzyskać satysfakcjonujący efekt. Najlepiej porozmawiać z lekarzem, który pewnie zna tysiące przypadków. Teściowa pracuje w klinice medycyny estetycznej i wiem, że taka kuracja wielu osobom poprawiła jakość życia codziennego.
Kolega miał ostrzykiwane ręce i namacalnie stwierdzam, że zabiegi przyniosły efekt. 
0 0

sosna

#6225060 Napisano: 05.07.2016 12:38:48
cherry_coke napisał(a):

joan napisał(a):

defed napisał(a):

To nie działa na zasadzie próby zatrzymania wody płynącej z wodospadu w sensie tu zatrzymasz, a leje się gdzie indziej. Taka kuracja działa na przyczynę czyli na zakończenia nerwowe. Jest to droga kuracja, ale z tego co mi wiadomo u większości przypadków można uzyskać satysfakcjonujący efekt. Najlepiej porozmawiać z lekarzem, który pewnie zna tysiące przypadków. Teściowa pracuje w klinice medycyny estetycznej i wiem, że taka kuracja wielu osobom poprawiła jakość życia codziennego.
Kolega miał ostrzykiwane ręce i namacalnie stwierdzam, że zabiegi przyniosły efekt. 

Ja  w ubiegłym roku zainwestowałam w klimatyzacje, taka z prawdziwego zdarzenia i możemy normalnie funkcjonować. Jedyny feler to wyższe rachunki za prąd- ale coś za coś...
0 0

joan

#6225066 Napisano: 05.07.2016 12:51:02
cherry_coke napisał(a):

To nie działa na zasadzie próby zatrzymania wody płynącej z wodospadu w sensie tu zatrzymasz, a leje się gdzie indziej. Taka kuracja działa na przyczynę czyli na zakończenia nerwowe. (...)

Botoks likwiduje objawy, czyli blokuje pocenie - pod pachami. Ale nie likwiduje przyczyny pocenia. W dzisiejszym świecie każą nam maskować objawy, a przyczyny złej sytuacji nikogo nie obchodzą. To tak, jakby ktoś miał tzw. stopę cukrzycową i źle się czuł patrząc na nią, a aptekarz sprzedał tej osobie kocyk do zakrywania stopy - chyba nie o to chodzi emotka

Osobiście bałabym się zajmować objawami bez poznania przyczyny problemu. Oczywiście, że są ludzie z różnymi chorobami i przypadłościami, ale raczej nie przeciętny Kowalski.
0 0

melissa

#6225075 Napisano: 05.07.2016 13:12:08
sosna napisał(a):

głym roku zainwestowałam w klimatyzacje, taka z prawdziwego zdarzenia i możemy normalnie funkcjonować. Jedyny feler to wyższe rachunki za prąd- a

Ja mam naturalną klimatyzację - dobrze zaizolowany dom otoczony wysokimi drzewami - temperatura na parterze w największe upały nie przekracza 24 st. I nie muszę się martwić rachunkami:)
0 0

sosna

#6225098 Napisano: 05.07.2016 13:50:24
melissa napisał(a):

sosna napisał(a):

głym roku zainwestowałam w klimatyzacje, taka z prawdziwego zdarzenia i możemy normalnie funkcjonować. Jedyny feler to wyższe rachunki za prąd- a

Ja mam naturalną klimatyzację - dobrze zaizolowany dom otoczony wysokimi drzewami - temperatura na parterze w największe upały nie przekracza 24 st. I nie muszę się martwić rachunkami:)

Super jest mieć dom, i chociaż to brzydkie uczucie, przyznam, że zazdroszczę...
0 0

monia676

#6226023 Napisano: 06.07.2016 21:44:12
kumulacja napisał(a):

https://parenting...i-kinder-rakotworcze

a co w dzisiejszych czasach nie jest rakotwórcze? szkodzi wszystko powietrze zatrute, słońce, nawet owoce i warzywa
0 0

cudaczek121

#6226047 Napisano: 06.07.2016 22:24:26
Wkurza mnie,że dzisiaj po uruchomieniu laptopa jakieś 40 minut miałam na ekranie napis Starting windows, a informatyk z ojca biura twierdzi,że laptop jest sprawny i nadaje się do użytku, w przeciwieństwie do mojego kompa stacjonarnego, który poszedł na złomemotka
0 0

zaczytana-pola

#6226072 Napisano: 06.07.2016 23:10:27
magnus napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że dzisiaj po uruchomieniu laptopa jakieś 40 minut miałam na ekranie napis Starting windows, a informatyk z ojca biura twierdzi,że laptop jest sprawny i nadaje się do użytku, w przeciwieństwie do mojego kompa stacjonarnego, który poszedł na złomemotka

Jakaś plaga emotka
U mnie nie ładuje się emotka

U mnie prawie padł dzisiaj emotka . Czas na zakup nowego, bo coś czuję, że jak dzisiaj wyłączę, to jutro się nie włączy emotka
0 0

nkba

#6226077 Napisano: 06.07.2016 23:26:46
magnus napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

magnus napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Jakaś plaga emotka

U mnie prawie padł dzisiaj emotka . Czas na zakup nowego, bo coś czuję, że jak dzisiaj wyłączę, to jutro się nie włączy emotka

Czas na konkurs z laptopamiemotka

O tak!!! emotka
0 0

evita

#6226079 Napisano: 06.07.2016 23:31:29
nkba napisał(a):

magnus napisał(a):

magnus napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Jakaś plaga emotka

O tak!!! emotka

Albo reinstalację systemu i dobry program antywirusowy - na własnej skórze doświadczyłam, jakie duże może siać spustoszenie wirus.
0 0

nkba

#6226081 Napisano: 06.07.2016 23:39:43
evita napisał(a):

nkba napisał(a):

magnus napisał(a):

magnus napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Jakaś plaga emotka

O tak!!! emotka

Albo reinstalację systemu i dobry program antywirusowy - na własnej skórze doświadczyłam, jakie duże może siać spustoszenie wirus.

Mam małża informatyka więc o swojego lapka się nie martwię ale dla mamy bym chciała bo jej stacjonarka paleozoik chyba pamięta emotka
0 0

Gość: jkkp

#6226082 Napisano: 06.07.2016 23:45:36
nkba napisał(a):

evita napisał(a):

nkba napisał(a):

magnus napisał(a):

magnus napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Jakaś plaga emotka

O tak!!! emotka

Mam małża informatyka więc o swojego lapka się nie martwię ale dla mamy bym chciała bo jej stacjonarka paleozoik chyba pamięta emotka

dwa tygodnie temu padł mi laptop, już go nawet reanimacja do życia nie pobudziła, kupiłam nowy, zagrałam w konkursie, zamieniłam na skuterek i już mi nerwy przeszły, że musiałam tyle kasy wydać emotka

0 0

norweska20

#6226086 Napisano: 06.07.2016 23:57:12
A mnie wkurza ze dzisiaj poirytowana wynikami Avanti z biedry - braku konsoli w moim przypadku ( oczywiście mi ta konsola do szczescia nie potrzebna , ale dzieciaki wiadomo -zwracają już uwagę co matka na konkurs kupuje i co do wygrania ) wzięłam się za robienie obiadu aby odreagować i zająć czymś myśli - i tak się dziabłam nożem w paluch że szkoda mówić...
0 0

Gość: katrin22

#6226087 Napisano: 07.07.2016 00:01:22
cudaczek121 napisał(a):

zresetuj. To tylko maszyna- czasem się zawiesi emotka a i świeży windows doda wigoru.
0 0

nkba

#6226098 Napisano: 07.07.2016 08:19:03
jkkp napisał(a):

dwa tygodnie temu padł mi laptop, już go nawet reanimacja do życia nie pobudziła, kupiłam nowy, zagrałam w konkursie, zamieniłam na skuterek i już mi nerwy przeszły, że musiałam tyle kasy wydać emotka

Mi też by nerwy przeszły po takiej kombinacji zdarzeń emotka Gratki skutera emotka
0 0

paula9891

#6226108 Napisano: 07.07.2016 08:46:33
Mnie wkurza pogoda, przez którą coś mnie łapie emotka  A do soboty muszę być zdrowa, bo szykuje się impreza...
Dołuje mnie też to, że nie mogę wygrać nawet pufy (nie mówiąc o tv) i powoli przestaję wierzyć w siebie.
Zły humor mnie dopadł emotka
0 0

asantesana

#6226137 Napisano: 07.07.2016 09:25:15
Wkurza mnie wprowadzenie lajków na forum, jeden facebook mi wystarczy.