Wkurza mnie...

marycha5565

#6356792 Napisano: 16.05.2017 14:36:12
Rozwalają mnie komentarze w necie i ogólnie zamieszanie wokół sprawy Magdy Ż. Ludzie ferują wyroki, nie mając żadnych wiarygodnych informacji, hejtują bez umiaru, robią z siebie wszechwiedzących detektywów. Wszystko to, dopóki śledczy nie podadzą oficjalnych informacji, jest bez sensu. Prawda może się okazać banalna a szumu wokół tego jest jak wokół śmierci Lady D. Media, zwłaszcza te chwastowe potrzebują takich newsów a ludzie dają się wkręcać. Czy kiedykolwiek przyjdzie czas na opamiętanie czy już wariactwa nie da się cofnąć?
1 fineessa 0

elizam

#6356823 Napisano: 16.05.2017 15:39:32
Wkurza mnie brak możliwości cytowania,emotek i dołączania zdjęć emotka
0 0

ilona162

#6356826 Napisano: 16.05.2017 15:41:58
buncia88 napisał(a):

slonko365 napisał(a):

Gdzie się człowiek nie obejrzy, wszystko sprawdzać trzeba... Kolejny patent na oszustwo, tym razem allegro i PayU:
https://niebezpiecznik.pl/post/sprzedajesz-na-allegro-uwazaj-na-ten-przekret/

Ja od razu przesyłam takie "cuda" na phishing@allegro.pl.

ja tak straciłam 1300 zlotych, tylko ze nie przez allegro a olx... kupujacy z usa, ponoć
0 0

cc_investigator

#6356831 Napisano: 16.05.2017 15:52:56
marycha5565 napisał(a):

Rozwalają mnie komentarze w necie i ogólnie zamieszanie wokół sprawy Magdy Ż. Ludzie ferują wyroki, nie mając żadnych wiarygodnych informacji, hejtują bez umiaru, robią z siebie wszechwiedzących detektywów. Wszystko to, dopóki śledczy nie podadzą oficjalnych informacji, jest bez sensu. Prawda może się okazać banalna a szumu wokół tego jest jak wokół śmierci Lady D. Media, zwłaszcza te chwastowe potrzebują takich newsów a ludzie dają się wkręcać. Czy kiedykolwiek przyjdzie czas na opamiętanie czy już wariactwa nie da się cofnąć?

W moim odczuciu ta sprawa obnażyła Polaków, jak chyba nic innego ostatnio...
Czytam wyroki/opinie dorosłych ludzi i nie chce mi się wierzyć, że tysiące (!) przeciętnych Kowalskich potrafi tak oskarżać, ferować wyroki, albo po prostu myśleć i jeszcze obnosić się z tym na swoich oficjalnych profilach po całym facebooku.
Już nawet nie chodzi o jad, hejt, czy jak to zwać, ale proste rozumowanie przyczynowo-skutkowe...

Niebieska_Laguna

#6356961 Napisano: 16.05.2017 22:08:12
Mieszkam w małej miejscowości, gdzie większość ludzi się zna, chociażby z widzenia. Pewien mężczyzna popełnił samobójstwo - powiesił się. Jego żona była akurat w pracy (w popularnym dyskoncie). I wyobraźcie sobie, że jakiś facet podszedł do jej kasy i powiedział jej - Pani tak tu sobie siedzi, a Pani mąż się powiesił... Kobieta doznała szoku, wzywano pogotowie... Ludzie nie mają w ogóle taktu. Bardzo żal mi tej kobiety emotka Dowiedzieć się o takiej rzeczy w taki sposób emotka

mia

#6356962 Napisano: 16.05.2017 22:13:07
Niebieska_Laguna napisał(a):

Mieszkam w małej miejscowości, gdzie większość ludzi się zna, chociażby z widzenia. Pewien mężczyzna popełnił samobójstwo - powiesił się. Jego żona była akurat w pracy (w popularnym dyskoncie). I wyobraźcie sobie, że jakiś facet podszedł do jej kasy i powiedział jej - Pani tak tu sobie siedzi, a Pani mąż się powiesił... Kobieta doznała szoku, wzywano pogotowie... Ludzie nie mają w ogóle taktu. Bardzo żal mi tej kobiety emotka Dowiedzieć się o takiej rzeczy w taki sposób emotka

Taktu? To jest po prostu chore! emotka emotka Faceta powinni w kaftan wsadzić, bo jest niebezpieczny dla otoczenia!
W ogóle to głupota powinna być karalna. Zła wola tym bardziej. emotka

Kiciunia21

#6356963 Napisano: 16.05.2017 22:15:56

Mieszkam w małej miejscowości, gdzie większość ludzi się zna, chociażby z widzenia. Pewien mężczyzna popełnił samobójstwo - powiesił się. Jego żona była akurat w pracy (w popularnym dyskoncie). I wyobraźcie sobie, że jakiś facet podszedł do jej kasy i powiedział jej - Pani tak tu sobie siedzi, a Pani mąż się powiesił... Kobieta doznała szoku, wzywano pogotowie... Ludzie nie mają w ogóle taktu. Bardzo żal mi tej kobiety emotka Dowiedzieć się o takiej rzeczy w taki sposó

Na wszelkie chamstwo i brak empatii reaguję bardzo nerwowo... Pan "Janusz" oberwałby pewnie czymś ciężkim gdybym była następną osobą w kolejce.
Tej Pani współczuję i życzę wiele, wiele sił.

ziolko

#6356977 Napisano: 17.05.2017 01:16:38

no co za mendowaty typ!!! tu akurat była prawda, ale wyobrażacie sobie, co by było, gdyby ktoś sobie w tak okrutny sposób zażartował??? 

Ciekawe, czy do tego faceta kiedyś dotrze, co złego zrobił, że tak powiedział... emotka

Halszka

#6356990 Napisano: 17.05.2017 07:26:59

O Rety.. współczuje. U nas w podstawówce, 4 klasa, sekretarka weszła na lekcje i ogłosiła chłopczykowi ze mama zmarła. Podobno jeden krzyk i płacz! Wszystkie dzieci w traumie i pod opiekę psychologa większość trafiła. Ludzie nie myślą...

mia

#6356996 Napisano: 17.05.2017 08:34:55
Halszka napisał(a):

O Rety.. współczuje. U nas w podstawówce, 4 klasa, sekretarka weszła na lekcje i ogłosiła chłopczykowi ze mama zmarła. Podobno jeden krzyk i płacz! Wszystkie dzieci w traumie i pod opiekę psychologa większość trafiła. Ludzie nie myślą...

To to jest już w ogóle potworność!emotka Jeszcze w stosunku do dziecka. Po prostu zbrodnia.emotka
Albo ta sekretarka to sadystka, albo kompletna kretynka. Historia jak z jakiegoś sennego koszmaru... emotka Nie wymyśliłabym czegoś takiego, choć nie wiem jakbym się starała. Rzeczywistość jednak potrafi przeskoczyć wyobraźnię...

belca

#6356999 Napisano: 17.05.2017 08:54:12
Spoko, u mojej mamy w pracy dziewczynę wręcz wynosili nieprzytomną bo okazało się, że ciało jej mamy znaleźli w aucie przed domem...a koleżanki z pokoju co? Oburzone, że zostawiła wszystko na biurku, zamiast dokończyć wszystkie sprawy i dopiero wyjść i wziąć urlop emotka   Waćpanny urzędniczki bez krzty kultury. 

Gość: katrin22

#6357038 Napisano: 17.05.2017 10:18:04
...pierwszy siwy włos emotka

karolina651

#6357059 Napisano: 17.05.2017 10:39:12
....że nie ma u mnie większości sklepów gdzie jest najwiecej konkursów....... emotka

marycha5565

#6357061 Napisano: 17.05.2017 10:40:40
Brak weny twórczej! Eh, ta wiosna i rozleniwienie... emotka
0 0

niunia-k

#6357081 Napisano: 17.05.2017 10:59:53
ilona162 napisał(a):

buncia88 napisał(a):

slonko365 napisał(a):

Gdzie się człowiek nie obejrzy, wszystko sprawdzać trzeba... Kolejny patent na oszustwo, tym razem allegro i PayU:
https://niebezpiecznik.pl/post/sprzedajesz-na-allegro-uwazaj-na-ten-przekret/

Ja od razu przesyłam takie "cuda" na phishing@allegro.pl.

ja tak straciłam 1300 zlotych, tylko ze nie przez allegro a olx... kupujacy z usa, ponoć

ilona162 Niech zgadnę , miałaś maile o takiej treści : 

Dostarczenie informacji o płatności Ok ??       Nazwa konta: ..........?       Nazwa banku .............?       Numer konta .......? Tak, można dokonać transferu do ciebie .. Liczę na szybką odpowiedź .. DzięKia

Potem aby pisać na maila , potem to już po angielsku pisano ,
Na następny dzień potwierdzenie sfałszowane ze zrobiono przelew i aby wysłać przedmiot

ziolko

#6357213 Napisano: 17.05.2017 14:32:21
katrin22 napisał(a):

...pierwszy siwy włos  emotka

hehehe.... ja już mam tyle siwych włosów, że szok... nawet moja mama ma mniej, niż ja  emotka

cudaczek121

#6357217 Napisano: 17.05.2017 14:38:11
ziolko napisał(a):

katrin22 napisał(a):

hehehe.... ja już mam tyle siwych włosów, że szok... nawet moja mama ma mniej, niż ja   emotka

Mam 33 lata i ciekawe, kiedy u mnie pojawi się pierwszy siwy włos emotka Dotychczas jakoś nie miałam potrzeby farbowania włosów.Mojej mamy koleżanka z pracy ma 56 lat, nigdy nie farbowała włosów, bo stwierdziła,że jej szkoda kasy na farbę, więc jest cała siwa.

ziolko

#6357220 Napisano: 17.05.2017 14:46:22
cudaczek121 - kasa kasą... ja nie farbuję włosów, nawet "naturalnymi" farbami, bo mam bardzo wrażliwą skórę głowy.. poza tym włosy bardziej przypominały siano 

Gość: katrin22

#6357474 Napisano: 18.05.2017 10:05:00
cudaczek121 napisał(a):

ziolko napisał(a):

katrin22 napisał(a):

hehehe.... ja już mam tyle siwych włosów, że szok... nawet moja mama ma mniej, niż ja   emotka

Mam 33 lata i ciekawe, kiedy u mnie pojawi się pierwszy siwy włos emotka Dotychczas jakoś nie miałam potrzeby farbowania włosów.Mojej mamy koleżanka z pracy ma 56 lat, nigdy nie farbowała włosów, bo stwierdziła,że jej szkoda kasy na farbę, więc jest cała siwa.

Mam 34 więc wszystko przed Tobą Kasiu emotka  Ja mam nadzieję, że ten jeden będzie tylko i nie pociągnie za sobą innych. Mam jasne włosy i ledwo zobaczyłam, ale był!!!

elmo

#6357476 Napisano: 18.05.2017 10:09:02
katrin22 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

ziolko napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Mam 34 więc wszystko przed Tobą Kasiu emotka  Ja mam nadzieję, że ten jeden będzie tylko i nie pociągnie za sobą innych. Mam jasne włosy i ledwo zobaczyłam, ale był!!!

No to muszę Cię rozczarować, bo ON z pewnością pociągnie za sobą inne emotka  
Ale bądź z niego dumna, bo jak powiedziała Agnieszka Osiecka: "Każdy siwy włos wyprodukowałam osobiście!"  emotka
1 joasiunia 0