Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika cb656

cb656

#7065681 Napisano: 03.12.2022 20:36:32 w Romanse, amory i inne pierdoly :)
aleksandra008 napisał(a):

cb656 napisał(a):

...przydałoby się zrobienie  bazy agencji  i opinii o konkursach przez nie organizowanych np.  brak ograniczeń na jedno gospodarstwo, brak paragonu, rezerwa przechodzi na organizatora itp. Tak nie polegalibyśmy wyłącznie na pamięci.

Taaa, yasne  emotka   I co jeszcze zrobić, by nie obciążać pamięci Użytkowników? Te wszystkie informacje są w regulaminach i wystarczy. emotka
Jak się komuś nie chce czytać, to niech nie bawi się w konkursy. Niedługo zaczną się pojawiać prośby typu: "zagraj za mnie i koniecznie mi wygraj, bo ja nie mam czasu i nie chcę obciążać swoje bezcennej pamięci". Bleee emotka

jak również blee tobie

emotka
Ja Ciebie też emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7065598 Napisano: 03.12.2022 12:34:50 w Dziś cieszę się z.....
Cieszę się ze zmian na Allegro emotka
Od 1 grudnia 2022 można wykorzystać do 15 kart podarunkowych w jednej płatności!
Nie dotyczy to zakupów w aplikacji mobilnej. Kwota zakupu, który opłacisz kartami, nie może przekroczyć 4000 zł. Wyświetl w wątku >>

cb656

#7065597 Napisano: 03.12.2022 12:31:55 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??

Jak widać na obrazkach z wątku zdjęciowego przydałoby się zrobienie  bazy agencji  i opinii o konkursach przez nie organizowanych np.  brak ograniczeń na jedno gospodarstwo, brak paragonu, rezerwa przechodzi na organizatora itp.
emotka
Tak nie polegalibyśmy wyłącznie na pamięci.

Taaa, yasne emotka I co jeszcze zrobić, by nie obciążać pamięci Użytkowników?
Litości, same lenie i wygodniccy ostatnio się uaktywniają emotka
Te wszystkie informacje są w regulaminach i wystarczy. emotka
Jak się komuś nie chce czytać, to niech nie bawi się w konkursy. Niedługo zaczną się pojawiać prośby typu: "zagraj za mnie i koniecznie mi wygraj, bo ja nie mam czasu i nie chcę obciążać swoje bezcennej pamięci". Bleee emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7065596 Napisano: 03.12.2022 12:27:43 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
adamo86 napisał(a):

Da się zrobić taki wątek jak ten z wynikami konkursów żeby pojawiały się wszystkie dodane komentarze do konkursów?

Często ktoś dodaje istotny komentarz, a łatwo coś przegapić.

Moim zdaniem zbędna funkcjonalność. emotka
Jest obecnie coś takiego, jak "ostatnio komentowane".
Przewiń stronę na sam dół, to zobaczysz - tam pojawiają się linki do komentarzy przy konkursach. Jesli wchodząc na stronę najpierw zerkniesz tam, nie powinieneś przegapić owych "ważnych" komentarzy.
Wyświetl w wątku >>
1 sabaka 0

cb656

#7065593 Napisano: 03.12.2022 12:11:06 w Z jakiego konkursu ta nagroda??? / Wygrałem - ale
asper01 napisał(a):

Koszulka NIKE - kojarzy ktoś, kogo to autograf? Na pewno nie Lewego. Błaszczykowski?

Hm... mnie to przypomina Nowakowskiego emotka
Wyświetl w wątku >>
2 asper01, darog 0

cb656

#7065503 Napisano: 02.12.2022 17:48:11 w WC - rozmowy o wszystkim
fan-mandaryny napisał(a):

Mam paragon z Biedronki Żel Nivea 200 ml Mix 1*13.99 z datą 28.11. Czy może być na loterię Nivea Men?

Jak taki, to może być. emotka
Wyświetl w wątku >>

cb656

#7065496 Napisano: 02.12.2022 17:36:43 w Wkurza mnie...
edzia21 napisał(a):

Edytko, a czy Ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem?
Piszesz tutaj... żeby sobie po prostu bezmyślnie pisać?
A teraz piszesz o tym samym wielce olśniona... i do tego "WYJAŚNIASZ" - komu to niby wyjaśniasz? emotka

Edzia, na te pytania aż się ciśnie na usta jedynie słuszna odpowiedź: TRZY RAZY TAK! emotka
Są na tym świecie zjawiska, jakie się fizjologom nie śniły i ludziska, którym tłumaczyć czegokolwiek nie mam już siły... emotka
(a tyle razy próbowałem przez ogródek, ech)
emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7065189 Napisano: 01.12.2022 18:12:34 w Wyniki z FACEBOOKA (tylko wyniki!)
Pojawiły się wyniki do konkursu Konkurs "Historia Pani Dobrego Czasu"

Uwaga Wybraliśmy zwycięzców konkursu Pani dobrego czasuDziękujemy za wszystkie zgłoszenia! Doceniamy Waszą kreatywność Gratulujemy zwycięzcom! Prosimy o kontakt na adres mailowy: konkurs@mondaygroup.pl w celu ustalenia szczegółów!
Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7064570 Napisano: 30.11.2022 11:42:40 w Dyskusja o nagrodach NoCoTy1906
zielonooka85 napisał(a):

pół ogromnej paczki Lays wyżarłam czytając to - ta dyskusja to zło! emotka

Czy za szkody poniesione przez Użytkownika podczas korzystania z portalu odpowiedzialność ponosi Administrator? emotka
To teraz chyba Pionas powinien zafundować jakąś przebieżkę odchudzającą, czy cóś hihi emotka emotka Wyświetl w wątku >>

cb656

#7064532 Napisano: 30.11.2022 10:06:04 w Wkurza mnie...
radziosny napisał(a):

as32572 napisał(a):

Wkurz mnie moje Dino i fakt,że na jednej kasie coś sie pospuło i wszystkie paragony wychodzą tak że zaczynają sie listą towarów a dopiero na samym dole jest numer sklepu i numer wydruku, w złym miejscu urywa ten paragon po prostu i dostaje się dół od kolejnego tak naprawdę, więc do konkursów się to nie nadaje.
Trwa to już drugi miesiąc więc chyba sklep nie widzi problemu,zastanawiam się jednak czy mogą takie paragony wydawać?

Nie mogą, to co ci wydają nie jest paragonem..

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA FINANSÓW z dnia 29 kwietnia 2019 r. w sprawie kas rejestrujących
§  25. 
1.  W przypadku prowadzenia przez podatnika ewidencji przy użyciu kas z elektronicznym lub papierowym zapisem kopii paragon fiskalny zawiera co najmniej:
1)  imię i nazwisko lub nazwę podatnika, adres punktu sprzedaży, a w przypadku sprzedaży prowadzonej w miejscach niestałych - adres siedziby  lub miejsca zamieszkania podatnika;
2) numer identyfikacji podatkowej (NIP) podatnika;
3) numer kolejny wydruku;
4)  datę oraz godzinę i minutę sprzedaży;
5) oznaczenie "PARAGON FISKALNY";
6) nazwę towaru lub usługi pozwalającą na jednoznaczną ich identyfikację;
7) cenę jednostkową towaru lub usługi;
8) ilość i wartość sumaryczną sprzedaży danego towaru lub usługi z oznaczeniem literowym przypisanej stawki podatku;
9) wartość opustów, obniżek lub narzutów, o ile występują;
10) wartość sprzedaży brutto i wysokość podatku według poszczególnych stawek podatku z oznaczeniem literowym po uwzględnieniu opustów, obniżek lub narzutów;
11) wartość sprzedaży zwolnionej od podatku z oznaczeniem literowym;
12) łączną wysokość podatku;
13) łączną wartość sprzedaży brutto;
14) oznaczenie waluty, w której jest zapisywana sprzedaż, przynajmniej przy łącznej wartości sprzedaży brutto;
15) kolejny numer paragonu fiskalnego;
16) numer kasy i oznaczenie kasjera - przy więcej niż jednym stanowisku kasowym;
17) numer identyfikacji podatkowej (NIP) nabywcy - na żądanie nabywcy;
18) logo fiskalne i numer unikatowy.
(...)
2. Dane zawarte na paragonie fiskalnym powinny znajdować się w kolejności określonej w ust. 1, z wyjątkiem danych o dacie oraz godzinie i minucie sprzedaży, a logo fiskalne i numer unikatowy powinny być umieszczone centralnie w ostatniej linii paragonu fiskalnego.

Tadam! emotka Wyświetl w wątku >>

cb656

#7064477 Napisano: 29.11.2022 22:26:39 w Wyniki z FACEBOOKA (tylko wyniki!)
Pojawiły się wyniki do konkursu Konkurs "Nie oszczędzamy na kreatywności"

emotka emotka emotka

Gratulacje! Zestaw leci do Ciebie. Odezwij się do nas za pomocą wiadomości prywatnej w celu odebrania nagrody. emotka

Wyniki Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7064434 Napisano: 29.11.2022 19:33:40 w Dyskusja o nagrodach NoCoTy1906
kunlunija napisał(a):

Gdzie jest to zdjęcie, o którym tak dyskutujcie? Nie mogę sobie tego wyobrazić, co na nim jest, że w małym mieszkaniu byłby problem? emotka

źródło: https://www.e-kon...06?strona=3#p7063837 Wyświetl w wątku >>
2 kunlu, radosna 0

cb656

cb656

#7064295 Napisano: 29.11.2022 11:53:00 w Wyniki z FACEBOOKA (tylko wyniki!)
Pojawiły się wyniki do konkursu Konkurs "Severin"

WYNIKI
Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7064290 Napisano: 29.11.2022 11:44:03 w Dyskusja o nagrodach NoCoTy1906
radziosny napisał(a):

cb656 napisał(a):

Powoływanie się na zdanie tak zwanej większości wcale nie musi zaraz oznaczać, że ta większość ma niepodważalną rację.

Oczywiście, zgadzam się.  emotka Hitlera i Putina wybrano podobno demokratycznie.

emotka
No już nie chciałem wyjeżdżać z TYM oklepanym argumentem, ale faktycznie, to było pierwsze, co przyszło mi do głowy. emotka Wyświetl w wątku >>
1 radziosny 0

cb656

#7064184 Napisano: 28.11.2022 20:39:37 w Dyskusja o nagrodach NoCoTy1906
radziosny napisał(a):

Nie widzę dużo narzekania na osoby które odkupują paragon. Za to np. widziałem, że wielu wkurza fakt, że ktoś ma dostęp do paragonów zostawionych przez klientów w sklepie i z tego korzysta. Twoje nakrętki to coś w tym stylu  emotka  

Widzisz... to śliski temat emotka Powoływanie się na zdanie tak zwanej większości wcale nie musi zaraz oznaczać, że ta większość ma niepodważalną rację. Miej swoje własne zdanie i nie podpieraj się zdaniem tak zwanej "strony trzeciej", bo to jest znany myk w manipulacjach socjologicznych. Na wielu to działa niestety. Widać to najlepiej w reklamach - jeśli ktoś, kto ma biały fartuch powie, że on to popiera swoim "autorytetem", to tłum lemingów biegnie zaraz, by zrobić zakupy, nie zastanawiając się wcale nad tym, że nie ma takiego zawodu, jak "dietolog". Jest za to dietetyk, ale kto by tam czytał uważnie... emotka (przykład wrednej, fałszywej reklamy) emotka emotka

A wracając do brzegu: co jest wkurzającego w tym, że KTOŚ (w domyśle: nie ja emotka ) MA DOSTĘP? Hm... Wkurza własna niemoc w tym zakresie i tyle. Życie pokazuje, że powszechne jest coś, co znamy jako "moralność Kalego". Czyli że gdyby ów krytykujący cudze praktyki nagle uzyskał taką samą możliwość, to stawiam ryzykowną tezę emotka diametralnie zmieniłby swój stosunek do tematu i też skwapliwie skorzystał. emotka To tak samo, jak z tym powszechnym cichym przyzwoleniem na granie w imieniu kogoś innego, choć Regulaminy z reguły umieszczają taki zakaz na wstępie. Ale ludzie grają na wszystkich członków rodziny, znajomych królika i nie widzą w tym niczego złego. Ba! Będą się kłócić, że "nie może w tym być nic nagannego, bo WSZYSCY TAK ROBIĄ, to co, mam być gorszy? Mam być cenzuraem?! A niedoczekanie!" emotka emotka

edit
Od kiedy to słowo F.R.A.J.E.R. jest WULGARNE, by je cenzurować?! emotka emotka
To słowo jest jedynie potoczne i to cała jego "wina" emotka Pionas, popracuj nad tym automatem, bo on nie zawsze ma rację.
Wyświetl w wątku >>

cb656

#7064170 Napisano: 28.11.2022 19:24:02 w Wyniki z FACEBOOKA (tylko wyniki!)
Pojawiły się wyniki do konkursu Konkurs "Mewa24.pl"

O tako se koszulkię szeksowną wygrałam w konkursie organizowanym przez [url=https://www.faceb...24/?__cft__mewa24.pl dziękuję ślicznie raz jeszcze! Koszulka w dotyku jest niczym jedwab.. a dla ciała - jak aksamit polecam zajrzeć na stronę firmy

https://www.faceb...sts/1154194531876651 Wyświetl w wątku >>

cb656

cb656

#7064025 Napisano: 28.11.2022 12:44:42 w Dyskusja o nagrodach NoCoTy1906
radziosny napisał(a):

Majkii napisał(a):

Zanim trafiły na śmietniku to ktoś kupił więc zakup był, a że nie przez niego to już inna sprawa, w tej loterii liczy się kod, więc jeśli go masz to jest ok.

Zależy jak regulamin jest napisany - bo może być np. tak: "uczestnikiem jest osoba, która dokonała zakupu.."

Ale to są przecież dywagacje akademickie w rodzaju "co by było, gdyby..." W dodatku takie, w których założono jedną tezę z góry. Coś jak: "gdyby babcia miała wąsy, to by była dziadkiem". Otóż nie, nadal byłaby babcią, tyle że  z wąsami emotka
Podobnie tutaj - regulamin TEGO konkursu nie zawiera takiego wpisu. Po co to drążyć? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0