Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika visserarthur

visserarthur

#6803467 Napisano: 24.08.2021 20:53:41 w Wkurza mnie...
dzidziapiernik napisał(a):

rainbowdash napisał(a):

inpost. uszkodzili i zalali moją paczkę (bylam nadawcą). w paczce towar za 500zł emotka jest protokuł szkody i przyznają się do winy. czy ktoś tak miał? czy w reklamacji oddzadzą mi te 500zł? czy rzucą jakiś ochłap???? emotka

Jesteś Konsumentem (osoba prywatna) czy Firma?
Przesyłka standardowa czy wykupiłaś opcję?
(regulamin obowiązujący od 02-10-2019)

7.8
Wskazana przez Nadawcę (Zleceniodawcę) wartość Przesyłki nie może przewyższać jej zwykłej wartości i powinna być potwierdzona stosownymi dowodami (np. faktury, rachunki lub inne dokumenty). W przypadku Nadawców niebędących Konsumentami, rzeczy i jakiekolwiek materiały o wartości przekraczającej kwotę 200 zł (słownie: dwieście złotych) lub których
utrata czy uszkodzenie mogłyby powodować powstanie roszczenia przewyższającego tę kwotę nie mogą być wysyłane w
Przesyłkach innych niż Przesyłka z wykupioną usługą ubezpieczenia. W przypadku niewykupienia usługi ubezpieczenia
Przesyłki przez Nadawcę (Zleceniodawcę), wszelką odpowiedzialność Operatora związaną ze świadczeniem Usługi pocztow
ej lub Usługi przewozowej ogranicza się do kwoty 200 zł.

Dokładnie, na "gębę" odszkodowania nie wypłacą. Mi zgubili przesyłkę, której byłem odbiorcą, po uzyskaniu zgody od nadawcy, to ja ubiegałem się o odszkodowanie, które wypłaciła ich firma ubezpieczeniowa. Wypłacili kwotę, jaką wykazałem przedstawiając przelew. Wyświetl w wątku >>
2 brucee, cb656 0

visserarthur

#6803190 Napisano: 23.08.2021 19:26:49 w SZUKAM....
fiona25 napisał(a):

fineessa napisał(a):

Działa Wam poczta o2?

Uff...myślałam,że tylko mnie nie działa emotka

U mnie też problemy Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6803187 Napisano: 23.08.2021 19:21:35 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Dziś w nocy dostrzeżony mail ze Snickersa z 20.08, podane dane i już przelew dotarł. Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#6802867 Napisano: 22.08.2021 14:31:01 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agakaz2 napisał(a):

ale macie parcie na te bramki. ja idę do sklepu kupuje 2 snikersy i zgłaszam.
nie patrze na czas. i czekam na wyniki. albo się udaje albo nie. zdrowe podejście do konkursu.

Tu się zgadzam, szczególnie teraz, gdy bramki są w określonych godzinach. Kiedyś człowiek sobie zasiadł do wysyłania kiedy chciał, a później tylko czekał na ewentualne info, a teraz to "trzeba" życie pod loterie sobie układać  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6802858 Napisano: 22.08.2021 14:05:54 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
superloser napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Nie ma, jak nie przeczytać, stworzyć problem i nad nim debatować pół dnia. Tam jest przecież napisane, że losowania są "przez pół dnia" co 15 minut...

Gdzie?

Jak odpowiesz, ze gdzies w regulaminie do wyszukania .... To widac, ze zalozenie to naciagnac klienta - bo ludzie graja impulsywnie  emotka
A skoro na stronie jest napisane "codziennie" to mozna podac godziny.

Ale im wiecej sie ludzi naciagnie i przeciagnie to pozniej mniej kupi produkt promocyjny  emotka i beda skarpetki i bluzy z logiem zarcia do nagradzania  emotka

Smolar uczciwie podaje godziny i zamyka formularz, by ludzie mieli pozornie uczciwa szanse... - ale sklepikarzom i tak nikt nie podskoczy  emotka

Taka dola Konkursowicza, że musi wiedzieć, że należy opierać się na regulaminie. Albedo też ma zazwyczaj w materiałach promocyjnych, że np. "codziennie 10 nagród" a w regulaminie nie ma podziału na dni... 

Zgadzam się z tymi godzinami- irytuje mnie, że bramki (to o innych loteriach) są w jakichś godzinach, człowiek przychodzi do domu po 19, chce wysłać zgłoszenie, a tu d***. Oczywiście już od jakiegoś czasu notuję sobie przy danej loterii godziny otwarcia bramek, ale to jednak kolejna rzecz, którą trzeba pilnować... Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#6802855 Napisano: 22.08.2021 13:43:03 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Nie ma, jak nie przeczytać, stworzyć problem i nad nim debatować pół dnia. Tam jest przecież napisane, że losowania są "przez pół dnia" co 15 minut... Wyświetl w wątku >>
0 1 psotka

visserarthur

#6802582 Napisano: 20.08.2021 13:57:58 w moje dzisiejsze wygrane :)
Lech docenił 2/2- miło, jak ktoś docenia moje męki emotka : 500 zł i piwa Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#6802207 Napisano: 18.08.2021 23:15:10 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
edzia21 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

sks900 napisał(a):

rainbowdash napisał(a):

Dzwoniła do mnie pani z columbit, że niby coś tam wygrałam ale nie odeslalam paragonu. Żadnego smsa o wygranej nie mam. I tak sobie myślę że cały czas jestem w Polsce i mam zasięg. Czy ktoś ma pomysł dlaczego SMS nie dotarł? Czy wina jest po mojej stronie? Czy ten SMS nie wyszedł z agencji?

Nie ma blokady sms premium? Wyłącz i włącz telefon. Znam przypadek, że po restarcie telefonu, zaległe SMS doszły.
W Androidzie w aplikacji do SMS jest taki folder "spam i zablokowane" , tam nie ma tego SMS?

Szczerze wątpię, bo Columbit jak dla mnie w ogóle nie jest ugodowy- zapewne zobaczyli, że sms od nich nie wyszedł, bo w przeciwnym przypadku, by nie zadzwonili...

Dzwonią emotka  również miałam taką sytuację...chyba ze 3 razy emotka  

Czyli bardzo często smsy od nich nie dochodzą emotka Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#6802205 Napisano: 18.08.2021 22:51:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
sks900 napisał(a):

rainbowdash napisał(a):

Dzwoniła do mnie pani z columbit, że niby coś tam wygrałam ale nie odeslalam paragonu. Żadnego smsa o wygranej nie mam. I tak sobie myślę że cały czas jestem w Polsce i mam zasięg. Czy ktoś ma pomysł dlaczego SMS nie dotarł? Czy wina jest po mojej stronie? Czy ten SMS nie wyszedł z agencji?

Nie ma blokady sms premium? Wyłącz i włącz telefon. Znam przypadek, że po restarcie telefonu, zaległe SMS doszły.
W Androidzie w aplikacji do SMS jest taki folder "spam i zablokowane" , tam nie ma tego SMS?

Szczerze wątpię, bo Columbit jak dla mnie w ogóle nie jest ugodowy- zapewne zobaczyli, że sms od nich nie wyszedł, bo w przeciwnym przypadku, by nie zadzwonili... Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#6801933 Napisano: 17.08.2021 23:36:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ivanotta napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Nie podoba mi się ten konkurs Snickers.Niby piszą, że paragon za duży, a ja nie wiem jak się zmniejsza, ech

wejdź w painta (na każdym kompie jest), poszukaj opcji zmniejsz rozmiar i weź sobie ustaw procenty. Zobacz czy 50% starczy. Zapisz nowy plik i sprawdź jakie duże jest zdjęcie we właściwościach.

Dokładnie, coś mi się w Iph poaktualizowało i nie wiem teraz jak się zmniejsza, więc trzeba było wrzucić na komputer do painta 40:40 i wyszło, ale ile roboty, a to tylko jeden paragon był  emotka
Ps: W regulaminie nie ma ile paragon ma mieć mb, więc powinni każdy dopuścić! Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6801911 Napisano: 17.08.2021 21:41:03 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
anialistopad napisał(a):

Na 1 paragon 1 nagroda. A dalej hm tu jest zagwozdka. No w 1 punkcie piszą,że można wygrać kilka nagród,a w tym drugim jakby to odwołują . Chyba trzeba do nich napisać jak oni to rozumieją. To znaczy ,że można 1 s 100 i 1 tysiaka wygrać raz czy wiele razy. ?

Wychodzi, że można wygrać wiele, czyli aż dwie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6801907 Napisano: 17.08.2021 21:35:52 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
anialistopad napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

kaka72 napisał(a):

Czy w loterii Snickers jest ograniczenie wygranych na osobę ?

Jest mowa, że może wygrać nagrodę innego stopnia, czyli wnioskuję, że nie można kilku jednego stopnia.

czyli co? jedna osoba może tylko raz dziennie czy na cały konkurs raz?

t5. Jeden Uczestnik może wygrać więcej niż jedną Nagrodę w Loterii, z zastrzeżeniem każdorazowego spełnienia warunków przyznania Nagrody w Loteri

"6. Na jedno Zgłoszenie może przypadać wyłącznie jedna Nagroda. Uzyskanie prawa doNagrody danego stopnia nie wyłącza możliwości uzyskania prawa do Nagrody innego stopnia
na podstawie innego Zgłoszenia." Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6801900 Napisano: 17.08.2021 21:18:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kaka72 napisał(a):

Czy w loterii Snickers jest ograniczenie wygranych na osobę ?

Jest mowa, że może wygrać nagrodę innego stopnia, czyli wnioskuję, że nie można kilku jednego stopnia. Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6801194 Napisano: 14.08.2021 01:05:07 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
superloser napisał(a):

psotka napisał(a):

Kaufland - coca cola - fortis i wygrana karta na 100

Pisze dla innych - chcialam od razu wyplacic 100 zl. Nie przeszlo. Wyplacilam 50 zl w bankomacie planet cash. Poszlam do bankomatu euronetu i znow nie moglam drugiej 50. Wyplacilam 40. Sprawdzilam saldo konta - zostalo mi 2 zlote. Przestroga dla innych za wyplaty z tej karty pobierana jest prowizja. Ostatecznie ze 100 zl moja wygrana to 92 zl. Byc moze inni juz to wiedza, ja bylam nieswiadoma. 

A nie moglas zwyczajnie zaplacic za zakupy w sklepie? 

Dokładnie, ale to odwieczny problem na forum... gotówka na ludzi działa niczym ser na tego tam z bajki Chip i Dale Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6800959 Napisano: 13.08.2021 10:43:04 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Zwrot za tabletki Somat z Biedronki (z mbanku na mbank, na innych kontach pewnie będą w kolejnych sesjach) Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#6800395 Napisano: 10.08.2021 13:58:33 w moje dzisiejsze wygrane :)
100 z loterii wodnej Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#6800089 Napisano: 08.08.2021 20:57:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Monika11 napisał(a):

Próbował ktoś zarejestrować kartę z Kaufland na myedenred ? Wiem, że mają do 10 aktywować ,ale chciałam przez neta i nie da rady 

Może zamiast numeru seryjnego wpisujesz numer karty. Mi się udało dodać do konta. Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6799633 Napisano: 05.08.2021 23:10:55 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
nataliii napisał(a):

onlyrybka napisał(a):

tadziowa napisał(a):

superloser napisał(a):

tadziowa napisał(a):

Czeka ktoś jeszcze na weryfikację paragonu przez Fortis z Coca-coli w lidlu?

Tam juz rezerwe chyba dali w zeszlym tygodni 

Dzięki, przeoczyłam.
A o negatywnej weryfikacji też informują? Dostał ktoś coś takiego?

Fortis ogólnie informuje o negatywnej weryfikacji, w Lidlu też powinien.

Są jakieś cuda… zgłosiłam 1 paragon. Napewno jeden. Dostałam emaila o negatywnej weryfikacji. Odpisałam im i napisali mi że niby mam zgłoszone dwa paragony co jest całkowicie nie możliwe…. Nie mam siły się z nimi dochodzić… chyba nie ma sensu o to 100zl???):

Ich nie interesuje, ile paragonów zgłosiłaś, ważne żebyś do weryfikacji wysłała poprawny, a skoro piszesz, ze zgłosiłaś jeden, a im coś nie pasuje, znaczy, że numer zły wpisałaś, albo numer ze złego miejsca z paragonu podałaś, no i jest rozbieżność... Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6799081 Napisano: 03.08.2021 20:10:51 w SZUKAM....
Można gdzieś założyć sobie zbiórkę, gdzie wysyła się smsy? Mam jakieś 200 zł na starterach, może da się jakoś odzyskać w taki sposób? Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6798801 Napisano: 02.08.2021 17:41:12 w Wkurza mnie...
dzidzia napisał(a):

Wkurza mnie, że NAV Agency nie reaguje na zgłoszenia nieprawidłowości. emotka
https://www.e-kon...dza-parami-lidl.html

To ci odpiszą, że Legrand produkuje Kross i co... Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0