Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika visserarthur

visserarthur

#6714986 Napisano: 10.07.2020 00:08:04 w Wkurza mnie...
koniczynka123 napisał(a):

No i wierz tu translatorowi emotka

A czym, lub w czym LGBT Ci szkodzi? Ja z "internetów" znam od kilku dni wersję z "Duda szkodzi"... Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6714834 Napisano: 09.07.2020 14:23:07 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Oni dojdą kto wypłacił i znajdą. Trochę to potrwa u siostry rok trwało razem ze sprawa. Tam było kilkanaście osób i wszystkim zwrócił co do złotówki. A wyrok i tak doatal

Tylko że jak to się w praktyce odbywa? Wzywają mnie do sądu na przesłuchanie na świadka czy jak? Nie bardzo mam czas i ochotę włóczyć się po sądach.

Kuzyn miał podobną sytuację do mnie (doładowania Allegro), tyle, że on zapłacił coś około 500 zł. Zgłosił na policję, zgłoszenia wszystkich oszukanych zostały połączone, sprzedający został zobowiązany do zwrotu środków z odsetkami (nie wiem, czy sprawa trafiła do sądu, czy było to na zasadzie "dogadania" z prokuratorem), kuzyn dostał zwrot od tego sprzedawcy z informacją, że odsetki odda za jakiś czas, ale zadowolony był, że chociaż kasę swoją dostał, więc o odsetki się nie upominał. Do żadnego sądu jechać nie musiał- wystarczyły zeznania na policji, także chyba nikt Cię nie będzie ciągał po sądach. 100 złotych może bym darował, ale nie 2800...

No bo chodzi o to,że ja się nawet w domu nie przyznałam,że zostałam okradziona i gdybym musiała brać np. urlop w pracy w celu dajmy na to pójścia na rozprawę, to kiepsko.A skąd policja będzie wiedzieć właściwie,że mnie faktycznie okradli.Przecież mogłabym być np. jakaś wredna, pożyczyć komuś dobrowolnie tę kasę- np. jakiejś znajomej czy znajomemu z Dębna, a potem się z tym kimś pokłócić i uparcie twierdzić, że to była kradzież?Oni tak po prostu mi uwierzą,że doszło do przestępstwa?

Po pierwsze chyba wiedzą, jakie metody oszustwa są teraz "modne", poza tym chyba mało kto zgłasza przestępstwo, które nie miało miejsca, bo za to też jest odpowiedzialność (zawiadomienie o przestępstwie niepopełnionym). Najprościej powiedzieć rodzinie, zawsze będzie Ci łatwiej zająć się tematem, może też ktoś pomoże, tym bardziej, że może przyjśc jakiś list z policji, czy prokuratury, więc i tak ktoś w domu dowie się... Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#6714826 Napisano: 09.07.2020 13:55:02 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Oni dojdą kto wypłacił i znajdą. Trochę to potrwa u siostry rok trwało razem ze sprawa. Tam było kilkanaście osób i wszystkim zwrócił co do złotówki. A wyrok i tak doatal

Tylko że jak to się w praktyce odbywa? Wzywają mnie do sądu na przesłuchanie na świadka czy jak? Nie bardzo mam czas i ochotę włóczyć się po sądach.

Kuzyn miał podobną sytuację do mnie (doładowania Allegro), tyle, że on zapłacił coś około 500 zł. Zgłosił na policję, zgłoszenia wszystkich oszukanych zostały połączone, sprzedający został zobowiązany do zwrotu środków z odsetkami (nie wiem, czy sprawa trafiła do sądu, czy było to na zasadzie "dogadania" z prokuratorem), kuzyn dostał zwrot od tego sprzedawcy z informacją, że odsetki odda za jakiś czas, ale zadowolony był, że chociaż kasę swoją dostał, więc o odsetki się nie upominał. Do żadnego sądu jechać nie musiał- wystarczyły zeznania na policji, także chyba nikt Cię nie będzie ciągał po sądach. 100 złotych może bym darował, ale nie 2800... Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#6714740 Napisano: 09.07.2020 01:07:09 w Wkurza mnie...
sks900 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

kukuleczka,zalamalo mnie to niesamowicie.No ale co zrobić-zabić się?

Możesz napisać, czy zglosilas na policję?

No właśnie... Chyba jakoś mogą dojść do tego np. gdzie został użyty kod... Mnie kiedyś przesłuchiwali na policji, bo jakiś koleś na allegro nie wysyłał ludziom kodów doładowujących- ja widocznie kupiłem na początku, gdy tworzył tę piramidę finansową, więc kod dostałem, ale było duuużo osób oszukanych na liście i przesłuchiwali chyba wszystkich kupujących. Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#6714622 Napisano: 08.07.2020 14:45:58 w SZUKAM....
agakaz2 napisał(a):

maverick napisał(a):

izkak napisał(a):

Czy w samoobsługowych kasach w Biedronce można płacić kartami podarunkowymi z Bref? 

nawet trzeba emotka

u mnie nie. tylko przy kasie

Możesz- naciskasz normalnie karta płatnicza i przejeżdżasz paskiem. Wyświetl w wątku >>
1 maverick 0

visserarthur

#6713163 Napisano: 30.06.2020 20:36:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Już mi niepotrzebne, ale ciekawi mnie, co to było to "urządzenie potrzebne do grilowania"- jakoś tak. Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6712697 Napisano: 29.06.2020 14:45:13 w dziś mam urodzinki
Czy z okazji urodzin, można mieć skasowanego karniaka? emotka Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#6712696 Napisano: 29.06.2020 14:43:38 w Paragony na trwające konkursy
Czy ktoś może mi kupić w Lewiatanie Monster na dwa paragony? Lewiatany u mnie są, ale brak Monstera... Płacę za Monstery, zostają u Ciebie. Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6712153 Napisano: 26.06.2020 10:32:40 w Wkurza mnie...
Agitacja wyborcza na forum, w postaci wyświetlanej  reklamy ... Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6711988 Napisano: 25.06.2020 13:41:02 w SZUKAM....
Frama napisał(a):

roll106 napisał(a):

Czy wie ktoś o jakiejś zniżce na Booking ? emotka

Do końca czerwca za polubienie 3 obiektów dają 45 zł. 

Na mbanku (mokazje) mam 4% zwrotu, jak masz mbank i taką ofertę, bo często się różnią. Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6711884 Napisano: 25.06.2020 02:25:12 w Smolar
Zależy, kiedy zgłaszałaś to Kaszotto, bo ono jeszcze trwa, więc wszystkich zwrotów na pewno jeszcze nie zrobili. Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6711866 Napisano: 24.06.2020 22:46:57 w SZUKAM....
halliday napisał(a):

violetka1970 napisał(a):

szukam miejscowosci co mozna wybrac 20zł w bankomacie z kaktus bo nie dostałam emaila

https://euronet.p...m_2=front&id=254

Jak nie dostałaś maila, to jak chcesz wypłacić, skoro w mailu są podane dane do wypłaty...? Wyświetl w wątku >>

visserarthur

visserarthur

#6711527 Napisano: 23.06.2020 18:12:16 w SZUKAM....
ziolko napisał(a):

29renata napisał(a):

ziolko napisał(a):

antylopia napisał(a):

czy Regina informuje o prawidłowości zgłoszenia czy od razu wysyła ręczniki?

co to za konkurs z Reginą?

https://www.regin...cja-papierrumiankowy

Dziękuję. W bazie nie widziałam (albo nie ma, albo źle widzę)

Bo według dziwnej logiki takie rzeczy wrzucane są do "co można dostać gratis"...  Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6711436 Napisano: 23.06.2020 13:53:53 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
koniczynka123 napisał(a):

patyk napisał(a):

Czy ktoś wygrał w konku Londy C4 nie mając zwrotki po wysłaniu zgłoszenia?

I podobny temat, czy ktoś wygrał w Jacobs itm, nie mając zwrotki na maila po zgłoszeniu a jedynie na stronie potwierdzenie? 

A ja jestem ciekawa czy wygrał ktoś w Interm Jacobs ze zgłoszenia smsowego nie podając w treści imienia i nazwiska

Sądzę, że takie odrzucają, skoro zgłoszenie nie spełnia wymogów regulaminu... Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6711100 Napisano: 21.06.2020 22:00:01 w moje dzisiejsze wygrane :)
2 kody Ali... daliby lepiej 5 złotych, bo nie wiem nawet, co to za sklep, no ale tak to jest, jak wciska się gratisowe kody promocyjne, żeby klientela była... Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#6710781 Napisano: 19.06.2020 19:47:19 w SZUKAM....
ewunia napisał(a):

visserarthur napisał(a):

ewunia napisał(a):

Czy miał ktoś problem z wykorzystaniem e-vouchera Answear z konkursu Smolara "Jak H2Owoc"?
Mi przy próbie zapłaty wyskoczył komunikat, że upłynął termin ważności (voucher otrzymałam na maila 31.07.2019 i zakładałam, że jest ważny przez rok, bo Smolar nie podał w mailu ani w regulaminie daty ważności)

One chyba nie były ważne rok... Już dawno im chyba termin upłynął...

Dziękuję emotka ...szkoda, że nie podali daty ważności emotka

Nie zaszkodzi ich zapytać, ale z tego, co kojarzę, ja swój na szybkiego realizowałem, później robiłem zwrot i wydali mi kod na kwotę, na którą opiewał zwrot i dali jeszcze 3 miesiące ważności... Wyświetl w wątku >>
1 ewunia 0

visserarthur

#6710776 Napisano: 19.06.2020 19:37:04 w SZUKAM....
ewunia napisał(a):

Czy miał ktoś problem z wykorzystaniem e-vouchera Answear z konkursu Smolara "Jak H2Owoc"?
Mi przy próbie zapłaty wyskoczył komunikat, że upłynął termin ważności (voucher otrzymałam na maila 31.07.2019 i zakładałam, że jest ważny przez rok, bo Smolar nie podał w mailu ani w regulaminie daty ważności)

One chyba nie były ważne rok... Już dawno im chyba termin upłynął... Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6710565 Napisano: 18.06.2020 23:28:16 w Wkurza mnie...
W życiu nie mówię, że na konkurs. Konkurencja i tak jest wystarczająca... Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#6710267 Napisano: 18.06.2020 00:12:45 w Wkurza mnie...
Jak ktoś mi stoi za plecami, to mówię, żeby sobie na monitoringu na mnie patrzyli. Uznają to za chamstwo (to oburzenie!), ale odchodzą. Najczęściej są zaciekawieni. Jak ktoś jest ok i tylko pyta „dlaczego tak” to wciskam jakiś kit... standardowe kity mam trzy Wyświetl w wątku >>
0 0