Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#6879205 Napisano: 29.08.2022 16:56:07 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
cb656 napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

Wydaje mi się, że normalnej wielkości jest pierwsza cytowana wiadomość, która rozpoczęła "drzewko" i ostatnia wiadomość, na którą odpisujemy - czyli tak jakby dwie najistotniejsze z dyskusji. Wszystko pomiędzy jest mniejsza czcionką.  Mnie to nie przeszkadza, przynajmniej przy całych wstęgach cytowania zajmuje to chociaż trochę mniej miejsca na stronie

Nie wydaje Ci się, bo tak właśnie jest. emotka Rzecz w tym, że ja uważam to za udziwnienie, bo niby dlaczego tylko pierwszy i ostatni wpis w dyskusji miałyby się liczyć? Często są one ze sobą niepowiązane tematycznie w wyniku licznych wtrętów i dygresji czynionych przez poszczególnych uczestników dyskusji emotka

Pewnie pierwszy i ostatni, bo zazwyczaj tak jest, że to te wpisy wyznaczają tor dyskusji. Niektórzy źle korzystają z cytowania albo cytowane piramidki ciągną się zbyt długo, a jednak mniejsza czcionka oszczędza sporo miejsca na stronie, a mi oszczędza przewijania emotka Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

zielonaszpilka

#6879195 Napisano: 29.08.2022 16:15:07 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
cb656 napisał(a):

pionas przyjrzyj się proszę dyskusjom na forum, choćby przykładowo tutaj (KLIK)
Czy nie można ujednolicić wielkości czcionki? Dlaczego najpierw jest normalnej wielkości, potem mniejszej, a na koniec wraca do normalnej? To dziwne jest... emotka emotka

Wydaje mi się, że normalnej wielkości jest pierwsza cytowana wiadomość, która rozpoczęła "drzewko" i ostatnia wiadomość, na którą odpisujemy - czyli tak jakby dwie najistotniejsze z dyskusji. Wszystko pomiędzy jest mniejsza czcionką.  Mnie to nie przeszkadza, przynajmniej przy całych wstęgach cytowania zajmuje to chociaż trochę mniej miejsca na stronie emotka Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

zielonaszpilka

#6878714 Napisano: 26.08.2022 16:21:41 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
baxter napisał(a):

Który nr paragonu podajecie do loterii Kinley? Fortis często chce nr transakcji czy systemowy a tu się nie dopatrzyłam info o który nr chodzi.

https://www.e-kon...nkurs/loteria-kinley

Ja podaję górny, ale wygrałam tylko shakery i playery, więc nie wiem czy przeszlabym weryfikację emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6878392 Napisano: 25.08.2022 10:40:19 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
nanajka81 napisał(a):

Pytam ponownie: osoby które wygrały w konkursie "pomagamy pszczołom konkurs oleju kujawskiego"  czy wysłaliście oświadczenie pocztą polską czy tylko mailem? Wg regulaminu oświadczenie należy wysłać pocztą polską. Gdy ich o to zapytałam - nikt mi nie odpisał. Ciekawi mnie czy ktoś wie czy wystarczyło mailem czy należy się trzymać regulaminu.

Ja odesłałam mailem i odsyłam też pocztą. Też nie mam od nich odpowiedzi, ale regulamin jest jasny. Wyświetl w wątku >>
1 nanajka81 0

zielonaszpilka

#6878350 Napisano: 24.08.2022 22:25:22 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
fbmonika1966 napisał(a):

Masz problem z cytowaniem wiadomości i odpowiadaniem na nie. Zerknij tutaj https://www.e-kon...?strona=476#p6877322 Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6878046 Napisano: 23.08.2022 22:58:57 w WC - rozmowy o wszystkim
agusiac87 napisał(a):

Kochani czy jest mozliwosc zablokowania na poczcie polskiej mozliwosci zostawienia listu poleconego w skrytce? 
Zalezy mi by listonosz zawsze dostarczal awizo, a nie list polecony do skrytki pocztowej. Czy mozna to jakos zalatwic czy jest ustawa, która im pozwala na dostarczenie listów do skrytek i nic nie moge zrobić?

Prawo pocztowe w czasie covid zostało zmienione i w czasie epidemii lub zagrożenia epidemicznego mogli wrzucać polecone do skrzynki. W maju stan epidemii został zniesiony i poczta wróciła do podpisywania odbiorów i awizowana przesyłek. Jeśli u Ciebie jest inaczej to udaj się na pocztę i pogadaj z kierownikiem. Możesz na poczcie złożyć też zastrzeżenie, aby przesyłki rejestrowane adresowane do Ciebie były wydawane tylko Tobie, a nie np. pełnoletniemu domownikowi.  Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

zielonaszpilka

#6878042 Napisano: 23.08.2022 22:23:05 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
onazielona86 napisał(a):

Hej co to za konkurs z Tyskiego? Co można wygrać bilety? Nie. Mogę widzę  w bazie. 

Zakończony, był w zapowiedziach. Ktoś wrzucał linka chyba stronę albo dwie wcześniej w tym wątku emotka Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

zielonaszpilka

#6878040 Napisano: 23.08.2022 22:10:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

korti2022 napisał(a):

mandarynka16 napisał(a):

To napisz uczciwie jaki jest cel robienia takiej sondy ? bo wg mnie jest to sonda z już postawioną tezą, sugerująca odpowiedzi czyli bez sensu

To prawdopodobnie widzimy różne sondy, bo według mnie na każde pytanie każdy może odpowiedzieć w dowolny sposób
TAK / NIE, rozwinąć, jeżeli chce, etc.

Posłuchaj mnie, bo tak będzie rozsądniej, jeżeli nie planujesz wypowiadać się w tej sondzie (a o zgrozo być może nawet nie brałaś udziału w tej loterii), to będzie nam się żyło łatwiej jak po prostu nie będziesz robiła szumu o coś co Cię nie dotyczy emotka

To ja odpowiem1. Nie 2. Nie 3.Nie 4 a i b Nie
Wygrałam coś? emotka

Nie, nic nie wygrałaś! Nie wiem skąd ta interesowność emotka

No to lipna ta ankieta. W sumie nie tylko dlatego, że nie ma nagród emotka Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

zielonaszpilka

#6878025 Napisano: 23.08.2022 20:44:44 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
korti2022 napisał(a):

mandarynka16 napisał(a):

To napisz uczciwie jaki jest cel robienia takiej sondy ? bo wg mnie jest to sonda z już postawioną tezą, sugerująca odpowiedzi czyli bez sensu

To prawdopodobnie widzimy różne sondy, bo według mnie na każde pytanie każdy może odpowiedzieć w dowolny sposób
TAK / NIE, rozwinąć, jeżeli chce, etc.

Posłuchaj mnie, bo tak będzie rozsądniej, jeżeli nie planujesz wypowiadać się w tej sondzie (a o zgrozo być może nawet nie brałaś udziału w tej loterii), to będzie nam się żyło łatwiej jak po prostu nie będziesz robiła szumu o coś co Cię nie dotyczy emotka

To ja odpowiem1. Nie 2. Nie 3.Nie 4 a i b Nie
Wygrałam coś? emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6877789 Napisano: 23.08.2022 08:56:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
sesyjnie1 napisał(a):

Tak oglądam te zdjęcia domku Almette i zastanawiam się czy ja klikam w dobry link czy jestem tak mało wymagająca emotka  Jak czytałam o jakiejś wstrętnej czerwieni, to chyba mialam jakieś inne wyobrażenia. Wy mówicie o tych czerwonych akcentach, w postaci poduszek, krzeseł i fotela, które nawiązują do góralskich parzenic, które też się we wnętrzu przewijają, a które można w 5 minut wymienić, jeśli komuś nie pasują? Spodziewałam się totalnego kiczu, a mam całkiem uroczy domek w górach. A tu jeszcze narzekanie, że śnieg jest w górach zimą emotka  Rzeczywiście Almette powinno coś z tym śniegiem zrobić... Jakie to szczęście, że żadne z Was nie będzie musiało się martwić ani tym śniegiem ani tą wstrętna, kiczowatą czerwienią:D Tyle kłopotów z głowy emotka

Zgadzam się z Tobą:) ja widzę same pozytywy tego domku. Sama mieszkam w domu, wiec wiem ile to roboty, obowiązków itp itd 
Ale chciałabym mieć „ problem „ co zrobić z tym domem z almette , oj chciałabym…. :)

Oj zastanów się jeszcze emotka  pamiętaj o tych haczykach zawieszonych na jednym poziomie w holu i za wysoko powieszonych karniszach. Gdyby tylko można było uszyć zasłony na wymiar... A może te komentarze to taktyka na zniechęcenie konkurentów? 🤔 W sumie... idźcie grać o parawany i plecaki emotka   i zostawcie mi ten beznadziejny generator problemów od Almette  emotka   Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6877783 Napisano: 23.08.2022 08:28:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kornwalija napisał(a):

lasiglasty napisał(a):

Szkoda, że nie dają wartości tego domu na zakup dowolnej nieruchomości do zamieszkania. Według mnie byłoby to praktyczniejsze. Za tę cenę widziałam w swojej okolicy bardzo fajne domy jednorodzinne albo duże segmenty. To daje większe pole do popisu, można byłoby naprawdę przeprowadzić się z rodziną na coś wygodniejszego. I to w swojej miejscowości. Wiadomo, że szansa wygrania to pewnie mniejsza niż w totka, ale jak tak się zastanowiłam to mało praktyczny ten domek. Ani się tam przeprowadzić na stałe, a jeździć dwa razy w roku się nie opłaca go utrzymywać. Niby pierwsza myśl jest taka, że wow... dom... a zaraz potem zgłasza się rozsądek, że mało pożytku będzie z niego. Oczywiście to tylko moje zdanie emotka  

Dlatego ja bym pewnie spędziła tam w pierwszym roku urlop, a potem bym sprzedała emotka

Oczywiście, że najwygodniejsza nagroda to kasa;) Ale taki domek rozbudza wyobraźnię. Dodatkowo wiecie, że można wynająć zarządcę, który będzie takiego domku pilnował, wynajmował i sprzątał po gościach? Naprawdę nie trzeba robić tego osobiście, a kasa z wynajmu starczy i na opłacenie zarządcy, wszystkie opłaty i jeszcze dla Was zostanie;) Nawet jeśli kilka tygodni w roku zarezerwujecie dla siebie i swoich gości?;) A i sprzedać dobrze tez ten domek można. Nikt tego nie broni emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6877765 Napisano: 23.08.2022 01:11:39 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Tak oglądam te zdjęcia domku Almette i zastanawiam się czy ja klikam w dobry link czy jestem tak mało wymagająca emotka  Jak czytałam o jakiejś wstrętnej czerwieni, to chyba mialam jakieś inne wyobrażenia. Wy mówicie o tych czerwonych akcentach, w postaci poduszek, krzeseł i fotela, które nawiązują do góralskich parzenic, które też się we wnętrzu przewijają, a które można w 5 minut wymienić, jeśli komuś nie pasują? Spodziewałam się totalnego kiczu, a mam całkiem uroczy domek w górach. A tu jeszcze narzekanie, że śnieg jest w górach zimą emotka  Rzeczywiście Almette powinno coś z tym śniegiem zrobić... Jakie to szczęście, że żadne z Was nie będzie musiało się martwić ani tym śniegiem ani tą wstrętna, kiczowatą czerwienią:D Tyle kłopotów z głowy emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6877480 Napisano: 21.08.2022 23:56:47 w Czy informują/ informowali?
maryjane napisał(a):

Czy Somersby 3 etap informował? 🤔

Tak, 12.08 Wyświetl w wątku >>
1 mia 0

zielonaszpilka

#6877337 Napisano: 20.08.2022 12:45:52 w WC - rozmowy o wszystkim

Chyba ogarnęłam 😅

Dziękuję Ci bardzo 😊

Już prawie;) pamiętaj żeby pisać na samym dole, pod tymi kreskami pionowymi. Żeby nie robić też całych "drzewek", czyli żeby nie tworzyć takich postów tasiemców z cytowaniem poprzednich dziesięciu komentarzy to można usunąć zbędne komentarze z cytatu i zostawić tylko ten, na który odpowiadamy. Posty są czytelniejsze i nie trzeba przewijać kilometrów strony emotka Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

zielonaszpilka

#6877322 Napisano: 20.08.2022 11:22:53 w WC - rozmowy o wszystkim
Wiolka85 napisał(a):

No napisał(a):

[quote=

Wiolka85]basiabpa oszust no, już też ktoś już tu pisał. 
A ja nadal nie wiem jak się Wam tu odpisuje 😅 
Na wszystkie sposoby próbuje i nie widzę jak dodam tego co pisze 🤨

Klikasz Cytuj i piszesz.

Po kliknięciu cytuj powinnaś mieć takie okienko i powinnaś pisać na samym dole, pod tymi pionowyni zielonymi kreskami. Czasami po napisaniu kilku znaków wszystko przeskakuje wyżej i podłącza się pod ostatnia cytowana wypowiedź. Wtedy trzeba to sobie poprawić. 

Wyświetl w wątku >>
1 Wiolka85 0

zielonaszpilka

#6877192 Napisano: 19.08.2022 15:46:23 w Czy informują/ informowali?
taak napisał(a):

A dostał ktoś maila może z Kujawski Pomagamy Pszczołom? Na stronie jest lista laureatów, ale jakaś błędna 😏

Nie, ja jeszcze maila o moim zestawie LEGO nie mam emotka
A tak serio to jeszcze nie ma ani maili ani właściwej listy. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6877186 Napisano: 19.08.2022 15:29:21 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
monisss napisał(a):

Basniowa napisał(a):

oset napisał(a):

slomkab napisał(a):

mary18 napisał(a):

Czy były już wyniki konkursu  https://www.e-kon...-pomagamy-pszczolom? Od kilku dni nie mogę wejść w stronę konkursową i żadnej  informacji nie ma o konkursie? czy też tak macie , nie wiem czy to jakis s.hit ten konkurs.

Tez jestem ciekawa

Przecież tam są już wybrani zwycięzcy. I dziwni są. To ściema jakaś?

Wydaje sie to bardzo dziwne... Może sprawdzali czy im dane się wyświetlają..

o kurde.. ktoś do nich napisał ?

eee wygląda jak jakaś próba generalna przed wyświetleniem właściwej listy. Kretynami raczej nie są i nawet jakby fabrykowali listę to chyba jednak postarali by się ciut bardziej?  Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6877088 Napisano: 19.08.2022 12:40:39 w Avanti
FBmarta22 napisał(a):

domika napisał(a):

mietowa napisał(a):

gregory napisał(a):

pewnie do poniedziałku.

Też zaczynam mieć takie obawy.

Ja tym razem nie czekam , nie leży mi to pytanie całkowicie emotka

No dokładnie... "smaczna historia z Lay's"?! Jeden, średnich lotów pomysł przyszedł mi do głowy i kolejne jakoś wpaść nie chcą emotka

To samo... Mam dość po dwóch tygodniach, gdzie wysmarowalam tylko po jednym kiepskim zgłoszeniu,  a tu jeszcze kilka kolejnych tygodni z tym samym pytaniem. Jestem pewna, że w Avanti za chwilę będą mieć odruch wymiotny jak będą siadać do wybierania najlepszych zgłoszeń, o ile już nie mają. Ja mam emotka  jednak granie w cheetosach, gdzie co tydzień było inne, ciekawe pytanie było dużo bardziej interesujące i motywujące.  Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6877025 Napisano: 19.08.2022 09:32:53 w WC - rozmowy o wszystkim
bogna77 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

bogna77 napisał(a):

Co mnie jeszcze zastanawia, to to, że teoretycznie mogę pisać o ekwiwalent - dobrze rozumiem? "Uczestnik może zgłosić do Organizatora prośbę o wypłacenie ekwiwalentu pieniężnego, z zastrzeżeniem pkt. 14.3 w wysokości odpowiadającej wartości Nagrody I stopnia."
Jak wysyłałam dokumenty, to napisałam o tym. Ale jakby się nie dało, to i Kamper byłby super... emotka

A mi się wydaje, że ekwiwalent pieniezny należy się gdyby Sponsor nagrody nie mogl wypożyczyć komuś kamera np. bo nie miałby wystarczającej ilości ich do wypożyczenia albo znowu wybuchłaby pandemia

No właśnie znowu mało precyzyjny zapis. Bo niby mogę się zgłosić i wypłata jest jakby na mój "wniosek", ale w 14.3 jest, że nie, oprócz zapisu w kolejny podpunkcie... Pogubić się można emotka

Bardzo mało jasny zapis;) bo w 14.3 wskazują na 14.2. a tak jest mowa o tym, że o ekwiwalent możesz się zwrócić, gdy nie możesz zrealizować nagrody. Nie jest napisane, z jakiego powodu ta niemożność miałaby wynikać. Czy chodzi o to, że właśnie nie musi to wynikać z powodów leżących po stronie firmy lub organizatora loterii, bo np.  mają wolnego kampera w terminie, w którym ty chcesz, albo np. firma splajtowała i nie jesteś w stanie zrealizować vouchera. Ale to jest bez sensu, bo oświadczenie o chęci otrzymania ekwiwalentu wysyłasz już w momencie wysyłania oświadczenia do nagrody. Równie dobrze pod punkt można podciągać niemożność zrealizowania vouchera z twojej strony, bo np. nie masz prawa jazdy. Myślę, że gdybyś powalczyła o swoje to kolejne regulaminy Pos media byłyby jasne i czytelne emotka Wyświetl w wątku >>
1 bogna77 0

zielonaszpilka

#6877022 Napisano: 19.08.2022 09:23:20 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

Emememe napisał(a):

bogna77 napisał(a):

Z Tymbark PoProstu napisali mi że niestety ale trzeba było kupić w wypisanych sklepach... Czy jest na sali prawnik, bo wg mnie to nie bardzo wynika z tego regulaminu. Lub może wiecie gdzie pisać? Help 🙂

Ja bym poprosiła o wskazanie punktu regulaminu, który o tym wspomina emotka Bo według mnie żaden, więc nie ma podstaw do nieprzyznania nagrody.

Ja bym poprosił o niewprowadzanie w błąd innych Użytkowników z powodu własnej nieuwagi lub nieumiejętności czytania ze zrozumieniem treści Regulaminów. emotka Według mnie stoi jak byk emotka

No świetnie cb, znalazłeś punkt wymieniający sklepy, które prowadzą sprzedaż produktów, które oni chcą promować. W tym punkcie informują też, że produkty, które chcą promować produkowane są przez grupę Maspex z siedzibą w Wadowicach, a dystrybuowane są przez jakieś MWS z siedzibą w Tychach. Teraz pokaż mi punkt, w którym mowa jest o tym, że zakup ma być zrobiony w jednym z tych sklepów. Bo punkt, który pokazujesz wygląda jak jakiś opis produktu Tymbark Po prostu, który ma być promowany ta loterią. Jasne, że ja kupiłam Tymbarka w sklepie z listy, ale bądźmy szczerzy, regulamin o tym nie mówi wprost. Jest napisany niedbale i jest to furtka dla Bogny. Wyświetl w wątku >>