Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A sio, ja już allegro i bazarek ( no poza wymiankowym) omijam szerokim łukiem
Tylko CHYBA dokupie tą tetre i wkłady od kokosi ( te malutkie, chyba zostaną do buziolka, bo są cudowne), a tak tylko biore z wymianek pieluszki i to one size lub M, bo noworodkowych nie napisze ile mam
Usprawiedliwiam się tym,że wypróbuje mase rzeczy, a co nie przypasuje pójdzie w świat
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kasia to nie ma dużej rozbieżności
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zakochałam się, jakie one są milusie
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A znieczulenie to właśnie dla komfortu psychicznego, bo nie wiadomo, czy dojade na czas
Jak teraz lekarzowi powiedziałam, jaki był mój ostatni poród w szpitalu tak z 3 godziny maks, ale już z komplikacjami( w karcie wpisane od początku skurczy, ale ja tego nie licze, bo nie bolało
Moja mamuśka starszą siostrę w karetce zaczeła główka wychodzić, a ynteligentny lekarz ją wpychał, ja urodziłam się na izbie przyjęć
Zresztą, gdyby nie to,że Dominik nie miał ciemiączka i działo się jak się działo, to coś czuje,że też miałabym poród poza szpitalem
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I jeszcze w 1 były kiedyś nie wiem jak teraz, sale na położnictwie rodzinne, tak,że mąż może spać przez cały pobyt w szpitalu- tylko nie wiem czy nadal są (oczywiście płatne)
Niby planu przestrzegają, ale dla mnie ważne jest,żeby mnie nie kładli, ewentualnie w wannie
A powiedz mi czy przy zwykłym ktg można np stać ? czy trzeba koniecznie leżeć ? ( bo jeszcze nie wiem gdzie mają te bezprzewodowe)
Nie, nie jestem z Wrocławia
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mam do wyboru 3 szpitale
W 1 jest znieczulenie bezpłatne, sam szpital stary, ale opinie ma w miare ok, znajome które tam rodziły, nie narzekały, no i pracuje tam mój lekarz
2 to jest mercedes wśród szpitali w całym kraju jeśli chodzi o wyposażenie - otworzyli oddział chyba 2-3 lata temu i mają tam wszystko od kół porodowych do super wypaśnych sprzętów - tylko pacjentki walą tam drzwiami i oknami, więc lubią odsyłać rodzące ( u mnie nie byłoby tego problemu, jakbym bardzo chciała, to znalazłoby się na pewno miejsce
3 też nowo otwart oddział, ale mam z tym szpitalem średnie wspomnienia - porodówka ok, po porodowo średnio, ale znowu u nich stosują mało znane techniki, np zamiast oxy najpierw wywołują jakimś balonikiem itp - do tego jeden facet położny, to marzenie każdej rodzącej - no i tutaj w szpitalu teściówka pracuje
I tak każdy szpital ma jakieś plusy i minusy, a ja mam mętlik w głowie.
2 szpital odpada, jeśli byłoby mało czasu bo trzeba się przebić przez calutkie miasto i jechac na drugi koniec, 1 luzik, znamy taką trase,że moment da się dojechać, do 2 też bez problemu, mimo,że to w innym mieście, ale mamy blisko.
Coś czuje,że dużo mi powiedzą wizyty jak w końcu zdecyduje się jechać oglądać, no i fakt czy biorą pod uwagę plan porodu Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malutka456 powiedz mi kochana co sądzisz o znieczuleniu przy porodzie ? Bo już mam rozdwojenie jaździ i sama nie wiem czego chce, a to zależy od wyboru szpitala
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No i wtedy był kołchoz, bo lekarz przyjmował wszystkich z 2 dni, bo przesunął wizyty piątkowe ( min ja byłam przesunięta)
Najlepsze u nas są dziadki i babcie obok działek, pamiętam jeszcze jak jeździłam autobusami.
Autobus jedzie a ci dawaj jak na wyścigach z siatami biegną, wlecą do autobusu i nagle im się przypomina ile mają lat i upominają się o miejsce
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przyszłam ja miałam wizyte na 14, ona na 14:40 ja mam wchodzić a ona już startuje i stoi przy drzwiach, mówię jej,że teraz moja kolej, a ta,że ona tu siedzi już 3 godziny, a ja dopiero przyszłam
Czy to moja wina,że ja nie nudzę się i nie przychodze z kilku godzinnym wyprzedzeniem, skoro mam wyznaczoną godzine ?
Wpuściłam ją tylko dlatego,że nie chciało mi sie szarpać z nią.
Autobusami całe szczęście nie jeżdżę, chyba,że od wielkiego dzwonu, a jak idę po małego do szkoły, to mamuśki rzucają się żeby mi ustąpić miejsca jak czekamy, mimo,że nigdy nie chcę Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ledwo wchodzi do domu i rajty w dół i w samych gaciach chce biegać ile ja muszę się nakłócić,żeby się ubrał, a i tak pomaga to na chwile
Skarpetki i rajstopki to jego wróg - luzik jak jest ciepło, ale w zime u nas jest strasznie zimno
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A sos do pizzy :
Podsmażam cebulkę, czosnek dodaje do tego pomidory w puszce i dusze, aż się ładnie rozgotują, doprawiam solą, pieprzem i ziołami do tego ketchup i jak trzeba odrobine przecieru - sos jest pyszny, zawsze robię na zapas i wekuje w małych słoiczkach żeby było na później Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja nie mam daleko, ale nie kusi mnie, dzisiaj jakoś mnie wzieło
Beniaminowa , buziaki urodzinowe dla solenizanta
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pojechaliśmy w trase pozałatwiać sprawy i tak najpierw banany do mnie przemówiły
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kapusta pekińska, czerwona fasola, pieczarki, cebula, mielone - pychota u mnie każdemu smakuje, jak będziesz chciała podam szczególy.
Poza tym może jakieś roladki schabowe lub drobiowe, albo dobrą zapiekankę Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja też nie lubię miski - zaraz słabo mi się robi.
Inhalator już w okolicach 100 zł, sama musze kupić nowy Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kasia ja zależy do czego, ale czasem wrzucam kostki
A inhalacje są genialne, nawet z samej soli fizjologicznej, na katar i kaszel świetnie pomagają, można też w misce z gorącą wodą i z solą zrobić.
Lipe możesz pić
Za mną dzisiaj chodzi zupa gulaszowa
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
hehe to chyba nie ja jedyna czytam, czytam i sama zastanawiam się czy dobrze zrozumiałam.
Co by nie było, wina jest tylko po jednej stronie - osoby, która nie ma paragonu.
I dziwię się,że tak ciężko było założyć konto,żeby samemu załatwić sprawe, a żeby oczernić kogoś to już żaden problem
I jakby nie było publikowanie pw jest nie tylko łamaniem regulaminu ale też zwykłym chamstwem