Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5641486 Napisano: 24.04.2013 18:05:36 w Konkursowiczki w ciąży
My już w domku emotka

Odpowiadając na pytanie size niestety Domisia nie wpuścili do szpitala, strasznie był zawiedziony ( ehh nawet nie sprawdziłam tego wcześniej tzn jakie zasady ma szpital ;/)
Widział małego na skype, a dzisiaj przyjechał po nas i teraz cały dzień lata przy Bartusiu sprawdzając czy czegoś nie potrzeba, jest zachwycony, zobaczymy jak będzie dalej, ale to jednak starszak więc mam nadzieje,że będzie ok.
Ja na razie musze odespać szpital, a tak to czuje się dobrze, jestem zachwycona z opieki i cieszę się,że nie patrzałam na same warunki (szpital stary itp). Szkoda tylko,że sale prywatne były zajęte,bo umęczyły mnie maksymalnie dzieci dziewczyn, które ze mną leżały Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5639781 Napisano: 22.04.2013 18:07:35 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Hmm takie większe skurcze zaczeły się chyba po 7 - w sensie regularne,na samej porodówce, chyba nawet 30 minut nam to nie zajeło emotka

I jak rodziłaś? - powalili Cię na łóżko na plecy, czy się nie dałaś? emotka

nie miałam czasu na nic emotka podałam orientacyjny czas, ale ogólnie nie zrobili nawet całego ktg a już było po emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5639773 Napisano: 22.04.2013 17:58:37 w Konkursowiczki w ciąży
Hmm takie większe skurcze zaczeły się chyba po 7 - w sensie regularne,na samej porodówce, chyba nawet 30 minut nam to nie zajeło emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5639751 Napisano: 22.04.2013 17:43:18 w Konkursowiczki w ciąży
dziękuje jeszcze raz emotka
Tak ja w świetnym stanie, już robiłam maratony po schodach z 3 piętra, bo Domisia nie wpuścili na oddział emotka
Ogólnie poród taki jaki mogłam sobie wymarzyć emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5639647 Napisano: 22.04.2013 15:21:04 w Konkursowiczki w ciąży
Dziękuje wszystkim emotka
Bartuś urodził się dzisiaj o 9:41 , 3150g i 54 cm emotka
Mimo ociągania się co do terminu porodu, to w finale był ekspresowy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5639048 Napisano: 21.04.2013 15:18:12 w Konkursowiczki w ciąży
właśnie znalazłam że nowa nazwa dla chicco ct04 to multiway, więc wyjaśniła się przyczyna trudnego dostępu Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5639046 Napisano: 21.04.2013 15:14:13 w Konkursowiczki w ciąży
bubulina napisał(a):

Przymierzam się do kupna spacerówki dla synka. Jakiej firmy wózek mogłybyście mi polecić, chodzi mi o spacerówkę typu parasolka,lekką emotka

ja polecam każdemu chicco ct04 - ciężko dostać, ale warto na prawdę. Mieliśmy kilka spacerówek, ale ta pobiła wszystkie Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5638874 Napisano: 20.04.2013 22:53:17 w Konkursowiczki w ciąży
Hmmm to ja chyba muszę przestać narzekać na mojego i ciągle marudzić emotka właśnie zżarłam ( no bo zjadłam, to za łagodne określenie) pyszną kolacje podstawioną pod nos i leże i nic nie robie, ale żeby nie było za kolorowo to ukrywam zegarek, żeby mój nie przypomniał sobie,że za 10 minut zaczynają się jakieś walki emotka

A co do poznania, my z mężem byliśmy największymi wrogami emotka ojjjj były iskry jak się spotykaliśmy przypadkiem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5638778 Napisano: 20.04.2013 19:46:00 w Dziś cieszę się z.....
ludzka_istota napisał(a):

Kolega wygrał sprawę w sądzie o przywrócenie do pracy- jest sprawiedliwość na świecie i to mnie cieszy emotka emotka

jest sprawiedliwość, jest emotka Mój mąż też jest po wygranej takiej sprawie emotka

Cieszy mnie słonko za oknem i to,że w końcu można uznać sezon grillowo/wypadowy za rozpoczęty emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5638711 Napisano: 20.04.2013 17:02:31 w Konkursowiczki w ciąży
anialistopad napisał(a):

allice Ty napisalas o swoim mezu ,a ja czytajac twoj tekst normalnie widze mojego.moj sprzata ,ale zmywac nie chce.ugotowac potrafi ,ale jajka nic wiecej.na razie go ogarnelam miesiac jest grzeczny ,zobaczymy jak dlugo.

ooo u mnie ciężko mojego zagonić,żeby załadował lub rozładował zmywarkę, ale ja sama tego nie lubie emotka Zazwyczaj zrobi to od wieeeelkiego dzwonu.

I jeszcze żadna siła nie zmusi go do robienia na działce, ciągle powtarza,że jak chce sadzić to sama, on sie nie tyka. Ale chociaż wozi mnie, bo mamy daleko, robi w tym czasie grilla, jeszcze czasem zbierze warzywa, ale o pieleniu itp mogę pomarzyć ( pomagał tylko w tamtym sezonie, bo byłam już w ciąży, więc nie musiałam nawet truć długo emotka ) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5638698 Napisano: 20.04.2013 16:49:18 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Dużo też siły poświęciłam na to,żeby wypracować sobie "wychodne" emotka bo jeszcze kino z przyjaciółkami to luzik, wręcz jest wdzięczny,że nie ciągne go na filmy, których nie lubi, ale już takie wyjście nocne kosztowało mnie wiele pracy - jemu nie udało się jeszcze tego wypracować, aż tak w drugą strone emotka

aaa podział w ten deseń, to jeszcze, jeszcze emotka

emotka emotka

emotka czasem mi to wypomina, to mówie mu,że przecież chodzi sobie na piwo do chłopaków .... czyli jakieś 10 kroków od domu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5638695 Napisano: 20.04.2013 16:47:06 w Konkursowiczki w ciąży
Agusia to tak samoistnie przyszło emotka Najważniejsze to założyć okulary na focha, tzn udawać,że się go nie widzi emotka
Tylko,że u mnie jest to,że ja raczej nie pije, a jak już to tak,że on ma z tego więcej radochy niż focha emotka
No i jemu już nie chce się wychodzić tańczyć, więc często to dla niego wybawienie,żebym go nie ciągneła emotka Zawsze wie gdzie jestem i jedyne co to zazwyczaj albo przyjeżdża/ przychodzi po mnie, albo odwozi nas mój kuzyn ( który biedny czeka wtedy pod telefonem i rozwozi każdą z nas). Razem chodzimy poskakać na koncertach.
Trzeba samemu znaleźć sposób i czasem zrobić to siłą emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5638687 Napisano: 20.04.2013 16:31:26 w Konkursowiczki w ciąży
allice to sobie teraz wyobraź, że z tym układaniem rzeczy ja tak też mam emotka a później nie mogę nic znaleźć, albo znajduje jak coś jest już niepotrzebne.
A już chowanie czegoś,żeby się nie zgubiło w moim wykonaniu oznacza, że schowam, tak,że dosyć,że się nie zgubi, to jeszcze znaleźć to ciężko emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5638686 Napisano: 20.04.2013 16:28:46 w Konkursowiczki w ciąży
agusia a Ty myślisz,że mój nie zrobi po łebkach, zresztą sama nie raz tak mam, ale lepiej wtedy zamknąć się i olać, ważne,że zrobił, mówie Ci to przynosi efekty emotka

Dolly no tak bałaganiarze emotka
A z tym razem, to bardziej polega to na tym,że np on wniesie pranie, ściąga wyschnięte, a ja w tym czasie rozwieszam mokre.
Obiad np on obiera ziemniaki, kroi warzywa na sałatkę, ja doprawiam i np robie jakieś kotlety. Ale oczywiście jak mam swoją wene na gotowanie, to palca nie moze włożyć ( no poza obieranie ziemniaków i krojeniem cebuli, bo tego nie znoszę strasznie emotka )
Często też jest podział, ale właśnie wszystko zależy od dnia, humoru i ilości rzeczy do zrobienia.
Dużo też siły poświęciłam na to,żeby wypracować sobie "wychodne" emotka bo jeszcze kino z przyjaciółkami to luzik, wręcz jest wdzięczny,że nie ciągne go na filmy, których nie lubi, ale już takie wyjście nocne kosztowało mnie wiele pracy - jemu nie udało się jeszcze tego wypracować, aż tak w drugą strone emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5638672 Napisano: 20.04.2013 16:05:15 w Konkursowiczki w ciąży
staszek napisał(a):

Jest jeden sposób, żeby faceci przestali tak myśleć. Niech robią to sami. Wiem, że jest problem, bo jak nigdy nie robił to nagle nie zacznie. Ja pod tym kątem mam dobrze, bo mąż sprząta, zmywa. I zawsze w niedzielę wieczorem dostaje szału porządkowego i niemal całe mieszkanie sprząta, a ja w tym czasie na kompie siedzę emotka Dlatego on wie ile to pracy, mimo że normalnie pracuje, to dom też ogarnia. Ja też pracuję i domem się zajmuję. I nie sądzę, by kiedykolwiek powiedział, że praca w domu to nic nie robienie.

Ale tak jak powiedziałam, chyba nie da się nagle zagonić faceta to obowiązków domowych, skoro nigdy tego nie robił. A to trzeba wypracować na początku związku. Sprawiedliwy podział obowiązków i koniec. Mam przyjaciółkę co zawsze skakała jak głupia wokół chłopa, a po latach się obudziła, że on nic nie robi. No i nie dziwię się, że nie robi, bo po co. A nawet jak już coś zrobi, to ona go zjedzie, że źle zrobił i poprawia.

da się to wypracować, oj da się emotka My ogólnie syfiarze jesteśmy emotka ale jest zasada każdy coś robi, nie ma, że jeden ma obowiązku w domu drugi nie i wcale tak nie było od początku, tylko wszystko przychodzi z biegiem lat. Jak nie robimy, to razem i wtedy jest sajgon, który też razem trzeba ogarnąć emotka Chociaż u nas nie do końca jest sprawiedliwie, bo to zazwyczaj mąż prowadza młodego do szkoły, ewentualnie razem i tak samo z przyprowadzaniem ( no wiadomo, że jak jest w pracy to ja) to głównie on robi zakupy, wynosi śmieci i tylko on wychodzi z psem. Gotujemy różnie, czasem on, czasem ja. Dzisiaj np pojechał na zakupy, zawiózł Dominika do babci, a ja sprzątam, teraz przyjechał i chciał robić obiad to powiedziałam,żeby tylko odkurzył kuchnie, a obiad zrobimy razem. Jak trzeba rozwiesić pranie to też często razem.
Trzeba dłuuugo na to pracować, nie zawsze mi to wychodzi i czasem chodzę i marudze, ale nie ma co popuszczać emotka
I nawet w kwestiach konkursowych nauczyłam go,że ja mogę grać, ale często zakupy nie zrobią się same emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5638494 Napisano: 20.04.2013 00:30:07 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Kali, macie super pomysł. JA też zwiedzałam z mężem pobliskie zabytki, ale odkąd Kubuś się urodził, to jakoś mieliśmy lenia i mam nadzieję, że w tym roku już będzie z nami podróżował emotka

Po porodzie na pewno odsapniesz emotka jesteś już doświadczoną mamą, a to na pewno pomoże emotka Rozdziel tylko obowiązki każdemu z domowników, a i dla siebie będziesz miała czas wolny. emotka

Agusia, to jak Małemu wyjdą trzonowce, to już schaboszczaka będzie mógł jeść emotka

nas wzieło najbardziej jak Domiś się urodził, on sam uwielbia takie szwendanie się, a nawet jak gdzieś dalej wyjeżdżamy, to nigdy,żeby leżeć emotka Jak byliśmy na wczasach za granicą 2 lata temu, to w ciągu 8 dni 5 z nich to było wynajęte auto i zwiedzanie, zwiedzanie, zwiedzanie - Domiś miał 5 lat, a wytrzymałość większą niż ja, mimo mega upałów

Co do obowiązków u nas zawsze jest,że robimy wszystko razem/ dzielimy się. Czy sprzątanie, czy gotowanie itp Nie mam problemu, żeby wyjść sobie do kina, a nawet na moje sabaty czarownic, jak to nazywamy, czyli tańce, czy spotkania z najbliższymi babeczkami emotka Nie wyobrażam sobie żebym nie mogła odsapnąć, ale to ja tak mam ...

Zmykam spać dobranoc Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5638475 Napisano: 19.04.2013 23:12:55 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Kali korzystaj z odpoczynku ile się da emotka

korzystam, korzystam emotka
Jutro też mamy zamiar gdzieś pojechać - mamy takiego bzika,że jeździmy i "odkrywamy" nowe miejsca w naszych okolicach, uwielbiamy lasy w których jest coś ciekawego itp, a że wiosna zawitała, to nasze wypady znowu powracają.
A co do odpoczywania, to po porodzie mam nadzieje,że będzie tak jak cały czas, czyli będę miała czas tylko dla siebie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5638418 Napisano: 19.04.2013 21:33:20 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

Kali? To ty jeszcze hmmm nie rodzisz? emotka

wiesz, może to jest dla Ciebie śmieszne, ale mnie powoli to wkurza ...
Spokojnie, jak będę rodzić lub urodzę, na pewno ktoś tutaj napisze o tym, a tymczasem te pytania nie pomagają ...

Dzisiaj całkowicie odciełam się od tego, wyjechaliśmy za miasto, grillowaliśmy i chciałabym,żeby ten spokój już ze mną został ... Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5638378 Napisano: 19.04.2013 20:35:58 w Konkursowiczki w ciąży
bubulina mój miał ostrą próchnice na mleczakach, i teraz jak wyszła stała 1 to przestraszyłam się, bo ma przebarwienie ( wyrastał mu stały, a mleczak jeszcze nie wypadł), ale dentysta stwierdził,że to tylko przebarwienie, które powinno się wyrównać. Jednak lepiej iść i sprawdzić, niż później leczyć jak mocno zaatakuje. U nas był/ jest ten problem,że ciężko leczyć mleczaki, bo szkliwo jest tak miękkie,że pod wiertłem aż hmm nie pamiętam jak to dentysta określił, ale jakby uginało się Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5638033 Napisano: 19.04.2013 10:16:24 w Konkursowiczki w ciąży
rachel moze niech mała w sklepie wybierze ??

U nas mix panna, lew i bliźniaki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0