Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: jagusia

#5670331 Napisano: 06.06.2013 11:16:18
jolcia12 napisał(a):

jagusia napisał(a):

Witam! Ogólnie dzień dobry całe forum emotka . Jestem tu od jakiegoś czasu, przyglądam się, czasem gram, coś wygrywam.
Dziwi mnie chwilami nielogiczne myślenie niektórych.
Sami wiecie, że ten kto pierwszy wiedział o konkursie mógł zrobić większe zakupy i obdzwonić całą najbliższą rodzinę i grać ze wszystkimi. Czy wszystko musi być przekrętem i oszustwem? Zadziwia mnie wasza zazdrość i złość! Losowanie to losowanie - im więcej wyślesz tym większe szanse! Skoro całe klany rodzinne piszą teksty czy robią prace plastyczne to dlaczego nie mogą wysyłać zgłoszeń na Nivea czy Winiary? Prosta matematyka! Może mniej zazdrości a więcej uśmiechu przyciągnie wygrane! To co wysyłasz do wszechświata wraca do ciebie!

To, że nie stać Cię na ogromne zakupy konkursowe, nie daje Ci przyzwolenia do bezpodstawnego oskarżania innych.
Puknij się w głowę i zastanów 2 razy zanim coś napiszesz.

Właśnie źle mnie zrozumiałaś. Nie oskarżam! Przeczytaj ze zrozumieniem co napisałam emotka
0 0

Gość: jolcia12

#5670333 Napisano: 06.06.2013 11:16:51
jagusia napisał(a):

jolcia12 napisał(a):

jagusia napisał(a):

Witam! Ogólnie dzień dobry całe forum emotka . Jestem tu od jakiegoś czasu, przyglądam się, czasem gram, coś wygrywam.
Sami wiecie, że ten kto pierwszy wiedział o konkursie mógł zrobić większe zakupy i obdzwonić całą najbliższą rodzinę i grać ze wszystkimi. Czy wszystko musi być przekrętem i oszustwem? Zadziwia mnie wasza zazdrość i złość! Losowanie to losowanie - im więcej wyślesz tym większe szanse! Skoro całe klany rodzinne piszą teksty czy robią prace plastyczne to dlaczego nie mogą wysyłać zgłoszeń na Nivea czy Winiary? Prosta matematyka! Może mniej zazdrości a więcej uśmiechu przyciągnie wygrane! To co wysyłasz do wszechświata wraca do ciebie!

To, że nie stać Cię na ogromne zakupy konkursowe, nie daje Ci przyzwolenia do bezpodstawnego oskarżania innych.

Właśnie źle mnie zrozumiałaś. Nie oskarżam! Przeczytaj ze zrozumieniem co napisałam emotka

jagusia przepraszam, źle mi się zacytowało emotka
0 0

Gość: ksantypa

#5670337 Napisano: 06.06.2013 11:19:12
jagusia napisał(a):

me tez wiedizelismy o konkursie w pierwszy dzien i jak podejsc do nas jak do wielkiej rodziny to wniosek -nikt z nas owej wieliej rodziny nie wygral a z tamtej tak-tylko dlaczego czy to kwestia szczęścia ?-ot śmiem wątpić
0 0

Gość: jagusia

#5670338 Napisano: 06.06.2013 11:19:27
jolcia12 napisał(a):

jagusia napisał(a):

jolcia12 napisał(a):

jagusia napisał(a):

jagusia przepraszam, źle mi się zacytowało emotka

:) nie ma sprawy emotka
0 0

aerdna

#5670339 Napisano: 06.06.2013 11:19:33
ziolko napisał(a):

aerdna napisał(a):

Łatwiej było kalosze z Timotei wygrać emotka

no nie wiem, bo ja grałam, bo zależało mi na kaloszach i nic nie wygrałam, więc nie było łatwo

No to widocznie mi się poszczęściło, że na 4 zgłoszenia, 3 kalosze wpadły. A tutaj 6 Nivei poszło i nic emotka
0 0

joan

#5670342 Napisano: 06.06.2013 11:24:30
mallina napisał(a):

Jeśli chodzi o Nivea, to wydaje mi się, że taka ilość niezweryfikowanych paragonów świadczy o tym, że numery poszczególnych, realnych paragonów były wpisywane po kilka (kilkadziesiąt?) razy... stąd sukces pewnych grup graczy

Nie myśl tak nawet, bo zaraz Cię ktoś z buta potraktuje, że prawdę rozgłaszasz i w oczy kole emotka Tymczasem czekam na tę ich całą "weryfikację" emotka
0 0

#5670343 Napisano: 06.06.2013 11:24:53
w drugim dniu te same nazwiska tudzież miejscowości -oj jak uda sie trafic jeden zestaw to będzie zakrawać na cud
0 0

#5670345 Napisano: 06.06.2013 11:25:42
joan napisał(a):

mallina napisał(a):

Jeśli chodzi o Nivea, to wydaje mi się, że taka ilość niezweryfikowanych paragonów świadczy o tym, że numery poszczególnych, realnych paragonów były wpisywane po kilka (kilkadziesiąt?) razy... stąd sukces pewnych grup graczy

Nie myśl tak nawet, bo zaraz Cię ktoś z buta potraktuje, że prawdę rozgłaszasz i w oczy kole emotka Tymczasem czekam na tę ich całą "weryfikację" emotka

nie doczytalam regulaminu -czy jest lista rezerwowa-bo w tym jedyna nadzieja na wygraną
0 0

margo466

#5670347 Napisano: 06.06.2013 11:29:19
mallina napisał(a):

taki sam sukces jak w loterii Winiary i E,tylko tutaj agencja nie jest czymkolwiek zainteresowana bo nie ma rezerwy na nagrody II stopnia i wszystko u nich zostaje.
0 0

nataszka

#5670348 Napisano: 06.06.2013 11:29:37
ksantypa napisał(a):

joan napisał(a):

mallina napisał(a):

nie doczytalam regulaminu -czy jest lista rezerwowa-bo w tym jedyna nadzieja na wygraną

spokojnie czekajmy na te weryfikacje...dajmy im szansę emotka
0 0

Gość: koza.k90

#5670359 Napisano: 06.06.2013 11:34:41
jeszcze istnieje taka opcja (nie zabijajcie, że znowu mam teorie...), że ktoś ma "swój" sklep, wiedział wcześniej o loterii, zrobił wielkie zakupy dla rodziny i znajomych zaraz po północy (nawet poza godzinami pracy) i od razu powysyłał zgłoszenia

a Nivea nagrodziła pierwsze zgłoszenia i reszta ludzi z danego dnia nie miała już szans

inne opcje logika wyklucza
0 0

zaczytana-pola

#5670361 Napisano: 06.06.2013 11:36:02
A może po prostu dany nr paragonu wysłany był X razy. Podobnie było np. w E z Biedronki. Gdzie po 'weryfikacji' chyba ponad połowa nagród rozdana była ponownie...
0 0

#5670363 Napisano: 06.06.2013 11:38:09
koza.k90 napisał(a):

jeszcze istnieje taka opcja (nie zabijajcie, że znowu mam teorie...), że ktoś ma "swój" sklep, wiedział wcześniej o loterii, zrobił wielkie zakupy dla rodziny i znajomych zaraz po północy (nawet poza godzinami pracy) i od razu powysyłał zgłoszenia

a Nivea nagrodziła pierwsze zgłoszenia i reszta ludzi z danego dnia nie miała już szans

po pierwsze to loteria a nie kto pierwszy ten lepszy po drugie musiałby zrobić wieeelkie zakupu

0 0

xman111

#5670366 Napisano: 06.06.2013 11:40:30
koza.k90 napisał(a):

inne opcje logika wyklucza

W niektórych loteriach też mam podobne odczucia. Nie ma żadnej komisji, programu losującego. Wygrywają pierwsze z brzegu.
0 0

#5670370 Napisano: 06.06.2013 11:41:50
takie pierwsze bzregu to moga wybierac np. z konkursu biedronki ot nie chce im sie czytac i lecą po tzw bandzie ale nie w loterii -takie jest moje zdanie
0 0

Gość: jkkp

#5670372 Napisano: 06.06.2013 11:42:11
a ja Was nie rozumiem, może uświadomie co niektórych, że do końca konkursu mają cały czas szansę na wygraną, od pierwszego dnia brane są wszystkie zgłoszenia pod uwagę emotka
0 0

joan

#5670373 Napisano: 06.06.2013 11:42:15
margo466 napisał(a):

mallina napisał(a):

(...) tutaj agencja nie jest czymkolwiek zainteresowana bo nie ma rezerwy na nagrody II stopnia i wszystko u nich zostaje.

Dokładnie, rezerwy nie ma, agencja już się cieszy, że zapas kosmetyków na 10 lat mieć będzie emotka

zaczytana-pola napisał(a):

A może po prostu dany nr paragonu wysłany był X razy. Podobnie było np. w E z Biedronki. Gdzie po 'weryfikacji' chyba ponad połowa nagród rozdana była ponownie...

Tak było na pewno, jest i będzie, a Nivea... się na to wypięła.
0 0

assal

#5670374 Napisano: 06.06.2013 11:42:30
Po co robić zakupy, jak wystarczy dostać paragony od znajomej z Rossmanna? emotka
Jak kiedyś był konkurs w innym sklepie pani mnie wprost zapytała, czy potrzebuję paragon, bo zbiera koleżance emotka
0 0

#5670378 Napisano: 06.06.2013 11:45:20
jkkp napisał(a):

a ja Was nie rozumiem, może uświadomie co niektórych, że do końca konkursu mają cały czas szansę na wygraną, od pierwszego dnia brane są wszystkie zgłoszenia pod uwagę emotka

no a co ma do rzeczy-my jesteśmu uświadomieni pod tym względem co nie zmienia fakty , że o wynikach możemy podyskutować
0 0

Gość: koza.k90

#5670379 Napisano: 06.06.2013 11:45:33
ksantypa, wiem, że loteria, ale loteria loterii nie równa

jeden organizator losuje z całej puli, inny wybiera zgłoszenia wysłane najbliżej wybranych godzin (tzw. happy hours), jeszcze inny stawia na liczby - zgłoszenie 100, 10000 itd.

i wszystko to są... loterie

więc tutaj istnieje duże prawdopodobieństwo, że wygrały pierwsze zgłoszenia

ktoś najwidoczniej kojarzy tę agencje i "rozgryzł" jej metody
0 0