SZUKAM....

kalka

#6265393 Napisano: 06.10.2016 19:50:28
edzia21 napisał(a):

teodozja napisał(a):

Czy ktoś doradzi na co można iść teraz do kina? Chciałam na sekrety zwierząt domowych bo bardzo podobały mi się zwiastuny ale słyszałam że nudna. 

Maga nuda...zapowiedź była swietna (widziałam ją już w marcu). Poszliśmy z narzeczonym - porażka. Miałam ochotę wyjść po 10 min. Do tej pory mam poczucie straconych 2 godzin. W sumie...3 dzieci siedząca obok nas (wiek około 7-11 lat) również się nudziła, wierciła, ziewała, gadała  emotka
Ale wiadomo - o gustach się nie dyskutuje. 

Dobrze dziewczyny, że piszecie o tym, bo miałam zabrać córkę i jej koleżanką na te zwierzaki, ale w tej sytuacji zmienimy kierunek na film. Tylko na jaki? emotka  Polecicie coś fajnego dla pięciolatek?  
0 0

teodozja

#6265395 Napisano: 06.10.2016 19:54:05
Dziękuję edzia21,masza i kalka emotka To dalej nie wiem co wybrać. Bridget znośna jest? Idę ze swoim ale nie wiem czy można go tym katować?
0 0

olunka

#6265400 Napisano: 06.10.2016 20:05:39
teodozja napisał(a):

Dziękuję edzia21,masza i kalka emotka To dalej nie wiem co wybrać. Bridget znośna jest? Idę ze swoim ale nie wiem czy można go tym katować?

myslę, ze przezyjeemotka
1 kajeczka 0

kalka

#6265404 Napisano: 06.10.2016 20:14:52
teodozja napisał(a):

Pierwsze dwie części uwielbiam, więc tę też muszę zobaczyć- wtedy Wam powiem czy jest równie fajna emotka     
0 0

olunka

#6265406 Napisano: 06.10.2016 20:19:50
kalka napisał(a):

teodozja napisał(a):

Pierwsze dwie części uwielbiam, więc tę też muszę zobaczyć- wtedy Wam powiem czy jest równie fajna emotka     

ja byłam, nie było źle, można obejrzeć:)
0 0

darog

#6265421 Napisano: 06.10.2016 20:53:02
kalka napisał(a):

darog napisał(a):

kalka napisał(a):

Darekgryko- tak się składa, że nawet nie wspomniałam  słowem o dodatkowych naklejkach, Pan kolarz słyszał moje marudzące dziecko zawisłe pod ladą kasy i sam zaproponował, bo nie wszyscy są zainteresowani naklejkami, po drugie "mój" biedronkowy od wczoraj znajomy z tego co słyszałam jak mantrę powtarza zapytanie do każdego klienta "czy zbiera pan/pani naklejki?" i wydaje w należnej mu ilości, a po trzecie w mojej Biedrze robią zakupy panowie budowlańcy z Ukrainy, którzy twierdzą, że nie są zainteresowani tymi naklejkami (i słysząc spragnioną świeżaka moją zrzędząca pod kasą marudę wziął te swoje naklejki i wręczył jej), więc możesz być spokojny-jeśli nie jesteś jednym z tych panów robotników z Ukrainy, to ze 100 procentową  pewnością "mój" Pan kolarz wydał Ci naklejki   emotka

coś takiego... jakie poruszenie? zadziwiające...
chyba nawet jesteśmy z innego miasta i nie chodzimy do tej samej Biedry... aż taką poczułaś chęć tłumaczenia (się)? a ja tylko przekazałem bardzo podobną sytuację - pana który zbiera naklejki i paragony dla pani -do konkursów.. Cały worek paragonów i nalepek..( za 4 szampony)-biznes ekstra... ja za taką ilość (gdybym był w takich konszachtach) dałbym 10 szamponów,,,
w "mojej" Biedronce kasjer nie da więcej nalepek nawet jak 50 gr brakuje do jakiejś tam sumy... w "mojej" Biedronce to akurat świeżaki - towar b. popularny i pożądany,...każdy prosi.. o te punkty...ale ich nie dostaje..

Darkugryko nie widzę tu żadnego podobieństwa, a Twoja gorycz w kontekście opisywanej przeze mnie sytuacji nie jest miła, ani uzasadniona. emotka
Przykro mi, że Twój kasjer/kasjerka nie zbiera dla Ciebie naklejek, ale jaki ma to związek ze mną czy Panem kolarzem-kasjerem? 
Pocieszę Cię, że nie tylko Tobie kasjer nie daje naklejek, gdy robisz zakupy za mniej niż 40 zł - jest on ponoć z nich rozliczany, oczywiście może dać nadprogramowe naklejki, jeśli z nich zrezygnował niezainteresowany promocją klient, ale nie ma takiego obowiązku.
A tak w ogóle, to nie przypuszczałam, że "głupie" naklejki mogą być przyczyną  takiej goryczy  emotka
Mi te naklejki latają koło kości ogonowej, jedynie dzika radość mojego dziecka na widok małego znaczka powoduje, że staram się o nich nie zapominać.

kalka... gorycz- słowo klucz...
podejrzewasz że ktoś ją odczuwa? niemiła sytuacja? a co niemiłego jest W OPISIE SYTUACJI (którą tak osobiście!!! odebrałaś??? " w mojej Biedronce" napisałem - z czym się zetknąłem i wszystko! gdyby nie było wpisu (Twojego) z naklejkami przy kasie na te świeżaki wcale bym o tym nie pisał!

Co do obowiązku wydawania punktów/nalepek.....to niejako "gratis" do zakupów konkretnego klienta...
Kasjer ma dać do ręki razem z paragonem..bez pytania- czy ktoś chce! jak nie chce to wyrzuci z paragonem-- albo odda..albo się zastanowi..

Dokładnie takie sytuacje były w lotto w : "loteriadzie".. nie wydawali kuponów do loteriady.. czasami pytali.. czasami zupełnie nie wydawali (mojej ciotce nigdy..a ta się wstydziła upomnieć..)  A obowiazkiem jest w.y.d.a.ć   bez pytań - czy ktoś zbiera/ niezbiera/ rejestruje/ czy nie...  To jest ŁĄCZNE... A klient może sobie robić co z tym chce... nawet oddać do ręki od której dostał sekunde temu.. Podstawa- musi mieć w ręku z paragonem. Koniec kropka.

Tyle w temacie. Nie chce mi się drążyć w żadnym nowym poście..i myślę, że w pełni tu zawrze wszystko.

Poza tym Twoje ponowne pytanie..asekuracyjne.. sam jeszcze nie wiem w jakim celu ale ponownie piszesz: jaki to ma związek z Toba i kolarzem z Twojej Biedronki...?? Coś nieuczciwego się zadziało, czy co?? - może dać do myślenia.. Dalej w poście pisałem też o 4 szamponach w zamian za reklamówkę z paragonami i naklejkami.. też widzisz autopsje do siebie i kolarza??
A to była przecież jedna wypowiedź w jednym poście..

Wiesz różne rzeczy i na tym forum się zdarzają... ktoś kupował paragon - zarzekał się, że  nie może dać więcej niż 10 zł (choć zakup promocyjny był za 30 zł)   bo wygrał nagrodę pocieszenia - kosmetyki...w dodatku to raczej nagroda biednej sąsiadki - z naprzeciwka emotka   która nigdy nic nie wygrała...a wyrzuciła mugolka paragon, a jej tak jej żal... a potem okazuje się- że to był TV za 3 tysiaki i nagroda tejże osóbki !!! i nikogo więcej z tego miasta z laureatów nie było..   niestety była wyjątkowo lista laureatów na stronie i się rypło... TO wiem dokładnie emotka I tą śmieszną historyjke mam na swoim PW.. Istotne.. Wymiana treści na PW trwała cały dzień.. chciałem tyle ile paragon - 30 zł... (nagroda kosmetyki 100zł) końca próśb aby dać za 10 zł nie było i historyjek biednej sąsiadki..zgodziłem się aby nie zamęczała...

W jaki sposób dostałaś wejście na trening z Mają, jak się rozliczyłaś,, co dostałaś w zamian (jeśli) - nie moja sprawa! Tylko wyłącznie między Tobą, kimś kto Ci przekazał ten trening i panem kasjerem... 

Aha. Ja np nie wiem-czym się zajmują i jakie pasje mają kasjerzy/kasjerki z Biedronki do której chodzę. - na wszelki wypadek- jakbyś znowu wyczuła gorycz lub cokolwiek innego..
0 0

darog

#6265425 Napisano: 06.10.2016 20:55:51
cudaczek121 napisał(a):

Czy kupował ktoś z Was kiedyś jakiś zakład tej loterii Euromilions przez Internet emotka Da się tam coś wygrać czy to raczej ściema

Kasiu, Ty w zdrapkach masz szczęście..Podobno 10 października wchodzi jakaś nowa.. Czekam na wpis o wygranej emotka
0 0

donia7

#6265447 Napisano: 06.10.2016 21:54:33
edzia21 napisał(a):

teodozja napisał(a):

Czy ktoś doradzi na co można iść teraz do kina? Chciałam na sekrety zwierząt domowych bo bardzo podobały mi się zwiastuny ale słyszałam że nudna. 

Maga nuda...zapowiedź była swietna (widziałam ją już w marcu). Poszliśmy z narzeczonym - porażka. Miałam ochotę wyjść po 10 min. Do tej pory mam poczucie straconych 2 godzin. W sumie...3 dzieci siedząca obok nas (wiek około 7-11 lat) również się nudziła, wierciła, ziewała, gadała  emotka
Ale wiadomo - o gustach się nie dyskutuje. 

ja, niestety, również nie mam dobrego zdania na temat tej bajki. To nie jest ładna bajka dla dzieci. No i mnie osobiście symbolika bajki raziła i przesłanie emotka
0 0

kalka

#6265480 Napisano: 06.10.2016 23:59:28

darog napisał(a):
Wiesz różne rzeczy i na tym forum się zdarzają... ktoś kupował paragon - zarzekał się, że  nie może dać więcej niż 10 zł (choć zakup promocyjny był za 30 zł)   bo wygrał nagrodę pocieszenia - kosmetyki...w dodatku to raczej nagroda biednej sąsiadki - z naprzeciwka    która nigdy nic nie wygrała...a wyrzuciła mugolka paragon, a jej tak jej żal... a potem okazuje się- że to był TV za 3 tysiaki i nagroda tejże osóbki !!! i nikogo więcej z tego miasta z laureatów nie było..   niestety była wyjątkowo lista laureatów na stronie i się rypło... TO wiem dokładnie  I tą śmieszną historyjke mam na swoim PW.. Istotne.. Wymiana treści na PW trwała cały dzień.. chciałem tyle ile paragon - 30 zł... (nagroda kosmetyki 100zł) końca próśb aby dać za 10 zł nie było i historyjek biednej sąsiadki..zgodziłem się aby nie zamęczała... 

Podziwiam Darkugryko, że chce Ci się to wszystko pisać emotka
ale masz rację, różne rzeczy się tu zdarzają i dobre i złe. Zgadzam się z Tobą, że postępek osóbki od telewizora jest cwaniackim i nieuczciwym pod wieloma względami: granie bez paragonu, "wyżebranie" paragonu przy pomocy kłamstwa... Tylko dlaczego właściwie sprzedawałeś  jej ten paragon i do tego  za te 10 zł, którego do dziś przeboleć nie możesz? emotka  Aaaa, Lepiej było mieć 10 zł, skoro nie można było znaleźć kupca za 30 zata emotka Ona wycyckała Ciebie, a Ty osoby grające z paragonami, ona ma telewizor, a Ciebie dręczy te 10 zł i tv do dziś dnia emotka  (a przy tym znowu czuć nutkę goryczy w Twych wersach) 
Ja takich dylematów nie mam, nie miałam i mieć nie zamierzam  emotka  
Jak komuś coś daję, to nie żałuję potem tego  emotka

darog napisał(a):
...Co do obowiązku wydawania punktów/nalepek.....to niejako "gratis" do zakupów konkretnego klienta...
Kasjer ma dać do ręki razem z paragonem..bez pytania- czy ktoś chce! jak nie chce to wyrzuci z paragonem-- albo odda..albo się zastanowi..

Darku
, wydaje mi się, że kasjerzy mają wytyczne, by pytać emotka   Bywałam ostatnio w różnych Biedronkach i w każdej słyszałam jak kasjerzy powtarzają: czy zbiera Pan/Pani naklejki i zauważyłam, że szczęśliwi z tego powodu nie są, zatem mogę sądzić, że to odgórne polecenie Jutro z ciekawości zapytam emotka  

0 0

edzia21

#6265485 Napisano: 07.10.2016 00:29:37
Szukam info, czy w rozwiązanym konkursie Wedla w ITM jest jakieś ograniczenie co do ilości nagród na gospodarstwo domowe? Regulamin czytałam, nic takiego nie zauważyłam, jednak wolę podpytać emotka
0 0

kalka

#6265500 Napisano: 07.10.2016 07:59:26
edzia21 napisał(a):

Szukam info, czy w rozwiązanym konkursie Wedla w ITM jest jakieś ograniczenie co do ilości nagród na gospodarstwo domowe? Regulamin czytałam, nic takiego nie zauważyłam, jednak wolę podpytać emotka

Spoko Edzia,  nie ma ograniczeń w regulaminie, to śmiało możesz - to nie Smolar  emotka  
1 edzia21 0

arabela79

#6265509 Napisano: 07.10.2016 08:37:38
Co wozi PP (nieszczęsnego Lidla?)?
Dostałam smsa wczoraj, nadanie z Komornik.
0 0

mixik

#6265520 Napisano: 07.10.2016 09:00:53
arabela79 napisał(a):

Co wozi PP (nieszczęsnego Lidla?)?
Dostałam smsa wczoraj, nadanie z Komornik.

jak to brzmi emotka ... nie wiem, ale tfu tfu oby nie od Komornik(a) emotka
0 0

toka

#6265523 Napisano: 07.10.2016 09:09:19
wydaje mi się że widziałam konkurs w którym trzeba kupić dwa snikersy.Nie umiem go teraz znaleźć w bazie.Może ktoś kojarzy i podrzuci linka?
0 0

dang21

#6265524 Napisano: 07.10.2016 09:11:44
toka napisał(a):

wydaje mi się że widziałam konkurs w którym trzeba kupić dwa snikersy.Nie umiem go teraz znaleźć w bazie.Może ktoś kojarzy i podrzuci linka?

http://www.glodnefoto.pl
0 0

toka

#6265527 Napisano: 07.10.2016 09:19:29
dang21 napisał(a):

toka napisał(a):

http://www.glodnefoto.pl

ogromnie dziękuję za pomoc emotka
1 dang21 0

bridget

#6265532 Napisano: 07.10.2016 09:25:56
czy otwieraja Wam sie wyniki paczki sprzataczki, glade i kiwi ze zwycięzcami?
0 0

dang21

#6265537 Napisano: 07.10.2016 09:35:51
bridget napisał(a):

tak emotka
0 0

bridget

#6265538 Napisano: 07.10.2016 09:38:17
dang21 napisał(a):

bridget napisał(a):

tak emotka

widze ze na mozzili sie nie otwieraja  jedynie na IE u mnie
0 0

dang21

#6265539 Napisano: 07.10.2016 09:38:37
bridget napisał(a):

dang21 napisał(a):

bridget napisał(a):

tak emotka

widze ze na mozzili sie nie otwieraja  jedynie na IE u mnie

u mnie na Operze emotka
0 0