SZUKAM....

anialistopad

#6484460 Napisano: 24.04.2018 13:04:54
Szukam info czy hochland robił już przelewy z 17 kwietnia? 
0 0

biokoo

#6484481 Napisano: 24.04.2018 14:01:56
Szukam jaki macie sposób na para-gony? Jaki macie system? Ile czekacie od zakończenia konkursu aby wyrzucić para-gony? Muszę zrobić porządek bo mam już milion tych para-gonów emotka
Chodzi oczywiście o konkursy promocyjne.
Z góry dziękuje za odpowiedzi emotka
0 0

pioge7

#6484483 Napisano: 24.04.2018 14:11:32
biokoo napisał(a):

Szukam jaki macie sposób na para-gony? Jaki macie system? Ile czekacie od zakończenia konkursu aby wyrzucić para-gony? Muszę zrobić porządek bo mam już milion tych para-gonów emotka

Ostatnio robiłem porządek z parago.nami emotka  tak samo 
wywalilem wszystkie z 2017 i 2016 roku emotka  ostał sie nawet z 2015 ale widziałem tylko datę reszta wyblakła emotka
ja zostawiam parag.ony do 4-5 miesięcy od końca konkursu emotka może głupie ale liczę na rezerwę rezerwę rezerwy (raz tak trafiłem nagrodę i musiałem mieć para.gon sprzed 4 mcy wiec wolę dmuchać na zimne emotka  
0 0

biokoo

#6484485 Napisano: 24.04.2018 14:15:57
pioge7 napisał(a):

biokoo napisał(a):

wywalilem wszystkie z 2017 i 2016 roku emotka  ostał sie nawet z 2015 ale widziałem tylko datę reszta wyblakła emotka
ja zostawiam parag.ony do 4-5 miesięcy od końca konkursu emotka może głupie ale liczę na rezerwę rezerwę rezerwy (raz tak trafiłem nagrodę i musiałem mieć para.gon sprzed 4 mcy wiec wolę dmuchać na zimne emotka  

dzięki a jak je segregujesz? Bo mi sie zdarza miec takie ktore sa na dwa konkursy...albo więcej
0 0

koper

#6484487 Napisano: 24.04.2018 14:29:05
biokoo napisał(a):

dzięki a jak je segregujesz? Bo mi sie zdarza miec takie ktore sa na dwa konkursy...albo więcej

Powiem jak ja segreguję.
Par-agony trzymam w albumie na zdjęcia. W każdej przegródce jest par-agon i karteczka z opisem jaki to konkurs itp. Jak na jeden konkurs zgłaszam kilka par-agonów to na odwrocie ołówkiem piszę datę, etap podane przy rejestracji dane...
Mam 2 albumy. W jednym są aktualne konkursy i te jeszcze nie rozwiązane, a w drugim, z jednej strony, te w których wygrałam (wywalam je jak dostanę nagrodę), a z drugiej strony te w których liczę na rezerwę.

Nic nie ma prawa się wtedy pomylić  emotka
1 joan 0

atyde25

#6484488 Napisano: 24.04.2018 14:31:13
No ja miałam przez lata wiele sposobów albumy na zdjęcia,przeźroczyste kosmetyczki,segregatory.A teraz poszłam na łatwiznę duża koperta i w niej mniejsze z podpisanymi dowodami zakupu jakie są w środku.
Dzięki za motywację czas ogarnąć stare wywalić by było miejsce na nowe:)
biokoo napisał(a):

pioge7 napisał(a):

biokoo napisał(a):

0 0

biokoo

#6484489 Napisano: 24.04.2018 14:32:42
koper napisał(a):

biokoo napisał(a):

Powiem jak ja segreguję.
Par-agony trzymam w albumie na zdjęcia. W każdej przegródce jest par-agon i karteczka z opisem jaki to konkurs itp. Jak na jeden konkurs zgłaszam kilka par-agonów to na odwrocie ołówkiem piszę datę, etap podane przy rejestracji dane...
Mam 2 albumy. W jednym są aktualne konkursy i te jeszcze nie rozwiązane, a w drugim, z jednej strony, te w których wygrałam (wywalam je jak dostanę nagrodę), a z drugiej strony te w których liczę na rezerwę.

Nic nie ma prawa się wtedy pomylić  emotka

dobre - ale to kurczę chyba nic innego bym nie robiła tylko opisywała para-gony emotka Nie mam na tyle czasu żeby na każdym pisać wszystkie dane emotka
0 0

koper

#6484490 Napisano: 24.04.2018 14:36:29
biokoo napisał(a):

dobre - ale to kurczę chyba nic innego bym nie robiła tylko opisywała para-gony emotka Nie mam na tyle czasu żeby na każdym pisać wszystkie dane emotka

Dane piszę skrótowo, tak tylko żebym wiedziała o co chodzi emotka  i robię to od razu po wysłanou zgłoszenia i serio nie zabiera to zbyt wiele czasu emotka
2 defed, biokoo 0

pioge7

#6484494 Napisano: 24.04.2018 14:42:53
biokoo napisał(a):

pioge7 napisał(a):

biokoo napisał(a):

Ja nie mam takich, robię tak żeby mieć osobno para.gony na każdy konkurs. Trzymam w kopertach. Podpisuje np. KAUFLAND, BIEDRONKA, INTERMARCHE, ABC i każdy parago.n wkładam do odpowiedniej koperty. Jeśli konkurs jest w innym sklepie lub sporadyczny np. Kup w dowolnym sklepie coś za 20 zł to na to mam kopertę INNE KONKURSY. jeśli na konkurs wiem że wydam wiecej (np. Lubisie bądź Milka termosy) wtedy też mam na nie osobne parag.ony. emotka  
1 biokoo 0

defed

#6484495 Napisano: 24.04.2018 14:44:38
biokoo napisał(a):

a jak je segregujesz?

W szufladzie mam koperty, na każdy miesiąc osobna.  Na kopercie mam napisany MIESIĄC i ROK i potem w miarę dodawania para.gonów tworzy się na kopercie lista konkursów z krótkim opisem co włożyłam/na jaki konkurs. Odhaczam rozwiązane konkursy i gdy widzę, że wszystko jest odhaczone, koperta trafia do archiwum, gdzie czeka na ew. rezerwę-na każdy rok osobna teczka. W styczniu 2018r. pierwszy raz wyrzuciłam para.gonowe archiwum 2016 i starsze.

pioge7

#6484497 Napisano: 24.04.2018 14:56:45
defed napisał(a):

biokoo napisał(a):

a jak je segregujesz?

W szufladzie mam koperty, na każdy miesiąc osobna.  Na kopercie mam napisany MIESIĄC i ROK i potem w miarę dodawania para.gonów tworzy się na kopercie lista konkursów z krótkim opisem co włożyłam/na jaki konkurs. Odhaczam rozwiązane konkursy i gdy widzę, że wszystko jest odhaczone, koperta trafia do archiwum, gdzie czeka na ew. rezerwę-na każdy rok osobna teczka. W styczniu 2018r. pierwszy raz wyrzuciłam para.gonowe archiwum 2016 i starsze.

Matko emotka  fajnie by było stworzyć jakąś galerię jak trzymamy para.gony na konkursy emotka  na pewno fajnie by to wyglądało emotka  
2 biokoo, brucee 0

biokoo

#6484499 Napisano: 24.04.2018 14:58:34
super dzięki - muszę posegregować jakoś te moje bo zrobił się bałagan!
2 defed, pioge7 0

defed

#6484503 Napisano: 24.04.2018 15:08:26
pioge7 napisał(a):

Matko  fajnie by było stworzyć jakąś galerię jak trzymamy para.gony na konkursy  na pewno fajnie by to wyglądało

Chętnie zaprezentuję swój "porządek" - jak widać niektóre koperty pochodzą z recyclingu  emotka  , są opisane wysoko niedbaleemotka w sposób dla mnie bardzo klarowny, choć dla osób postronnych informacje mogłyby wydawać się nieczytelne emotka

pioge7

#6484525 Napisano: 24.04.2018 15:40:51
defed napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Matko  fajnie by było stworzyć jakąś galerię jak trzymamy para.gony na konkursy  na pewno fajnie by to wyglądało

Chętnie zaprezentuję swój "porządek" - jak widać niektóre koperty pochodzą z recyclingu  emotka  , są opisane wysoko niedbale emotka w sposób dla mnie bardzo klarowny, choć dla osób postronnych informacje mogłyby wydawać się nieczytelne emotka

Ja chyba bym sie nie odnalazł emotka  
0 0

defed

#6484527 Napisano: 24.04.2018 15:42:53
pioge7 napisał(a):

Ja chyba bym sie nie odnalazł

Najważniejsze, by znaleźć swój system emotka
2 pioge7, brucee 0

glena

#6484529 Napisano: 24.04.2018 15:44:14
Ja mam pudełko na kapsle, zawleczki czy opakowania. Do tego dwa segregatory. Jeden na bieżące rzeczy - koszulki mają naklejki na bieżąco korygowane (tak jak teraz powstała koszulka na potwierdzenia z Visy i na pa.ragony Nescafe), a część jest stała (dla sklepów i agencji). Co kilka miesięcy przeglądam pobieżnie i przerzucam do drugiego segregatora do koszulki z datą, kiedy robiłam selekcję - to jest moje archiwum, z którego co jakiś czas wyrzucam część pa.ragonów, ale takich, które przynajmniej z rok przeleżakowały czekając na rezerwę

benasia

#6484562 Napisano: 24.04.2018 17:08:10
  • Szukam jak na telefonie zmienic widok strony ekonkow na "nowoczesny" - mialam wczesniej mobilna wersje a od wczoraj na tel widze stara - wszystko musze przyblizac bo jest male i w ogole źle mi z tym. Nie wiem co kliknelam, ze sie zmienilo. Pomoże ktos? emotka
0 0

defed

#6484565 Napisano: 24.04.2018 17:27:39
bruce napisał(a):

Defed, rewelacja!  Naprawdę, jestem pod OGROMNYM wrażeniem! Jesteś dla mnie niedoścignionym wzorem. 

Kochana, weź mnie nie zawstydzaj emotka  Jak widać na zdjęciu pedantką nie jestem, choć lubię wiedzieć gdzie co mam, mniej/więcej  emotka
1 brucee 0

ane123ta

#6484580 Napisano: 24.04.2018 17:55:06
anialistopad napisał(a):

Tak. Ja wygrałam rano 17.04 a po południu był przelew  na Inteligo
0 0

anialistopad

#6484699 Napisano: 25.04.2018 08:27:37
ane123ta napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Tak. Ja wygrałam rano 17.04 a po południu był przelew  na Inteligo

I mnie juz jest byl po 18 dziękuję
0 0