SZUKAM....

defed

#6182416 Napisano: 11.04.2016 10:23:25
pioge7 - probiotyk to jest wlasnie to, co sie podaje dzieciom i doroslym przy antybiotykoterapii, by chronic zoladek. To jest sprzedawane bez recepty (Dicoflor itp.). Moj lekarz nigdy tego nie przepisuje, farmaceuta mi o tym przypomina, gdy widzi antybiotyk na recepcie.
A teraz zycze dzieciaczkowi szybkiego powrotu do zdrowia emotka
0 0

pioge7

#6182420 Napisano: 11.04.2016 10:33:58
defed napisał(a):

pioge7 - probiotyk to jest wlasnie to, co sie podaje dzieciom i doroslym przy antybiotykoterapii, by chronic zoladek. To jest sprzedawane bez recepty (Dicoflor itp.). Moj lekarz nigdy tego nie przepisuje, farmaceuta mi o tym przypomina, gdy widzi antybiotyk na recepcie.

No tego nie wiem... Siostra nie mieszka z nami tylko u siebie i nie wiem co mu podawała a nie będę dzownić do niej bo siedzi przy nim cały czas.... Dziekuje za życzenia.... Mam nadzieję że się spełnią bardzo bardzo szybko emotka  
0 0

Gość: zwierzyniec

#6182421 Napisano: 11.04.2016 10:37:22
bzowapani napisał(a):

Chyba nie było nic dodatkowego... Nie wiem dokładnie.. Chyba jakieś dodatkowe syropy bo miał grypę, jedne antybiotyki nie pomogły i dostał drugie... Co do dawki to myślę że nie dostał złej... Teraz od soboty coś tam sika bo dostaje kroplówkę... Popołudniu ma mieć wyniki z kału bo w weekend oczywiście trzeba czekać aż w poniedziałek się komuś zechce jakieś badania porobić.... Jedynie krew badali i z krwi wszystko wporządku było emotka  lekarze podejrzewają podrażnienie żołądka ale nie mówią ile może to trwać emotka  

Nie wiem w jaki wieku jest siostrzeniec, ale jeśli może jeść normalnie /wiem, że teraz nie ma apetytu emotka / - to najskuteczniejsze naturalne probiotyki to kiszone ogórki i kiszona kapusta. Kiszonki, tylko nie takie sklepowe pasteryzowane albo utrwalane octem, aby się nie psuły, domowe albo z zaufanego sklepu. Kiszony ogórek, choćby do kanapki i surówka z kiszonej kapusty + dla złagodzenia smaku: jabłko czy marchewka z odrobiną cukru albo miodu. Po antybiotyku dzieciak ma wyjałowiony przewód pokarmowy, a naturalne kiszonki odbudują "dobrą" florę bakteryjną, usuną grzyby i drożdżaki!
0 0

donia7

#6182423 Napisano: 11.04.2016 10:38:16
defed napisał(a):

dokładnie, często lekarze nie wspominają nawet o probiotykach. Dziecku można nawet 2 razy dziennie podać, bo wiadomo, że nie zawsze wypije cała herbatkę czy wodę (jak się wsypie do niej).Probiotyki są bardzo ważne. Może po prostu antybiotyk mu nie podszedł. Lekarze też byle jak je przepisują emotka

oo naturalne probiotyki jak najbardziej.. Niektóre dzieci wprost przepadają za ogórkami kiszonymi (jak mój synek) emotka
0 0

Gość: ewikewik

#6182428 Napisano: 11.04.2016 10:58:17
Pioge przy grypie może tak być, że się nie je, jeśli się ją ciężko przechodzi. Apetyt wróci, i to ze zdwojoną siłą. Trzeba tylko dzieciaka pilnować bo grypa może się zamienić w zapalenie płuc. niech siostra pilnuje dokładnego osłuchania płuc i serca na kontroli u lekarza. Powikłania pojawiają się niepostrzeżenie...
0 0

pioge7

#6182441 Napisano: 11.04.2016 11:18:10
ewikewik napisał(a):

Pioge przy grypie może tak być, że się nie je, jeśli się ją ciężko przechodzi. Apetyt wróci, i to ze zdwojoną siłą. Trzeba tylko dzieciaka pilnować bo grypa może się zamienić w zapalenie płuc. niech siostra pilnuje dokładnego osłuchania płuc i serca na kontroli u lekarza. Powikłania pojawiają się niepostrzeżenie...

Na razie siostrzeniec jest w szpitalu wiec mam nadzieję że pod dobrą opieką.... Co do kiszonek chyba odpada emotka  on nic nie chce... Wafle ryżowe już je jak za karę emotka  tylko by spał... Nic go nie cieszy... Nawet gry na tablecie co siedziałby przy nim godzinami... Groźby czy prośby tez nie emotka  dzwoniłem do szwagra (zamienił sie z siostra) to nie dał rady rozmawiać wiec pewnie gada z lekarzem albo cos.... Zobaczymy... Może w końcu coś ruszy :-/ co do tych probiotyków to dam siostrze znac na nastepńy raz.... 

0 0

Gość: ewikewik

#6182444 Napisano: 11.04.2016 11:23:11
To może jogurty z żywymi kulturami bakterii do picia? Dzieci raczej lubią i łatwo skonsumować. A przy grypie, bo prawdziwa grypa a nie inna infekcja bakteryjna, to na prawdę ciężka choroba, więc dzieciak może być "zdechły".
0 0

pioge7

#6182446 Napisano: 11.04.2016 11:26:58
ewikewik napisał(a):

To może jogurty z żywymi kulturami bakterii do picia? Dzieci raczej lubią i łatwo skonsumować. A przy grypie, bo prawdziwa grypa a nie inna infekcja bakteryjna, to na prawdę ciężka choroba, więc dzieciak może być "zdechły".

No wlasnie taki jest... Nic nie chce wziąć do buzi, jak już coś weźmie to od razu że go brzuszek boli, że wymiotować będzie a jak jeszcze był w domu to specjalnie wkładał do buzi paluszki żeby zwymiotować. No i wlasnie taki jest jak to powiedziałaś "zdechły" śpi, leży, nic mu się nie chce... Po kroplowce to jedynie do ubikacji idzie i teś mu się nie chce... Dzis rano wypił trochę mleka... Tyle... Wiecej nie chce 
0 0

donia7

#6182447 Napisano: 11.04.2016 11:29:23
pioge7 napisał(a):

ewikewik napisał(a):

No wlasnie taki jest... Nic nie chce wziąć do buzi, jak już coś weźmie to od razu że go brzuszek boli, że wymiotować będzie a jak jeszcze był w domu to specjalnie wkładał do buzi paluszki żeby zwymiotować. No i wlasnie taki jest jak to powiedziałaś "zdechły" śpi, leży, nic mu się nie chce... Po kroplowce to jedynie do ubikacji idzie i teś mu się nie chce... Dzis rano wypił trochę mleka... Tyle... Wiecej nie chce 

może jak ma żoładek podrażniony to mleka niech mu nie dają emotka  
same lekkie rzeczy, żeby tego brzuszka na nowo nie podrażniać
0 0

icotynato

#6182450 Napisano: 11.04.2016 11:33:56
defed napisał(a):

Probiotyk to chyba raczej na jelita nie żołądek...ale zawsze trzeba brac przy antybiotyku ( nie rownoczesnie 2 godz po lub przed) i ja radzę nawet brac do 3-m-cy po antybiotyku (lub sok z kiszonej kapusty, ogórków, zakwas buraczany itp)
0 0

pioge7

#6182456 Napisano: 11.04.2016 11:45:30
Dziękuje wszystkim za wszelkie uwagi... Na przyszłość na pewno potrzebne, Alan poszedł na usg, zobaczymy czy cos Wykarze..

Co do mleka tak jak pisałem jest w szpitalu i lekarze dają takie zalecenia, wiec siostra i szwagier nic nie mówią bo sie nie znają emotka  

0 0

defed

#6182464 Napisano: 11.04.2016 12:16:21
icotynato napisał(a):

defed napisał(a):

Probiotyk to chyba raczej na jelita nie żołądek...ale zawsze trzeba brac przy antybiotyku ( nie rownoczesnie 2 godz po lub przed) i ja radzę nawet brac do 3-m-cy po antybiotyku (lub sok z kiszonej kapusty, ogórków, zakwas buraczany itp)

Obecność flory bakteryjnej jest istotna zarówno w żołądku jak i jelitach. Powinnam napisać by chronić układ pokarmowy emotka
0 0

masza

#6182477 Napisano: 11.04.2016 12:56:12
Czy udaje Wam się wysłać dane do paczki - sprzątaczki? Mi ciągle @ wraca, albo coś nie tak , albo zapchana skrzynka....
0 0

bridget

#6182501 Napisano: 11.04.2016 14:04:06
Albedo do  mnie dzwoniło z Henkel w makro o scan karty  klienta Makro,  zeby dołaczyć - tak informacja dla innych
0 0

masza

#6182507 Napisano: 11.04.2016 14:12:16
1q1q1q napisał(a):

masza napisał(a):

Czy udaje Wam się wysłać dane do paczki - sprzątaczki? Mi ciągle @ wraca, albo coś nie tak , albo zapchana skrzynka....

zmniejsz plik albo spróbuj za kilak godzin

ok, dzki
0 0

icotynato

#6182530 Napisano: 11.04.2016 14:37:02
defed napisał(a):

icotynato napisał(a):

defed napisał(a):

Obecność flory bakteryjnej jest istotna zarówno w żołądku jak i jelitach. Powinnam napisać by chronić układ pokarmowy emotka

W żołądku chyba raczej zyje tylko  Helicobacter pylori
0 0

defed

#6182540 Napisano: 11.04.2016 14:43:26
icotynato napisał(a):

defed napisał(a):

icotynato napisał(a):

defed napisał(a):

W żołądku chyba raczej zyje tylko  Helicobacter pylori

Jesli tak, to przepraszam, nie jestem biologiem ani medykiem. Aczkolwiek nie rozumiem po co to przegadywanie. W sensie SZUKAM powodu dyskusji (zeby pozostac w temacie topu) 
0 0

edzia21

#6182543 Napisano: 11.04.2016 14:45:50
bridget napisał(a):

Albedo do  mnie dzwoniło z Henkel w makro o scan karty  klienta Makro,  zeby dołaczyć - tak informacja dla innych

Dzwonią do wszystkich po kolei emotka
0 0

Gość: ktoskcies

#6182545 Napisano: 11.04.2016 14:46:04
Przed chwilą dzwonili do mnie z konkursu z makro Henkel z prośbą o wysłanie skanu karty makro, niestety byłem w aucie i nie mogłem spisać maila, pod który trzeba odesłać ten scan... czy ktoś miał może również telefon z taką prośbą? Może ktoś spisał poprawnego maila? Jak coś proszę o PM. emotka
0 0

bridget

#6182561 Napisano: 11.04.2016 14:56:25
edzia21 napisał(a):

bridget napisał(a):

Dzwonią do wszystkich po kolei emotka

moze to dobrze,   bo konkurs w Makro jest  dla Klientów posiadajacych karte i tak na przyszłosć bedzie. Pewnie ktos zadzwonił, ze przeprowadzili weryfikacje.
0 0