Visa Konkursy

izak1000

#6008728 Napisano: 24.04.2015 09:32:51
bye_kitty napisał(a):

izak1000 napisał(a):

donia7 napisał(a):

Ten filmik był świetny, dziewczyna się napracowała... i masakra jakby nagrodę jej odebrali emotka

zasługiwał na nagrodę, ale podoba mi mi się też reakcja VISY ..wkrótce wszystko się wyjaśni...

jaka reakcja visy? film został usunięty przez yt...

to przepraszam ,ale myślałam,że to VISA.....
0 0

donia7

#6008730 Napisano: 24.04.2015 09:33:53
izak1000 napisał(a):

donia7 napisał(a):

Ten filmik był świetny, dziewczyna się napracowała... i masakra jakby nagrodę jej odebrali emotka

zasługiwał na nagrodę, ale podoba mi mi się też reakcja VISY ..wkrótce wszystko się wyjaśni...

a co się stało? bo ja tylko ostatnie posty, więc nie jestem w temacie....;)
0 0

gamap

#6008733 Napisano: 24.04.2015 09:38:10
bc14 napisał(a):

szczerze to ŻAL!! co wyniki to awantury,pretensje itd.

oczywiście emotka bo konkursowiczom brakuje pokory… bierzecie udział w konkursach, oglądacie wyniki (myślę tu o tych konkursowych awanturnikach emotka ) i zamiast się nimi inspirować to wiadroooo pomyj na zwycięzcę. już długo jak nie pamiętam konkursu gdzie po ogłoszeniu wyników nie było awantur emotka

bo profesjonalista, bo laik nie ma szans, bo rymy proste-częstochowskie - a prawda jest taka , że typowy-awanturujący się konkursowicz woli poświęcić jeden dzień na zagranie w 15 byle jakich konkursach lub byle jakimi odpowiedziami słowno/fotograficznymi (oczywiście zbiorem fotografii, które non stop powtarzają się w kolejnych konkursach) niż usiąść i nagrać filmik emotka o ile nie każdy zrobi film jak pani Kaja ale film z Visapoly szczytem estetyki i kunsztu filmowego przecież nie był - tylko wymagał TROCHĘ więcej pracy i odrobinę kreatywności (tu myślę konkretnie o VISIE ale w sumie i wiele innych konkursów to się tyczy)
0 0

Gość: bye_kitty

#6008736 Napisano: 24.04.2015 09:41:49
gamap napisał(a):

bc14 napisał(a):

oczywiście emotka bo konkursowiczom brakuje pokory… bierzecie udział w konkursach, oglądacie wyniki (myślę tu o tych konkursowych awanturnikach emotka ) i zamiast się nimi inspirować to wiadroooo pomyj na zwycięzcę. już długo jak nie pamiętam konkursu gdzie po ogłoszeniu wyników nie było awantur emotka

bo profesjonalista, bo laik nie ma szans, bo rymy proste-częstochowskie - a prawda jest taka , że typowy-awanturujący się konkursowicz woli poświęcić jeden dzień na zagranie w 15 byle jakich konkursach lub byle jakimi odpowiedziami słowno/fotograficznymi (oczywiście zbiorem fotografii, które non stop powtarzają się w kolejnych konkursach) niż usiąść i nagrać filmik emotka o ile nie każdy zrobi film jak pani Kaja ale film z Visapoly szczytem estetyki i kunsztu filmowego przecież nie był - tylko wymagał TROCHĘ więcej pracy i odrobinę kreatywności (tu myślę konkretnie o VISIE ale w sumie i wiele innych konkursów to się tyczy)

masz jakiegoś linka do visapoly? nie kojarzę...
0 0

zaczytana-pola

#6008737 Napisano: 24.04.2015 09:41:57
gamap napisał(a):

bc14 napisał(a):

Amen.
0 0

gamap

#6008738 Napisano: 24.04.2015 09:43:25
bye_kitty napisał(a):

gamap napisał(a):

bc14 napisał(a):

masz jakiegoś linka do visapoly? nie kojarzę...

https://www.youtu.../watch?v=lHJ4RB78ANg emotka
0 0

#6008742 Napisano: 24.04.2015 09:52:44
jak już się wypowiadamy na temat VISY, to wytłumaczcie mi proszę jedną rzecz, bo nie bardzo rozumiem emotka

JAK główną nagrodę może wygrać praca, która nie była ANI najlepsza w danym dniu, ANI najlepsza w tygodniu? Czy to znaczy, że jury zostawiało najlepsze prace na koniec, a potem z tych najlepszych wybrała jedno, a reszta wyjątkowych prac została z niczym? To bardzo ciekawe podejście do tematu "najlepszej pracy w konkursie". Logicznie by było dać takiej pracy najpierw dzienną, potem tygodniową, a na końcu najlepszą wybrać z tygodniowych. Kompletnie nie rozumiem ich toku rozumowania. Może mi pomożecie?

PS Kojarzę jedną super pracę, też animację, która nie dostała ani dziennej, ani tygodniowej i pokonały ją dziewczynki z umorusanymi buziami pomadką, chmury z okna samolotu i ułożone napisy VISA z ryżu czy brukselki.

Wychodzi na to, że najlepsze zostawiali na koniec i wybrali najlepszą z najlepszych. Strasznie to dziwne.

Filmik super, żeby nie było, filmu się nie czepiam, tylko organizacji konkursu.
0 0

Ronja

#6008744 Napisano: 24.04.2015 09:57:33
Ale o czym mowa? Ktoś rości sobie oprócz Pani podającej się za autorkę prawa do tego filmu jeśli dobrze rozumiem. W tej sytuacji zdaje się, że to nie jest problem konkursowiczów, ale problem między tą dwójką osób.
0 0

gamap

#6008745 Napisano: 24.04.2015 10:00:10
bye_kitty

już w kilku konkursach spotkałam się z taką formą wyboru nagrody głównej, ale dla mnie zapis regulaminowy: Komisja wybiera według swojego uznania, skutecznie wyczerpuje ten temat i nawet nie staram się zrozumieć dlaczego tak jest.

VISA była generalnie słabym konkursem pod względem nagradzanych prac (głównie tych dziennych emotka )  więc tym bardziej… nie rozumiejąc logiki wyłaniania zwycięzców dziennych - nie szukam logiki w wyborze nagrody głównej.
0 0

bethan

#6008746 Napisano: 24.04.2015 10:00:53
bye_kitty napisał(a):

JAK główną nagrodę może wygrać praca, która nie była ANI najlepsza w danym dniu, ANI najlepsza w tygodniu?

Stąd też się biorą rezerwy w konkursach. Nie wygrywasz ani głównej, ani pocieszki, a potem nagle z rezerwy wpada... rezerwa głównej   emotka
Taki lajf.
0 0

Gość: mikki85

#6008747 Napisano: 24.04.2015 10:01:40
gamap napisał(a):

czyli pan Błażej Parda to Robert Gruenke ? emotka sądząc po profilu tego drugiego na YT to głos lektora jakiś taki niepodobny… emotka

Pewnie ten cały Robert kamerę trzymał i tera pół auta sobie zażyczyl
0 0

#6008750 Napisano: 24.04.2015 10:10:30
bethan napisał(a):

bye_kitty napisał(a):

JAK główną nagrodę może wygrać praca, która nie była ANI najlepsza w danym dniu, ANI najlepsza w tygodniu?

Stąd też się biorą rezerwy w konkursach. Nie wygrywasz ani głównej, ani pocieszki, a potem nagle z rezerwy wpada... rezerwa głównej   emotka
Taki lajf.

nieźle, nieźle emotka  to jest tak nielogiczne, że aż nie do uwierzenia, ale co my możemy? trzeba się podporządkować
gamap  zgadzam się, ten konkurs był mega słaby, zgadzam się. szkoda tylko tych lepszych prac, dobrze, że chociaż samochód dali za świetną pracę, a nie za np. zdjęcie dziewczynki z rozmazaną pomadką emotka
0 0

gamap

#6008752 Napisano: 24.04.2015 10:12:52
mikki85 napisał(a):

gamap napisał(a):

czyli pan Błażej Parda to Robert Gruenke ? emotka sądząc po profilu tego drugiego na YT to głos lektora jakiś taki niepodobny… emotka

Pewnie ten cały Robert kamerę trzymał i tera pół auta sobie zażyczyl

:D
0 0

Gość: poprostuanette

#6008755 Napisano: 24.04.2015 10:13:55
Filmik fajny ale jeżeli muzyka np łamaną prawa autorskie czy symbol to nagroda nie jest zasłużona.  Każdy chce przestrzegania regulaminu wiec następnym razem może dziewczyna pomyśli ze nie można korzystać z muzyki czyjejs
0 0

Gość: poprostuanette

#6008756 Napisano: 24.04.2015 10:15:12
I tu nie chodzi czy jesteśmy roszczeniami czy nie bo umiejętności nikt jej nie odbierze ale uważam że jak ktoś złamie czyjeś prawa autorskie to mimo świetnego pomysłu i pracy nie powinien zostać nagrodzonym
0 0

gamap

#6008758 Napisano: 24.04.2015 10:15:55
bye_kitty napisał(a):

bethan napisał(a):

bye_kitty napisał(a):

Taki lajf.

nieźle, nieźle emotka  to jest tak nielogiczne, że aż nie do uwierzenia, ale co my możemy? trzeba się podporządkować
gamap  zgadzam się, ten konkurs był mega słaby, zgadzam się. szkoda tylko tych lepszych prac, dobrze, że chociaż samochód dali za świetną pracę, a nie za np. zdjęcie dziewczynki z rozmazaną pomadką emotka

ja ogólnie mam alergie na zdjęcia i filmy z dziećmi (o ile temat konkursu nie dotyczy dzieci emotka ) - szczególnie gdy na owym filmiku/zdjęciu nie ma obok dziecka żadnego dorosłego. biedne dzieci jak małpki w zoo. "chodź mamusia Ci zrobi zdjęcie w swoich bucikach, szeroko się uśmiechniesz i powiesz MAM STAN DARMOWY" wrrrr….!!
0 0

gamap

#6008772 Napisano: 24.04.2015 10:35:38
poprostuanette napisał(a):

I tu nie chodzi czy jesteśmy roszczeniami czy nie bo umiejętności nikt jej nie odbierze ale uważam że jak ktoś złamie czyjeś prawa autorskie to mimo świetnego pomysłu i pracy nie powinien zostać nagrodzonym

szczerze ? szczerze.
po pierwsze. o ile do konkursu po weryfikacji pracy przez Komisję przejdzie praca, która ewidentnie łamie regulamin - nie uważam tego za kombinatorstwo grającego, tylko niekompetencje Komisji emotka i nie rozumiem wtedy buczenia konkursowiczów na tego uczestnika i wyrzygiwania co gdzie i w jaki sposób wygrywa… dodawanie linków do innych wygranych danego Gracza w celu ośmieszenia go to dla mnie buractwo i prostactwo!

po drugie. powszechny zapis: żadnych znaków, log i innych ble ble ble poza logiem organizatora... zostałam kiedyś zdyskwalifikowana z konkursu za to, że na filmiku było widać logo na bucie, miałam 3 pary butów, które mogłam założyć i każde miało wielkie N na bucie - a abstrachując od ilości posiadanych par butów - zwyczajnie nie zwróciłam na to uwagi i było to przeze mnie niezamierzone. A nawet gdybym miała świadomość tego to o ile zdjęcie bym rozmazała o tyle wymazanie logo z filmu to już dla nie wyższa szkołą jazdy emotka  No ale smak goryczy przełknęłam, jakoś żyję z tym do dzisiaj emotka i mam nauczkę na przyszłość emotka

po trzecie. praca w formie FILMU. każdy regulamin powinien zastrzegać, że muzyka może pochodzić z dowolnego źródła (oczywiście mówię tu o muzyce podobnej do tej z filmiku pani Kai - dodanie w tle Rihanny czy Sylwii Grzeszczak nie wchodziłoby w grę). Nie oszukujmy się film bez dźwięku jest kiepski w odbiorze i robi się nijaki - a 99% konkursowiczów to nie kompozytorzy i muzycy emotka  wykłócanie się o byle jaką muzykę jest żenujące. A Organizator zawsze sobie może później dźwięk usunąć i podłożyć co mu się żywnie podoba.

ot. takie moje spostrzeżenia. chyba wynika to z tego, że przez ten czas, który gram nauczyłam się patrzyć na pewne rzeczy przez pryzmat racjonalności a nie zazdrości.

0 0

bartula

#6008775 Napisano: 24.04.2015 10:38:55
Zaglądam i zastanawiam się skąd to poruszenie w temacie Visa? Nowy etap się zaczął czy tamten jest roztrząsany? Nie chce mi się czytać kilka stron wstecz....a pytanie może pozostać retorycznymemotka
0 0

mia

#6008777 Napisano: 24.04.2015 10:40:34
gamap napisał(a):

ja ogólnie mam alergie na zdjęcia i filmy z dziećmi (o ile temat konkursu nie dotyczy dzieci emotka ) - szczególnie gdy na owym filmiku/zdjęciu nie ma obok dziecka żadnego dorosłego. biedne dzieci jak małpki w zoo. "chodź mamusia Ci zrobi zdjęcie w swoich bucikach, szeroko się uśmiechniesz i powiesz MAM STAN DARMOWY" wrrrr….!!

emotka Nic dodać, nic ująć !emotka emotka emotka
0 0

gamap

#6008780 Napisano: 24.04.2015 10:44:16
bartula napisał(a):

Zaglądam i zastanawiam się skąd to poruszenie w temacie Visa? Nowy etap się zaczął czy tamten jest roztrząsany? Nie chce mi się czytać kilka stron wstecz....a pytanie może pozostać retorycznymemotka

Chodzi o nagrodę główną. Najpierw żal, że wygrała osoba, która wygrywa notorycznie i jest profesjonalistką, następnie przytyki o długość trwania filmu chociaż ewidentnie widać że film ma regulaminowy czas tylko youtube go zapętlił kończąc na tym, że film został usunięty z YT za roszczenie praw autorskich. Kochani Zazdrośnicy ! emotka
0 0