Visa Konkursy

Ronja

#6008781 Napisano: 24.04.2015 10:44:34
Ludzie, przecież ktoś na YT zgłosił, że naruszono jego prawa autorskie do dzieła. Jeśli to prawda - nie nam to oceniać w tym momencie, bo nie mamy wystarczających danych - to zamyka temat. Być może wcale nie chodzi o muzykę ale np. o pomysł, scenariusz, współudział w procesie tworzenia itd. Trzeba cierpliwie poczekać aż stanowisko w sprawie zajmie organizator konkursu.
(na marginesie, to muzykę można pozyskać z legalnych źródeł i to powinno być promowane-trzeba szanować pracę innych ludzi nie mniej niż własną; a logo w tym konkursie nie było dyskwalifikujące (chyba, żeby dotyczyło produktu konkurencyjnego do Visa)
0 0

gamap

#6008782 Napisano: 24.04.2015 10:47:14
Ronja napisał(a):

Ludzie, przecież ktoś na YT zgłosił, że naruszono jego prawa autorskie do dzieła. Jeśli to prawda - nie nam to oceniać w tym momencie, bo nie mamy wystarczających danych - to zamyka temat. Być może wcale nie chodzi o muzykę ale np. o pomysł, scenariusz, współudział w procesie tworzenia itd. Trzeba cierpliwie poczekać aż stanowisko w sprawie zajmie organizator konkursu.
(na marginesie, to muzykę można pozyskać z legalnych źródeł i to powinno być promowane-trzeba szanować pracę innych ludzi nie mniej niż własną; a logo w tym konkursie nie było dyskwalifikujące (chyba, żeby dotyczyło produktu konkurencyjnego do Visa)

swojego posta uogólniłam generalnie do konkursów, nie konkretnie do VISY. bo tutaj nie wiadomo co jest powodem. niemniej szkoda bo fajnie oglądało się film emotka  czy Visa ma jakiś fanpage etc. gdzie można poczytać o konkursie czy jedynie visa.pl ??
0 0

Andrzej007

#6008785 Napisano: 24.04.2015 10:49:39
Na filmiku Pani Kaji była krótka notka o muzyce - "Royalty Free Music" - czy coś podobnego wyświetlało się na samym początku filmiku na samym dole. Napis był ledwie widoczny, pewnie sporo osób nawet go nie zauważyło. W każdym razie nie sądzę, żeby YT zablokował filmik z powodu roszczeń do utworu. Hipotetycznie gdybym zajmował się kompozycją utworów i ktoś ściągnął mój kawałek i użył go bez pozwolenia do filmiku, to jakie jest prawdopodobieństwo, że ja trafie na ten filmik w dniu ogłoszenia głównej nagrody w jakimś konkursie i zgłoszę roszczenie? Wg mnie jest to niemal niemożliwe.
0 0

gamap

#6008787 Napisano: 24.04.2015 10:50:51
andzi18 napisał(a):

Na filmiku Pani Kaji była krótka notka o muzyce - "Royalty Free Music" - czy coś podobnego wyświetlało się na samym początku filmiku na samym dole. Napis był ledwie widoczny, pewnie sporo osób nawet go nie zauważyło. W każdym razie nie sądzę, żeby YT zablokował filmik z powodu roszczeń do utworu. Hipotetycznie gdybym zajmował się kompozycją utworów i ktoś ściągnął mój kawałek i użył go bez pozwolenia do filmiku, to jakie jest prawdopodobieństwo, że ja trafie na ten filmik w dniu ogłoszenia głównej nagrody w jakimś konkursie i zgłoszę roszczenie? Wg mnie jest to niemal niemożliwe.

Dokładnie tak emotka
0 0

Ronja

#6008788 Napisano: 24.04.2015 10:51:14
gamap napisał(a):

Ronja napisał(a):

swojego posta uogólniłam generalnie do konkursów, nie konkretnie do VISY. bo tutaj nie wiadomo co jest powodem. niemniej szkoda bo fajnie oglądało się film emotka  czy Visa ma jakiś fanpage etc. gdzie można poczytać o konkursie czy jedynie visa.pl ??

Wydaje mi się, że jestem z konieczności bardziej obiektywna emotka , gdyż nie było mi dane obejrzeć tego filmu wcale, a teraz jak wiadomo jest on niedostępnyemotka .
0 0

Andrzej007

#6008794 Napisano: 24.04.2015 10:59:48
gamap napisał(a):

andzi18 napisał(a):

Dokładnie tak emotka

Inna sprawa, że ta licencja była błędnie zapisana, aczkolwiek nie czepiałbym się tego za bardzo. Jeden filmik, który zgarnął nagrodę tygodniową również złamał delikatnie regulamin.
0 0

Gość: R4di

#6008837 Napisano: 24.04.2015 11:26:23
A taki fajny post był tu przez chwilę emotka
0 0

marzenier

#6008838 Napisano: 24.04.2015 11:27:02
Ejjjj
przed chwila tu była taka długa wypowiedź z linkami emotka
Dlaczego kasujecie swoje posty ?
0 0

Gość: gosia16

#6008840 Napisano: 24.04.2015 11:28:47
R4di napisał(a):

zdążyłam przeczytac wcześniej ,niezły detektyw go wstawił emotka
0 0

constanza

#6008844 Napisano: 24.04.2015 11:30:11
marzenier napisał(a):

Ejjjj
Prędkości chwila tu była taka długa wypowiedź z linkami emotka
Dlaczego kasujecie swoje posty ?

Moze dlatego, ze padlo sporo nazwisk i konkretów i ktos sie wystraszył, ze za duzo napisal. A szkoda bo ta wypowiedz do mnie przemawiała - podane fakty bez emocji. 
Zaluje, ze nie widzialam tego filmiku. Ale niestety kto sie zajmuje takimi produkcjami praktycznie profesjonalnie musi respektować prawa autorskie itp. A jesli ktos złośliwie kopie dołki pod ta dziewczyna to juz jest cios ponizej pasa. I jedno i drugie wydaje mi sie malo prawdopodobne choc mysle, ze i tak sie prawdy nie dowiemy emotka   takze trzeba z tym zyc i sie zajac innymi konkursami emotka
0 0

bethan

#6008845 Napisano: 24.04.2015 11:30:12
I do tego wszystko było bardzo logiczne.
0 0

Gość: bye_kitty

#6008846 Napisano: 24.04.2015 11:30:22
ixl2 dlaczego usunęłaś wpis?
0 0

Ronja

#6008847 Napisano: 24.04.2015 11:30:27
R4di napisał(a):

Fajny, można by go rozwinąć w powieść nawet sensacyjną z wątkiem miłosnym albo jakiś film poklatkowy przy popcornie .... emotka
0 0

Gość: mcookie

#6008853 Napisano: 24.04.2015 11:31:24
ixl 2 jestem pod wrażeniem. Z moich skromnych obserwacji widziałam na fanpage'u PLAY, że ktoś ubrzucał błotem Pardę, że jego podobny film wygrał wcześniej 100 tysięcy złotych i w Play nie powinien wygrać...
0 0

marzenier

#6008854 Napisano: 24.04.2015 11:31:24
A może mi ktoś napisać jaki był finał tego śledztwa , bo nie zdążyłam doczytać emotka
0 0

gamap

#6008856 Napisano: 24.04.2015 11:32:49
A zrobiłam sobie screeny tego posta bo tak sądziłam że może zniknąć…;-)

Ah… jak nagrody dzielą na trzy osoby to ich wartość proporcjonalnie maleje emotka  :)
0 0

Gość: R4di

#6008857 Napisano: 24.04.2015 11:32:51
Ronja napisał(a):

R4di napisał(a):

Fajny, można by go rozwinąć w powieść nawet sensacyjną z wątkiem miłosnym albo jakiś film poklatkowy przy popcornie .... emotka

E tam! Film nakręcimy na następny konkurs! Based on true story!
0 0

Gość: bye_kitty

#6008859 Napisano: 24.04.2015 11:34:13
gamap napisał(a):

Nie wiem tylko czy autorka by sobie życzyła żeby go ponowne opublikować...

hahah dobre, dobre emotka

pamiętajcie o tym wstawiając zdjęcia swoich dzieci: W INTERNECIE NIC NIE GINIE emotka
0 0

gamap

#6008864 Napisano: 24.04.2015 11:36:10
bye_kitty napisał(a):

gamap napisał(a):

Nie wiem tylko czy autorka by sobie życzyła żeby go ponowne opublikować...

hahah dobre, dobre emotka

pamiętajcie o tym wstawiając zdjęcia swoich dzieci: W INTERNECIE NIC NIE GINIE emotka

Dokładnie tak emotka
Najbardziej zaciekawiły mnie wątki odnośnie tatuaży emotka  sama bym tego nie spostrzegła lepiej emotka
0 0

panryjek

#6008865 Napisano: 24.04.2015 11:36:21

Przeczytałem i .... jestem pod wrażeniem. Myślę, że organizatorzy konkursów powinni to sobie przemyśleć: czy ma liczyć się technika, fotoshop, filmy i zdjęcia . Może, zamiast półprofesjonalnych filmów z jednej strony i głupich, narcystycznych słitfoci z drugiej, wrócimy do korzeni i będziemy nagradzać hasła i teksty napisane w języku polskim i bez emotikonów . Proponuje powrót do klasyki i niech znów liczy się tylko to co kto ma w głowie.

0 0