Visa Konkursy

Gość: tulipanka

#6009238 Napisano: 24.04.2015 23:43:23
Ale polowanie na czarownice emotka . Czy Wy wyszukujecie te ciufcie, bo chcecie mieć podkładkę pod reklamację, czy po prostu dla sportu? Jestem ogromną zwolenniczką przestrzegania regulaminów i bezdyskusyjnie samodzielnych zgłoszeń, ale jednak zdrowy rozsądek przekładam ponad wszystko. I nie czepiałabym się o użyte elementy, chociaż jak napisałam wcześniej - nie lubię takich niedopowiedzeń i wolałabym, żeby na przyszłość nie nagradzano prac, które zawierają elementy "obce" i żeby było to jasne i egzekwowane od początku.
0 0

Gość: emdeka

#6009239 Napisano: 24.04.2015 23:50:22
No i super. I o to właśnie nam chodzi. O nic więcej.
Sam jestem zszokowany odkryciami i wolałbym, żeby nie było takich niespodzianek.
Ja gram fair. Tego samego oczekuję od innych.
Jeżeli myślimy podobnie, to pomóżcie wyplewić chwasty, a nie będzie więcej takich sytuacji.
Aspirowanie do głównej nie ma tu nic do rzeczy. Żalu też brak.

Po prostu
uczciwa przegrana nie boli.

0 0

selenes

#6009241 Napisano: 25.04.2015 00:07:24
marzenier napisał(a):

Rower trzymam na strychu emotka

Rozumiem ze zaangażowanie niektórych tutaj w akcje "udupianie laureatki" wynika z faktu , że aspirowali do głównej ..
Rozumiem oburzenie , rozczarowanie , żal .
Rozumiem silne poczucie sprawiedliwości i chęć zwalczanie dziadostwo 

Za cholerę nie rozumiem ,nie ogarniam swoim mózgiem co Wam daje cytowanie po 10 razy regulaminów , siedzenie na necie w poszukiwaniu wogonikow, słoneczek i innych rybek . 
W celu jakim to jest robione ?
Aby uświadomić resztę .
Dziekuje .
Załapałam o co chodzi po pierwszych dwóch postach .
A teraz to jest już nudne.
To robienie sztucznego tłoku i lanie wody w kółko czerpanej z tego samego źródła .
Nie wiem , kto się zajmuje takimi sprawami jak kradziesz słońca czy wagonika, ale napewno ktoś taki jest ,więc może warto tam uderzyć .

Kryminalne zagadki e-konkursów emotka
0 0

Gość: goralkrycha

#6009242 Napisano: 25.04.2015 00:11:27
emdeka napisał(a):

No i super. I o to właśnie nam chodzi. O nic więcej.
Sam jestem zszokowany odkryciami i wolałbym, żeby nie było takich niespodzianek.
Ja gram fair. Tego samego oczekuję od innych.
Jeżeli myślimy podobnie, to pomóżcie wyplewić chwasty, a nie będzie więcej takich sytuacji.
Aspirowanie do głównej nie ma tu nic do rzeczy. Żalu też brak.

Po prostu
uczciwa przegrana nie boli.

W samo sedno. Nic dodać, nic ująć.
0 0

joasiajulia

#6009247 Napisano: 25.04.2015 00:22:22
Witam 28 marca moje zdjęcie znalazło się w zwycięskich ...czy Państwo tez tak długo czekają????Czy można gdzieś się dowiedzieć co się z ta karta dzieje??///Będę wdzięczna za odpis.Pozdrawiam.3 kwietnia dostała e-mail a 7 odesłałąm skan paragonu i inne potrzebne rzeczy........Zaczynam się denerować emotka
0 0

fryteczka

#6009250 Napisano: 25.04.2015 00:29:00
joasiajulia napisał(a):

Witam 28 marca moje zdjęcie znalazło się w zwycięskich ...czy Państwo tez tak długo czekają????Czy można gdzieś się dowiedzieć co się z ta karta dzieje??///Będę wdzięczna za odpis.Pozdrawiam.3 kwietnia dostała e-mail a 7 odesłałąm skan paragonu i inne potrzebne rzeczy........Zaczynam się denerować emotka

jeszcze nie wyslali kart z konca marca i kwiecien nie ruszany emotka  nie ma się co martwić . jak dobrze kojarze mają czas do 9.02
0 0

Gość: lavedor

#6009275 Napisano: 25.04.2015 08:35:43
Czytam, czytam i nie mogę uwierzyć ile w niektórych osobach jest goryczy i zazdrości.Nagrody dzienne/tygodniowe podnosiły ciśnienie... poniżanie autorów i ich prac przez pryzmat własnych frustracji i ambicji. Niektórym wstyd pisać posty pod własnymi nickami i musieli pozakładać nowe konta dla wypowiedzenia się co sądzą o przyznaniu nagrody głównej? Rozwiązanie bardzo zabawne ale i tak można się domyśleć o kogo chodzi śledząc... wątek emotka . Dramat i tchórzostwo. 
Zresztą wszyscy tak piszecie o uczciwości, przestrzeganiu regulaminu, zasad i byciu fair a w ostatnim konkursie Visy jak było? Niektórzy z Was, handlowali wygranymi i nie widzieliście w tym nic złego dla "uczciwego konkursowicza" bo przecież to takie normalne, że wygrane są w rękach forumowiczów.Moralność ma różne oblicza.
0 0

Gość: bc14

#6009282 Napisano: 25.04.2015 09:04:01
dziś otrzymałam kartę z 25 więc czekajcie w poniedziałek na kurierów albo dziś hihi przy okazji dowiedziałam się, że kuriera żona też gra <zapraszam na pw>
0 0

Gość: ir

#6009285 Napisano: 25.04.2015 09:22:59
selenes napisał(a):

marzenier napisał(a):

Rozumiem ze zaangażowanie niektórych tutaj w akcje "udupianie laureatki" wynika z faktu , że aspirowali do głównej ..

Za cholerę nie rozumiem ,nie ogarniam swoim mózgiem co Wam daje cytowanie po 10 razy regulaminów , siedzenie na necie w poszukiwaniu wogonikow, słoneczek i innych rybek . 
Aby uświadomić resztę .
Dziekuje .
To robienie sztucznego tłoku i lanie wody w kółko czerpanej z tego samego źródła .
Nie wiem , kto się zajmuje takimi sprawami jak kradziesz słońca czy wagonika, ale napewno ktoś taki jest ,więc może warto tam uderzyć .

Zgadzam się.
0 0

Gość: ir

#6009286 Napisano: 25.04.2015 09:24:04
lavedor napisał(a):

Czytam, czytam i nie mogę uwierzyć ile w niektórych osobach jest goryczy i zazdrości.Nagrody dzienne/tygodniowe podnosiły ciśnienie... poniżanie autorów i ich prac przez pryzmat własnych frustracji i ambicji. Niektórym wstyd pisać posty pod własnymi nickami i musieli pozakładać nowe konta dla wypowiedzenia się co sądzą o przyznaniu nagrody głównej? Rozwiązanie bardzo zabawne ale i tak można się domyśleć o kogo chodzi śledząc... wątek emotka . Dramat i tchórzostwo. 
Zresztą wszyscy tak piszecie o uczciwości, przestrzeganiu regulaminu, zasad i byciu fair a w ostatnim konkursie Visy jak było? Niektórzy z Was, handlowali wygranymi i nie widzieliście w tym nic złego dla "uczciwego konkursowicza" bo przecież to takie normalne, że wygrane są w rękach forumowiczów.Moralność ma różne oblicza.

Ja też oglądam te skany i oczom nie wierze...Ile trzeba mieć czasu i wysiłku...żeby śledzić takie historie.. Ludzie, zajmijcie się swoim życiem.
0 0

Gość: Kate78

#6009288 Napisano: 25.04.2015 09:26:00
ir napisał(a):

lavedor napisał(a):

Ja też oglądam te skany i oczom nie wierze...Ile trzeba mieć czasu i wysiłku...żeby śledzić takie historie.. Ludzie, zajmijcie się swoim życiem.

Jakie jest źródło takiej detektywistyki? Bez obrazy, ale aż tak się zaangażować w śledzenie wyników? To chore.
0 0

Gość: Kate78

#6009290 Napisano: 25.04.2015 09:28:01
ir napisał(a):

selenes napisał(a):

marzenier napisał(a):

Aby uświadomić resztę .
Dziekuje .

Zgadzam się.

W głowie mi się nie mieści, aż strach brać udział w konkursach, skoro czuć oddech napastliwego innego "konkursowicza" na plecach. emotka Biedna Visa, nie spodziewali się "mocy" konkursowiczów. Ja jestem zażenowana takim śledzeniem  ludzi. Stalking.
0 0

Gość: nouvelle

#6009291 Napisano: 25.04.2015 09:29:55
Kate78 napisał(a):

ir napisał(a):

selenes napisał(a):

marzenier napisał(a):

Aby uświadomić resztę .
Dziekuje .

Zgadzam się.

W głowie mi się nie mieści, aż strach brać udział w konkursach, skoro czuć oddech napastliwego innego "konkursowicza" na plecach. emotka Biedna Visa, nie spodziewali się "mocy" konkursowiczów. Ja jestem zażenowana takim śledzeniem  ludzi. Stalking.

Ja również jestem zniesmaczona tym wywlekaniem kto-od kogo-z kim. Nie chciałabym, żeby ktoś śledził mój głos na YT nie mówiąc o życiu osobistym. emotka
0 0

Gość: c4rtman

#6009294 Napisano: 25.04.2015 09:38:53
Jak już ktoś napisał uczciwa przegrana nie boli.
A chodzi też o to, aby w przyszłości organizatorzy przestrzegali swoich regulaminów, bo werdyktu i tak już nie zmienią.
zauważcie że korzystanie z gotowców, zdjęć ze stoków, filmów ze stoku, muzyki RF całkowicie zmienia odbierany obraz i nie uważam tego za uczciwa wygraną, tymbardziej jeśli w regulaminie jest zapis że musimy mieć całkowite prawa autorskie do wszystkich elementów pracy, a kupując zdjęcie nie nabywamy praw. Nie uważam tego za uczciwą wygraną
Nie czepiał bym się gdyby wygrał np taki film: https://www.youtu.../watch?v=L_grGusjTm4 (oczywiście gdyby nie maiłby muzyki. Ale tutaj widać że koleś się postarał, dużo ujęć z różnych miejsc - samo składanie tego filmu zajęło mu kilka godzin  )
0 0

juzef

#6009302 Napisano: 25.04.2015 10:08:27
Część z tej dyskusji sporo informacji wniosła do mojej wiedzy o prawach autorskich. I to uważam za duży PLUS.

Jak dla mnie jeśli ktokolwiek posiada zastrzeżenia do wygranej może pisać reklamację, zapytanie mailowe do VISY to nic nie boli, VISA odpisuje sam próbowałem podczas trwania konkursu.
Czytając powyższe posty VISA może mieć zagwozdkę, a widać chcą być fer i przestrzegać regulaminu który sami stworzyli skoro jedna z prac tygodniowych straciła nagrodę.

Z góry mówię że nie liczę na nagrodę główną bo do poziomu pracy obecnego zwycięzcy mi bardzo, bardzo daleko. Czytając jednak posty o zwycięzcy, widząc że jego praca została na YT zablokowana itp. -> nie wiem jak u Was ale u mnie jakiś niesmak pozostaje.
0 0

Gość: lavedor

#6009312 Napisano: 25.04.2015 10:34:26
Kate78 napisał(a):

ir napisał(a):

lavedor napisał(a):

Jakie jest źródło takiej detektywistyki? Bez obrazy, ale aż tak się zaangażować w śledzenie wyników? To chore.

Myślenie nie boli:). Widocznie brałem udział w konkursie, że przeglądałem wątek. I to jest takie chore? Bez komentarza.

Przecież wiadomo, że konkurs był słaby ale nie potrafię zrozumieć osób, które wolą ukrywać się pod nowym nickiem niž pod dotychczas używanym.
0 0

Gość: brudny

#6009314 Napisano: 25.04.2015 10:36:26
Pamiętajcie tylko, że czym więcej problemów robicie przy konkursach, bo wygrał XYZ, piszecie reklamacje, odwołania itd. tym bardziej utwierdzacie w przekonaniu fundatorów nagród, że lepsze są loterie. Nie wiem jakie są Wasze odczucia, ale u mnie w loterii VISA nigdy nic nie wpadało, tu się udało, więc już wolę świeżo upieczoną matkę, która wybiera zdjęcia umorusanych dzieci, niż loterie widmo.
0 0

Gość: mcookie

#6009319 Napisano: 25.04.2015 10:49:09
Mimo tego, że nagrodzony film jest super przygotowany i wygląda rewelacyjnie, efekt po prostu Wow to uważam, że skoro tak bardzo dbano o to aby codzienne nagrody otrzymały zdjęcia  ewidentne z prywatnego albumu, nie naruszające żadnych praw to tak samo powinno byc przy wyborze nagrody głównej. Bardzo fajnie z wyborem nagród głównych postąpił Play - samochodami nagrodził dwa filmy przy których osoby dość się natrudziły i nie ma co do  oryginalności i praw autorskich żadnych obaw - jest prawdziwa babcia, dziadek, własnoręcznie wycięte gwiazdki itp. Swoją drogą film Pani K.C  bardzo przypomina kompilację tych dwóch wygranych filmów z Play ( sama brała w nim udział i wygrała dzienną iPada). 
0 0

Gość: mcookie

#6009320 Napisano: 25.04.2015 10:50:36
Także pomimo jej ogromu pracy i efektu wow jestem na NIE. 
0 0

Andrzej007

#6009327 Napisano: 25.04.2015 11:11:44
Pewnie zdjęcie wieży Eiffla, koloseum itp. też powinno być zrobione przez nią? Na prawdę przesadzacie emotka
0 0