Dziś cieszę się z.....

madzia34

#6458119 Napisano: 31.01.2018 14:33:32
cudaczek121 napisał(a):

Może nie do końca jest to nagroda sensu stricto, ale byłam wczoraj rano u siebie koło pracy w aptece i zaniosłam Pani w woreczku foliowym monety jednogroszowe.Pani mnie wcale nie zbyła, przyjęła pakunek z uśmiechem na ustach, podziękowała i stwierdziła,że zostanie to przez pracownika apteki przeliczone i mogę się zgłosić jak skończę pracę.No i rzeczywiście czekało na mnie po kilku godzinach 8 zł i 62 grosze emotka Niby tak niewiele,ale cieszę się,że moje grosiki, trzymane w wygranym kubku z mleka się komuś na coś przydały i nie zostałam wyśmiana emotka

ja swoje grosiki(około 10zł)dorzuciłam do puszki WOŚP:)

Domino123

#6458234 Napisano: 31.01.2018 19:25:41
8 lat na forum ( wcześniej miałam inny login, który straciłam ) emotka emotka

Domino123

#6458235 Napisano: 31.01.2018 19:26:45
zezowaty_kot napisał(a):

Wczoraj przygarnelismy psa. Cały dzień był w domu, ale na noc zaprowadzilismy go do babci (w domu dziecko, 2 koty, inny pies - nie chcieliśmy ich zostawiać samych z nowym, nieznajomym zwierzakiem). Późnym wieczorem mąż poszedł jeszcze do babci a psa nie ma - uciekł. Poszedł na miasto szukać, zadzwonił z informacją. Ubrałam się z myślą, że pójdę mu pomóc. Otwieram drzwi a tam Pimpuś. Uciekł babci i przybiegl do nas. No to już został.
PS. Noc spokojna, wszyscy się polubili emotka  

jaki kochanyemotka

katarynka-199

#6458287 Napisano: 31.01.2018 21:16:00
Koniec miesiąca, dla mnie super udany. 
Pierwsza Rezerwa co prawda Produkty Pur i Somat, ale cieszy podwójnie. 

Konkursowy miesiąc Styczeń uważam za bardzo udany i zakończony z akcentem! 
emotka emotka

PS. 
mam nadzieję, że kolejny miesiąc równie dobrze będzie mi sprzyjał.. w końcu będzie to mój urodzinowy emotka

Agnes

#6458371 Napisano: 01.02.2018 09:08:35
madzia34 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Może nie do końca jest to nagroda sensu stricto, ale byłam wczoraj rano u siebie koło pracy w aptece i zaniosłam Pani w woreczku foliowym monety jednogroszowe.Pani mnie wcale nie zbyła, przyjęła pakunek z uśmiechem na ustach, podziękowała i stwierdziła,że zostanie to przez pracownika apteki przeliczone i mogę się zgłosić jak skończę pracę.No i rzeczywiście czekało na mnie po kilku godzinach 8 zł i 62 grosze emotka Niby tak niewiele,ale cieszę się,że moje grosiki, trzymane w wygranym kubku z mleka się komuś na coś przydały i nie zostałam wyśmiana emotka

ja swoje grosiki(około 10zł)dorzuciłam do puszki WOŚP:)

ja przez rok zbieram grosiki do słoika i potem wrzucam je na WOŚP
u nas co roku studenci robią akcję i w Manu na WOŚP na ziemi rzuca się własnie monety tworząć z nich serce
1 madzia34 0

joasiunia

#6459163 Napisano: 02.02.2018 19:49:02
Cieszę się, że pomiędzy milionem konkursów ze słodyczami, napojami gazowanymi, alkoholami, chipsami zdarzają się też konkursy z taką na przykład zdrową kaszą (Melvit) emotka Ponieważ oboje z mężem wyznajemy zasadę "co nakupujemy na konkursy, to się zje/zużyje" - konkurs z kaszą wydaje się być dla nas zbawienny  emotka O, taka myśl mnie naszła.

joan

#6459167 Napisano: 02.02.2018 19:53:43
joasiunia napisał(a):

Cieszę się, że pomiędzy milionem konkursów ze słodyczami, napojami gazowanymi, alkoholami, chipsami zdarzają się też konkursy z taką na przykład zdrową kaszą (Melvit) emotka Ponieważ oboje z mężem wyznajemy zasadę "co nakupujemy na konkursy, to się zje/zużyje" - konkurs z kaszą wydaje się być dla nas zbawienny  emotka O, taka myśl mnie naszła.

Również mnie to cieszy -> polecam bulgur emotka
1 joasiunia 0

mia

#6459169 Napisano: 02.02.2018 19:58:31
joasiunia napisał(a):

Zasadniczo zgadzam się, ale jeszcze jakby numer paragonu pieprznęli w zgłoszeniu, to konkurs byłby wielokrotnie lepszy... emotka

W temacie: Cieszę się, że zbiórka https://www.siepo...tunekdlaolka?ts=mail ma się ku końcowi! emotka W sensie pozytywnym! emotka I że w malutkim zakresie tez się do tego przyczyniłam.

glena

#6459226 Napisano: 02.02.2018 21:24:15
joan napisał(a):

joasiunia napisał(a):

Również mnie to cieszy -> polecam bulgur emotka

trendy lunch bulgur pęczak soczewica też jest super i do tego teraz promo poniżej 5zł - tylko niestety w osobnych saszetkach więc raczej nie dla less/zero waste 
0 0

joan

#6459233 Napisano: 02.02.2018 21:33:04
glena napisał(a):

trendy lunch bulgur pęczak soczewica też jest super i do tego teraz promo poniżej 5zł - tylko niestety w osobnych saszetkach więc raczej nie dla less/zero waste 

Bea sugeruje w swojej książce, żeby się nie spinać i podejść do ZW na spokojnie - z mojej strony to wygląda tak, że w konkursach ZW sobie czasami odpuszczam, jeśli inaczej się nie da. A w każdej innej dziedzinie staram się podwójnie.
0 0

justfine

#6459243 Napisano: 02.02.2018 21:57:42
joan napisał(a):

glena napisał(a):

Bea sugeruje w swojej książce, żeby się nie spinać i podejść do ZW na spokojnie - z mojej strony to wygląda tak, że w konkursach ZW sobie czasami odpuszczam, jeśli inaczej się nie da. A w każdej innej dziedzinie staram się podwójnie.

Mnie też boli, że konkursy są tak bardzo niezgodne z moim pragnieniem bezśmieciowego życia :-/
1 joan 0

glena

#6459245 Napisano: 02.02.2018 22:06:42
joan napisał(a):

glena napisał(a):

Ja mam Wągrowską, Johnson nie czytałam, ale też się nie spinam, bo źle się czuję w rygorach, nawet szlachetnych - staram się jak mogę ale bez biczowania za odstępstwa. Tu jest fajny tekst (zresztą cały blog jest super) na ten temat, jeśli by ktoś był zainteresowany liźnięciem tematu http://szafasztyw...-moje-podejscie.html
0 0

joan

#6459249 Napisano: 02.02.2018 22:22:14
glena napisał(a):

Ja mam Wągrowską, Johnson nie czytałam, ale też się nie spinam, bo źle się czuję w rygorach, nawet szlachetnych - staram się jak mogę ale bez biczowania za odstępstwa. Tu jest fajny tekst (zresztą cały blog jest super) na ten temat, jeśli by ktoś był zainteresowany liźnięciem tematu http://szafasztyw...-moje-podejscie.html

Z kolei ja zaczęłam od kupna książki Johnson, bo pozycji Wągrowskiej nie było na rynku, kiedy się zainteresowałam tematem ZW. Teraz czekam, aż trafi do biblioteki i będę ją mogła wypożyczyć emotka

Co do biczowania - również tego nie uznaję, ani względem siebie, ani względem innych emotka Polecam grupy ZW na FB; co prawda dosyć często trafiają się tam oszołomy, ale ludzie podrzucają linki do ciekawych filmów emotka
1 glena 0

pawlisko

#6459267 Napisano: 02.02.2018 23:42:18
Już myślałem, że nic dobrego mnie dzisiaj nie spotka. Aż tu kilka minut temu, telefon z Radia VOX i bilety na koncert walentynkowy w przyszłą sobotę. Fajnie się złożyło, bo zaplanowałem już weekend w Grodzie Kraka. Bileciki będą wielkim dopełnieniem mego planu emotka  
2 mia, viviean 0

mia

#6459344 Napisano: 03.02.2018 14:02:19
Witaj
Zapewne i Ciebie ucieszy wiadomość, że cel, który wsparłeś "Moje życie się kończy!" Do 6 lutego mamy czas, by uratować życie Olka!" osiągnął właśnie 100%. Dzięki Wam Olek będzie walczył, a jego życie będzie trwało. Mieliśmy bardzo mało czasu, by go uratować, ale udowodniliśmy, że razem, możemy przekraczać wszystkie granice!
Jesteście wspaniali. Dziękujemy!
Razem Wielką mamy Moc! Zobacz na własne oczy i ciesz się razem z nami: https://www.siepomaga.pl/ratunekdlaolka
emotka emotka emotka

cotomabyc

#6459347 Napisano: 03.02.2018 14:13:16
Moje mądre dziecko zostalo laureatem konkursu z biologii ktory zwolni ja z egzaminow na koniec gimnazjum.
Na ten sukces pracowala 2 lata, nie to co matka zagra w 10 min w konkurs i ma
Jestem taka dumna z jej uporu i pracy

cudaczek121

#6459979 Napisano: 05.02.2018 16:10:38
Tak, w sumie mogę nazwać moją dzisiejszą wygraną udany pobyt w stolicy na imprezie urodzinowej koleżanki i odzyskanie od niej łącznie 7 tysięcy złotych z 10, które ode mnie pożyczyła w grudniu 2016 rokuemotka Oprócz tego odzyskałam także wiarę w ludzi.

maverick

#6460584 Napisano: 07.02.2018 09:41:28
Dziś mam ROCZEK NA FORUM emotka - dzięki jednej Ani, która pokazała mi Waszą społeczność ( chociaż sama czasem tego żałuje emotka ) a zaraz pewnie to przeczyta i będzie się uśmiechać - dziś nie wyobrażam sobie dnia aby tutaj nie zaglądać!
I móc cieszyć się Waszymi wygranymi, sam czasem się pochwalić, a przy okazji rozwijać swoją kreatywność oraz kupić jogurt, który bierze akurat udział w loteria zamiast innegoemotka
Za wspólnie spędzony czas, rozmowy, wymiany, pomoc i podpowiedzi oraz za bardziej i mniej szczęśliwe paragony dziękuję WSZYSTKIM, których "poznałem", a co do "Reszty" to wszystko przed nami! emotka

cudaczek121

#6460605 Napisano: 07.02.2018 10:30:51
Osiągnęłam kolejny pozakonkursowy sukces.Uzyskałam z egzaminu części pisemnej kursu hiszpańskiego w szkole językowej Casa de Espana na poziomie A1.2 61.5/70 punktów, a z ustnej 15/30, czyli w sumie 76,5 na 100 możliwych i zapraszają mnie poziom wyżej emotka Rozpieszcza mnie ten luty jeśli chodzi o dobre wiadomości, szkoda tylko,że nic "normalnego" w tym miesiącu nie wygrałam w konkursach emotka

madzia34

#6460759 Napisano: 07.02.2018 17:07:07
ciesze sie z odpowiedzi PKP na moją reklamacje(prawie 3 godzinne opóznienie) ..bedzie zwrot za bilety w kwocie prawie 300 zł:)