Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#5540277 Napisano: 04.01.2013 10:09:05
kalisto1986 napisał(a):

No właśnie u nas też tak było, a teraz dodatkowo ciężko by mi było kąpać w łazience bo nie ma na czym postawić wanienki, a wanna jest wielka i ciężko się do niej schylać.

Na północny zachodzie też wieje mega, my mieszkamy na poddaszu i słyszę spadające dachówki emotka

Kali to nie masz się nad czym zastanawiać, teraz tylko zapolować na komodę. U mnie w łazience też nie miałabym gdzie wanienki postawić (chyba, że na muszli emotka emotka ), a w sypialni stawiałam na okrągłym stoliczku, a i tak podłoga była zawsze zachlapana.

Ja mieszkam na parterze, a na dachu mamy blachę i tak tłucze, że tv nie słyszę, do tego już mamy śnieg z deszczem. Niechże przyjdzie ta zima i wymrozi te zarazki, bo strach gdziekolwiek z dzieciakiem wychodzić.
0 0

#5540282 Napisano: 04.01.2013 10:10:58
dolly napisał(a):

Wieje jak ch...a chciałam wyjść dzisiaj na powietrze, ale podziękowałam i sie werandowałam chwilkę

O to ja się werandowałam idąc do auta emotka , a potem do sklepu emotka
0 0

Gość: dianek

#5540291 Napisano: 04.01.2013 10:17:00
w niedzielę śnieg ma padać emotka emotka emotka

przynajmniej tutaj, na tym naszym zadupiu

mogłoby tak z -10 przymrozić to by wybiło te grypy wszystkie

0 0

#5540295 Napisano: 04.01.2013 10:20:22
Oj mogłoby, a tu taka pogoda z de emotka
0 0

dolly

#5540312 Napisano: 04.01.2013 10:39:17
Też o tym myślałam i sie okazało, że jak przyszły te mrozy to dzieciaki zaczeły chorowac na hurra bo sie kisiły w salach w tych swoich zarazkach. Musi potrzymac z tydzień, żeby powymrażać ustrojstwo
0 0

benasia

#5540447 Napisano: 05.01.2013 09:46:14
a ja od małego kąpałam synka w łazience - najpierw wanienkę stawialam do wanny a od ok 4-5miesiąca kąpie się mały w normalnej wannie. I bardzo lubi w niej pływać na brzuszku i nie chce wychodzić emotka
0 0

Gość: utropek

#5540469 Napisano: 05.01.2013 10:03:09
Dziewczyny, nie wiem czy mogę zadać to pytanie, ale zaryzykuję emotka
Planowałyście ciążę ?
Bo nie wiem jak za to się zabrać emotka
0 0

#5540472 Napisano: 05.01.2013 10:06:42
utropek napisał(a):

Planowałyście ciążę ?

Planowana emotka
0 0

dolly

#5540478 Napisano: 05.01.2013 10:14:57
utropek napisał(a):

Planowałyście ciążę ?

Ty sobie zaplanuj, a osobnik płci męskiej juz sie za to zabierze nic sie nie martw, poradzi sobie
emotka

Planowana emotka
0 0

#5540490 Napisano: 05.01.2013 10:26:04
dolly napisał(a):

utropek napisał(a):

Planowałyście ciążę ?

Ty sobie zaplanuj, a osobnik płci męskiej juz sie za to zabierze nic sie nie martw, poradzi sobie
emotka

Planowana emotka

ale głupio mówić emotka nie wiem jak się za to zabrać, ile razy sex można uprawiać ?? buuuuuu emotka
konsultować ginekologiem ?? TZN powiedzieć że chce ? Mam problemy z homonami i wiem że będzie cięzko, i tak sobie mysle i mysle i nie wiem od czego zacząć
emotka
0 0

malenka89

#5540494 Napisano: 05.01.2013 10:29:01
Kasiu jeśli masz problem z hormonami to jak najbardziej wizyta u ginekologa jest konieczna. A na czym ten problem polega jeśli można spytać?

Ginekolog Ci powie jakie badania zrobić, ewentualnie zastosuje odpowiednie leki, tak żeby było dobrze emotka

Mnie po zabiegu się w końcu w miarę okres unormował, więc tak myślę, że od marca będziemy próbować drugi raz emotka I wiem, że tym razem się uda emotka
0 0

dolly

#5540498 Napisano: 05.01.2013 10:38:32
Utropek, przepraszam w pierwszej chwili pomyślałam, że robisz sobie z nas jaja, ale ok- jeżeli masz problem z hormonami, to w pierwszej kolejności musisz porozmawiać z ginekologiem, który określi, czy należy cos robić i w jakim zakresie. Później porobisz sobie badania, które standardowo wykonuje sie przed ciążą planowaną- koszt w granicach 220zł, no chyba ze uda CI sie jakies porobić na NFZ. A dopiero na samym końcu (jeżeli chcesz to ustalać) martwisz się o sex. Nie musisz kochać się kilka razy dziennie ( no chyba ze masz ochotę emotka ) plemniki przeżywaja do 72h także wystarczy nawet raz na 2-3 dni. Wszystko zależy od Twojej chęci przytulania

Malenka89 emotka trzymamy kciukasy
0 0

#5540500 Napisano: 05.01.2013 10:39:44
malenka89 napisał(a):

Kasiu jeśli masz problem z hormonami to jak najbardziej wizyta u ginekologa jest konieczna. A na czym ten problem polega jeśli można spytać?

Ginekolog Ci powie jakie badania zrobić, ewentualnie zastosuje odpowiednie leki, tak żeby było dobrze emotka

Mnie po zabiegu się w końcu w miarę okres unormował, więc tak myślę, że od marca będziemy próbować drugi raz emotka I wiem, że tym razem się uda emotka

no ja miałam usg robione itp i wszystko w porządku:) wyniki badań z hormonów będę miała do 2 tygodni, i bedę miała leki wywołujące okres, bo mam bardzo nieregularny
0 0

#5540502 Napisano: 05.01.2013 10:42:11
dolly napisał(a):

Utropek, przepraszam w pierwszej chwili pomyślałam, że robisz sobie z nas jaja, ale ok- jeżeli masz problem z hormonami, to w pierwszej kolejności musisz porozmawiać z ginekologiem, który określi, czy należy cos robić i w jakim zakresie. Później porobisz sobie badania, które standardowo wykonuje sie przed ciążą planowaną- koszt w granicach 220zł, no chyba ze uda CI sie jakies porobić na NFZ. A dopiero na samym końcu (jeżeli chcesz to ustalać) martwisz się o sex. Nie musisz kochać się kilka razy dziennie ( no chyba ze masz ochotę emotka ) plemniki przeżywaja do 72h także wystarczy nawet raz na 2-3 dni. Wszystko zależy od Twojej chęci przytulania

Malenka89 emotka trzymamy kciukasy

Badania mam zrobione,teraz czekam na wyniki hormonów emotka Wg Pani Ginekolog wszystko jest w porządku, i będzie trzeba unormować okres. Na moje pytanie czy teraz jest szansa zajść w ciążę powiedziałą że TAK, a ja ze strachu unikam w łóżku męża emotka a z drugiej myślę o bobasku:)
0 0

dolly

#5540503 Napisano: 05.01.2013 10:45:52
utropek napisał(a):

Badania mam zrobione,teraz czekam na wyniki hormonów emotka Wg Pani Ginekolog wszystko jest w porządku, i będzie trzeba unormować okres. Na moje pytanie czy teraz jest szansa zajść w ciążę powiedziałą że TAK, a ja ze strachu unikam w łóżku męża emotka a z drugiej myślę o bobasku:)

hahaha no tak, chcę, ale się boję emotka
Utropek, powiedz na wizycie, ze myslisz o dzidziusiu, bo może się okazać, ze nie bedziesz musiała miec regulowanego okresu- czasami jest tak, ze jest owulacja mimo braku krwawienia - b.często tak jest własnie po porodzie. Trzeba będzie tylko badać sobie dni płodne- i wtedy uciekać albo działać emotka
0 0

benasia

#5540504 Napisano: 05.01.2013 10:48:36
ja też miałam nieregularny okres nie mogłam dokładnie wyliczyć owulacji bo czasem miałam okres po 36 dniach a czasem po 32, kupilam testy owulacyjne ale specjalnie jakoś nie pomogly, ćwiczylismy i jakoś niespodziewanie się udało co dziwne tak jakby ok 20 dnia od okresu doszło do poczęcia a przeciez dni płodne normalnie wypadaja chyba między 9 a 14 dniem, ale to dlatego że ja miałam takie dłuższe okresowe przerwy emotka
0 0

sydariameki

#5540509 Napisano: 05.01.2013 10:54:00
Cześć dziewczyny emotka
Czy jest tu może jakaś dziewczyna ze śląska, która wie gdzie w województwie wykonują zabieg inseminacji? Szukam kliniki/poradni, która jest skuteczna i niezbyt droga.
0 0

#5540516 Napisano: 05.01.2013 10:58:31
dolly napisał(a):

utropek napisał(a):

Utropek, powiedz na wizycie, ze myslisz o dzidziusiu, bo może się okazać, ze nie bedziesz musiała miec regulowanego okresu- czasami jest tak, ze jest owulacja mimo braku krwawienia - b.często tak jest własnie po porodzie. Trzeba będzie tylko badać sobie dni płodne- i wtedy uciekać albo działać emotka

Troszkę się boję, bo tyle osób narzeka, że dziecko to gorzej niż samochód studnia bez dna.
Koleżanka urodziła niedawno bobaska i twierdzi, że wydaje miesięcznie na pieluchy itp 1000 zł miesiecznie emotka a my mamy dwa kredyty większe które kończą się za dwa lata, i się stresujemy, ale myslę, że jak zaczniemy planować, plus czas realizacji plus ciąża to będzie ok 2 lat emotka
0 0

dolly

#5540539 Napisano: 05.01.2013 11:05:31
utropek napisał(a):

Troszkę się boję, bo tyle osób narzeka, że dziecko to gorzej niż samochód studnia bez dna.
Koleżanka urodziła niedawno bobaska i twierdzi, że wydaje miesięcznie na pieluchy itp 1000 zł miesiecznie emotka a my mamy dwa kredyty większe które kończą się za dwa lata, i się stresujemy, ale myslę, że jak zaczniemy planować, plus czas realizacji plus ciąża to będzie ok 2 lat emotka

Utropek
, dziecko jest do kochania emotka Mam koleżankę, która w pierwszych miesiącach opowiadała, ze po 2,5tys wydaje, śmiałam się z Niej tylko. Utropek, a jak ludzie bez kasy, którzy maja po 3-kę dzieci wychowują je, skoro powinni mieć na Nie jakies 6 tys a mają może ze 2,5tys na wszystko? nie patrz tymi kategoriami, ja wiem, że dziecko kosztuje, ale chyba nikt nie myśli- czy opłaca Mu sie mieć dziecko- no pomijam oczywiście patologię, która chce np.wyłudzić becikowe, czy inne zasiłki a dziecko w najlepszym wypadku wychowuje ulica.
Hmm.... no z tymi 2-ma latami to trochę możesz sie przeliczyć emotka czasami 2 tyg wystarczy emotka
ups + ciąża- dopiero doczytałam emotka

Sydariameki ja nie pomogę, bo nie wiem
0 0

agusia147

#5540547 Napisano: 05.01.2013 11:11:15
utropek napisał(a):

dolly napisał(a):

utropek napisał(a):

Jakby człowiek patrzył przez pryzmat pieniędzy to większość polaków czekałaby z potomstwem do 40, bo wtedy ma się w miarę uregulowaną sytuację materialną. 1000zł miesięcznie to lekka przesada. My kupując pieluchy firmy Pampers i mleko Bebilon nie wychodzimy powyżej 300zł miesięcznie. Nie wiem co ta twoja koleżanka kupuje temu dziecku (może smoczki z pozłacaną rączką?). Ciuszki kupujemy na allegro. Czasem za grosze trafiają się mega perełki. Taki maluszek to sprawa bezcenna, a uśmiech wynagradza wszystko emotka . Jak się będziecie stresować to czas realizacji się wydłuży emotka My o pierwsze bobo staraliśmy się 10 miesięcy. Teraz drugie wyszło znacznie szybciej emotka .
0 0