Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Inseminacja = in vitro? W Częstochowie nawet jakieś dofinansowania były dla Par.
No właśnie zgadzam się
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
sydariameki
Postów 1888
Data rejestracji 28.11.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malenka89
Postów 7292
Data rejestracji 10.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malenka89
Postów 7292
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W Provicie w Katowicach napewno robią, koszt to 700 zł, ale nie znam opinii.
sydariameki
Postów 1888
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malenka89
Postów 7292
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: utropek
a ile już próbujecie ?
Gość: joaska81
Gość: dianek
1000zł??
lol
nam na Benka wychodzi 200zł/mies
i to jak wybitnie szalejemy
utropek - jak chcecie to nie myślcie, bo sie zafiksujecie i z nerwów nic wam nie wyjdzie
nie róbcie z siebie maszynek do robienia dzieci, tylko żyjcie po staremu
a z miłości się przyjemność powinno czerpać... traktowanie seksu jako tylko i wyłącznie elementu zapłodnienia jest dyskusyjnie przyjemne...
znajomi się starali 2 lata, prawie im się małżeństwo rozpadło, bo zamiast miłości było nakręcanie się na dziecko i seks na siłę (bo w tych dniach trzeba, żeby coś z tego było)
po 2 latach stwierdzili, że tak się nie da, podjęli decyzję, że biorą się za karierę, nie będą mieli dzieci (może pomyślą o in-vitro jak się dorobią) - ogólnie dali sobie spokój
znajoma dostałą awans, podwyżkę, podpisała dodatkowy kontrakt, wieczorkiem oblewali sukcesy, nawalili się jak świnie, poszli do łóżka i za miesiąc były 2 kreski
oczywiście wszystko się ułożyło, mają świetną córę i drugie w drodze
sydariameki
Postów 1888
Punkty karne 0
Konkursy dodane
3 lata temu zaczęliśmy się starać. W pierwszą ciążę zaszłam po 2 miesiącach- niestety poroniłam. Potem byłam jeszcze kilka razy w ciąży, ale dzieci nadal nie mam. Po ostatnich badaniach (lipiec) dowiedziałam się,że mam za dużo kwasu mlekowego, który blokuje dostęp plemników, co może utrudnić ponowne zajście w ciążę i jeśli jakiś czas będzie nam się nie udawać wtedy lekarz nam polecił właśnie inseminację.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Starszy synek był planowany ( mimo, że byłam bardzo młoda) i długo nie mogłam zajść w ciąże tzn około pół roku, młodszy też planowany i tutaj mimo, ze cały cykl przed rozpoczęciem planowania rozregulował mi się, to udało nam się szybko
Taka kasa o której piszesz to dla mnie jakaś magia, ciuszki można kupować w idealnym stanie za grosze, pampersy, chusteczki, kosmetyki ? Przecież mamy bony z których można robić zapasy.
Ja mimo, że zdecydowałam się na spróbowanie pieluszek wielorazowych i tak chce zrobić zapasy pampersowo-chusteczkowe właśnie z bonów ( wczoraj właśnie zaczełam
sydariameki a inseminacja w uzasadnionych przypadkach nie jest czasem refundowana z nfz ?
Moja siostra ma problemy z drugą ciążą i od jakiegoś czasu należy jej się inseminacja na kase chorych
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
utropek jak by każdy patrz na to ze strony pieniędzy to nikt by się na dzieci nie zdecydował
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ooo dokładnie. My z pierwszą ciążą czuliśmy ciśnienie i nie wychodziło, dopiero jak stwierdziliśmy, że uda się jak będzie czas, od razu byłam w ciąży
Teraz od razu podeszliśmy z myślą, że do września planujemy, jak się nie uda to znowu w przyszłym roku ( wiem, dziwne to, ale chcieliśmy wiosenno-letnie dziecko) i chyba po 1,5 miesiącu jak nie szybciej zaszłam.
Moja siostra z pierwszym dzieckiem podeszła na luzie i szybko zaszła, a teraz bardzo, bardzo chcę i od 2 lat ma ciągłe problemy
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
8 mam wizytę u lekarza, i znowu nie mogę się doczekać
Odnośnie kasy to od kiedy się Kamiś urodził to nie wiem czy na ciuszki w sumie wydaliśmy 300zł. Kurcze i cały czas myślę, na co niby można wydać 1000zł miesięcznie na dziecko
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja staram się ( zarówno w przypadku starszego, jak i teraz dla pchełki) kupować ciuszki i nowe i używane. Nowych raczej nie kupuje na bazarze, czy w sklepach, gdzie ciuszki są mega tanie - przez co ich jakość jest wątpliwa ( żeby nie było i takich wypróbowałam).
Ciuszki są drogie, temu nie można zaprzeczyć, ale można zminimalizować koszty choćby przez promocję i odsprzedawanie tych za małych.
Jak zamieszkaliśmy z mężem ( wtedy jeszcze narzeczony
Tylko,że ja zawsze chciałam być młodą mamą ( i całe szczęście to mi się udało)
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dokładnie, George, Gap, a potem sie dziwi, że dwutygodniowe dziecko w jeansach nie chce być.
dodatkowo skłonność zawyżania wszystkiego, także i kasy- mitomanka straszna. W końcu jak któregoś razu powiedziała, że ile Ona w aptece zostawia- w sensie kosmetyki, mleczko, przybory dla dzidzi- mąż stwierdził- ojej nie mówiłaś, że taka mała chora- to przestała opowiadać farmazony
anialistopad
Postów 14173
Data rejestracji 06.07.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
www.zabawkikrasnala.pl
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Syna ubierając na sezon jesienno - zimowy wydaliśmy może maks 600 zł ( kupując wszystko nowe w lepszych sklepach), ale to przecież nie kupuje się na raz i po zakupie potrzebnych rzeczy jest spokój na jakiś czas, ewentualnie później dokupuje coś - ale to bardziej, bo chce, a nie bo muszę.
Myślę, że ta kwota została podana bardziej z zamiarem pokazania, jak to się powodzi i jakie dobre rzeczy dla dziecka kupuje
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nawet proszki dla małego miałam wygrane na około rok czasu
Generalnie chyba przecietnie nie licząc jakiś wielkich zmian typu choroby czy zmiana sezonu gdzie trzeba np kombinezon kupic czy cos wydajemy nawet miej niz 200zł.
A co do dzidzi - my ćwiczyliśmy od ślubu i po 8 miesiącach się udało począć synka także mialam lat 23 i pól gdy zostalam mamą
Drugie chcemy mieć dopiero gdy będziemy na swoim.
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw