Konkursowiczki w ciąży

Gość: emilka1705

#5543260 Napisano: 07.01.2013 02:55:04
mnie podoba sie 4:)
0 0

malutka456

#5543268 Napisano: 07.01.2013 02:59:01
jak dla mnie nr 2 emotka
0 0

agusia147

#5543269 Napisano: 07.01.2013 02:59:37
Chyba 4te menu najlepsze. Tak czy inaczej wszystkie jakieś przekombinowane.
0 0

Gość: rachel

#5543278 Napisano: 07.01.2013 03:02:21
Ja właśnie wczoraj kupiłam na allegro fotelik. Mała ma 9 miesięcy niedługo. Zastanawiałam się nad maxi cosi tobi ale panie w sklepie powiedziała że fajny misiaa tylko szkoda kasy. bo w karierze ciecko i tak potrzebuje potem jeszcze jednego fotela wiec szkoda kasy na taki drogi. Poleciła nam Maci Cosi Priori i własnie ten kupiliśmy. Mam nadzieję że bedziemy zadowoleni. byliśmy w sklepie przymierzać i był super zoabczymy jak sie sprawdzi
0 0

Gość: agasiam

#5543290 Napisano: 07.01.2013 03:07:19
będą osoby starsze(70 lat)i nie wiem czy carpaccio to dobry pomysł choć ja bardzo bardzo..
Oczywiscie moze być klasyka rosół, schabowy lub piers z kurczaka i lody(ciasto) ale to weekendowy obiad co tydzień u rodziców i teściów. Chciałam rybę ale już sama nie wiem.
0 0

agusia147

#5543300 Napisano: 07.01.2013 03:10:23
agasiam napisał(a):

będą osoby starsze(70 lat)i nie wiem czy carpaccio to dobry pomysł choć ja bardzo bardzo..
Oczywiscie moze być klasyka rosół, schabowy lub piers z kurczaka i lody(ciasto) ale to weekendowy obiad co tydzień u rodziców i teściów. Chciałam rybę ale już sama nie wiem.

Moim zdaniem lepsze carpaccio niż zupa tajska emotka Ale to już twoja decyzja emotka Ja wyraziłam swoje zdanie chyba po tym, co najchętniej bym aktualnie wciągnęła emotka
0 0

#5543303 Napisano: 07.01.2013 03:11:37
własnie drogi ten fotelik kupiłabym używany ale ze sprawdzonego źródła ale źródło nie chce sprzedac bo twierdzi że jeszcze się przyda-planują coś emotka
czyli 4 lub 2, czekam dalej na opinie wieczorem musze podjąc decyzje.
musze sprawdzić ten priori. dzięki rachel
0 0

#5543316 Napisano: 07.01.2013 03:15:22
agusia147 napisał(a):

agasiam napisał(a):

Moim zdaniem lepsze carpaccio niż zupa tajska emotka Ale to już twoja decyzja emotka Ja wyraziłam swoje zdanie chyba po tym, co najchętniej bym aktualnie wciągnęła emotka

tak myślałam emotka
0 0

Gość: quaqua

#5543342 Napisano: 07.01.2013 03:36:17
agasiam napisał(a):

własnie drogi ten fotelik kupiłabym używany ale ze sprawdzonego źródła ale źródło nie chce sprzedac bo twierdzi że jeszcze się przyda-planują coś emotka

Ja gorąco polecam CYBEX Pallas http://cybex-onli...ats/pallas2-fix.html Ma 4 * w testach ADAC. Wygodny, dość drogi, ale starczy na długo. Można kupić z isofixem jak ktoś ma, albo bez (taniej).
0 0

dolly

#5543361 Napisano: 07.01.2013 03:45:44
agusia147 napisał(a):

(...) Tak czy inaczej wszystkie jakieś przekombinowane.

Mam takie samo zdanie, nie umiem wybrać z tych propozycji- nie lubię grzybów, a w każdym zestawie sa. Postawiłabym na rybę zdecydowanie.

rachel napisał(a):

(...) Poleciła nam Maci Cosi Priori i własnie ten kupiliśmy. Mam nadzieję że bedziemy zadowoleni. byliśmy w sklepie przymierzać i był super zoabczymy jak sie sprawdzi

Mamy taki tylko PrioriFix i moge polecić, ale powiem szczerze, że zaskoczyłaś mnie, że teraz Tobi jest droższy- chociaż Ty piszesz o samym Priori bez isofixu, wiec moze rzeczywiscie wtedy jest tańszy... ale fotelik jest dobry emotka

quaqua napisał(a):

Ja gorąco polecam CYBEX Pallas http://cybex-onli...ats/pallas2-fix.html Ma 4 * w testach ADAC. Wygodny, dość drogi, ale starczy na długo. Można kupić z isofixem jak ktoś ma, albo bez (taniej).

My też jesteśmy przed zakupem kolejnego fotelika i własnie te Cybexy nam polecają. Niemieckie i dopiero wchodzą na nasz rynek, mimo że się sprawdzają ponoć od kilku lat u sąsiadów.
Tylko mnie wizualnie nie odpowiadają emotka
0 0

agusia147

#5543370 Napisano: 07.01.2013 03:49:08
agasiam napisał(a):

A nie ma czegoś bardziej tradycyjnego? Rosół, jakiś kotlecik może z serem i ananasem, jakieś suróweczki, ciasto, coś co każdy zje ze smakiem i nie będzie się zastanawiał jak się za to zabrać.
0 0

Gość: dianek

#5543409 Napisano: 07.01.2013 04:11:38
agasiam,
sąsiedzi mają Tobiego - myśleliśmy o nim przez chwilę, ale to jest bardzo wąski fotelik - Benek nam teraz do niego ledwo wchodzi na szerokość

Priori jest fajny, tylko to nadal grupa 9-18kg
nie wiem czemu jedynym fotelikiem maxi cosi 9-25kg jest Mobi, który jest tyłem i przez system montażu nie do każdego auta wejdzie (chociaż i to trzeba mierzyć, bo znajomi w punto mają i jest luz z miejscem).

dolly,
co do Cybexów - my się zastanawialiśmy nad Pallasem
ale pogadałam z ludźmi i zrezygnowałam - dzieciaki marudzą, że przez tą blokadę z przodu nic nie widać i nie da się bawić

mierzyliśmy się i faktycznie tak średnio nam pasowało...
0 0

dolly

#5543436 Napisano: 07.01.2013 04:26:25
dianek napisał(a):

(...)

dolly,
co do Cybexów - my się zastanawialiśmy nad Pallasem
ale pogadałam z ludźmi i zrezygnowałam - dzieciaki marudzą, że przez tą blokadę z przodu nic nie widać i nie da się bawić

mierzyliśmy się i faktycznie tak średnio nam pasowało...

Wiesz, ze nie jestem pewna czy to nie ten oglądalismy i wlasnie wizualnie mi nie pasował. Tam jest niby dodatkowa ochrona tułowia, ale te ruchome zagłówki do mnie nie przemawiają. Jak zdejmiesz własnie tę nadstawkę, to on sie taki goły robi, ze ja osobiscie mam wrazenie, iz to siedzisko + plecy.
Zobacz na tym 3 foto bez nadstawki
http://cybex-onli...ats/pallas2-fix.html
dodatkowo niby plecy sa ruchome, co jak dla mnie jest niemożliwe, chyba, że własnie w autach, które maja a'la kubełkowe siedziska.
W Priorifix to normalnie cały fotelik jedzie do pozycji półleżącej a tutaj jakoś to dziwnie rozwiązane
0 0

Gość: dianek

#5543482 Napisano: 07.01.2013 04:56:05
no właśnie ta regulacja działała dziwnie jak go oglądaliśmy

Mobi ma 1 wajchę i normalnie się nim zjeżdża (podobny system jak w Priori)

my stwierdziliśmy ostatecznie, że Pallas jest jakiś przekombinowany i odpuściliśmy - niby super, ale tak jakoś średnio ten misiaa działa...
0 0

monika1985monik

#5543514 Napisano: 07.01.2013 05:08:39
Łoł jak wy mieścicie te swoje maluchy jeszcze w nosidełkach ? my już dawno na normalnym foteliku młodemu nie wygodnie było w nosidełku a po 2 nie mieścił się już.

A ten fotelik co pokazałyście jak dla mnie za bardzo jakiś taki wymyślny się wydaje .
0 0

dolly

#5543538 Napisano: 07.01.2013 05:18:10
No właśnie coś z nim jest nie tak, moim zdaniem.
nie mam własnie pojęcia co wybrać, a już czas. najchętniej bym tego priorifix nie zmieniała emotka
Mobi tylko do 25kg a ja potrzebuje do 36kg
0 0

kalisto1986

#5543560 Napisano: 07.01.2013 05:36:56
agasiam 2 menu jest fajne emotka

Tak mówicie o 2 fotelikach i dorosłej z tyłu siedzenia, my tak jeździliśmy w wakację w górach tzn Domiś, jego kuzynka i jej mama z tyłu ( a do szczupłych nie należy) i ciągle jej się pytałam czy nie przesiąść się z nią ( mamy honde civic, więc jakieś nie wiem jak szerokie nie jest) jak wracaliśmy to przesiadła się z małą do mojej siostry auta, bo tam kanapa szersza, a i tak nie wiem jak dała radę 7 godzin tak jechać
0 0

Gość: zucchini

#5543662 Napisano: 07.01.2013 06:49:24
Dziewczyny, czy ubranka z C&A i z F&F (chyba Tesco) są dobrej jakości? Czy może lepiej kupować np. w 5-10-15? Pewnie już ten temat przerabiałyście ale na tym forum się tyle dzieje, że nie nadążam.
Czy noworodka przebiera się w czyste ciuszki każdego dnia?
Który proszek najlepszy do prania dziecięcego?
0 0

monika1985monik

#5543669 Napisano: 07.01.2013 06:56:31
zucchini napisał(a):

Dziewczyny, czy ubranka z C&A i z F&F (chyba Tesco) są dobrej jakości? Czy może lepiej kupować np. w 5-10-15? Pewnie już ten temat przerabiałyście ale na tym forum się tyle dzieje, że nie nadążam.

Jak dla mnie z tych 3 podanych marek 5-10-15 najgorsza aczkolwiek może dziewczyny powiedzą coś więcej ja mało takich ubranek kupuje. Co do przebierania to ja przebierałam codziennie. Co do proszku nie doradzę bo nie używam.
0 0

agusia147

#5543672 Napisano: 07.01.2013 06:56:47
zucchini napisał(a):

Tak noworodka się przebiera, czasem nawet częściej jak np. się przesiusia czy zrobi kupkę i przejdzie.

Mam wrażenie że z proszków to najlepszy Dzidziuś. Najlepiej ubranka dopiera. Te inne są przereklamowane a kosztują słono.

Ciuszki z F&F czy C&A do najtańszych nie należą. Jakość mają niezłą, nie wyciągają się. Kamiś ma pełno ciuszków z Tesco (F&F, Cherokee)
0 0