Konkursowiczki w ciąży

kalisto1986

#5542810 Napisano: 07.01.2013 11:10:04
Agusia ja takiemu małemu nie dałabym grać emotka Ale to ja, mój dłuuugo nie wiedział co to gry, komputer itp

Dopiero wstałam emotka Patrze która godzina i aż się zszokowałam, bo zaraz do lekarza musze gonić emotka
0 0

Gość: dianek

#5542816 Napisano: 07.01.2013 11:10:46
aga, a po co w ogóle siedzieć z tyłu? emotka

ja siedzę z przodu, młody jeździ tyłem do kierunku jazdy, na oparciu mamy lusterko by widzieć co robi
mimo iż nie lubi jeździć autem, to ja mu tam z tyłu nie jestem potrzebna
swoją drogą - jeżdżenie z tyłu z dzieckiem jest niebezpieczne (ale o tym już pisałam kiedyś)

jak trzeba zrobić przerwę na jedzenie, przebranie itp to i tak się zatrzymujemy

przesiądź się do przodu i już emotka

utropek - co do tego płakania malucha - młody płakał bo za dużo bodźców
w jedną stronę jechał spoko, a później był zmęczony, chciał do miejsca,które zna, lubi, auto dla takiego malca nie jest rzeczą najprzyjemniejszą...

my jechaliśmy z 3-miesięcznym brzdącem 2,5h w jedną stronę

ale to był wyjazd na weekend, wszystko zgrane godzinowo, w drodze powrotnej raz nam się bardzo popłakał bo chciał spać, ale u mnie na rękach - zatrzymaliśmy się, ululaliśmy, zasnął i później już do domu na spokojnie
0 0

agusia147

#5542844 Napisano: 07.01.2013 11:31:20
kalisto1986 napisał(a):

Agusia ja takiemu małemu nie dałabym grać emotka Ale to ja, mój dłuuugo nie wiedział co to gry, komputer itp

Dopiero wstałam emotka Patrze która godzina i aż się zszokowałam, bo zaraz do lekarza musze gonić emotka

Ciężko nie dać jak widzi, że my się bawimy takimi zabawkami, w domu jest 10 kompów, nie uchroni się dziecka. Przynajmniej w naszym wypadku. Staramy się mu jednak takie rozrywki ograniczać do minimum.

dianek napisał(a):

aga, a po co w ogóle siedzieć z tyłu? emotka

ja siedzę z przodu, młody jeździ tyłem do kierunku jazdy, na oparciu mamy lusterko by widzieć co robi
mimo iż nie lubi jeździć autem, to ja mu tam z tyłu nie jestem potrzebna
swoją drogą - jeżdżenie z tyłu z dzieckiem jest niebezpieczne (ale o tym już pisałam kiedyś)

jak trzeba zrobić przerwę na jedzenie, przebranie itp to i tak się zatrzymujemy

przesiądź się do przodu i już emotka

Nasz mały siedzi przodem do kierunku jazdy w foteliku, głównie dlatego, że przestał się mieścić w drugą stronę. Dlaczego niebezpieczne jest jeżdżenie z tyłu?
0 0

Gość: grusia

#5542860 Napisano: 07.01.2013 11:40:17
Jazda doroslego z tyłu z dzieckiem jest niebezpieczna bo przy wypadku bezwładne ciało rodzica moze dziecku zrobic krzywde.
0 0

#5542863 Napisano: 07.01.2013 11:47:09
grusia napisał(a):

Jazda doroslego z tyłu z dzieckiem jest niebezpieczna bo przy wypadku bezwładne ciało rodzica moze dziecku zrobic krzywde.

nom
przy bocznym uderzeniu przy prędkości 50km/h twoja ręka jeśli trafi dziecko w głowę to połamie mu czaszkę
co się stanie przy większej prędkości to nie wiem bo już nie dopytywałam emotka
(info z akcji inspekcji fotelikowej)

Nasz mały siedzi przodem do kierunku jazdy w foteliku, głównie dlatego, że przestał się mieścić w drugą stronę.
nasz z Mobim ma jeszcze duuuużo miejsca - do 3 roku życia spokojnie będzie mógł tak jeździć
0 0

joan

#5542865 Napisano: 07.01.2013 11:47:35
agusia147 - czy Ty może zmieniłaś avatarka? Bo ktoś już takiego na forum posiada i nie wiem, czy Ty to Ty...

Konkursik emotka Sposób na ulewanie i… KONKURS!:

http://dzieciowo.....html/comment-page-1

Nagrody: Trzy koszulki dla ulewających dzieci w wybranym przez siebie rozmiarze.
0 0

dolly

#5542875 Napisano: 07.01.2013 11:50:52
Agusia, jak półtora miejsca? Ja mam duzy fotelik- chyba, ale dwa by sie spokojnie zmieściły
0 0

dolly

#5542880 Napisano: 07.01.2013 11:53:23
joan napisał(a):

agusia147 - czy Ty może zmieniłaś avatarka? Bo ktoś już takiego na forum posiada i nie wiem, czy Ty to Ty...

zmieniła, też się nie mogę przyzwyczaić emotka
0 0

agusia147

#5542964 Napisano: 07.01.2013 12:31:19
joan napisał(a):

Konkursik emotka Sposób na ulewanie i… KONKURS!:

http://dzieciowo.....html/comment-page-1

Nagrody: Trzy koszulki dla ulewających dzieci w wybranym przez siebie rozmiarze.

Zmieniłam awatar z miesiąc temu, ponieważ mój się wywalił emotka Ktoś skasował stronę, z której pochodził.

Odnośnie fotelika my mamy Coneco, siedzenia w Lagunie są pod skosem i zamontowany fotelik zamiast leżeć to prawie siedział, a młody tak urósł, że kolana miał prawie pod brodą.
0 0

agusia147

#5542971 Napisano: 07.01.2013 12:32:44
dolly napisał(a):

Agusia, jak półtora miejsca? Ja mam duzy fotelik- chyba, ale dwa by sie spokojnie zmieściły

Isofix. Dwa foteliki by się zmieściły ale już beze mnie z tyłu emotka

PS. też nie mogę się przyzwyczaić, zwłaszcza jak szukam czegoś na forum emotka
0 0

monika1985monik

#5543045 Napisano: 07.01.2013 01:04:39
Aga moi mali nie chcą spać ani w aucie ani w dzień ani w nocy oni nie potrzebują snu chyba emotka

Co do fotelików my mamy 2 z tyłu i raz musiałam wracać z młodymi między fotelikami i się zmieściłam więc jest to wykonalne ale nie zbyt wygodne emotka
0 0

dolly

#5543082 Napisano: 07.01.2013 01:25:09
agusia147 napisał(a):

dolly napisał(a):

Hm... rzeczywisćie chyba ciutke sa szersze, ale jakbyś się wcisnęła to miałabys swojego rodzaju ubijanie ciałka- kiedys kobiety po ciązy owijały się elastycznymi bandażami to Ty bys miała z fotelikow emotka
0 0

Gość: agasiam

#5543174 Napisano: 07.01.2013 02:06:35
Dziewczyny jaki polecacie fotelik po roku. Mój nadal jeżdzi w foteliku -nosidełku. Ale czas na zmianę. Bo mimo że się mieści na długość i zostały 2 kg zapasu to ciasno.
0 0

#5543183 Napisano: 07.01.2013 02:09:50
nam na inspekcji fotelikowej polecili Maxi Cosi Mobi - bardzo fajny, ale raczej do większego auta

na forum chustowym króluje Radian ściągany ze stanów - też do montażu tyłem (chociaż ma opcję i przodem) - dla mnie był za wielki

takimi do jazdy przodem się nie interesowałam za bardzo więc nie podpowiem
0 0

#5543197 Napisano: 07.01.2013 02:16:11
u nas mobi się nie zmieści:( zastanawiam się nad maxi cosi ale tobi. koleżanka ma i poleca. Monotwałam w autku i jest ok. Tylko nie wiem czy warto bo może w tej cenie są lepsze, bezpieczniejsze. totalnie się nie orientuje. A jak z rozmiarem? do 18 kg czy 25 kg?
0 0

agusia147

#5543199 Napisano: 07.01.2013 02:16:29
dolly napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dolly napisał(a):

Hm... rzeczywisćie chyba ciutke sa szersze, ale jakbyś się wcisnęła to miałabys swojego rodzaju ubijanie ciałka- kiedys kobiety po ciązy owijały się elastycznymi bandażami to Ty bys miała z fotelikow emotka

Cholera a ja się niczym nie owijałam emotka
0 0

Gość: katrin22

#5543209 Napisano: 07.01.2013 02:23:44
My też jeszcze w nosidełku, ale niedługo także zmiana fotelika. My dużo nie jeździmy a Małym, ale jak już jedziemy, to mimo tego, że nie jest grubo ubrany, to często jest lekko spocony emotka choć w aucie nie ma sauny.
0 0

#5543222 Napisano: 07.01.2013 02:28:58
mój też się poci w nosidełku szczególnie jak śpi. My planujemy kolejny wyjazd w kwietniu i bardzo by sie przydał nowy fotelik.
Własnie przyjechały prezenty Łukasza nie zmieściły się do samochodu i trzeba było pocztą wysłać
0 0

benasia

#5543231 Napisano: 07.01.2013 02:35:03
kurcze ja nie wyobrażam sobie malego wozić jeszcze w nosidełku - po prostu nie mieścił się jak miał 6 miesiecy a co dopiero teraz gdy ma 14 emotka
Gdy miał ponad 5 miesiecy kupilismy coletto sportivo i jesteśmy bardzo zadowoleni - idealnie sprawdził się na wyjazd do Zakopanego gdy mały miał pół roku i potem na wakacje nad morze - a i tu i tu mamy kawal drogi.
0 0

#5543252 Napisano: 07.01.2013 02:51:08
No nic będę się zastanawiać muszę sprawdzić rankingi i test tych fotelików. Jeżeli któraś z Was ma tobiego to proszę o opinie.
A z innej beczki. Jestem przed chrzcinami.Dostałam menu i nie wiem co wybrać. Nic mi nie pasuje. Więc zdaje się na opinie.
1 menu
przystawka- terrina marchewkowo-selerowa
- zupa –rybna z ciecierzycą lub delikatna zupa z kurczaka i grzybów mun (do wyboru)
- pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem z sosem pomidorowym z mascarpone podawana z rozetkami ziemniaczanymi i fasolką szparagową
- krem mascarpone z jabłkiem i kruszonką z nutą rozmarynu
2 menu
- rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
- zupa cebulowa z grzanką
- schab faszerowany leśnymi grzybami w otulinie z boczku podawany z ziemniakami i fasolką szparagową
- mus owocowy z kremem mascarpone

3 menu
- mozzarella ze świeżym i suszonym pomidorem

- zupa tajska

- łosoś faszerowany porem podawany ze szpinakiem i ryżem

- domowa szarlotka z gałką loda waniliowego

4 menu
- carpaccio z polędwicy wołowej

- krem z grzybów leśnych

- łosoś faszerowany porem podawany ze szpinakiem i ryżem

- mus owocowy z kremem mascarpone

0 0