Konkursowiczki w ciąży

kalisto1986

#5556340 Napisano: 19.01.2013 01:23:05
Też uważałam początkowo to za zbędny gadżet, ale teraz może i gadżetem jest, ale przydatnym.
Tak samo można patrzeć na wszelakie leżaczki, huśtawki i inne pierdoły - to tylko gadżety, które dużo ułatwiają.

A co z tym później zrobić ? Oczywiście, że nie wyrzucasz takich rzeczy na śmieci, tylko po prostu sprzedajesz dalej, a kasa częściowo się zwraca emotka
0 0

bridget

#5556349 Napisano: 19.01.2013 01:32:16
WIki do konca nie wie, a moze tez nie rozumie, ale tlumacze mu ze musze uwazac, ze nei bede go brac na raczki, ze ni ebede go wyciagac z kapieli, jedyne co załuje ze wiekszego pokoju nie oddalismy na pokoj dzieciecy a na nasza sypialnie.... w ogole przydałby Nam sie 4 pokoje...zreszta mowilismy niewielu osobom, nawet rodzice wiedza, maz nikomu; ja tu wspomniałam na forum i kilku kolezankom ;]
Kali zaszalałaś:) jak masz miejsce to czemu nie, u Nas by sie nie sprawdziło, z racji miejsca i tego ze chyba dziecko szybko wyrosnie, sa stojaki na te wieksze uniwersaalne wanienki składane jak deska do prasowania , wiem ze to sie sprawdza
0 0

agusia147

#5556353 Napisano: 19.01.2013 01:41:04
U nas wanienka stała zawsze na podłodze w łazience, nie było problemów z niczym. A od kiedy młody siedzi/stoi to normalnie w kabinie się pluska zadowolony i próbuje łapać wodę w łapki emotka

Keiti, my mamy 2 pokoje, w tym w jednym firmę emotka Mieliśmy większe mieszkanie we Wrocławiu to sprzedaliśmy na rzecz tego w Warszawie. Teraz troszkę żałujemy.
0 0

bridget

#5556362 Napisano: 19.01.2013 01:50:57
* rodzice nie wiedza:p miało byc,
jak WIki sie urodził mieszkalismy u mamy i na poczatku nosilismy mała wanienke ikeowska i kapalismy go na stole w pokoju:) pozniej wanienka w wanne i sie schylałam , a jak siedział to jzu było wygodnie

o czyms takim mogłabym pomyslec
http://allegro.pl...okt-i2930450923.html

wanienke mam , stojak moze od kolezanki dostanę

ahusia moze za jakis czas uda Wam sie cos wiekszego mieć, bo ciezko nie? to Wasze 1 dziecko?
0 0

benasia

#5556370 Napisano: 19.01.2013 02:01:24
a my małego najpierw kąpaliśmy w wanience w pokoju a potem w łazience a od chyba 4-5 miesiaca w ogóle w duzej wannie w łazience i nie było problemów.
0 0

benasia

#5556372 Napisano: 19.01.2013 02:03:48
w kauflandzie są w promocji pampersy sleap&play za 22,99zł
0 0

kalisto1986

#5556376 Napisano: 19.01.2013 02:05:21
Przewijak nie miałabym gdzie położyć, bo na początku będzie kołyska, a nie wyobrażam sobie przebierania dziecka na kanapie, Dominika kąpaliśmy też w pokoju na ławie i pamiętam tą męczarnie z przynoszeniem wszystkiego z łazienki, wynoszeniem wanienki z wodą itp
Zdecydowanie wole mieć wszystko pod ręką, niż biegać po całym domu, wode spuścić do wiadra i wygodnie wynieść.
W łazience mamy wielką wanne, więc schylanie się do niej na pewno nie byłoby wygodne, a sama wanienka na stojaku zajmuje tyle samo miejsca co komoda już z przewijakiem i półkami.
Moja siostra miała komode i używała ją długo - mały już siedział, a komoda była w ruchu, a ona nie miała totalnie miejsca, bo mieszkali wtedy u rodziców w maleńkim pokoiku.
Ja nie mówie,że kupię taką jak dałam link, bo podobają mi się też inne, zerkam też na okazję używanych i jeśli trafi mi się pasująca do mojej wizji kącika malucha to wezmę, na pewno jakąś komode chcę.
Była jeszcze wersja, że tata zrobi drewnianą, taką na styl komódki z ciuszkami i szafy, ale to wyjdzie jednak drożej więc odpuściliśmy
0 0

kalisto1986

#5556378 Napisano: 19.01.2013 02:07:18
Kasia, my małemu powiedzieliśmy dopiero jakoś w 12 tygodniu, teściowa też późno się dowiedziała emotka
Tak to nieliczni stąd wiedzieli i rodzina.
Po 12 tygodniu, jak już wiedziałam,że wszystko ok powiedzieliśy małemu i reszcie emotka
0 0

agusia147

#5556383 Napisano: 19.01.2013 02:16:20
keiti78zg napisał(a):

* rodzice nie wiedza:p miało byc,
jak WIki sie urodził mieszkalismy u mamy i na poczatku nosilismy mała wanienke ikeowska i kapalismy go na stole w pokoju:) pozniej wanienka w wanne i sie schylałam , a jak siedział to jzu było wygodnie

o czyms takim mogłabym pomyslec
http://allegro.pl...okt-i2930450923.html

wanienke mam , stojak moze od kolezanki dostanę

ahusia moze za jakis czas uda Wam sie cos wiekszego mieć, bo ciezko nie? to Wasze 1 dziecko?

Drugie emotka Mam Kamilka 11 miesięcznego. Chcieliśmy dzieciaczki mieć jedno po drugim. Na razie nie ma szans na nic większego. Mamy te własne 50m, wynajmować nigdzie nie będziemy. Może za parę lat pomyślimy o domu własnym. Zresztą kredytu nikt nam nie da, mąż pracuje na umowach śmieciowych, wiadomo to nic nie warte. Może jakby etat dostał byłoby inaczej. Na razie jednak musi się wykazać na tej umowie o dzieło.
0 0

bridget

#5556392 Napisano: 19.01.2013 02:24:41
no ja czekam do wizyty moze wtedy powiemy jeszcze 3 tygodnie.... uhuhuh

ja mam łazienke blokowa 2 m na 2 m:P ciezko bedzie:)) tam kapac malucha https://picasaweb...#5717854500746233010
zdjecie tuz po remontowe;]
0 0

agusia147

#5556394 Napisano: 19.01.2013 02:26:28
Ciesz się przynajmniej wymiarowa emotka Ja mam 1,4m x 2,3 i masakra było znaleźć odpowiedni sprzęt do tej łazienki
0 0

bridget

#5556396 Napisano: 19.01.2013 02:28:32
ciezko bedzie z taka mała roznica wieku:) ale mam nadzieje ze bedziesz miec pomoc,a i zaopatrzysz sie w podwojny wozek lub z dostawka, u mnie juz za duza roznica wieku sie robi bo dzieci beda miały ze soba niewiele wspolnego, a Wiki jest dosc absorbujacy i tylko chce sie z bawic z mama:P, a tak gdyby o 3 lata miał młodsze rodzenstwo byłoby przyjemniej, sama mam brata o 8 lat starszego i niwiele w dziecinstwie mielismy ze soba wspolnego.
0 0

benasia

#5556397 Napisano: 19.01.2013 02:33:39
bridget bardzo ładne mieszkanko emotka
I synek na foto śliczny emotka

My tez mieszkamy z rodzicami - mamy swoj 1 pokoj, reszta wspolna.
Ale na szczescie domek w budowie tzn stan surowy stoi, reszta mamy zamiar skonczyć w tym roku i mam nadzieje zamieszkac na jesień o ile fundusze pozwola - tez chcemy miec niewielka roznice wieku tzn nie rok ale 5 lat tez nie, ale o drugie to dopiero w nowym domu będziemy sie starac.
0 0

bridget

#5556399 Napisano: 19.01.2013 02:38:39
Benasia jeszcze nie skonczone.... , brakuje kilku rzeczy i detali by było przytulniej, nawet zasłon w salonie brak, bo nie moge trafic na odpowiadnia tkanine... teraz szukamy stolarza by zrobic kat biurowy szafke na buty pod wymiar i szafke nad geberit, a ceny wycen powalaja:/ u nad bedzie prawie 6 lat roznicy Wiki jest z konca padziernika 2007...to juz duzo... moze chociaz bedzie pomagałi nie bedzie takiej zazdrosci jaka sie zdarza przy mneijszej roznicy wieku.

Pozytywnie zazdroszcze domku, ogrod i w ogole;) moze kiedys wroce do tej formy mieszkania:) albo gdy mama bedzie sie chciala zamienic:) teraz cieszymy sie z własnego kata i prywatnosci:)
0 0

kalisto1986

#5556400 Napisano: 19.01.2013 02:39:42
Kasia masz sypialnie kolorystycznie jak ja chcę teraz pokój emotka
Tylko u nas będzie część w pasy czarno-szaro- białe i ogólnie te 3 kolory będą dominować.
Szafe zamówiłam wielką narożnikową z bielonego drewna, narożnik też jest w tych 3 kolorach emotka

U nas jeszcze większa różnica wieku niż u Ciebie emotka a też mam siostre młodszą o 6 lat i w dzieciństwie mieliśmy słaby kontakt, dopiero po mojej wyprowadzce wszystko się zmieniło, a ze starszą o 3,5 roku i w dzieciństwie i teraz średni kontakt.

My mamy dużą łazienke, ale mamy mieszkanie na poddaszu, więc przez skosy, nie jest tak ustawne emotka
0 0

bridget

#5556409 Napisano: 19.01.2013 02:48:22
Kali u Nas sypialnia meble wenge to pozostałosc od mamy, co mielismy:)) teraz najchetniej bym wymieniła uwielbiam styl skandynawski:) gdzie dominuje biel i szarosc:)) ale kasy za duzo nie mamy by wymieniac, chociaz najchetniej szafe bym zrobiła na cała szerokosc sciany bo w te sie nie miescimy...
0 0

agusia147

#5556416 Napisano: 19.01.2013 02:55:26
keiti78zg napisał(a):

ciezko bedzie z taka mała roznica wieku:) ale mam nadzieje ze bedziesz miec pomoc,a i zaopatrzysz sie w podwojny wozek lub z dostawka, u mnie juz za duza roznica wieku sie robi bo dzieci beda miały ze soba niewiele wspolnego, a Wiki jest dosc absorbujacy i tylko chce sie z bawic z mama:P, a tak gdyby o 3 lata miał młodsze rodzenstwo byłoby przyjemniej, sama mam brata o 8 lat starszego i niwiele w dziecinstwie mielismy ze soba wspolnego.

Haha pomoc emotka Dobre mi. My w tym mieście sami. Pomoc jedyna jaką mam to mąż, który się pobawi z młodym, wykąpie go itp. Gorzej z ubieraniem emotka Jak zobaczyłam kiedyś jak mu body przez tylek sciaga to myslalam ze padne emotka
0 0

benasia

#5556418 Napisano: 19.01.2013 02:58:18
agusia ja miałam podobnie jedynie pomoc ze strony mojego meża tzn on mi wszystko pomagał przy małym jak mógł a najgorzej że mały miał bardzo dokuczliwe kolki przez 3 miesiące i to było straszne i jak nie dawalismy juz radę to jechalismy 45km do jego rodziców by choć troszke odpocząć...
0 0

benasia

#5556419 Napisano: 19.01.2013 02:58:56
ale jak mi Mikołaj podrośnie to jak bedzie miał rodzeństwo w nowym domku to mam nadzieję że mi będzie pomagał emotka
0 0

bridget

#5556420 Napisano: 19.01.2013 02:59:02
agusia moj maz tez do ideałow nie nalezy:)) jakos dziecko/dzieci to nie jego swiat:) ale małego kapał, spacery od czasu do czasu:)) chociaz wolałbym zeby wiecej czasu sam z siebieposwiecał:) czasem mam wrazenei ze on i WIki to juz moje dzieci:P

ale sie dzis tu rozgadałam hehe, maz z dzieckiem u tesciow, zaolejowałam blat w kuchni i czekam az wyschnie a miałam na kaufland cos napisac, ostatnio konkursy nie sa moja mocna strona:) po prostu mi sie nie chce:)
0 0