Konkursowiczki w ciąży

dolly

#5569068 Napisano: 30.01.2013 07:48:59
size napisał(a):

Worki mnie ominęły, pewnie już byłam starsza
emotka

i niech tak zostanie, wnikać nie będę emotka
0 0

Gość: size

#5569072 Napisano: 30.01.2013 07:51:10
dolly napisał(a):

size napisał(a):

emotka

Licytacja?
emotka

Dobra, nie na temat. Forum należy do Pań zaciążonych emotka
0 0

dolly

#5569073 Napisano: 30.01.2013 07:52:54
size napisał(a):

dolly napisał(a):

size napisał(a):

emotka

Licytacja?
emotka

Dobra, nie na temat. Forum należy do Pań zaciążonych emotka

haha ja z tych wstydliwych emotka do wieku sie nie przyznaję emotka

oj tam zaciążonych, jeszcze mnie przez tyle czasu nie wygoniły, to siedzę i wkurzam emotka
0 0

Gość: agasiam

#5569075 Napisano: 30.01.2013 07:53:40
size nie ma się z czego cieszyć jeszcze bedziesz miała dość. Ja do drugiego roku studiów nie farbowałam. zresztą miałam włosy do....ud do tego kręcone więc majątek bym zostawiła u fryzjera.na drugim roku skróciłam do ramion i wtedy eksperymentowałam. teraz bym chciała naturalne ale co zrobić emotka
0 0

#5569078 Napisano: 30.01.2013 07:57:41
agasiam napisał(a):

size nie ma się z czego cieszyć jeszcze bedziesz miała dość. Ja do drugiego roku studiów nie farbowałam. zresztą miałam włosy do....ud do tego kręcone więc majątek bym zostawiła u fryzjera.na drugim roku skróciłam do ramion i wtedy eksperymentowałam. teraz bym chciała naturalne ale co zrobić emotka

Ej tam rozpacz od razu emotka
Zobacz ile możliwości emotka

Co do mnie, to może będę żałować - wiele osób potem żałuję, ale przynajmniej poznam co to stress u fryzjera
emotka
Choć zwykła/niezwykła fryzura też mnie stresuje...
0 0

agusia147

#5569179 Napisano: 30.01.2013 09:11:48
Ja zapuszczam włosy. Po ciąży nawet centymetra nie ścięłam. Jeszcze troszkę i będą do pupci emotka
0 0

#5569190 Napisano: 30.01.2013 09:22:33
agusia147 napisał(a):

Ja zapuszczam włosy. Po ciąży nawet centymetra nie ścięłam. Jeszcze troszkę i będą do pupci emotka

Ja mam te dłuższe prawie do pasa, tylko mam wystopniowane. Dużo farby schodzi czy niekoniecznie? Pytam z ciekawości? emotka
0 0

agusia147

#5569223 Napisano: 30.01.2013 09:55:03
size napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Ja mam te dłuższe prawie do pasa, tylko mam wystopniowane. Dużo farby schodzi czy niekoniecznie? Pytam z ciekawości? emotka

Farbę kupuję we fryzjerskim, bardziej się opłaca niż ta marketowa a i kolor wychodzi jaki chcę. Polecam firmę Allwaves. To schodzi mi na farbowanie 1 opakowanie farby (100ml) - koszt 16zł, plus 150ml wody utlenionej 9% w kremie - kosztuje we fryzjerskim 9zł za 1l. Koszty całego farbowania około 18zł. To teraz policz ile fryzjerka zarabia na farbowaniu włosów emotka
0 0

#5569246 Napisano: 30.01.2013 10:03:53
agusia147 napisał(a):

size napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Farbę kupuję we fryzjerskim, bardziej się opłaca niż ta marketowa a i kolor wychodzi jaki chcę. Polecam firmę Allwaves. To schodzi mi na farbowanie 1 opakowanie farby (100ml) - koszt 16zł, plus 150ml wody utlenionej 9% w kremie - kosztuje we fryzjerskim 9zł za 1l. Koszty całego farbowania około 18zł. To teraz policz ile fryzjerka zarabia na farbowaniu włosów emotka

No widzę właśnie. Moja siostra płaci 260 zł - obcinanie plus reszta, włosy do ramion.

Nazwę farby zapisałam emotka

Dobrze rozumiem - sama robisz?
Ale wcześniej musiałaś chyba korzystać by poznać recepturę i kolory z palety tej firmy, prawda?
0 0

agusia147

#5569271 Napisano: 30.01.2013 10:20:50
size napisał(a):

agusia147 napisał(a):

size napisał(a):

agusia147 napisał(a):

No widzę właśnie. Moja siostra płaci 260 zł - obcinanie plus reszta, włosy do ramion.

Nazwę farby zapisałam emotka

Dobrze rozumiem - sama robisz?
Ale wcześniej musiałaś chyba korzystać by poznać recepturę i kolory z palety tej firmy, prawda?

No co ty emotka Testowałam na sobie i dalej kombinuję mieszając odcienie itp. Farba jest super, bo jak masz jej tak dużo, to idealnie pokrywa wszystkie włosy i nie ma opcji by wyszło coś nierówno. U fryzjerki nie byłam z farbowaniem, bo jak usłyszałam 200zł to podziękowałam. A odnośnie proporcji to info dostałam w hurtowni fryzjerskiej, zresztą w internecie są informacje w jakich proporcjach daną farbę się miesza.
0 0

Gość: emilka1705

#5569286 Napisano: 30.01.2013 10:42:32
a ja mam fryzjerkę co strzyże+farbowanie za 60zł:) kolor super dobrany, miło, kawusia (dodam na włosach do połowy pleców) zapraszam emotka
0 0

benasia

#5569288 Napisano: 30.01.2013 10:46:21
no właśnie ja jak byłam młodsza to też miałam do d**ki długie ciemne i lekko kręcone włosy, ale miałam ich dośc chciałam zmiany ściełam w liceum, potem miałam zawsze za ramiona do łopatek, farbowałam kilka razy w liceum szapmonetką, raz miałam tylko farba pasemka, a teraz chce zmiany a co emotka
Idę w połowie lutego do salonu Wella i niech mi coś doradza - radykalnej zmiany nie chce - lubie swoj kolor włosów (no moze troszke bardziej je przyciemnić? ) długość też raczej ok i nie chce isc skracac mozno jedynie podciąć i fajnie pocieniować, rozwazam też czy nie zaszaleć z rzadkimi pasemkami w moich ciemnych włosach lub balejażem w kolorze bordo? emotka
0 0

#5569293 Napisano: 30.01.2013 10:55:04
agusia147 napisał(a):

No co ty emotka Testowałam na sobie i dalej kombinuję mieszając odcienie itp. Farba jest super, bo jak masz jej tak dużo, to idealnie pokrywa wszystkie włosy i nie ma opcji by wyszło coś nierówno. U fryzjerki nie byłam z farbowaniem, bo jak usłyszałam 200zł to podziękowałam. A odnośnie proporcji to info dostałam w hurtowni fryzjerskiej, zresztą w internecie są informacje w jakich proporcjach daną farbę się miesza.

No to podziwiam
emotka

Przy takich długich piórach emotka

Sprzedam siostrze nazwę firmy i poczytam emotka
Wyskoczy mi 20 siwy włos i farbuję emotka

Ps. W temacie konkursowiczek w ciąży -

zamówiliśmy na all wiele produktów z emolium - lubimy produkty tej firmy i są dobrze tolerowane przez naszą córuś. Oli zaczęły pojawiać się takie jakby wyschnięte placuszki na rączkach - odstawialiśmy produkty spożywcze, chyba wyszło na żółtko.
I zamówiliśmy pierwszy raz oliwkę do ciała z lipidami - od pierwszego dnia.
Nie wiem co znaczy i jak się sprawdzi - ale to pierwszy kosmetyk tej firmy, który ma przyjemny zapach (Olcia powiedziała -mydełkowy). Mam nadzieję, że, pomimo obietnic producenta, nie uczuli jej. I że pomoże.

0 0

benasia

#5569295 Napisano: 30.01.2013 11:01:57
jak Mikuś był malutki to kąpalismy go w Balneum lub Oiliatum (z tym że to pierwsze lepsze), teraz raczej go kapiemy w J&J Bedtime rzadko kiedy w Balneum -ale mały nigdy nie miał wysuszonej skóry a gdy kąpie go w J&J to dodatkowo po kąpieli nawilżam.
To że obyło się bez żadnych problemów skórnym to moze byc zasługa że kąpany był w Balneum - wtedy nigdy go niczym nie nawilżałam.
0 0

kalisto1986

#5569300 Napisano: 30.01.2013 11:11:15
Balneum jest świetne na problemy skórne , a tak to u nas nivea górą - do dzisiaj mój starszy syn myje się ich żelami.
Dla juniora mam mega zapas nivea, a na pierwsze dni pat&rub - kosmetyki świetne, skład rewelacyjny, szkoda,że cena nie jest już tak przyjemna
0 0

#5569315 Napisano: 30.01.2013 11:33:52
benasia napisał(a):

jak Mikuś był malutki to kąpalismy go w Balneum lub Oiliatum (z tym że to pierwsze lepsze), teraz raczej go kapiemy w J&J Bedtime rzadko kiedy w Balneum -ale mały nigdy nie miał wysuszonej skóry a gdy kąpie go w J&J to dodatkowo po kąpieli nawilżam.
To że obyło się bez żadnych problemów skórnym to moze byc zasługa że kąpany był w Balneum - wtedy nigdy go niczym nie nawilżałam.

My od urodzenia używaliśmy Oilatum - wszystko co było w serii. Do dzisiaj mamy dwa szampony - na szczęście nieprzeterminowane emotka
Rok temu przyjrzałam się emolium - większa oferta, krem na zimę itp. Spróbuję używać, zobaczę co będzie, bo wizyty u lekarza - byliśmy u trzech - to albo ATZ (1), albo alergia na am (2).
Za dwa tygodnie jedziemy do dermatologa. Ale myślę, ze może zejść- po ograniczeniu żółtka świąd ustąpił, placki zbladły.

A najgorsze, ze wśród dzieci moich znajomych, każda wysypka/zmiana chorobowa na skórze to dzisiaj AZS... Nikomu nie chce się już diagnozować, czy nagle wszystkie dzieciaki mają...

Dianek - tylko nie wyskakuj z tymi parabenami... emotka
Choć jak masz pomysł, to poproszę - dodam, ze mój Kochany miewa właśnie zmiany skórne (dłonie)- nic na Niego nie działa emotka Może po nim Olcia coś ma?
0 0

kalisto1986

#5569320 Napisano: 30.01.2013 11:44:08
size to ja wyskocze ze składem oilatum i emolium emotka Porównaj sobie z balneum, choćby parafina ...
Mój syn też ma problemy skórne i też miał podejrzenie azs i oilatum, emolium itp tylko zaleczało chwilowo, później było gorzej, a balneum jak cud piękna skóra - używaliśmy do mycia oliwki w żelu i już po połowie wszystko się uspokoiło - dodam,że jest mega wydajna, schowałam ją na później jak skóra małego doszła do siebie i teraz wyciągnęłam ją i sama się nią myje i bardzo mało jej idzie
0 0

#5569322 Napisano: 30.01.2013 11:58:14
kalisto1986 napisał(a):

size to ja wyskocze ze składem oilatum i emolium emotka Porównaj sobie z balneum, choćby parafina ...
Mój syn też ma problemy skórne i też miał podejrzenie azs i oilatum, emolium itp tylko zaleczało chwilowo, później było gorzej, a balneum jak cud piękna skóra - używaliśmy do mycia oliwki w żelu i już po połowie wszystko się uspokoiło - dodam,że jest mega wydajna, schowałam ją na później jak skóra małego doszła do siebie i teraz wyciągnęłam ją i sama się nią myje i bardzo mało jej idzie

No kuurde.

Mogłam zapytać.
Teraz Wy nie w temacie -> bo ciąże emotka , a młodsze Mamy jeszcze bez skaz na skórze dzieci emotka

Nic, dokończę nowe zamówienie - oogroomne - zobaczę po tej oliwce i kupię najwyżej. Parę razy miałam w rękach, ale nie umiałam się przekonać.

Chyba, że kupić? Jak kalisto
radzisz? Jak mieliście podobne problemy?
Tamto zaoferuję sobie, ew. dam siostrzeńcowi...

0 0

kalisto1986

#5569326 Napisano: 31.01.2013 12:13:09
My byliśmy baaardzo zadowoleni z balneum. U mojego synka problemy ze skórą pojawiają się w okresie zimowym, rok temu nie pomogły tak przeróżne maści wypisane przez lekarza, jak właśnie balneum.
Teraz jak zaczynała się zima sporadycznie używaliśmy oliwki na zmiane z żelem nivea i skóra jest tylko przesuszona ( norma u niego), ale nie ma już tego co było kiedyś.

Te pat&rub też są fajne, chociaz nie otwieraliśmy ich, bo zostawiliśmy dla maluszka, ale skład jest naturalny np woda źródlana.

U nas zasada jest taka, mały nie może używac zwykłych żeli do mycia typu bobini itp bo jeszcze bardziej przesuszają mu skóre ( ostatnio próbowaliśmy jakiś kauflandowy, ale to tylko może od czasu do czasu, więc wylądował u babci). Za to jeśli nie ma ataku wysypki to może nivea, na zmiane z np johnsonem - nie może jednej marki używać za długo.

Za to mam chrześniaka z mega zaawansowanym AZS i nie pomagały mu żadne maści, leki itp tylko dieta i teraz kuzynka dorwała jakies kosmetyki organiczne ( mieszkają za granicą) coś na zasadzie pat&rub i teraz dzwoniła do mnie zachwycona,że mały pierwszy raz od urodzenia ma ładną skóre.
Dlatego myślę,że warto patrzeć na skład.
Ze zwykłych kosmetyków ładny skład ma też balneum i hipp.
A może spróbujcie mydła marsylskiego ? Wiem,że już mieszam w głowie, ale czasem proste sposoby są najlepsze, a mydło marsylskie jest świetne ( my chcemy teraz wypróbować)
0 0

#5569330 Napisano: 31.01.2013 12:28:32
kalisto1986 napisał(a):

My byliśmy baaardzo zadowoleni z balneum. U mojego synka problemy ze skórą pojawiają się w okresie zimowym, rok temu nie pomogły tak przeróżne maści wypisane przez lekarza, jak właśnie balneum.
Teraz jak zaczynała się zima sporadycznie

U Oli też jest powtarzalne w zimie, kupię to Balneum emotka
Zobaczę jak działa i zdam relację emotka

Mydła marsylskiego nie znam - muszę poczytać, hippa stosowaliśmy - neutralne są, nic nie szkodziły, ale też nie pomogły. Za to pięknie pachną i są eco emotka

O tych kosmetykach pat&rub mało wiem, na stronie wylatują mi panie z pięknymi włosami emotka

No nic, zdam się (w myślach) póki co na Balneum, resztę poczytam jutro.

Dziękuję kalisto emotka
0 0