Konkursowiczki w ciąży

bridget

#5571499 Napisano: 01.02.2013 07:43:41
o dokładnie miałam robeezy, http://www.bangla...kkie-buciki-ze-skory dmka co o nich tez pisze ma rodzine za granica i zawsze zamawiała dla dziewczyn z forum , miło je wspominam,
0 0

agusia147

#5571501 Napisano: 01.02.2013 07:44:44
Kamiś to woła mama jak coś chce emotka Za tatą też czasem woła mama emotka Jak tato wychodzi z domu to wielki płacz, a jak ja ostatnio wychodziłam i zostawał z tatą, ja mu papapa to on mi papapa mama i odmachał. Złośliwiec mały.

Odnośnie smyka to tam już nic nie kupię, nadruki się spierają, bawełna jak ściera, rozciąga się itp. No szajs za nie wiadomo jaką kasę.
0 0

Gość: emilka1705

#5571504 Napisano: 01.02.2013 07:46:47
Benasiu może ja źle trafiłam. Kupiłam wtedy trochę tych ciuszków i masakra była np. legginsy (na wyprzedaży 30zł więc wcale nie takie tanie) 2 razy ubrane i dziurka na kolanie, spodnie dresowe ze ściągaczami po pierwszym praniu się tak rozciągnęły jakby wcale tam ściągacza nie było itd...
Za to po świętach kupiłam w smyku małej biedronkę drewnianą z dzwoneczkami na kijku do pchania i sprawdza się super!!!
0 0

monika1985monik

#5571506 Napisano: 01.02.2013 07:47:21
ma ktoras moze takie kapcie dla maluchów?
http://allegro.pl...lna-i2923831354.html

jak sie sprawuja? czy nie spadają z nózki? jak je się zapina/zakłada? na rzepy czy tylko naciaga się na nózke?

U nas się nie sprawdziły po 1 było zimno w nóżkę po 2 młody je ściągał w sekundę i ogólnie nie chciał w nich chodzić.
0 0

Gość: grusia

#5571524 Napisano: 01.02.2013 07:57:01
size napisał(a):

Befado i zetpol mają w obuwniczych, ale takich raczej prywatnych, w mieście.

Befado można w Bartku kupic.U nas mała biega obecnie w Sterntalerach ( skarpetki z podeszwa gumowa ).Mamy tez Befado własnie ale przeszkadzają nam podczas nocnikowania- mamy juz pierwsze sukcesy wiec moze do wiosny bedzie z glowy pieluchowanie - bo młoda musi sobie całe spodenki zdjąć wiec ze skarpetkami wygodniej emotka

Co do Smyka ja na ciuszki nie narzekam - mają świetne koszule , kupowałam dla synka jak był mały, teraz tez ma kilka i pomimo sporego użytkowania - plamy przedszkolne itd nadal swietnie wyglądają. Ja ciuszki zawsze piore wywinięte na lewą stronę, prasuje tez na lewo no i głownie kula w obiegu lub kapsułki - być moze to tez jakoś oszczedza material.

0 0

benasia

#5571550 Napisano: 01.02.2013 08:14:30
size wlaśnie teraz mamy befado - mały śmiga w nich i w sumie dobrze sie sprawują ale wlasnie to zapięcie nie wiem czemu czasami mu się odpina i przy intensywnej zabawie np chodzi juz z 1 butem emotka
Może gdyby mial na rzepy... Ale z drugiej strony pewnie by ciągle odpinał - bo kozaczki ma z przodu rzep a z boku zamek i zawsze lubi rzepy odpinac emotka
Zobaczę czy gdzies znajdę takie skórkowe a jak nie to zostaniemy przy Befado. Swoja drogą duża mają rozmiarówke.
0 0

Gość: dianek

#5571551 Napisano: 01.02.2013 08:14:49
benasiu, z tymi skórzanymi właśnie ważne, żeby miały taką gumkę, jak te co keiti podesłała (http://www.bangla...kie-buciki-ze-skory)
bo te bez będą leciały
0 0

Gość: size

#5571565 Napisano: 01.02.2013 08:25:30
benasia napisał(a):

size wlaśnie teraz mamy befado - mały śmiga w nich i w sumie dobrze sie sprawują ale wlasnie to zapięcie nie wiem czemu czasami mu się odpina i przy intensywnej zabawie np chodzi juz z 1 butem emotka
Może gdyby mial na rzepy... Swoja drogą duża mają rozmiarówke.

My mieliśmy z befado najpierw przekładane przez coś ? --> nie wiem jak to nazwać - może klamerka, potem zapinane na rzep.
Masz spryciarza :>

My kupowaliśmy z zetpola, bo mieli buciki na rozmiar 18 emotka Mało firm ma dorosłe butki w tej rozmiarówce. I bardzo się wtedy cieszyłam z... ffeee różowych butków emotka
Ja jestem z tych ave satan, czarno i mgliście emotka
0 0

#5571567 Napisano: 01.02.2013 08:27:49
allice napisał(a):

A ja się pochwalę, a co emotka

Małgosia mówi już mama emotka oczywiście jeszcze nieświadomie ale to strasznie miłe dla ucha emotka

No i siedzieć chce strasznie, jak się ją chwyci za rączki to się podciąga.

Super uczucie emotka
Wiem co czujesz emotka

0 0

benasia

#5571605 Napisano: 01.02.2013 08:53:54
zobacze faktycznie czy są takie skórzane na gumce w sklepach do przymierzenia jak nie to zostaniemy przy befado - moze na rzep spróbuje, ale to pewnie kiepski pomysł przy moim spryciarzu emotka
Nawet nie wybrażacie sobie co on potrafi wykombinowac, wszędzie go pełno - dosłownie oczy dookoła głowy i jeszcze złości się jak mu coś zabraniam emotka
0 0

agusia147

#5571613 Napisano: 01.02.2013 09:01:29
emilka1705 napisał(a):

Benasiu może ja źle trafiłam. Kupiłam wtedy trochę tych ciuszków i masakra była np. legginsy (na wyprzedaży 30zł więc wcale nie takie tanie) 2 razy ubrane i dziurka na kolanie, spodnie dresowe ze ściągaczami po pierwszym praniu się tak rozciągnęły jakby wcale tam ściągacza nie było itd...
Za to po świętach kupiłam w smyku małej biedronkę drewnianą z dzwoneczkami na kijku do pchania i sprawdza się super!!!

Ubrania to jakby zleżałe jakieś były mam wrażenie.
0 0

benasia

#5571618 Napisano: 01.02.2013 09:05:00
może emilka i agusia źle trafilyście - ja gdy kupowałam malemu fakt od rozmiaru 74 w smyku aż do teraz ma kolejne rozmiary tam kupione to zawsze był strzał w 10. I ubranka często prane i używane i nic sie z nimi nie dzieje emotka
0 0

agusia147

#5571621 Napisano: 01.02.2013 09:07:47
benasia napisał(a):

może emilka i agusia źle trafilyście - ja gdy kupowałam malemu fakt od rozmiaru 74 w smyku aż do teraz ma kolejne rozmiary tam kupione to zawsze był strzał w 10. I ubranka często prane i używane i nic sie z nimi nie dzieje emotka

Ja się zraziłam kupując Kamisiowi w tamtym roku przed wakacjami ciuszki. Niby śliczne piękne, a po praniu ścierka, a piorę zawsze na lekkich programach i w niskiej temperaturze. A nadruki po dwóch praniach wyblakłe, bawełna porozciągana, nawet raz oczko się zdarzyło.
0 0

benasia

#5571630 Napisano: 01.02.2013 09:18:05
no to nie wiem bo Mikołaj tez miał na wakacjach z Smyka koszulki i rampersy z nadrukami świetne z Nemo i Simbą i wszystko ok i są w stanie idealnym wrecz. Inne rzeczy tez mamy i są bardzo fajne. Może źle trafiłas, a moze akurat te ubranka co kupilas to mieli akurat gorsza serie. Nie wiem bo u nas poki co swietnie sie sprawuja a jak kupuje je to zawsze w cenie juz dla mnie do zaakceptowania tzn w wyprzedazy lub z rabatami emotka
0 0

lilithbb

#5571634 Napisano: 01.02.2013 09:22:48
agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

Ja się zraziłam kupując Kamisiowi w tamtym roku przed wakacjami ciuszki. Niby śliczne piękne, a po praniu ścierka, a piorę zawsze na lekkich programach i w niskiej temperaturze. A nadruki po dwóch praniach wyblakłe, bawełna porozciągana, nawet raz oczko się zdarzyło.

A jaki proszek?
0 0

#5571637 Napisano: 01.02.2013 09:24:18
agusia147 napisał(a):

Ubrania to jakby zleżałe jakieś były mam wrażenie.

Ja pamiętam jedynie ceny z kosmosu - z tego okresu jak Wasze Maluszki - do i po roku. Nie mówię o avencie- nawilżacz, podgrzewacz czy choćby smoczki. Zwykła pieluszka flanelowa z nadrukiem kosztowała tam 3 razy więcej niż na all.
Wanienki mieli najprostsze - trzy razy drożej, prześcieradła i przewijaki też. Jedyne co, ale jak młoda miała 2 lata niecałe i kupowałam na szybko materac kokos-gryka do turystycznego łóżka, to wyszło tak samo jak z przesyłko na all.

Ciuszki dla noworodka mnie nie ujęły ze względu na materiał a dla staruszki kupujemy - jak większość z Was w sieciówkach.

Ale jak mieliśmy kombinezową wyprawę, to tylko tam były spodnie ocieplane-dżinsy, uważam, ze super - żałowałam, ze nie mam chłopca, sweterki cudne. Ja akurat nie przepadam za C@A - Wy chwalicie. Większość spodni nie ma regulacji w pasie i Oli spadają. Mieliśmy parę t-shirtów - rozciągnięte po paru praniach. Swetry i bluzy ok. Kurtki też. W spadku parę bodziaków i innych dla niemowlaczka - przetrwały, ale bez rewelacji. Porównywalne z tescowym cherokee.

Wszystko zależy od ciuszka emotka

0 0

lilithbb

#5571643 Napisano: 01.02.2013 09:28:52
I dlatego lubię kupować używane emotka
Wercia dostała pod choinke nowe spodnie, założyła je dwa razy i ma dziure na pupie a materiał zmienił się w ścierkę.
Ide na ciuchy, kupuję używaną rzecz i jeszcze nadaje się na kolejne dziecko emotka
Ostatnio w Biga za 7 świetnych ciuszków dałam ok 15 zł - w tym ogrodniczki z NEXT dla werci do przedszkola emotka
Szkoda że nie mam czasu bo bym tam chodziła i sprzedawała na all emotka
0 0

kalisto1986

#5571646 Napisano: 01.02.2013 09:32:36
benasiu jak chcesz skórzane i jeśli możesz wydać więcej kasy to też polece te co dianek dawała link.
Dziewczyna uszyje Ci je na zamówienie idealnie dobrane do nóżki itp - na chustoforum o jej wyroby biją się.

Size jak będziesz prała kombinezon to uważaj, nam kurtka ze smyka po pierwszym praniu zafarbowała tj zielone elementy puściły na białe - tragedia

Jestem dzisiaj wściekła wrrr ledwo wyjechaliśmy z domu a na cholernej dziurze rozwaliliśmy koło emotka był taki huk że szok, chyba alufelga cała strzeliła - jutro chyba musimy auto na warsztat brać,żeby sprawdzić czy nic więcej.
Niby na zapasówce jeździmy, ale nie możemy za długo, bo jest za duża różnica. ehhh szkoda gadać
0 0

benasia

#5571652 Napisano: 01.02.2013 09:37:31
fakt że ja piorę w dziecięcych proszkach ale dla mnie idelanie dopierają i sa czyste i pachnace.

Size ja też nie kupuje w markowych zazwyczaj bo mnie nie stać ale jak pisałaś to właśnie w smyku maja takie fajne ocieplane spodnie - kupiłam dla Mikcia co prawda nie jeansy tylko takie materiałowe ale też eleganckie - super są z podszewką, tak nam przypasowały że teraz jak byla wyprzedaż znów zamowilam ale inny kolor z neta (bo na necie wyprzedaż ma lepsze ceny niż w sklepie) i dałam za nie chyba 22zł to wcale nie majatek jak za takie.
Dlatego jak coś potrzebujemy a jest okazja to kupuje.

C&A miałam dresy i bluzy, swetry i bluzeczki i spodnie - wszystko świetne ale ta ostatnia bluzeczka to porażka bo żeby 2 tyg nie wytrzymac emotka

Nie powiem bo mały ma tez używane rzeczy i tez są w bardzo dobrym stanie i gdybym miala czas i jak jechać to tez bym pewnie nie raz sama poszła poszukać coś do lumpa emotka

A z tescowego F&F też ubranka są świetne emotka
0 0

benasia

#5571661 Napisano: 01.02.2013 09:42:54
A takie typowo bielizna i dla maluszka od urodzenia ciuszki kupuje/kupowałam często w miejscowym sklepie dzieciecym zazwyczaj firmy Graaf lub Ewa Klucze i jeszcze jednej firmy ale nie pamietam nazwy - i chwalę sobie bo teraz po Mikołajku siostrzeniec nosił i jak wróciły to jeszcze bedzie na kiedyś dla brata lub siostry Mikcia bo są w bardzo dobrym stanie i nic sie z nimi nie dzieje. emotka
0 0