Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja mam oliwkę, mydełko z szamponem i krem przeciw odparzeniom
Mydło marsylskie można używać dosłownie do wszystkiego, od pielęgnacji niemowlaka, higieny intymnej po pranie
tutaj np http://www.lorien...ie-cat-13-id-32.aspx
Poczytaj, ja ostatnio trafiłam na opisy i bardzo mnie kusi wypróbowanie
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mi lekarz tłumaczył że w zimie jest z tym właśnie najgorzej - suche powietrze i kaloryfery.
Żeby Ci jeszcze zamieszać
Zaskoczyłaś mnie z tym żółtkiem
Trzymamy kciuki żeby u Was też znikło
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kurcze, mnie to balneum waliło, przy bobini faktycznie przy długim stosowaniu podrażnienie, teraz jedziemy na nivea, a w stanach podrażnienia myje mydełkiem bambino. Oliatum jakos nie niwelowało. A właśnie Size, Kalisto, Beniaminowa, a czy nawilżacie skóre po kąpieli czy przed snem- codziennie? Bo inna pediatra powiedziała ze powinnam codziennie, ale ja smaruję kremem nivea sos lub linomagiem podrazneinia, to nie wysmaruję dzieciaka całego.
Gość: quaqua
Gość: rachel
u nas problemy były tylko po kosmetykach EUCERIN niby hioalergiczne ale nie polecam;((. Leczyłam małej skóre 2 tygodnie
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U nas w stanach zapalnych smarowanie 2 a nawet 3 razy dziennie
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tyle,że mój syn urodził się już z suchą skórą.
Emolium, oilatum itp jest na parafinie, a ta może dodatkowo podrażniac
Gość: size
TiTi...
Emolium zawsze dawało radę i w zasadzie nie mieliśmy problemów - tej zimy jakoś tak się pogorszyło. Wielu lekarzy go poleca.
Co to żółtka to słyszałam, że może uczulić, ale jakoś w ogóle nie pomyślałam, że Olcię
W sumie to dobrze, że teraz, jak jest taka stara, i je żelazo w innych rzeczach
My mamy najpierw kąpiel z emolientem, więc skóra po już jest trochę nawilżona. I przyznaję, że jak nie było potrzeby, nie dawałam już ani emulsji, ani kremu.
Teraz dodatkowo, codziennie, stosowałam na ręce i nóżki emulsję specjalną emolium, a od dzisiaj będę stosować olejek tej firmy - bo pachnie
Jak nie przejdzie to plan B
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Hmmm... U nas jak Benio miał ostre stany zapalne (aż mu skóra pękała, zwłaszcza pod kolankami) to pediatra kazała smarować to parafiną ciekłą
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U nas też kazała dodawać do wanienki, ale pomagało na chwile, a później było gorzej.
Nawet na forach atopowców każą uważać na parafine.
Tylko,że u nas nie ma,aż tak strasznie i nie ma stwierdzonego azs. Jest sucha skóra z wysypami sezonowymi i to zazwyczaj brzuch, plecy
Gość: agasiam
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Po tej oliwce do mycia, nie trzeba w ogóle używać balsamu, bo ładnie nawilża.
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U młodego do kąpieli Emolium a do smarowania robiona euceryna a na stany zapalne maść cholesterolowa/Advantan...
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A pamiętam,że też pomagał u nas balsam chyba atoperal , ale mały marudził,że piecze po nim skóra
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Macie jakieś sposoby/pomysły jak sie tego pozbyc?
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja jeśli wózek ni miał opcji zdjęcia tapicerki, wkładałam cały do wanny i namaczałam
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zdjac by mozna ale by trzeba wozek rozkrecac a właściwie jest juz czysciutki tylko te kilka kropek mnie irytuje...
W drugim wózku tym 3-funkcyjnym ściągam tapicerkę i piorę w automacie na funkcji delikatne pranie i tez jest jak nówka ale tam nie mam żadnych juz plamek.