Konkursowiczki w ciąży

kalisto1986

#5569332 Napisano: 31.01.2013 01:24:21
tutaj masz pat&rub http://www.patandrub.pl/szukaj/dzieci/
Ja mam oliwkę, mydełko z szamponem i krem przeciw odparzeniom
Mydło marsylskie można używać dosłownie do wszystkiego, od pielęgnacji niemowlaka, higieny intymnej po pranie
tutaj np http://www.lorien...ie-cat-13-id-32.aspx
Poczytaj, ja ostatnio trafiłam na opisy i bardzo mnie kusi wypróbowanie
0 0

beniaminowa

#5569385 Napisano: 31.01.2013 07:46:05
size napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

My byliśmy baaardzo zadowoleni z balneum. U mojego synka problemy ze skórą pojawiają się w okresie zimowym, rok temu nie pomogły tak przeróżne maści wypisane przez lekarza, jak właśnie balneum.
Teraz jak zaczynała się zima sporadycznie

U Oli też jest powtarzalne w zimie, kupię to Balneum emotka
Zobaczę jak działa i zdam relację emotka

Mydła marsylskiego nie znam - muszę poczytać, hippa stosowaliśmy - neutralne są, nic nie szkodziły, ale też nie pomogły. Za to pięknie pachną i są eco emotka

O tych kosmetykach pat&rub mało wiem, na stronie wylatują mi panie z pięknymi włosami emotka

No nic, zdam się (w myślach) póki co na Balneum, resztę poczytam jutro.

Dziękuję kalisto emotka

Mi lekarz tłumaczył że w zimie jest z tym właśnie najgorzej - suche powietrze i kaloryfery.
Żeby Ci jeszcze zamieszać emotka nam lekarz zabronił używania jakichkolwiek innych niż Emolium. Do tego dieta i maść robiona w aptece. Dziś u Benia (odpukać) nie ma śladów po AZS. Gorzej z tym u młodego emotka ale to moja wina bo na za dużo sobie pozwalałam zamiast trzymać dietę...
Zaskoczyłaś mnie z tym żółtkiem emotka U nas całe jajko uczulało, ale nigdy żółtko - widać każde dziecko jest inne emotka
Trzymamy kciuki żeby u Was też znikło emotka
0 0

agusia147

#5569600 Napisano: 31.01.2013 10:34:16
My nie mieliśmy nigdy żadnych problemów ze skórą, ani suchej ani nawet odparzeń, więc nie pomożemy w tym temacie emotka
0 0

dolly

#5569605 Napisano: 31.01.2013 10:36:49
Mój żółtka nie tknie, same białko wtrynia.
Kurcze, mnie to balneum waliło, przy bobini faktycznie przy długim stosowaniu podrażnienie, teraz jedziemy na nivea, a w stanach podrażnienia myje mydełkiem bambino. Oliatum jakos nie niwelowało. A właśnie Size, Kalisto, Beniaminowa, a czy nawilżacie skóre po kąpieli czy przed snem- codziennie? Bo inna pediatra powiedziała ze powinnam codziennie, ale ja smaruję kremem nivea sos lub linomagiem podrazneinia, to nie wysmaruję dzieciaka całego.
0 0

Gość: quaqua

#5569662 Napisano: 31.01.2013 11:15:52
U nas córa przez pierwsze 2 miesiące zmieniała skórę tzn. schodziła jej bardzo, ale bez jakiegoś złego odczynu. Smarowaliśmy linomagiem w płynie i ładnie zeszło tylko ciuszki do wyrzucenia, bo strasznie brudzi.
0 0

Gość: rachel

#5569665 Napisano: 31.01.2013 11:17:14
agusia147 napisał(a):

My nie mieliśmy nigdy żadnych problemów ze skórą, ani suchej ani nawet odparzeń, więc nie pomożemy w tym temacie emotka

u nas problemy były tylko po kosmetykach EUCERIN niby hioalergiczne ale nie polecam;((. Leczyłam małej skóre 2 tygodnie
0 0

beniaminowa

#5569719 Napisano: 31.01.2013 11:40:44
dolly napisał(a):

Mój żółtka nie tknie, same białko wtrynia.
Kurcze, mnie to balneum waliło, przy bobini faktycznie przy długim stosowaniu podrażnienie, teraz jedziemy na nivea, a w stanach podrażnienia myje mydełkiem bambino. Oliatum jakos nie niwelowało. A właśnie Size, Kalisto, Beniaminowa, a czy nawilżacie skóre po kąpieli czy przed snem- codziennie? Bo inna pediatra powiedziała ze powinnam codziennie, ale ja smaruję kremem nivea sos lub linomagiem podrazneinia, to nie wysmaruję dzieciaka całego.

U nas w stanach zapalnych smarowanie 2 a nawet 3 razy dziennie emotka Ale jeśli skóra jest ładnie zaleczona to nie smaruję codziennie (z lenistwa emotka )
0 0

kalisto1986

#5569737 Napisano: 31.01.2013 11:50:12
Ja tak jak beniaminowa emotka
Tyle,że mój syn urodził się już z suchą skórą.

Emolium, oilatum itp jest na parafinie, a ta może dodatkowo podrażniac
0 0

Gość: size

#5569741 Napisano: 31.01.2013 11:51:20
beniaminowa napisał(a):

Mi lekarz tłumaczył że w zimie jest z tym właśnie najgorzej - suche powietrze i kaloryfery.
Żeby Ci jeszcze zamieszać emotka nam lekarz zabronił używania jakichkolwiek innych niż Emolium. Do tego dieta i maść robiona w aptece. Dziś u Benia (odpukać) nie ma śladów po AZS. Gorzej z tym u młodego emotka ale to moja wina bo na za dużo sobie pozwalałam zamiast trzymać dietę...
Zaskoczyłaś mnie z tym żółtkiem emotka U nas całe jajko uczulało, ale nigdy żółtko - widać każde dziecko jest inne emotka
Trzymamy kciuki żeby u Was też znikło emotka

TiTi... emotka

Emolium zawsze dawało radę i w zasadzie nie mieliśmy problemów - tej zimy jakoś tak się pogorszyło. Wielu lekarzy go poleca.

Co to żółtka to słyszałam, że może uczulić, ale jakoś w ogóle nie pomyślałam, że Olcię emotka
W sumie to dobrze, że teraz, jak jest taka stara, i je żelazo w innych rzeczach emotka

dolly napisał(a):

Size, Kalisto, Beniaminowa, a czy nawilżacie skóre po kąpieli czy przed snem- codziennie?

My mamy najpierw kąpiel z emolientem, więc skóra po już jest trochę nawilżona. I przyznaję, że jak nie było potrzeby, nie dawałam już ani emulsji, ani kremu.

Teraz dodatkowo, codziennie, stosowałam na ręce i nóżki emulsję specjalną emolium, a od dzisiaj będę stosować olejek tej firmy - bo pachnie emotka i jestem ciekawa rezultatów.
Jak nie przejdzie to plan B emotka Balneum i reszta.
0 0

beniaminowa

#5569773 Napisano: 31.01.2013 12:07:57
kalisto1986 napisał(a):

Hmmm... U nas jak Benio miał ostre stany zapalne (aż mu skóra pękała, zwłaszcza pod kolankami) to pediatra kazała smarować to parafiną ciekłą emotka i super mu to schodziło...
0 0

kalisto1986

#5569787 Napisano: 31.01.2013 12:16:21
beniaminowa napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Hmmm... U nas jak Benio miał ostre stany zapalne (aż mu skóra pękała, zwłaszcza pod kolankami) to pediatra kazała smarować to parafiną ciekłą emotka i super mu to schodziło...

U nas też kazała dodawać do wanienki, ale pomagało na chwile, a później było gorzej.
Nawet na forach atopowców każą uważać na parafine.
Tylko,że u nas nie ma,aż tak strasznie i nie ma stwierdzonego azs. Jest sucha skóra z wysypami sezonowymi i to zazwyczaj brzuch, plecy
0 0

Gość: agasiam

#5569834 Napisano: 31.01.2013 12:41:50
my stosowaliśmy balneum i było świetne ale po długim okresie użytkowania może uczulać- w naszym przypadku po 4 mc.teraz jest hipp i jest ok szczególnie jak synek pija wodę z wanienki. emotka nie smaruję synka niczym po kąpieli. mam w domu maść cholesterolową którą stosujemy na jego truskaweczkę i czasem policzki.
0 0

kalisto1986

#5569848 Napisano: 31.01.2013 12:51:51
Z tym długim stosowaniem to chyba z każdymi kosmetykami tak jest, tzn u nas musimy zmieniać co jakiś czas.
Po tej oliwce do mycia, nie trzeba w ogóle używać balsamu, bo ładnie nawilża.
0 0

beniaminowa

#5569869 Napisano: 31.01.2013 01:05:47
Najważniejsze że pomogło i u Benia nie widać że ma/miał AZS emotka Teraz go kąpię w Bobini bo super pachnie a smaruję go Emolium emulsja do ciała. Skórę ma idealnie gładką, oprócz policzków na których (chyba) ma łojotokowe zapalenie skóry - miał jak był malutki, później nic nie widziałam a teraz znowu ma krostki i to chyba to emotka
U młodego do kąpieli Emolium a do smarowania robiona euceryna a na stany zapalne maść cholesterolowa/Advantan...
0 0

dolly

#5570230 Napisano: 31.01.2013 05:43:35
no to ja też jak jest podrażnienie, to smaruję, a tak to nie- już myślałam, że jakas wyrodna matka jestem emotka A mały wrócił z przedszkola i już widzę 4 podrażnienia, no kurde emotka
0 0

kalisto1986

#5570237 Napisano: 31.01.2013 05:50:53
u nas bobini raz spróbowałam i więcej nie próbuje, jakiś żel kauflandowy nie uczulał, ale wysusza skóre. Teraz w akcji jest nivea żel i to jemu od urodzenia małego jestem najwierniejsza.
A pamiętam,że też pomagał u nas balsam chyba atoperal , ale mały marudził,że piecze po nim skóra
0 0

dolly

#5570278 Napisano: 31.01.2013 06:31:09
a czekaj, czekaj, też cos miałam z atoperalu- ale coś było nie tak z balsamem, za to szampon był rewelacyjny
0 0

benasia

#5570521 Napisano: 31.01.2013 09:15:04
dziewczyny odświeżałam nasze wózki i mam problem bo na spacerówce parasolce widzę że jest kilka kropek - probowałam je usunać pianką i szorowałam i nic, to są takie tyci kropeczki trzeba sie przypatrzeć dobrze i o ile się nie mylę mogą to być kupy much bo nie wiem co to jeszcze mogloby byc...
Macie jakieś sposoby/pomysły jak sie tego pozbyc?
0 0

kalisto1986

#5570527 Napisano: 31.01.2013 09:19:33
benasia napisał(a):

dziewczyny odświeżałam nasze wózki i mam problem bo na spacerówce parasolce widzę że jest kilka kropek - probowałam je usunać pianką i szorowałam i nic, to są takie tyci kropeczki trzeba sie przypatrzeć dobrze i o ile się nie mylę mogą to być kupy much bo nie wiem co to jeszcze mogloby byc...
Macie jakieś sposoby/pomysły jak sie tego pozbyc?

ja jeśli wózek ni miał opcji zdjęcia tapicerki, wkładałam cały do wanny i namaczałam emotka plus jakiś odplamiacz
0 0

benasia

#5570583 Napisano: 31.01.2013 10:06:06
ja go odświeżałam pianką taką co można kupić np w rossmanie i gąbką myłam - jest jak nówka teraz, ale ma te kilka kropek takich zbiorczych że tak powiem, nie chcę brać vanishem zeby mi nie wybieliło koloru...

Zdjac by mozna ale by trzeba wozek rozkrecac a właściwie jest juz czysciutki tylko te kilka kropek mnie irytuje...

W drugim wózku tym 3-funkcyjnym ściągam tapicerkę i piorę w automacie na funkcji delikatne pranie i tez jest jak nówka ale tam nie mam żadnych juz plamek.
0 0