Konkursowiczki w ciąży

beniaminowa

#5577316 Napisano: 07.02.2013 01:54:35
dolly napisał(a):

Monika1985monik rozumiem, że maleństwo budzi sie na jedzonko? Jezeli tak, to kiedyś dziewczyny pisały, że mozna troszke oszukać podając wodę, a nie mleczko, jednak ja nie próbowałam więc nie powiem jakie efekty

Benasia, ja nie korzystan z tego banku

Ja jak chciałam już odstawić a Benio się budził na jedzenie to dawałam mu właśnie wodę - po dwóch dniach przestał się budzić emotka Może u Ciebie też pomoże...
0 0

monika1985monik

#5577645 Napisano: 07.02.2013 06:56:15
Dziewczyny ja już nie mam siły emotka z starszym synkiem próbowałam właśnie z wodą i zadziałało ale młodszy ma wodę gdzieś hm nie mam już do niego sił ja nie wiem skąd on bierze tyle energii w dzień śpi mi maks 10 minut a w nocy wstaje co chwila to na jedzonko to po prostu nie chce mu się spać próbowałam już chyba wszystkiego ale na niego nic nie działo masakra emotka
0 0

agusia147

#5577653 Napisano: 07.02.2013 07:00:29
A może on nie chce wody bo jest bez smaku? Próbowałaś ze słabą herbatą? Ile on już ma?
0 0

Gość: katrin22

#5577657 Napisano: 07.02.2013 07:05:01
monika1985monik napisał(a):

Dziewczyny ja już nie mam siły emotka z starszym synkiem próbowałam właśnie z wodą i zadziałało ale młodszy ma wodę gdzieś hm nie mam już do niego sił ja nie wiem skąd on bierze tyle energii w dzień śpi mi maks 10 minut a w nocy wstaje co chwila to na jedzonko to po prostu nie chce mu się spać próbowałam już chyba wszystkiego ale na niego nic nie działo masakra emotka

Współczuję emotka Mój całą noc zawsze przesypiał nawet jak był malutki, to zjadł cyca i lulu, a teraz zje kolację ok 19.00 i o 20.00 już śpi i do rana, do 8-9, czasami w nocy jak się przesiusia (bo jak wypije 240ml mleka, to chyba nie mieści się w pampersie) to wstaje, pogada z 20 minut, wypije znów mleka i dalej śpi. Dziś w nocy tak było, koło 1.00 poszłam spać i chciałam Go przykryć, a On całe plecki mokre emotka , a ubrany był na cebulę, bo odkrywa się w nocy.
W dzie n Kubuś śpi średnio 2h, czasami nawet 3 (może ze 2 razy w tygodniu).

Nie wiem Monika co Ci doradzić, ja chyba bym zapchała kaszką...
0 0

Gość: dianek

#5577673 Napisano: 07.02.2013 07:13:30
Monia
http://chusty.inf...%C5%84-w-nocy-%28%28

i ogólnie dział http://chusty.inf...%BCych-i-ma%C5%82ych

albo po prostu tam napisz i dziewczyny ci fachowo doradzą co robić
0 0

#5577680 Napisano: 07.02.2013 07:15:20
eh, nie zdążyłam edytować...
jeszcze ten artykuł może być pomocny: http://www.analyt...my-its-just-for.html

tylko po angielsku, nie wiem jak ty z jezykiem
0 0

benasia

#5577686 Napisano: 07.02.2013 07:22:13
moj w dzień śpi tylko raz około godzine max póltora, ale za to pięknie śpi cala noc - zreszta tak śpi że cała przesypia od 3 miesiąca zycia emotka
0 0

monika1985monik

#5577690 Napisano: 07.02.2013 07:24:46
Diana dzięki poczytam emotka

Co do herbatki próbowałam też ma gdzieś co do zatkania emotka kaszką on zjada kaszkę o 19 a o 21:30 wstaje już na cyca bryyyyyyyyyyyy emotka 10 kończy 9 miesięcy
0 0

Gość: ewachem

#5577696 Napisano: 07.02.2013 07:27:56
ja z innej beczki...co kupujecie męzowi na Walentynki? u mnie pomysłow brak emotka
0 0

benasia

#5577705 Napisano: 07.02.2013 07:34:53
Monika to żerny jest że chce nadal jeść po kaszce emotka
Może zanim pójdziesz spać daj mu jeszcze butelkę i potem koniec nie ma jedzenia - smoczek ewentualnie popic wode i nie rozmawiac z nim tylko sprobowac uśpic.
0 0

monika1985monik

#5577708 Napisano: 07.02.2013 07:39:44
benasia usiądz emotka on zjada około 17 kromkę chleba potem około 19 dostaję kaszkę i usypia ładnie senk w tym że nie raz po 15 minutach budzi się wyspany jak by co najmniej spał całą noc emotka próbowałam mu wtedy dać smoka i nie dawać cyca ale wtedy jest taka awantura że masakra nie da sobie wcisnąć czegoś innego cwaniak mały i niestety co raz częściej budzi mi starszego syna wrzeszcząc do niego w środku nocy EJ co ma chyba oznaczać wstawaj braciszku i pobaw się ze mną emotka
0 0

#5577713 Napisano: 07.02.2013 07:45:52
poczytaj Monia, poczytaj

bo to na 99% nie jest kwestia głodu, tylko twojej obecności

tam mamy w chwilach największego kryzysu (np. 10 karmień w nocy miały) wynosiły się do innego pokoju, dziecko spało z ojcem
i na przykład się okazywało, że dziecko budzi się nad ranem, dostaje od ojca butelke z mlekiem mamy, zjada, idzie spać dalej i wstaje o 8-9
i tyle jeśli chodzi o pobudki i karmienie

a jak mama w okolicy to pobudki 10 razy

ale to jeden z przykładów, a trochę ich tam jest (bo na chustoforum znaczna większość mam długo karmi piersią, więc chyba wszystkie warianty każdego problemu przerobione milion razy emotka )
0 0

agusia147

#5577714 Napisano: 07.02.2013 07:46:51
ewachem napisał(a):

ja z innej beczki...co kupujecie męzowi na Walentynki? u mnie pomysłow brak emotka

Walentynki... Hmmm my sobie czekoladki I love Milka kupujemy. Nie szalejemy z prezentami na taką okazję. Prezenty najfajniejsze zawsze na gwiazdkę i urodziny. A tak to symboliczny drobiazg, albo fundujemy sobie przyjemność w stylu kino.
0 0

monika1985monik

#5577717 Napisano: 07.02.2013 07:49:50
Diana poczytam na pewno emotka emotka emotka
U nas niestety wariant że mama idzie do 2 pokoju nie wchodzi w grę niestety emotka
0 0

Gość: ewachem

#5577718 Napisano: 07.02.2013 07:51:04
agusia147 napisał(a):

ewachem napisał(a):

Walentynki... Hmmm my sobie czekoladki I love Milka kupujemy. Nie szalejemy z prezentami na taką okazję. Prezenty najfajniejsze zawsze na gwiazdkę i urodziny. A tak to symboliczny drobiazg, albo fundujemy sobie przyjemność w stylu kino.

no właśnie chce jakąs drobnostkę emotka ostatnio kupiłam mu książkę trening inteligencji i siedział wieczorami i głowkował nad nią
0 0

benasia

#5577730 Napisano: 07.02.2013 08:06:02
ja nie mam pojecia co kupić mojemu męzowi na walentynki a fundusze mam ogrniczone w tej sprawie w zwiazku z budowa domu - ale to chyba dla nas zaraz po urodzeniu naszego synka będzie najwiekszy prezent...
0 0

kalisto1986

#5577738 Napisano: 07.02.2013 08:16:36
Monika nie pocieszę Cię, ale ... mój syn budził się na cyca do czasu, aż go karmiłam czyli około 1,5 roku, a później budził się na picie w nocy emotka Zresztą do dzisiaj potrafi obudzić sie na picie, ale teraz to ma perzy łóżku więc sam się ogarnia, ale lubi wskoczyć do nas nad ranem bo ja muszę się tulić, bo inaczej złe sny przychodzą

U nas żadne sposoby nie działały....

A walentynki ... wielkim sukcesem będzie jak nie zapomnę jak o każdym święcie emotka a nie mam pomysłu na prezent tradycyjnie zresztą ...
0 0

agusia147

#5577756 Napisano: 07.02.2013 08:34:53
ewachem napisał(a):

agusia147 napisał(a):

ewachem napisał(a):

no właśnie chce jakąs drobnostkę emotka ostatnio kupiłam mu książkę trening inteligencji i siedział wieczorami i głowkował nad nią

Mojego byś książką z domu wygoniła emotka Ma jakieś uczulenie na książki. Jedyne co czyta to artykuły, a książki jakieś jak już kompletnie musi, lub jakieś dziadostwa w stylu Starcraft po angielsku. Bo po polsku nie warto czytać emotka
0 0

Gość: agasiam

#5577773 Napisano: 07.02.2013 08:52:51
monika a pytałaś lekarza o radę. Bo tak krótki sen i jeszcze te nocne pobudki są dziwne. Rozumiem gdyby nie spał w nocy ale w ciągu dnia nadrabiał ale tak... skąd On ma tyle sił.Z tym głodem to też dziwna sprawa. dzieci same sobie regulują ile potrzebują zjeść ale są pewne normy. Jak mój synek był karmiony piersią , szczególnie 2-3 mc budził się w nocy i płakał. oczywiscie karmiłam go a on po 15 minutach znów płakał. Potrafiłam karmić go 3 godziny w przerwach co 15 minut ale po takich maratonach zwyczajnie zwracał pokarm. Nie była to kolka a pediatra stwierdził że z tego wyrośnie. Teraz zostały tylko wspomnienia po tych koszmarnych nocach:)
0 0

bridget

#5577973 Napisano: 08.02.2013 07:05:00
miałam napisac ale w pracy nie mam jak , a w domu tyle obowiazkow i ten kaszel ze o 21 padam....

a wiec tak zawsze chodziłam prywatnie, moja 1 ciaze prowadził lekarz z polecenia, dobre wrazenia wizyty tez, ale w koncowce dal plame, same ktg , bez wizyty - obrzeki , gestoza, stan rzucawkowy, zapalenie, nerki, zielone wody, powiedziałam ze wiecej do niego nei wróce. Zaczełam jezdzic do Pani dr do kt raz w roku chodziłam, ale ona przyjmuje 30 km od mojego miasta i srednio mi sie usmiecha jezdzic w zaawansowanej ciazy, owszem jest kompetnentna ale u niej wizyta to koszt 150zł, mam do niej zaufanie, do niej trafiłam do szpitala , gdy ciaza obumarla. Kolezanka mi poleciła lekarza do kt chodziła kiedys przyjmuje na NFZ praktycznie 5 minut od mojego domu i tu do sedna....byłam na wizycie, starszy Pan ok 60 ogolnie wydaje sie kompetntyny, po wywiadzie zapytał sie o lekarza kt prowadził 1 ciaze, i rzucił od razu tekstem niech pani nie mysli ze na wizyte nfz bedzie Pani chodziła tak czesto jak prywatnie, po 2 czy bedzie chciałą Pani nadal tu przychodzic, a ja ze mysle ze mam tak, ze mam bardzo blisko, a on ze moze mi wskazac lekarza do kt mam jeszcze blizej, zapytałam sie o badania prenatarne bo po 35 roku sa refundowane na NFZ, a on ze tak zrobimy ale nie wie czy w 1 czy w 2 trymestrze, bo na NFZ jest duzo kolejka pacjentek na wizyty, a ja ze przeciez te badania sie robi miedzy 11-13 tyg? no i umowiona niby jestem za miesiac , miejsc wolnych masa mogłam wybrac jakie chce i kt godzine chce, dobre jest to ze dostałam skierowanie do labolatorium na 4 badania na nfz... oczywiscie zeadnych wydrukow z usg, pomiarów jak przy prywatnej wizycie nie dostałam, i zastanawia mnie fakt ba usg prywatnym 1,5tyg temu wyszło ze jest to 6tydzien 1 dzien, a u niego 6 tydzien 5 dzien - doscniedokładne chyba tez pomiary?
co sadzicie?
0 0