Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: minia
Ja tez dawałam owoce- a zreszta Kalce zadne sloiczki nie smakowaly
Gość: agasiam
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Hehhe musi trochę czasu upłynąć zanim podam mojemu dziecku słoiczek
joan
Postów 18669
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Banany są bardzo źle traktowane, zanim trafią na stół (można poczytać w necie albo w książkach podróżniczych typu B.Pawlikowska). Pewnie dlatego mnie od bananów od dawna odrzucało, fuj.
Co do słoiczka - a sprawdzasz wieczko przed zakupem? Może innemu klientowi ten słoiczek spadł na ziemię i się rozszczelnił...
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5955
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeżeli nie potrafisz kogoś zrozumieć, załóż jego buty, przejdź jego drogę i spójrz jego oczami, a dopiero później oceniaj !!
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moi byli najszczęśliwsi na świecie jak zostali dziadkami
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak odkręcałam było słychać to charakterystyczne kliknięcie, mam brzydki zwyczaj (choć tu akurat pomógł) oblizywania zakrętki
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: nineczka17
to zależy jaki gin u mnie dobry fachowiec więc chodzę z NFZ
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Keiti78zg- NFZ bo masz dużo badań refundowanych, a prywatnie bo najczęściej lepszy sprzęt jest.
Ja korzystałam z dwóch opcji- generalnie z prywatnego, bo:
pracował w szpitalu, w którym chciałam rodzić;
wykonywałam tam usg, bo sprzęt dobry, a z NFZ musiałabym po szpitalach się kulać
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moim zdaniem lepiej w ciąży znaleźć dobrego lekarza na NFZ niż płacić kupę kasy prywatnie, jakby nie było wizyty są częste, do tego usg, wszystkie badania - to jest spory wydatek, a moim zdaniem całkowicie niepotrzebny - no chyba,że nie ma się wyjścia
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
hahaa, Kalisto, własnie nie bardzo wiedziałam jak napisać, że Ta moja też od zawsze, bo od małego jakoś mi nie pasowało
Zboczuch, zboczuchem, ale dosyc przyzwoicie się prowadziłam
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dodam jeszcze
Mój ma średniej jakości usg, ale zawsze można tak jak ja to zrobiłam zrobić dodatkowe usg prywatnie, niż płacić za każdą wizyte i wszystkie badania.
Jakby nie było w ciąży bez komplikacji jest około 10-12 wizyt licząc, że każda wizyta to około 100 zł to już ładna kwota, do tego usg, wszystkie badania, które nie są tanie i już zbiera się zawrotna sumka.
Średni koszt prywatnego usg 3/4 d to 200 zł, nawet idąc 2 razy to i tak można zaoszczędzić dużo kasy i wydać ją choćby na wyprawkę.
Też rozważałam opcję prywatnego lekarza, ale stwierdziłam, ze bez sensu. Mój lekarz mimo mega długich kolejek( do 6 miesięcy oczekiwania na wizyte), dla ciężarnych znajduje miejsce. Często też można zapisać się do dobrego lekarza prywatnie na pierwszą wizyte, a później dogadać się i chodzić na nfz
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malutka456
Postów 2712
Data rejestracji 03.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Monika coś takiego można zgłosić do NFZ.
Skoro przychodnia ma kontrakt z NFZ za duże pieniądze to są zobowiązani zachować pewien standard leczenia. A kazać pacjentom czekać w tak kretyńskich kolejkach i z własnej wygody nie zapisywać wizyt na konkretną godzinę, lub chociaż na dany dzień to jest coś absolutnie niewyobrażalnego.
Ja tak miałam w zeszłym roku z alergologiem, jak zadzwoniłam zapisać dziecko to mi pani w rejestracji powiedziała, że nie ma takiej możliwości, podała dni w jakie lekarz przyjmuje i powiedziała, że zapisy tylko osobiste, danego dnia od godziny 7 rano. Że przyjmują 20 pierwszych osób, więc radzi przyjść wcześniej bo o 7 jak otwierają przychodnię to zazwyczaj czeka już więcej niż 20 osób.
Ja nie rozumiem jak to jest możliwe, że nawet każdy zakład fryzjerski umie sobie poradzić z zapisywaniem klientów na konkretne godzi, a duża przychodnia z wykształconą kadrą kierowniczą nie jest w stanie tego zorganizować?
Jakoś jednak im się udało i od tego roku zapisują pacjentów na konkretną godzinę