Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: rachel
ja odkąd mąż mi opowiedział historię kolegi żony wolę jednak dmuchać na zimne i chocidziłabym na usg. Kobieta chodziła państwowo tylko 3 usg w czasie ciazy. Podczas drugiego badania pani coś tam niby zauwazyła ale powiedziała ze poczekamy zobaczymy i czekali az przy 3 usg okazało sie ze dziecko ma niewydolnośc nerek którą mozna było wyleczyć a teraz to juz za późno. Musiała przed porodem 3 miesiace lezec w szpitalu a po porodzie dziecko od razu na blok operacyjny:((( wiem ze to nie jest reguła , rodzi sie przeciez tyle zdrowych dzieci podczas badań na NFZ czyli tych z trzykrotnym USG ale jak słysze takie rzeczy to nie załuję że przy Dominisi miałam USG raz na miesiąc a potem raz na 2 tygodnie i że zrobiliśmy wszystkie możliwe badania...wiem że gdyby coś wyszło nie tak wiedziałabym że zrobiłam wszystko by zminimalizowac ryzyko...
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agasiam co do lekarza u nas odpowiadają tak różne są dzieci 1 spią 2 nie i koniec dyskusji
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
może być różnica, ja na to w ogóle nie zwracałam uwagi. Co do lekarza, z Twojego opisu wynika, że lekarz był niezbyt przyjemny- albo miał kiepski dzień, albo tak już ma. Zapytałabym o tego bliższego lekarza i sprawdziła go. USG na 100% robiłabym prywatnie, raz, że masz wydruki, zazwyczaj lepszy sprzęt, a i pamiątkę.
malutka456
Postów 2712
Data rejestracji 03.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja chodze na USG i prywatnie i z NFZ i za kazdym razem dostaje wydruki
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Na nfz dotychczas miałam 3 usg - nie mam na każdej wizycie, ale uważam,że tyle wystarczy + zrobiłam raz prywatnie na 3/4d.
Wizyty jeśli wszystko jest ok są co miesiąc, teraz mam co 3 tygodnie, a pod koniec będą co 2. Też mam kawałek do tego lekarza, bo musze jechać do miasteczka obok, ale nawet lekarza rodzinnego mam jeszcze dalej więc mi to nie przeszkadza.
malutka456 znasz już płeć ? Jak się czujesz ?
Mi dzisiaj w nocy mały dał taaaak popalić,że szok. Pomine codzienne bóle bo to norma, ale siedzi w poprzek i tak się rozciągał,że normalnie myślałam,że jajko zniose z bólu
Dziewczyny wiem,że była już tutaj rozmowa o tym, ale ...
Musze jak najszybciej założyć konto, bo zus wypłaca mi wypłate przekazem na adres zameldowania, a wkurza mnie świadomość,że cała rodzina zna moje zarobki
Patrze na alior sync, ma tam ktoś ? Jak tam jest z szybkoscią księgowania przelewów i czy faktycznie wszystko jest za darmo, bez żadnych haczyków ?
malutka456
Postów 2712
Data rejestracji 03.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
co do konta to mam Inteligo i jestem zadowolona, szybkie przelewy, male oplaty
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale w inteligo są opłaty ?
Aaaa ja myślałam,że nie masz pewności
A masz ciuszki ? Bo jeśli potrzebujesz to ja mam baaardzo dużo dzizewczęcych
U mnie też zgaga się zaczeła, ale raczej pomaga mleko, w ciężkich stanach rennie
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
drugi: byłam u niego prywatnie na 3d/4d i bylam zachwycona, pomimo ogromnych kolejek udalo mi się zapisać do niego na NFZ i chodziłam od 30tyg do niego, mily, młody, uprzejmy, wszystko dokładnie omawiał, pokazywał, zawsze miał czas by porozmawiac mimo i przyjmował wszystkie pacjentki nawet pomimo tego ze jego czas pracy sie skończyl - byłam naprawde zadowolona a dodatkowo pracował w szpitalu w którym rodziłam.
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: dianek
keiti78zg,
chodziłam do lekarza z NFZtu, USG miałam prawie na każdej wizycie (wizyty na początku co tydzień, później co 2-4tyg, w zależności od MOJEJ potrzeby)
wszystkie badania prócz tokso - darmowe
kolejek brak, praktycznie wszystko od ręki (łącznie z kardiologiem, do którego normalnie się czeka 2 miesiące - ja czekałam tydzień)
a na najważniejsze USG byłam zapraszana do szpitala na sprzęt bardzo dobrej klasy - też za darmo, też bez kolejek
to wszystko zależy nie od NFZtu, tylko od lekarza, na którego się trafi
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja na każdej wizycie mam robione USG i dostaję fotki
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wystarczy regularna wypłata, czy musi być 1500 zł ?
Bo teraz jak zus mi płaci i mam coraz krótsze zwolnienia to różne kwoty dostaje i nie zawsze na raz jest to cała wypłata.
bridget
Postów 5955
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeżeli nie potrafisz kogoś zrozumieć, załóż jego buty, przejdź jego drogę i spójrz jego oczami, a dopiero później oceniaj !!
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: katrin22
Devikap w kropelkacj możesz kupić za grosze, ale jest na receptę, możesz dać wtedy do mleka kropelkę
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
szukam nebulizatora, kolejny zakup po cisnieniomirerzu, od 3 tyg mam kaszel meczacy, osłuchowo czysto a sie dusze i prowokuje nawet wymioty, lekarka zaleciła nebulizacja sola fizjologiczna - tylko jaki wybrac?
w przychodni była ta biedrona z bangli, nie wiem na jakie parametry zwrocic uwage, zeby i dziecko/dzieci wykorzystały jak i dorosły
Gość: prodiament
Gość: klaudiag19
miałam też taką sytuację, to pracodawca powinien powiadomić ZUS