Konkursowiczki w ciąży

monika1985monik

#5592103 Napisano: 22.02.2013 08:46:51
kalisto1986 to święta racja faktycznie w 1 ciąży jak coś się kupuje wpada się do sklepu i to śliczne a to jeszcze piękniejsze i jak kogoś stać to kupuje a później się okazuje że ta bluzka ma zatrzaski na plecach i uciska dziecko ta ma kapuzę w której nie wygodnie leżeć dziecku itd emotka a przy 2 najpierw ogląda się wszystko 100 razy a potem kupuje emotka

Zresztą tak dla rozweselenia emotka

JAK ZACHOWUJE SIĘ MATKA PRZY PIERWSZYM, DRUGIM I TRZECIM DZIECKU? emotka

Twoje ubrania:

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
potwierdzi ciążę.

Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.

Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
ciuchami.

* * *

Przygotowanie do porodu:

Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.

Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.

Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

* * *

Ciuszki dziecięce:

Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.

Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.

Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

* * *

Płacz:

Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.

Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.

Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

* * *

Gdy upadnie smoczek:

Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.

Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.

Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

* * *

Przewijanie:

Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.

Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.

Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

* * *

Zajęcia:

Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,
do teatrzyku itp.

Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.

Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

* * *

Twoje wyjścia:

Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.

Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.

Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. * * *

W domu:

Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.

Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.

Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

* * *

Połknięcie monety:

Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.

Drugie dziecko: Czekasz aż wysra .

Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
0 0

kalisto1986

#5592161 Napisano: 22.02.2013 09:46:58
Czytałam to kiedyś emotka Ja znowu w pierwszej ciąży byłam hmm mniej przygotowana w sensie, nie martwiłam się jaki szpital, nie czytałam o pozycjach do porodu itp, a teraz wiem czego się spodziewać, automatycznie idę z nastawieniem,że na pewno na dużo rzeczy się nie zgodze.

A co do zakupów może nie chodzi o potrzebne, czy nie potrzebne, ale o ilość, tyle,że ja teraz też przesadziłam z ilością głównie ciuszków, no i pieluch emotka

0 0

monika1985monik

#5592171 Napisano: 22.02.2013 09:54:29
U mnie 1 poród okazał się mega łatwym i bezbolesnym w porównaniu z 2 ale tak jak już mówiłam kiedyś może dla tego że przy 1 człowiek "głupi" nie wie co i jak a przy 2 mniej więcej wie co i jak i się bardziej denerwuje i przeżywa i te głupie poglądy i przekonania które wciskano mi przez 9 miesięcy że przy kolejnym łatwiej emotka emotka emotka
0 0

kalisto1986

#5592181 Napisano: 22.02.2013 10:01:19
monika1985monik napisał(a):

U mnie 1 poród okazał się mega łatwym i bezbolesnym w porównaniu z 2 ale tak jak już mówiłam kiedyś może dla tego że przy 1 człowiek "głupi" nie wie co i jak a przy 2 mniej więcej wie co i jak i się bardziej denerwuje i przeżywa i te głupie poglądy i przekonania które wciskano mi przez 9 miesięcy że przy kolejnym łatwiej emotka emotka emotka

To u mnie 1 był z duuużymi komplikacjami i to z powodu wieeelu błędów położnej, dlatego teraz idę z zupełnie innym nastawieniem.Wtedy byłam pewna,że to położna wie co robić, teraz mam plan porodu zapisany i mam nadzieje go pilnować, lub jak ja nie będę mogła to mąż.
Ogólnie nie mam mega wielkich wymagań, ale to co jest chce,żeby przestrzegano. Jeszcze tylko skonsultuje się ze swoim lekarzem czy w tym szpitalu jest to wszystko możliwe.
Jedynie mam nadzieje,że porody mam po mamuśce,czyli mega szybkie ( bo domiśka mimo komplikacji szybko urodziłam)
0 0

Gość: rachel

#5592229 Napisano: 22.02.2013 10:31:44
u nas katar i nieprzespana z tego powodu noc. Po pracy mam zamiar sie zaopatrzyć w maść majeranową a teraz mała na spacerze z mężem i wietrzymy całe mieszkanie....
ja niewyspana i spanikowna bo to nasz pierwszy katar:/

0 0

Gość: agasiam

#5592234 Napisano: 22.02.2013 10:35:59
dziewczyn dziś doszły ekopaputki pierwsze wrażenie super. Są śliczne i mięciutkie. Młody chodzi w nich od dwóch godzin nie udało mu się ich ściągnąć.gumki nie uciskają są delikatne ale skuteczne. tylko rozmiar jest większy odrobinę, nie przeszkadza jednak synkowi no i cena kupiłam je za 35 zł z przeceny (49 zł).
0 0

benasia

#5592263 Napisano: 22.02.2013 10:53:13
agasiam a są jeszcze w tej przecenie? emotka
0 0

Gość: rachel

#5592272 Napisano: 22.02.2013 10:58:13
agasiam napisał(a):

dziewczyn dziś doszły ekopaputki pierwsze wrażenie super. Są śliczne i mięciutkie. Młody chodzi w nich od dwóch godzin nie udało mu się ich ściągnąć.gumki nie uciskają są delikatne ale skuteczne. tylko rozmiar jest większy odrobinę, nie przeszkadza jednak synkowi no i cena kupiłam je za 35 zł z przeceny (49 zł).

agusiam a nie ślizgają się?? ja kupiłam takie kapcie welurowe małej i jeździ po podłogach aż miło. a drugą parę innych kupiłam o numer większe i nie wiem czy tak zdrowo żeby w takich za dużych uczyła się chodzić emotka
0 0

benasia

#5592297 Napisano: 22.02.2013 11:13:19
mój mały uczył sie chodzić w skarperkach antypoślizgowych emotka
Teraz lata w kapciach Befado emotka
0 0

#5592417 Napisano: 22.02.2013 13:05:04
tak wyglądają na nóżce http://images43.f...157b62db9db7fmed.jpg
na panelach ani na płytkach się nie ślizga. Chyba ich nie zauważa że są na nodze . Choć są odrobinę za duże nigdzie się nie przydeptują ani nie rolują czy cos w tym stylu.
Czy jest jeszcze promocja zaraz sprawdzę.
0 0

#5592421 Napisano: 22.02.2013 13:07:13
link do sprzedawcy w promocji są teraz dla dziewczynek ale pewnie się pojawią te zielone bo nie zostały wszystkie sprzedane tylko aukcja się zakończyła.Ja zamawiałam polecony zwykłym i przyszły po 2 dniach.
http://allegro.pl...p&us_id=25966930
0 0

Gość: minia

#5592439 Napisano: 22.02.2013 13:22:28
agasiam napisał(a):

benasia ja osobiście tej reklamy nie widziałam ale na forum rossnet jest o tym info podobno do 23.02 przy zakupie pieluszek 1 op. chusteczke jest za 1 zł.

nigdzie reklamy nie widziałam- tesciowa słyszała w radiu
0 0

#5592463 Napisano: 22.02.2013 13:50:58
no dobra pierwsza wada to podeszwy farbują. są brązowe i na jasnym pajacu zostawiły ślady. Myślałam że młodemu się stópka spociła ale nic z tych rzeczy. Mam nadzieję że to po pierwszym razie. Nie ma tragedii ale zostawiły ślady, na szczęście puściło w praniu.
0 0

#5592625 Napisano: 22.02.2013 16:40:03
przypaliłam beszamel śmierdzi w cały domu i jeszcze rossmann mnie olał bo jedyna rekompensata to wznowienie rabatu, przynajmniej termin mógł byc dłuższy. Ach dziwny ten dzień.
0 0

Gość: katrin22

#5592740 Napisano: 22.02.2013 18:20:33
A mi Kubuś dopiero teraz zasnął emotka ledwo zipię, tylko żeby nie wstał za godzinkę...niech śpi choć do 5.00 ranyyyyyyyy, ząbki wyszły, ale nadal bolą dziąsła.

Dla dziewczyn z Poznania :
https://www.facebook.com/klubmamuski

Czy mamuśki z Poznania chciałyby spotkanie z Pawłem ZAWITKOWSKIM?
Jeśli tak, to datę 22 marca już wpisujcie w kalendarze, bo nasz gość odwiedzi także Poznań!!!
Szczegóły już po weekendzie!
0 0

Gość: emilka1705

#5592792 Napisano: 22.02.2013 19:10:24
Dziewczyny z brzuszkami:) mam na zbyciu(wymiana lub na sprzedaż).
Taki żakiet (założony kilka razy)
-http://www.happym...ip_jacket_sale!.html
sukienkę
-http://www.happym...kie_dress_sale!.html
i taką sukienkę w paski
-http://babyonline...a_artykul,10362.html

Wszystkie ciuchy wygrałam do tej sesji 3 tygodnie przed porodem więc nie zdążyłam ich wychodzić:) są w rozmiarze s.

Mam jeszcze nowy podgrzewacz do butelek lovi.
Jak ktoraś będzie zainteresowana zapraszam.
0 0

#5592817 Napisano: 22.02.2013 19:44:35
emilka1705 napisał(a):

Dziewczyny z brzuszkami:) mam na zbyciu(wymiana lub na sprzedaż).
Taki żakiet (założony kilka razy)
-http://www.happym...ip_jacket_sale!.html
sukienkę
-http://www.happym...kie_dress_sale!.html
i taką sukienkę w paski
-http://babyonline...a_artykul,10362.html

Wszystkie ciuchy wygrałam do tej sesji 3 tygodnie przed porodem więc nie zdążyłam ich wychodzić:) są w rozmiarze s.

Mam jeszcze nowy podgrzewacz do butelek lovi.
Jak ktoraś będzie zainteresowana zapraszam.
:(

Asiu, a Ty co wysprzedajesz, a może Ci się jeszcze przydadzą? emotka
0 0

beniaminowa

#5592851 Napisano: 22.02.2013 20:17:17
Dostałam dziś odpowiedź z BoboVity odnośnie pleśni w deserku, cytuję:
"Eksperci potwierdzili obecność czarnej pleśni na wewnętrznej stronie szyjki słoika oraz na wieczku"
i wyjaśnienie dlaczego tak się stało:
"Prawdopodobnie słoiczek upadł podczas transportu lub w sklepie, co spowodowało utratę próżni a następnie rozwój pleśni"
Hmmm... Wszystko by było dobrze gdyby ten słoiczek był faktycznie rozszczelniony, ale ja jak go otwierałam wydał to charakterystyczne "klik".
Nie mniej jednak ładnie się zachowali i nie próbowali mi wcisnąć że sama tą pleśń tam włożyłam.
0 0

#5592859 Napisano: 22.02.2013 20:25:53
beniaminowa napisał(a):

Dostałam dziś odpowiedź z BoboVity odnośnie pleśni w deserku, cytuję:
"Eksperci potwierdzili obecność czarnej pleśni na wewnętrznej stronie szyjki słoika oraz na wieczku"
i wyjaśnienie dlaczego tak się stało:
"Prawdopodobnie słoiczek upadł podczas transportu lub w sklepie, co spowodowało utratę próżni a następnie rozwój pleśni"
Hmmm... Wszystko by było dobrze gdyby ten słoiczek był faktycznie rozszczelniony, ale ja jak go otwierałam wydał to charakterystyczne "klik".
Nie mniej jednak ładnie się zachowali i nie próbowali mi wcisnąć że sama tą pleśń tam włożyłam.

Madziu, a chociaż zrekompensowali się jakoś??
0 0

beniaminowa

#5592880 Napisano: 22.02.2013 20:42:34
Przysłali całkiem ładną paczuszkę emotka
A Pan który odbierał słoiczek był mega przystojny emotka
0 0