Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
To miło z ich strony
Gość: emilka1705
Kasia proszę wypluj to
Moje dziewczyny zabierają mi cały czas i siły:) i trzeciego aktualnie sobie nie wyobrażam!!! Kochana Ty masz dopiero jednego bobasa wiec....
A jakbym miała takich dwóch ?
Póki co jedno bobo mi starczy
U nas od dwóch dni bunt!
Zawsze około 12.00 kładłam się z Kubusiem i włączałam program przyrodniczy przy którym Kuba zasypiał (głos Czubówny działał cuda). A teraz? ani w łóżku, ani w wózku, ani na rękach.....nigdzie nie zaśnie, a płacze, że zmęczony. Wczoraj i dziś zasnął na huśtawce, tyle, że dziś do 18.00 wytrzymał. Póki co śpi, dałam kaszkę na śpiocha, to może pośpi.
Tak
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: agasiam
Oby
Mój też jakiś czas temu miał etap "Ne", a teraz to taki maminsynuś. Bawi się i podchodzi do mnie, by się przytulić, potem nastawia dzioba, by Go całować, a jeszcze niedawno był taki "niedotykalski", a i jeszcze nauczył się puszczać oczko (puszcza dwa na raz hehe). Dzieci na takim etapie są takie śmieszne
Emilka nasza też tak miała i niestety już jej zostalo...miała rok i 3 miesiące jak porzuciła drzemkę południową. Przez pierwsze kilka tygodni zasypiała wcześniej, ale potem nawet to jej minęło...
O mamo! nie strasz, mój był dziś tak męczący
Gość: size
Potem też
Moja Olcia nie potrafi mrugnąć oczkiem jeszcze, ale gdy ktoś puści jej oko w sklepie -> panowie w szczególności
Dzieciaki zawsze znajdą jakiś unikatowy sposób porozumienia
A co do spania Twojego Kubusia... Cóż, Mamo, ale atrakcyjne życie, które z Tobą wiedzie, jest lepsze niż sen
Nastaw się psychicznie, że tak już może być - chyba, że jakieś pół godzinki jak mu minie... Ale w sumie wcześnie zaczął, moja dociągnęła do roku i 4 miesięcy
Mój ma 16 miesięcy
Jeszcze 3 dni temu spał 3h w ciągu dnia, aż tu nagle ZERO SNU. No cóż, jak tak zostanie, to trudno, co zrobić. A tak, życie ze mną ma bardzo atrakcyjne
Ostatnio moja 3 letnia bratanica powiedziała tak do swojej mamy: (M- mama, B- bratanica)
B: - Mamooo, a do mnie przyjdzie chłopak!
M: - Dobrze Olwiciu, byle nie za szybko przyszedł
B: - Dobze mamo, będzie szedł powoli
Rany, ale zleciało!!!
Ja myślałam, że 2 miesiące mniej, choć listopad miałam w głowie.
Duży chłopak już.
Co do asortymentu zajęć: wymieniłaś te w tym wieku najbardziej atrakcyjne
Bratanica świetna
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Asiu mój Kubuś identycznie szedł spać, a w dzień spał nawet 3h, a teraz nie wiem, czy to przez ząbki czy po prostu zakończył dzienne drzemki.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Piecze ze mną babeczki dla taty (miesza suche składniki), robi pranie (wkłada po prali i chce nalewać na niby z różnych butelek płyn tam gdzie proszek sypię), pomaga mi nosić różne rzeczy (bo przecież to za ciężkie dla mamy to mi pomoże), jak coś nalewam to on tez zaraz chce tak robić, uwielbia zamiatać podłogę i myć mopem - normalnie pomocnik na 102
Mój najbardziej lubi robić porządki w szafie i w szufladach
Jest strach się BBBBAAAAĆĆĆĆĆ
Ale spoko, jest fajnie.
Tylko mi przedszkole dziecko "psuje"
A ja zazdroszczę Wam Maluszków - to taki wiek, którego nie da się potem odtworzyć - słodziaki kochane
Taki 3 i potem 4 ... itd. latek - cóż, zawsze trochę podobni -> przerabiałam na chłopakach siostry