Konkursowiczki w ciąży

Gość: rachel

#5596904 Napisano: 27.02.2013 11:42:58
agusia147 napisał(a):

rachel napisał(a):

agusia147 u nas wypluwania nie ma ale problem z zamkniętą szczelnie buzią! za nic nie chce otworzyć. Rano ładnie wypiła wapno, potem musiałam podac antybiotyk i tragednia normalnie. Chciała mi "uciec" z kolan i buzia za nic w świecie nie chciała sie otworzyć...a zawiesina która dostaje wydaje się być smaczna tak po zapachu sadzac choc moze dla niej za słodka

a swoją droga Pani doktor kazała nam kupić wapno bezsmakowe zeby z cukrem nie przesaadzac i mąż wczoraj zjechał cale miasto i nigdzie nie było:/ Co za kraj czy teraz juz dla bezpieczeństwa wszedzie wala cukier?

Antybiotyk z tego co słyszałam podobno można dodać do mleka. A jaki macie? My mieliśmy Ospamox i on miał gorzki posmak, weź sama spróbuj smak. Bo na prawdę antybiotyki nie są raczej smaczne. Nie wiedziałam, że jest coś takiego jak wapno bezsmakowe - zawsze jakiś smak ma.

wapno bezsmakowe znalazłam np tu http://www.cefarm...zsmakowy-150-ml.html a jeśli chodzi o antybiotyk to dostaliśmy Ceclor - pachnie ładnie truskawkami
0 0

agusia147

#5596937 Napisano: 27.02.2013 12:14:40
Hmm to sprawdź może smak to się dowiesz co małej może nie pasować emotka
0 0

Gość: allice

#5596941 Napisano: 27.02.2013 12:18:11
Dziewczyny, a tak z innej beczki...
Bratanica męża poprosiła mnie o bycie świadkiem na jej bierzmowaniu i teraz mam dylemat jaką pamiątkę jej sprezentować. Bo tak z pustymi rękami to jakoś głupio. Macie jakieś pomysły? Myślałam o łańcuszku z medalikiem lub krzyżykiem.
0 0

agusia147

#5596944 Napisano: 27.02.2013 12:20:54
allice napisał(a):

Bratanica męża poprosiła mnie o bycie świadkiem na jej bierzmowaniu i teraz mam dylemat jaką pamiątkę jej sprezentować. Bo tak z pustymi rękami to jakoś głupio. Macie jakieś pomysły? Myślałam o łańcuszku z medalikiem lub krzyżykiem.

U mnie się aż tak nie obchodziło bierzmowania emotka Ale np. Obrazek taki platerowany srebrem, z dedykacją z tyłu - dziewczyna doceni, łańcuszek z medalikiem to pewnie już ma od chrztu albo od komunii, może więc coś bardziej osobistego i jakiś wisiorek z tekstem?
0 0

#5596998 Napisano: 27.02.2013 13:20:12
agusia147 napisał(a):

allice napisał(a):

U mnie się aż tak nie obchodziło bierzmowania emotka Ale np. Obrazek taki platerowany srebrem, z dedykacją z tyłu - dziewczyna doceni, łańcuszek z medalikiem to pewnie już ma od chrztu albo od komunii, może więc coś bardziej osobistego i jakiś wisiorek z tekstem?

O obrazku myślałam ale z tymi obrazkami to jest tak, że trochę poleżą na widocznym miejscu, a potem lądują gdzieś głęboko w szafie i nikt o nich nie pamięta i tylko się to przerzuca z miejsca na miejsce. Ja to jakaś bardziej praktyczna jestem.
0 0

lilithbb

#5597008 Napisano: 27.02.2013 13:35:27
Ja lata temu na bierzmowanie dostałam kasetę Spice Girls emotka emotka
0 0

koper

#5597009 Napisano: 27.02.2013 13:36:11
allice napisał(a):

agusia147 napisał(a):

allice napisał(a):

O obrazku myślałam ale z tymi obrazkami to jest tak, że trochę poleżą na widocznym miejscu, a potem lądują gdzieś głęboko w szafie i nikt o nich nie pamięta i tylko się to przerzuca z miejsca na miejsce. Ja to jakaś bardziej praktyczna jestem.

Skoro to bierzmowanie, to dowiedz się jakie imię sobie wybrała i może kup jej jakąś książkę o tej Świętej której imię sobie wybrała?
0 0

#5597016 Napisano: 27.02.2013 13:43:42
koper napisał(a):

allice napisał(a):

agusia147 napisał(a):

allice napisał(a):

Skoro to bierzmowanie, to dowiedz się jakie imię sobie wybrała i może kup jej jakąś książkę o tej Świętej której imię sobie wybrała?

O ten pomysł już mi się bardziej podoba emotka
U mnie też się bierzmowania jakoś specjalnie nie obchodziło, nawet był jeden świadek dla wszystkich bierzmowanych. Ale teraz to właściwie nie wiem jak jest, nie chcę strzelić gafy, żeby przyjść z pustymi rękami ale też nie chcę przesadzić w drugą stronę.
0 0

Gość: aneti

#5597017 Napisano: 27.02.2013 13:47:35
koper napisał(a):

allice napisał(a):

agusia147 napisał(a):

allice napisał(a):

... albo ikonkę z patronem - w księgarniach diecezjalnych jest tego b. duży wybór. Btw prezent chyba zależy od podejścia tejże osoby do samego sakramentu emotka Teraz większość młodziaków ma focha na kościół a takiemu `dewocjonaliem` w gust nie trafisz emotka
0 0

#5597038 Napisano: 27.02.2013 14:06:48
Jest to rodzina raczej mocno praktykująca więc myślę, że coś z dewocjonaliów będzie tu na miejscu.
0 0

dolly

#5597040 Napisano: 27.02.2013 14:08:13
Abodak, jak mały? Smectę podawaj łyczkami, nie od razu całość bo właśnie będzie zwracał. Pizzy bym nie dała, mimo, że ma ochotę. sucharki, biszkopty, wspomniane jabłuszko- mozesz posłodzic bo inaczej bedzie kawaskowate.
0 0

abodak

#5597042 Napisano: 27.02.2013 14:09:33
dolly napisał(a):

Abodak, jak mały? Smectę podawaj łyczkami, nie od razu całość bo właśnie będzie zwracał. Pizzy bym nie dała, mimo, że ma ochotę. sucharki, biszkopty, wspomniane jabłuszko- mozesz posłodzic bo inaczej bedzie kawaskowate.

plakac mi sie chce,wlasnie umylam podloge bo caly ryz z marchewka poszedl,najgorzej ze ponoc cala rodzina to lapie i nie wiem czy nie zaszkodze drugiemu
0 0

#5597045 Napisano: 27.02.2013 14:14:44
abodak napisał(a):

dolly napisał(a):

plakac mi sie chce,wlasnie umylam podloge bo caly ryz z marchewka poszedl,najgorzej ze ponoc cala rodzina to lapie i nie wiem czy nie zaszkodze drugiemu

Ja to słyszałam, że przy grypie żołądkowej dobre są banany.

Tu są jakieś porady może coś CI podpasuje.
http://www.tipy.p...grype-zoladkowa.html
0 0

dolly

#5597046 Napisano: 27.02.2013 14:15:15
kalisto1986 napisał(a):

Dolly, też wyhodujesz własną ? emotka

Jedyną fasolkę, której wyhodowania sie podjęłam... teraz biega, nawija i próbuje wszystkich ustawić pod siebie.... i muszę przyznać, że strasznie jestem z "niej" dumna emotka
0 0

dolly

#5597050 Napisano: 27.02.2013 14:18:58
allice napisał(a):

abodak napisał(a):

dolly napisał(a):

Czekaj,, czekaj, banany faktycznie sa dobre przy przytrucie, ale moja lekarka mi zabroniła dawac bo to jednak surowy owoc- jedynie właśnie jabłuszko- ugotowane. Ktoś kiedys pisał, że na oddziałe pediatrycznym podawno banany, jednak jak On aż tak wymiotuje to ja bym nie zaryzykowała.
Abodak, może złapać, ale nie musi, także skup sie na jednym, i pamiętaj o częstym myciu rąk, co by te wirusy zmywać.
Dawaj jeść malutko a często, to jedyna mozliwość.
Czy ten drugi lek to na elektrolity?
0 0

abodak

#5597061 Napisano: 27.02.2013 14:27:59
dolly napisał(a):

allice napisał(a):

abodak napisał(a):

dolly napisał(a):

Czekaj,, czekaj, banany faktycznie sa dobre przy przytrucie, ale moja lekarka mi zabroniła dawac bo to jednak surowy owoc- jedynie właśnie jabłuszko- ugotowane. Ktoś kiedys pisał, że na oddziałe pediatrycznym podawno banany, jednak jak On aż tak wymiotuje to ja bym nie zaryzykowała.
Abodak, może złapać, ale nie musi, także skup sie na jednym, i pamiętaj o częstym myciu rąk, co by te wirusy zmywać.
Dawaj jeść malutko a często, to jedyna mozliwość.
Czy ten drugi lek to na elektrolity?

na elektrolity dostal jeszcze jakisz w proszku ale kurde wszystko wylatuje-no nic teraz sprobuje podac jablko-bananow brak dopiero maz przyniesie z pracy
0 0

Gość: katrin22

#5597068 Napisano: 27.02.2013 14:31:19
sucharki podaj, może "zatkają" Biedne dziecko zjeść nie może.współczuję.
0 0

dolly

#5597069 Napisano: 27.02.2013 14:31:28
Abodak, na elektrolity koniecznie podawaj, małymi łyczkami co 5 minut, nawet jeden łyczek, ale trzeba. A co On teraz robi? moze bajkę puść jak jest w stanie oglądać, odwróci uwage od wymiotów
0 0

zaczytana-pola

#5597074 Napisano: 27.02.2013 14:35:48
Gdy u nas ostatnio młody przychorował, ugotowałam mu rosołek na wiejskiej kaczce. Postawił go na nogi błyskawicznie. emotka
0 0

abodak

#5597077 Napisano: 27.02.2013 14:37:17
dolly napisał(a):

Abodak, na elektrolity koniecznie podawaj, małymi łyczkami co 5 minut, nawet jeden łyczek, ale trzeba. A co On teraz robi? moze bajkę puść jak jest w stanie oglądać, odwróci uwage od wymiotów

nie ma sily robic nic innego jak lezec wiec lezy i albo oglada bajke albo mu cos czytam a po chwili wstaje i wymiotuje wszystkim co udalo mi sie wczesniej mu dac-zjadl jabluszka troche i zobaczymy -normalnie takiego swinstwa to jeszcze nie mialam
0 0