Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
agusia147 "niby" drugi poród jest lżejszy i tego się trzymaj.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Asiu dobrze napisałaś, nie ma co się nastawiać na sn czy cc. Plan można mieć,a życie tak może to zweryfikować.
U mnie była umówiona i mi to odpowiadało. Zero stresu. Przygotowałam się psychicznie i fizycznie. Mogłam nawet sobie wybrać datę urodzin dziecka.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czasem dziwie się, że niektóre dziewczyny płacą za cesarkę na życzenie
Nie ma co mały fiknie sobie główką w dół i to lada moment,żeby więcej mamusi nie męczyć poprzeczką i oczywiście nie powtórzy wyczynów braciszka z zarośniętym ciemiączkiem
Jednak ta ciąża daję mi popalić ostro, za to zakończenie po prostu musi być lekkie ( u Domiśka było odwrotnie)
Zmieniając temat ja to jestem głupol, w kwietniu mam rodzić, a już siedzę i oglądam sobie nasiona na działkę co tu będę sadzić - biedna teściowa już powiadomiona,że będzie musiała mi pomóc do póki nie stanę na nogi
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Niestety cesarka, to nie zabieg i niesie ze sobą ryzyko powikłań, ale o tym nie ma myśleć. Jakoś każda z nas przeżyła poród sn i cc
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To tak jak ja. CHcę mieć swoją rzodkiewkę, sałatę, szczypiorek, koperek, ogórki i pomidorki. Resztę dostanę od rodzinki i dokupię
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tylko wszystkiego tyle, aby było na bieżąco, tylko ogórków jak najwięcej. No i jeszcze mam swoje maliny - świetna odmiana więc co roku powiększam ich ilość.
Taka tam odrobinka
A działkę mamy kawał drogi od nas, więc to jest minus, no i dzielimy ją z mamą i siostrą. Ostatnio jeden pas ziemi olałyśmy i zasiałyśmy trawe, bo było za dużo i teraz dzielimy z zaciętością to co zostało i ta która pierwsza się " rzuci" na więcej posadzi
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale czereśnie to uwielbiam
Mam też przy nowym domu zasadzoną jagodę co ma być krzakiem ale nie urosła w zeszłym roku za bardzo, owocow nie miała -mam nadzieje ze w tym roku nadrobi...
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A fasolkę posadź sobie filetową - genialna jest !
lilithbb
Postów 380
Data rejestracji 07.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co do bólu mi porodowy wydawał się lżejszy ponieważ mogłam coś ze sobą zrobić, oddychać, kulić się itp po CC leżysz nieruchomo i jedynie co możesz to prosić o środki przeciwbólowe
Koło mnie leżała dziewczyna po pn i patrzyłam na nią z zazdrością jak jeszcze tego samego dnia śmigała, jadła itp
Oczywiście nie mówię tu o skrajnych przypadkach bo niektóre dziewczyny mają naprawdę straszne porody, widziałam na przykładzie mojej siostry która z miesiąc nie mogła się wyprostować... wtedy cieszyłam się z mojej cc
W sumie to słyszałam kiedyś że dużo się dziedziczy, a jak było u was?
Moja mama miała ciężkie porody np po 1 miała 16 szwów. I każda moja siostra też ciężko rodziła - tylko ja miałam CC
lilithbb
Postów 380
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mnie transportowali w obstawie kroplówek, dosłownie pół przytomną przenosili na łóżko ( jeszcze do końca nie odzyskałam przytomności) i prosili moją siostre po cc,żeby zaglądała do mnie
A czy dziedziczne porodu - w sumie myślę, że jakieś znaczenie to ma. Ja gdyby nie to, że mały nie miał praktycznie ciemiączka to urodziłabym chwile po przyjeździe do szpitala, jak nie w drodze do
A moja mamuśka starszej siostry główka wychodziła w karetce, a "ynteligentny" lekarz wciskał ją , żeby nie urodziła się w karetce ( udało mu się to), ja urodziłam się na izbie przyjęć
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ta fioletowa też idealnie nadaje się do słoików - nawet wręcz moim zdaniem lepiej się przechowuje
lilithbb
Postów 380
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ależ mi narobiłyście smaka na fasolkę ... uwielbiam...
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane